folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Domuz Eti Kur"An Da Neden Yasaklandı ?

Domuz Eti Kur"An Da Neden Yasaklandı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tomannie
    tomannie's avatar
    Erkek
    kendi dışkılarını yedikleri için yasaklndı diye bilyiorum?

ümidin kaybolması özgürlük demekti
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    Bir zararı olmadığı sürece(ki olsaydı avrupa, amerika gibi kıtalarda insan kalmazdı herhal) ve tadını beğendiğim sürece, hangi kitapta ne yazıyorsa yazsın, hangi alim ne diyorsa desin, yerim sdfdsfgds

while (1<2)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    @Antikky ben de bazen kendi kendime sorguluyorum bu tarz şeyleri ama işin içinden çıkamıyorum fakat @BAAL mantıklı konuşuyo, en azından düşünerek konuşuyo ama ne olursa olsun domuz yemem.

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    Antikky bunu yazdı:
    -----------------------------
    bu incil konusunda "değiştirilmesinden" başka mantıklı bir açıklama yapacak kimse yokmu.çünkü biliniyorki isada çatır çatır domuz yiordu.kaldıki,sizce değiştirenler neden domuz yeme kısmını çıkarmış olabilirler.yada incildede yasakmıydı?
    yanlış hatırlamıyorsam yahudilerde domuz eti yemezler...hani hristiyanları bilemem bu tarz şeyleri tartışmak bizden çok konunun uzmanlarınındır...

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Domuz etinden en kaliteli sosis ve salamları yiebilirsiniz.
    pizolasınıda tattım ancak salamı kadar leziz değildi.

Koktuğu doğrudur ama doğru ellerde,kesinlikle inek etine basacak bir lezzeti var özellikle salamın.
    iyi pişmiş dana etini domuz etine değişmem o başka.

ayrıca bi arkadaş;
    yahudileri örnek vermiş ama,kuranın lanetlediği,bir gurup adamın dininimi referans göstereceksiniz hoca.onların dininde  sünnet var  domuz yasak e peki,demekki onlrın dini doğru din bumudur?

mantıklı açıkalama istiyorum.

Eğer müslümanları inandıkları Allah 1se ve islamdan önceki tüm kitapları dinleri sayısız peygamberide o yollamışsa.
    Neden domuz eti yememe,son peygambere gönderilmiştir.

Domuz gibi pis bir hayvanın etini neden Allah ilk peygamber ile yasak kılmamıştır.
    Allah insanmı kayırmaktadır,dönemine göre .

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    Treasure bunu yazdı:

Tadının çok kötü olduğu söylenemez :)

Biraz ağır kokuyor...

Vay be Bu Son derece Bilimsel bakış Açısı ile Yorumu yapan senmisin. Şaşırdım Sadece. :)

Hayret bu sefer kimseye Kafir demedi. :) 

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Erkek
    Antikky bunu yazdı:

Domuz etinden en kaliteli sosis ve salamları yiebilirsiniz.
    pizolasınıda tattım ancak salamı kadar leziz değildi.

Koktuğu doğrudur ama doğru ellerde,kesinlikle inek etine basacak bir lezzeti var özellikle salamın.
    iyi pişmiş dana etini domuz etine değişmem o başka.

ayrıca bi arkadaş;
    yahudileri örnek vermiş ama,kuranın lanetlediği,bir gurup adamın dininimi referans göstereceksiniz hoca.onların dininde  sünnet var  domuz yasak e peki,demekki onlrın dini doğru din bumudur?

Eğer müslümanları inandıkları Allah 1se ve islamdan önceki tüm kitapları dinleri sayısız peygamberide o yollamışsa.

Domuz gibi pis bir hayvanın etini neden Allah ilk peygamber ile yasak kılmamıştır.

Cok manevi acıdan bakmışın olaya ama şu yondende bir bak

içki neden haram ? saglıga zararlı degil mi  domuz eti neden haram saglıga zararlı içindeki yağ oranı seni benim 2 katım kadar tenya barındırması vs vs vs burda yazılan 6 sayfalık zararda cabası  ha birde şarbon var :) 600. yıllarda falan insanlar bunu bulamaz ama yüce Kuran-ı Kerim bu zararları bildigi için yemeyin demiş temizlik imandan gelir :)

buda baska bir arkadasın düsüncesi

yahudilerce de haram sayilir ve haram olmasinin tek nedeni (iki din icin de gecerli) bu dinlerin ikisinin de col iklimi hukum suren mekanlarda dogmus olmasidir ve bu iklimde domuz etini taze tutmak nerdeyse imkansizdir ve et sicaktan bozulur  ve yiyen insan ölür

buda son olarak Antikky arkadaşım sana sorum İncil de ne yasak ? :) bence incil de cogu şey serbest ama ne olursa olsun bir dine inanıyorsak dinin kuralları  a priori olarak sorgulanmaz inanıyorsan inanırsın yoksa bu niye yasak kardesim demen dogru degildir diye düşünüyorum diger dinlere inanan arkadaşlarımız içinde incil de serbest ise yiyin beyler yemeyenlerle yiyenlar halinden memnun bence

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibosoft
    ibosoft's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Antikky bunu yazdı:
    bu incil konusunda "değiştirilmesinden" başka mantıklı bir açıklama yapacak kimse yokmu.çünkü biliniyorki isada çatır çatır domuz yiordu.kaldıki,sizce değiştirenler neden domuz yeme kısmını çıkarmış olabilirler.yada incildede yasakmıydı?

İnsanların değer yargılarıyla ilgili bir konuda yorum yaparken onların kutsal saydıkları ve saygı gösterdikleri peygamberlerden bahsederken daha usturuplu olursan sevinirim 

Hz. İsa babanın oğlu değil {çünkü biliniyorki isada çatır çatır domuz yiordu.} 

dizi dizi incisin danalıkta birincisin
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    Antikky bunu yazdı:

ayrıca bi arkadaş;

bu grubu referans göstermemde hiçbir sakınca yok.,zira diğer 3 kutsal kitaptada bozulmayan değiştirilmemiş ayetler vardır.

sana örnek verdiğim ayetleri ne iğneli fıçılar nede ensest yanlarıdır, sadece domuzla ilgili ayetleridir.

evet her insanın inandığı Allah birdir.  islamdan önceki tüm kitapları dinleri sayısı net bilinmeyen sayıda peygamberide o yollamıştır .domuz eti yasağı  sadece son peygambere emredilmemiştir . önceki örneğimdede söylediğim gibi hz.musa yada emredilmiştir. 

ama sen ısrarla neden son peygambere diye soruyorsun ,cevabı aldığın halde.

Allah, domuz gibi pis bir hayvanın etini ilk peygambere yasaklamadığına dair bir ayetmi var elinde ayet getirebilirmisin?

insan ayırt etmez her insan eşit şekilde yaratılmıştır, ama yinede önce caiz olup sonradan yasaklanan bir çok şey vardır .

mesela ilk insanlarda kardeşlerin evliliğinin caiz olması sonradan yasaklanması. şarap. vs vs vs.

ama ateist bir durumun varsa bunların hepsi havada kalır ,inanmadığın bir Allahın domuzunu tartışmak sana sadece vakit kaybettirir. daha sağlam soru ve düşüncelerle daha değişik konularla tartışabiliriz bir ateist in domuz yasağına kafa yorması gereksiz diye düşünüyorum. 

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

Antikky bunu yazdı:
    incili senin değiştirdiğini düşünelim bir an? o zamanki papazlarla empati kuralım. neyi yasaklar neyi yasaklamazdık?

mesela ben alkol ü serbest bırakırdım oruç tutmayı kaldırırdım,yani insan kendi egolarını tatmin etmeye çalışırdı diimi?

mesela sex serbest olmakla kalmayıp çok büyük sevap olabilirdi? dışarıda parkta bahçede vuruşan çiftleri görebilirdik ve tabi bu arada domuzdan farkımız kalmazdı.

incilde yasakmıydı?

bakalım ... pis ruhlar domuzlara girdiler (bab5/13) sence incildeki bu ayet neyi anlatıyor ?

kuran-ı kerimde ise neçis pis e mundar olarak anlatılmıştır.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
Toplam Hit: 11132 Toplam Mesaj: 71