folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Evlenip Ev Düzme Konusunda Tavsiyeler



Evlenip Ev Düzme Konusunda Tavsiyeler

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2015
    Erkek

    Evlenmeme gibi bir durum olmaz hocalar o köprü geçildi yokuş aşağıda olan ve frenleri patlamış araba gibi düşünün.

    Şu ev eşyası olayında mesela mobilyalarda mdf olmasına dikkat edilmesi söylenmişti. Bunun gibi major şeyleri öğrenebilirsem iyi olur. Tavsiyelerde bulunan herkese teşekkür ederim.

    Beyaz eşya için de sanırım Arçelik alacağız gibi duruyor. Mobilyalar için de IKEA ya gideceğiz gibi bir fikir var şu an bu durumdayız.


    Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Kayıt Tarihi: 25/Temmuz/2002
    Erkek

    Valla bence minimum alışveriş yapıp düğünün ardına alışverişi bırakın. Mesela halıları sonra al, mutfak malzemelerinin elzem olanlarını al. Şimdi süre kısıtı olduğu için al geç yapıcanız ama o zaman daha dikkatli alırsınız. 


    ftw
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Düğün yapmayıp en mantıklı kararı vermişsin. Düğün salonuna vereceğin parayı başka şeylere harcarsın. Zaten hem hastalık var hemde altın fiyatları ebesinin nikahı olmuş gelip altın takacaklarını sanmam. Millet artık 100-200 lira banknot takıp geçiyor. 

    Düğün artık demode olmuş bir gelenek. Elalem gelip oğluna kız bakacak diye sen neden masraf edesin ?

    https://www.youtube.com/watch?v=BMM1juIqpQc


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2003
    Homo
    MhmdAlmz bunu yazdı

    Evlenmeme gibi bir durum olmaz hocalar o köprü geçildi yokuş aşağıda olan ve frenleri patlamış araba gibi düşünün.

    Şu ev eşyası olayında mesela mobilyalarda mdf olmasına dikkat edilmesi söylenmişti. Bunun gibi major şeyleri öğrenebilirsem iyi olur. Tavsiyelerde bulunan herkese teşekkür ederim.

    Beyaz eşya için de sanırım Arçelik alacağız gibi duruyor. Mobilyalar için de IKEA ya gideceğiz gibi bir fikir var şu an bu durumdayız.

    o zaman olur da yarin obur gun sorun yasarsan diye bir evlilik sozlesmesi hazirlat. imzalat. bugunun yarini var. iyi giderse hersey, ne mutlu. kotu giderse kendini koruyan bi sozlesme hazirlat avukatina


    Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBlueMaN
    DjBlueMaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Mart/2003
    Erkek

    Hayırlı uğurlu olsun şimdiden.

    Fazla eşya alma,kaliteli eşya al.

    Eşya seçimine giderken mümkün olduğu kadar aileleri bulaştırmayın,tavrın net olsun,onlar değil siz oturacaksınız.

    Kendini fazla borca sokma,düğünden gelecek altınlara güvenme,gelen altınlarıda koltuk kanepe taksid için sakın bozdurma.

    Altın borç isteyen aile eş dost akrabaya kesinlikle verme.

    Milletin gönlü olsun diye kendini parçalama o borcu siz beraber ödeyip sıkıntısını beraber çekeceksiniz.

    Durumun orta halli ise fazla masraflı düğüne gerek yok,sade ve az masraflı bir düğün olması taraftarıyım,2 gün sonra eş dost akraba 2 yıl sonra da siz unutacaksınız.

    Ivır zıvır çanak çömlek 70-80-90 parça ihtişamlı mutfak takımlarından mümkün olduğu kadar uzak dur.13 yıllık evliyim 10 defa yemek yememişimdir o takımla.

    Beyaz eşyan kaliteli olsun,10-15 sene götürsün seni

    Aklıma geldikçe edityelebilirim.

    Edit : Mesajların birinde IKEA diye birşey gördüm aman diyim uzak dur.

     

    DjBlueMaN tarafından 11/Eki/20 23:00 tarihinde düzenlenmiştir

    Haşa Zulmetmez Kullarına Hüdası, Her Kulun Çektiği, Kendi İşinin Cezası!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek

    Mobilya da ikea dan uzak dur. Tasarım minimalist ama malzeme kaliteside rezalettir.

    Oturma odası alma. Salon takımı ama sportif birşey al günlük kullan.

    Buzdolabı büyük olsun. Büsbüyük

    Çamaşır makinesi ortalama bir bosch veya siemens al en az 9 kg.

    Bulaşık 3 programlı en ucuzunu al.

     

    Düzgün yatak al

    Halılara çok para verme.

    Bu arada Allah bir yastıkta kocatsın ama kısaca söylemek gerekirse yarrağı kökledin .


    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rahmandaburda
    rahmandaburda's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ağustos/2017
    Homo

    Sunta çabuk çürür, mdf ise sanılanın aksine su değdiğinde suntadan daha çabuk şişer (en azından ben öyle gözlemledim) siz karar verin. Tabi bunların kenar bantlaması doğru düzgün yapıldıktan sonra 2 sinede kolay kolay bişey olmaz, ama mdf daha pahalı bildiğiniz üzere, şahsi fikrim değmez. Sunta yeterlidir. Zaten 2 sininde 15-20 yıl ömrü var, Hor kullanmazsanız daha uzun gider. Fakat dolabınızı yerleştireceğiniz duvarın arkasında banyo varsa ya da her hangi sebepten ötürü rutubet tutuyorsa o dolapların arkasına gelen kısımlarınında kenar bantlamasının yapılmış olmasına dikkat edin isterseniz. Önce duvarı elden geçirmek isteyebilirsiniz.

    Ayrıca bir bilgi daha aklıma geldi,
    Kiralarda gezmeyi düşünenler gardropunu parçalı olanlardan alsın.

    Mesela bu resimdeki, parçalı gardropa bir örnek, dikkatli bakarsanız bu gardrobun, aslında 3 ayrı dolabın yanyana getirilmesiyle oluştuğunu görürsünüz. Ortada tek kapaklı aynalı dolap var, kenarlarda 2 kapaklı dolaplar var. Bu dolabı tamamen demonte haline getirmeden, direk böyle 3 parça halinde taşıyabilirsiniz.


    Bunun Kiracılara 3 tane artısı vardır;
    1. Taşıması büyük rahatlık
    2. Gardrop, sürekli söküp, takmalar yüzünden aşınmaz bu sebeple sallanmaz.
    3. Gardrobunu isteğe göre 1 parçasını sol köşeye, diğer 2 parçasını sağ köşeye yerleştirebilirsin, kafana göre yani, sonuçta kiracısın yarın nasıl eve geçersin bilinmez.

    rahmandaburda tarafından 12/Eki/20 05:28 tarihinde düzenlenmiştir

    1 mkyb gitsin yerine 20 Pakistanlı'nın bu ülkeye gelmesini kabul ediyorum. Pakistanlılar terbiyeli insanlar ayrıca da kültürümüze ayak uydurmaya çalışıyorlar, bu konuda oldukça çaba gösteriyorlar. Misal Afganlar öyle değil, yine Afganlar da terbiyeli insanlar 1 mkyb gitsin 2 Afganlı gelsin. Ama bu Afganlar darülharpcı yinede inanıyorum ki, kültürümüzden kısa sürede etkilenip ayak uydurucaklar. 1 mkyb gitsin 25 Moğol gelsin, şu budist olanlardan, çok saygılı insanlar, şimdiye kadar bir terbiyesizliklerine şahit olmadım. 1 tane yamyam gelsin, 1 tane mkyb gitsin ülkeden. Niyet önemli benim için; Yamyamların insanları yemesine karşı değilim. Ama insanların anasına, bacısına sövülmesine karşıyım. O yüzden mkyb gitsin. Yerine her millet den en az 1 kişiyi kabul edebilirim.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    Yazmayı unutmuşum, mobilyayı Modalife sakın alma. Ben ömrümde böyle adi kalitesiz ve çabuk bozulup kırılan başka bir mobilya görmedim. Müşteri hizmetleri bile rezalet(tabii bundan birkaç yıl öncesinden bahsediyorum, umarım duzeltmislerdir) bir numarayı arıyorsun kadın telefonu aloooo diye açıyor, seninle mahalle ağzıyla konuşuyor falan. Koltuğun bir ayağı kırılmıştı, garantiden yapılacak diye, sadece küçük bir kaynak için 1 hafta koltuksuz kalmıştım. Oysa kaynak makinası ile gelseler 10dk iş. Kaynak yerleri rezalet punto gibi tek noktadan tutturmuslar falan filan, hiç bulaşma


    Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2011
    Erkek

    öncelikle hayırlı uğurlu olsun, rabbim bir yastıkta yaşlanmak nasip etsin.

     

    Sormak istediğim, neden her evli olan, kesinlikle evlenmeyin diyor? sizde boşanın o zaman? :D herkesi tenzih ederek söylüyorum, temiz, dürüst ve namuslu bir eş adayı olduktan sonra, hayat paylasmak güzel bir seydir sanırım. bu hayat yalnız yaşanmayacak kadar kısa ve anlamsız, bunun için iyi bir yol arkadası bulunursa ne ala, ama maalesef günümüzde benim nesilim genelde 2 haftada 1 boyfriend değiştirip, sükse hayat pesindeler. Günümüz en büyük sorunları da bosanmalar, aldatmalar, kandırmacalar..

     

    Roark tarafından 12/Eki/20 08:57 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek
    Roark bunu yazdı

    öncelikle hayırlı uğurlu olsun, rabbim bir yastıkta yaşlanmak nasip etsin.

     

    Sormak istediğim, neden her evli olan, kesinlikle evlenmeyin diyor? sizde boşanın o zaman? :D herkesi tenzih ederek söylüyorum, temiz, dürüst ve namuslu bir eş adayı olduktan sonra, hayat paylasmak güzel bir seydir sanırım. bu hayat yalnız yaşanmayacak kadar kısa ve anlamsız, bunun için iyi bir yol arkadası bulunursa ne ala, ama maalesef günümüzde benim nesilim genelde 2 haftada 1 boyfriend değiştirip, sükse hayat pesindeler. Günümüz en büyük sorunları da bosanmalar, aldatmalar, kandırmacalar..

     

    Dostum evli olmadığın sürece bunu asla anlayamayacaksın. Türkiye'de bir Türk kadın ile evlilik tek kurşunlu tabancadir. O kurşun da hep erkeğin kafasında patlar.

    Bir tanıdığın sözü var "kadın erkeğin yanında değilse sırtındadır" derdi. Gerçekten öyle. Türk kadını evlendiği erkeği bağladım kapattım hapsettim artık benim oldu rahata erdim istediğim gibi rahat sürerim keyif yaparım kafasında olduğundan ve naz yaptiginda sevimli olduğunu zannettiginden hem aldatiliyor hem siddettli geçimsizlik başlıyor. Bir de çocuk olduğunda evliliği daha garanti görüyorlar, nasıl olsa çocuk var bosanamaz, bosanirsa nafaka falan daha zor olur, evli kalmaya mecbur düşünceleri var.

    Ben evlendiysem yanıma bir yol arkadaşı almisimdir, hayatımın kalan yolunu onunla devam edeceğim demektir, ama sen gelir benim sırtıma binersen yoruldugum yerde de indiriveririm. Bunu anlamıyorlar, evlendigim günden bu yanakac yıldır hala naz hala naz bıktım amina koyim. Kadın hala anlamıyor nazdan nefret ettiğimden, bir de baba evinde şımarık büyümüş ev işi de yaptırmamış kar, burada da ev işini bana yıkmaya çalışıyor. Çocugun sağlık sorunları olmasa şimdiye ben de bir boşanma konusu açmıştım. Ayrıca bazı arkadaşlar bir kaç yıl çocuk yapma birbirinizi tanıyın demiş ama ben de böyle yaptım ama ne olduysa çocuktan sonra oldu, ailesini çocuğum doğduktan sonra bir kez daha tanıdım. Ben böyle cahil sürüsü görmemiştim.

    Bir kadınla değil bir arkadaş ile evlenmek lazım, bu hayata ancak bir yol arkadaşı ile tahammül edilebilir, yoksa bir de sırtında tasimak bir yere kadar


    Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
Toplam Hit: 6875 Toplam Mesaj: 69
akıl danışıklığı kazıklanmama evlilik tavsiye