Domuz Eti Kur"An Da Neden Yasaklandı ?
-
Peki acaba tanrı, sabah akşam bok yiyip sıçan, etinden sütünden faydalanamadığımız, yok olması halinde ekolojik sistemde önemli bir etki yapmayacak olan hayvanı neden yaratmıştır :\
-
BaDDoG bunu yazdı:
-----------------------------
Peki acaba tanrı, sabah akşam bok yiyip sıçan, etinden sütünden faydalanamadığımız, yok olması halinde ekolojik sistemde önemli bir etki yapmayacak olan hayvanı neden yaratmıştır :\
-----------------------------Kötü olmasa İyiyi nerden biliceksin?
-
Antikky bunu yazdı:
bu incil konusunda "değiştirilmesinden" başka mantıklı bir açıklama yapacak kimse yokmu.çünkü biliniyorki isada çatır çatır domuz yiordu.kaldıki,sizce değiştirenler neden domuz yeme kısmını çıkarmış olabilirler.yada incildede yasakmıydı?
------------------------- ----
''Çünkü Biliniyorki '' nerden biliniyor ? .. biliniyor demek ne kadar yeterli sence....Ben kendimi din olgusuna genel ve değişmez kurallar topluluğuna tabi bırakan bir insan değilim...kendi doğrularım var din kovalamam...ama Din Bilgime gerçekten güvenirim..çünkü Mistik olaylar küçüklüümden beri ilgilimi çeker....ve şunu bilki İsa kesinlikle ne domuz yemiştir...ne de iddia edildiği gibi Ekmeği katık yapacak şarabı ağzına sürmüştür... Dünya üzerindeki bütün ilahi kitaplar isteğe göre değiştirilmiştir...Domuz kültüründen vazgeçmeyecek olan Hristiyanlar İncil'te ona göre düzenlemeler...Yahudiler Tevratta ticarette her türlü oyunun mübah olması Müslümanlara verilecek zaiyatların sevap getirici özellikleri bulunması , Kur'andada dolaylı yoldan ince bir arap şovenizmi vardır -
BaDDoG bunu yazdı:
yiyolar ya :D -
Fuzulli bunu yazdı:
-----------------------------Kendi dışkısını yediği ve piş yerlerde yaşadığı, kirli bir hayvan olduğu için kur'an da yemenin yasak diye biliyorum.
Ama gerçekte nekadar doğrudur ne kadar yalandır bilmem . Beyaz hocaya sorsak o bilirdi
----------------------------Bu dünyada üç Beyazdan uzak duracaksın!
Tuz
Şeker
Zekeriya
-
Domuz eti insan etine en yakın et türüdür.. Hatta nerde okudum hatirlamiyorum ama ameliyat yapan doktorların (yabancı ülkelerde) domuz eti keserek alıştırma yaptıklarını okumusdum. Aslı varmı bilmiyorum..
Domuz eti yedim sanıldıgı kadar kötü bir tadı yok, etrafımda aman yeme dinden çıkarsın diyen çok arkadaşım var ama domuz eti yedim diye cehenneme gidecegime inanmıyorum.. ( Gerçi biz yasak elma yüzünden buralardayız... dimi? )
-
Knightkib bunu yazdı:
-----------------------------Domuz eti insan etine en yakın et türüdür.. Hatta nerde okudum hatirlamiyorum ama ameliyat yapan doktorların (yabancı ülkelerde) domuz eti keserek alıştırma yaptıklarını okumusdum. Aslı varmı bilmiyorum..
Domuz eti yedim sanıldıgı kadar kötü bir tadı yok, etrafımda aman yeme dinden çıkarsın diyen çok arkadaşım var ama domuz eti yedim diye cehenneme gidecegime inanmıyorum.. ( Gerçi biz yasak elma yüzünden buralardayız... dimi? )
ne elma sı?kuran-ı kerimde "yasak ağaç" diye geçer elma armut şeftali kaysı nar muz vs yazmıyor.
elma yazsaydı amazonlar da yaşayan bir kavim demezmiydi elma ne be yaw?
diyelimki islamın şartlarını 4 4 lük yerine getiriyorsun,ama domuz eti yiyiyorsun. cehenneme gitmezsin belki.
ama bu haramın bedelini ödersin.
-
Valla genelde tek tırnaklı hayvanların eti haram.
Ama domuz çift tırnaklı olmasına rağmen onunkide haram. İnsan etiyle benzerliği varmış bu etin.
Ama her şeyde de mantıklı bişey aranmaz kardeşim. Belkide matefizik bir olay vardır.
-
Ha elma, ha yasak agacdan koparilmis meyva.. ayni sey..
onemli olan yenilen meyvanın türü deil. Cennetden kovulma nedenimiz "yasaklanmısı yapmak" deilmi.
-
Domuz eti bana-bizlere göre haramdır yemeyiz. Domuz eti ona-onlara göre helaldir yenebilir. Yani sonuçta ben haram olduğunu düşünüyorum yemiyorum, bazılarıda helal değildir diyor ve yiyor. Yemiyenin yiyene, yiyeninde yemeyene karışma hakkı yoktur. Demokrasi ne güzel birşey.