folder Tahribat.com Forumları
linefolder TahriDepo
linefolder Evet, Türban Simgedir!



Evet, Türban Simgedir!

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karem
    karem's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    Sorun türban, bıyık, şapka, kravat, şalvar, burka vb ne olursa olsun neden değildir. Ama şuda acı bir gerçekki bazı kişiler kendi ideoloji ve fikirlerini kendi görüş ve açıklamalarıyla bir takım temel değerlerle bağdaştırmakta ve buda toplumda çok büyük karışıklıkların çıkmasına neden olmaktadır. Biz geçmişi çok az dahi baksak başta büyük önder MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün eşide zamanın da örtülüydü, doğuda büyük kadın NENE HATUN lar, başındaki yazmaya bakmadan sadece ve sadece vatan ve millet için mücadele etmektedir. K.Maraşta bir kadının başörtüsünü dokunan eller yüzüne bir il ayaklanmıştır. Bugün şehit olan oğlu başında vatan saolsun, oğlum şehit oldu diyip yüreğine taş bağlayan başörtülü ve örtüsüz analarımız ve bacılarımız vardır. Yani ne olursa olsun, devlet ve millet aleyhine olan ve rejime kasdetmek amacıyla örtüyü simge olarak kullananlar cezayı görmeli, ama dinine, örfüne, adetine ve geleneklerini bağlı olarak yaşamak isteyen kardeşlrimize ise birazda olsa zorluk yapılmamalıdır. Yani bazı arkadaşlar da hemen her zaman olduğu gibi sıkma kafa, yok şöyle bağlama, yok şu bağlama ayaklarına gitmesin lütfen. İnsanların ilericiliğini, çağdaşlığını veya medeniyetliliğini belirleyen etken türban değildir. Yaşasın türbana sadece ve sadece inancı gereği sahip çıkanlar, türbanı siyasete alet etmeyen ve devletini canı gönülden sevenler, kahrolsun türbanı sırf kendi ideolojisine karşı olduğu için sevmeyerek bunu laiklikle bağdaştıran, türbanı siyasete alet eden ve taktığı türbanın hakkını veremeyenler. Saygılar...

    NE-NEDEN-NİÇİN
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vayhayvanvay
    vayhayvanvay's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2005
    Erkek
    + 11111111111
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Madrakaru
    Madrakaru's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Şubat/2006
    Erkek
    Bu çömez ortalığı karıştırıyo banlayın gitsin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qral
    qral's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    haci eğer herkes kendi ve farklı düşüncelirini yansıtamıcaksa, burda yani eğer tariqatimiz doğruları at gözlüğüyle bulmak istiyosa banlayın sorun değil...

    bokvarsendegel@hotmail.com iletişim adresim;)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BozcaN
    BozcaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ağustos/2005
    Erkek
    bi siktirsin gitsn ! simgeymiş ! ak cocuu yaa! %99'u müslüman olan bir topLumda yaşıosn ve dinin sana başını ört emrini veriyor ! buna neyin simgesi denebilir ?!?!! sdc müslümanlığın simgesi denebilir ki buna da itiraz eden yok! ha dersenizki bunu siyasi simge olarak kullanmak isteyenler var eyv ona sözüm yok öle o.ç ler illaki vardır vede olaacaktık.. ama şu unutulmamalıdırki bu milletin şuan bağımsız olamasını tek tek ama sebesi imanıdır !! eger milletimizde bu iman olmasa daha çanakkalede yok olur , kurtulş savaşı zmanına bile gelemezdik ! herkes haddini bilsn öle konuşsn !

    √ βǾź¢ẵŋ ® //\\ ~ Türkiye"de yaşayan Türk"e biat edecek !!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX1453
    ZyreX1453's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Kasım/2005
    Erkek
    BozcaN gibilerde çıkıyor arada.Aldırmayın..

    Beyaz adam bize sayısını hatırlayamadığım kadar çok söz verdi. Bunlardan sadece birini tuttu. Sonunda topraklarımızı elimizden alacağını söylemişti. Sadece bu sözünü yerine getirdi...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uzaylioglan
    uzaylioglan's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek
    Burda aslında farkında olmadan laikliği tartışmıssınız.Atatürk zamanında ne dediyse o yapılmalı bence yoksa sonumuzun iran afganistan gibi mi olmasını isterseniz.Böle küçük şeyler büyüyüp daha sonra bize sorun yaratabilirler.Ben daha bizim unv.(hacettepe) tede sınıfa başörtülü giren görmeden olanlarda zaten hiç ısrar etmeden çıkardırlar ( hocaların ikaz etmeleri ile ) Ve sonra o arkadaslar sınıfa hep örtüsüz geldi hiç de sorun yaratmadılar dinimi engelliyorlar die..

    Türkiye bi kadın gelmişti adını hatırlamıyorum.Basın toplantısı yaparken herkesin gözü önünde türbanını çıkartıp "cennet ve cehhennem arasına küçük bir bez parçası giremez" demişti.Bende taktir ettim kadını helal olsun.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qral
    qral's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    zumsuğa katıldım.
    yalnız konu "başörtüsü simgemidir"

    bokvarsendegel@hotmail.com iletişim adresim;)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Madrakaru
    Madrakaru's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Şubat/2006
    Erkek
    Beyler top sakal da simgedir onu yasaklayan yok sanırım. Kaldı ki türban simge olmadığı halde böyle edebiyat ortaya çıkıyo.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kedmesh
    kedmesh's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2006
    Erkek
    Burası Türkiye Cumhuriyeti bu ülkede hıristiyan da var musevide işte bu yüzden bu ülke islamiyetle yada herhangi bir din kuralıyla yönetilemez.

    Eğer bir örs isen sessiz dur, yok eğer çekiç isen sıkı vur.
Toplam Hit: 22371 Toplam Mesaj: 96