folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Evlenip Ev Düzme Konusunda Tavsiyeler



Evlenip Ev Düzme Konusunda Tavsiyeler

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    EVLENME AMK. 


    Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JerusaLem
    JerusaLem's avatar
    Savaş Madalyası Developer Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 27/Eylül/2002
    Erkek

    Evlenmek zorunda değilsen evlenme


    ey ulu TÜRK öğün, eşin yoktur altında göğün..!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Eylül/2005
    Erkek

    konu da açtığına göre illa ev düzeceksiniz madem, pinti olun.  net pinti olun. 
    bi kere evleniyoruz, bi kere alacağız, almışken iyisi olsun vs.leri geçin direk. ucuz mal alın manasında demiyorum, dandik mobilyayla da uğraşılmaz o ayrı da. 
    bi şey beğendiyseniz illa ki onu daha ucuza satan yer vardır. mobilyacı gezecekseniz hevesli olmayın, ucuz arıyoruz kafasında gezin, iade mallar oluyor onu sorun mesela firmalara. 2 katlı showroomun 3.katı müşterinin beğenmediği ya da yanlış üretildiğinden iade olan veya ufak defosu olan ürünler olabiliyor. alt kattaki takımlar 25k iken orada 10k ya takım olabilir. yeni eve geçince 2 tane üçlü koltuğa 4-5k dan aşağı fiyat bulamazken bu şekilde 1500-2000 e oturma odasını aldım bir anda.

    ekonomi bok, yapacağınız bu harcamalar ölü yatırım, istediğiniz kadar hevesli olun ev kurmak şu an acaip pahalı bir aksiyon.
    eşin dostun konu komşunun kullanmayacağı mis gibi tv ünitesi oluyor mesela, 1 sene kullanıp değiştirmek istiyor bazen insanlar al onu kullan. bazen neredeyse hatasız salon takımını bile değiştiriyor insanlar al onu kullan. 
    perde avize vs ne alacaksanız internetten araştırın , indirim kupon vs ne denk gelirse yapış. Bulamadıysan da alma, giyinme odasında avize olmasa da olur en başta tak ampül kullan sonra alırsınuız :)
    Kendine ev kuruyorsun tabi insan heves edebilir, güzelce almak isteyebiliyor insan.
    Ama kredi çekip ya da borç alıp vs alacağınız herşey geri ödenecek unutmamak lazım.  Hele de zorlanarak ödeyecekseniz daha da kötü, beraber yaşayacağız diye özenerek döşeyeceğiniz evde beraber stres yaşamanın manası yok :) 
    Altınları bozdurup öderiz de demeyin, bugün 20k bozdurduğun altın yarın 40k oluyor :)


    .
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Aralık/2009
    Homo

    Yakın zamanda aynı durum bende de olacağından ötürü konuyu takip ediyorum. Ev dizmiş herkes yazsın ya la tecrübe tecrübedir, en azından bizim götümüze bişeyler kaçmaz.


    Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala taş arar.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek

    Kullanmayacağın eşyayı alıp evi züccaciye dükkanına çevirme.

    10k'ya alınan bulaşık makinesi ile 2k'ya alınan makine sonuç itibariyle aynı işi yapıyor. 50 programlı olması falan yanıltmasın seni. Standart 2-3 programlı olanları al geç.

    Marka olarak Türkiye şartlarında Beko-Profilo gibi bir seçeneğin 2-3k'lık ürünleri her türlü gider. Onun için bütün beyazeşya maliyetini tek bir alet için harcama değmez. 

    Misafir odası denilen saçmalığa hiç girme.

    Hatta evin kapısını açıp girip, oturu-yemek yiyip-yatacak yere sahipsen şuan, başka hiç bir şey alma. Yaşamaya başlayınca eksikliğini hissettiğiniz şeylerin alışveriş yapıp tamamlayın, en mantıklısı bu olur.

     

     

    ComputerWolf tarafından 11/Eki/20 01:37 tarihinde düzenlenmiştir

    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rahmandaburda
    rahmandaburda's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ağustos/2017
    Homo

    Yatak olarak Yataş'ın Prestige Prime ını öneririm, gerçekten kaliteli bir yataktır, omurga sağlığı için yeterli sertliktedir, 40 sene sonra bile aynı sertliğini ve şeklini koruyacağına inanıyorum, fiyatı uymazsa yine yataş'ın en az 25 yıldır sattığı Bluestar yatağını öneririm, bu yatağın 20 yıllık eski versiyonunu müşteriden teslim aldığımızı bilirim, halen sertliğini ve şeklini bozmamıştı! Ve bir yatak alırken asla visco dedikleri sünger yataklardan almayın, bazı insanlar ayy ne kadar yumuşak yatak vücudun şeklini alıyor filan deyip alıyorlar o yatağı 2 senede fıtık oluyorlar, satılması yasaklanmalı aslında o viscoların(sünger)

    Mobilya için Masko Mobilyacılar çarşısını gezmeni tavsiye ederim.

    Mobilyada garanti aramanızı tavsiye etmem!! Bir mobilya boku yemişse, boku yemiştir. 2 katı fiyat verdiğin ürün zaten garantili diye 2 katı. Neden 2 koltuk takımının parasını, 1 koltuk takımına veresin ki.. Yani aslında tüm mobilyaları üreticilerden almanızı tavsiye ederim daha ucuz ve kaliteli olacaktır, markalar aksine daha kalitesiz oluyor. Mesela Boydak grubun en kaliteli markası İstikbaldir, Orta hallisi Bellona, Püsürü de Mondi dir. Evinde Mondi olan varsa, şöyle bir baksın şimdi, o mobilyanın haline, garantisi vardı da ne oldu!? Garanti arıyorsanız 10 yıllık ara, 20 yıllık garanti ara. Hangi mobilya 3 yılda yıkılır ki zaten. Gözünle görüyorsun zaten ürünü. Ve Bursa'lı tanıdıklarına sorabilirsin, mobilya İnegöl'den sorulur. (yukarda belittiğim gibi yatak hariç, çünkü yatak, hakikaten yataşdan alınır.)

    rahmandaburda tarafından 11/Eki/20 03:35 tarihinde düzenlenmiştir

    1 mkyb gitsin yerine 20 Pakistanlı'nın bu ülkeye gelmesini kabul ediyorum. Pakistanlılar terbiyeli insanlar ayrıca da kültürümüze ayak uydurmaya çalışıyorlar, bu konuda oldukça çaba gösteriyorlar. Misal Afganlar öyle değil, yine Afganlar da terbiyeli insanlar 1 mkyb gitsin 2 Afganlı gelsin. Ama bu Afganlar darülharpcı yinede inanıyorum ki, kültürümüzden kısa sürede etkilenip ayak uydurucaklar. 1 mkyb gitsin 25 Moğol gelsin, şu budist olanlardan, çok saygılı insanlar, şimdiye kadar bir terbiyesizliklerine şahit olmadım. 1 tane yamyam gelsin, 1 tane mkyb gitsin ülkeden. Niyet önemli benim için; Yamyamların insanları yemesine karşı değilim. Ama insanların anasına, bacısına sövülmesine karşıyım. O yüzden mkyb gitsin. Yerine her millet den en az 1 kişiyi kabul edebilirim.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2005
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı

    Kullanmayacağın eşyayı alıp evi züccaciye dükkanına çevirme.

    10k'ya alınan bulaşık makinesi ile 2k'ya alınan makine sonuç itibariyle aynı işi yapıyor. 50 programlı olması falan yanıltmasın seni. Standart 2-3 programlı olanları al geç.

    Marka olarak Türkiye şartlarında Beko-Profilo gibi bir seçeneğin 2-3k'lık ürünleri her türlü gider. Onun için bütün beyazeşya maliyetini tek bir alet için harcama değmez. 

    Misafir odası denilen saçmalığa hiç girme.

    Hatta evin kapısını açıp girip, oturu-yemek yiyip-yatacak yere sahipsen şuan, başka hiç bir şey alma. Yaşamaya başlayınca eksikliğini hissettiğiniz şeylerin alışveriş yapıp tamamlayın, en mantıklısı bu olur.

     

     

    son cümleye sonuna kadar katılıyorum temel ihityaçların için yeterli eşya varsa yaşamaya başla evinde zamanla ne ihtiyacın var kesin olarak karşına çıkar


    |sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2003
    Homo

    Konudaki ilk tavsiyem evlenme olur.

    Köprüden önceki son çıkışı kaçırdım, artık evlenmek zorundayım dersen. geçmiş olsun. 

     

    Onu al, bunu al  dan  önce sana önerim ilk 2-3 yil cocuk yapmaman. Eşler bir birini iyi tanımadan evlenir evlenmez cocuk yapiyr sonra anlaşamadiğinda sırf cocuklar için bir arada kalıyor. (ben de bu oldu)  mutlu olmadığın, yaşamadığın, sonrasında sadece nefes alıp verdiğin zaman geçiyor evde. iş yerine daha cook iş oolsun da işte vakit geciriyim diye uğraşıyoorsun.

    Bunu 2 cocuk babası, 4 ay sonra 7 yıllık evli olacak biri olarak soyluyorum.

     

    Edit;

    Asıl konuya gelince Bulaşık makinesinde arçelik, beko gibi bir markanın en ucuz makinelerinden bile alabilirsin. Çamaşır makinesini ortalama alırsın çok ucuza kaçma. Çamaşırsa kgsi önemli, sıkma becerisi önemli. (KURUTMALI ALMA, istersen ayrı kurutma makinesi al. Detarjan kalıntıları yuzunden makinenin içi çamur gibi oluyor kurutmalı yıkamalarda.) ben LG nin almiştim. türkiyefe 5 yil kullandık. cok ta memnunduk. simdi annem kullanmaya devam ediyor.

    Buz dolabi çok önemli. Yediğin şeyi emenanet edeceksin. Buz ünitesi, dondurucusu, soğutucusu geniş olduğunda rahat edersin. dondurulmuş besin saklama vs içinde önemli. ben dolabimda hep dondurulmuş köfte ve pizza tutarim. hatun yemek yapmadi ise kavga etmek yerine dolaptan köfte çikarır 15 dk de yemeğımı hazırlarım. ilk sene bu dediğimi yaşamazsın ama 2. sene anlayacaksin.

    Ütü eşinin kullanacağı bir araç olduğu için çok diretme ama ben tefal kazanlı ütü aldım. Kazanlı ütülerde ucuza kaçacaksan, kazansız al daha iyi performans verir. kazanlı ütülerde 2k+ ürünlerden performans alırsın ancak. 

    Yatak odası takimi vs bence hiç prooblem değil ama hatun kısmı bunu önemsel gardoolabi büyük olsun senin için.

     

     

    rakkoc tarafından 11/Eki/20 08:17 tarihinde düzenlenmiştir

    Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı

    Kullanmayacağın eşyayı alıp evi züccaciye dükkanına çevirme.

    10k'ya alınan bulaşık makinesi ile 2k'ya alınan makine sonuç itibariyle aynı işi yapıyor. 50 programlı olması falan yanıltmasın seni. Standart 2-3 programlı olanları al geç.

    Marka olarak Türkiye şartlarında Beko-Profilo gibi bir seçeneğin 2-3k'lık ürünleri her türlü gider. Onun için bütün beyazeşya maliyetini tek bir alet için harcama değmez. 

    Misafir odası denilen saçmalığa hiç girme.

    Hatta evin kapısını açıp girip, oturu-yemek yiyip-yatacak yere sahipsen şuan, başka hiç bir şey alma. Yaşamaya başlayınca eksikliğini hissettiğiniz şeylerin alışveriş yapıp tamamlayın, en mantıklısı bu olur.

     

     

    Türkiye'de evlenmek son limite kadar harcamalarla evlenmektir.


    Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    osmaman
    osmaman's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek

    Acı gerçeği söylemem gerek. Sen evi düzmüyorsun. Ev seni düzecek. Şimdiden geçmiş olsun 


    İmza mı? O da ne demek?
Toplam Hit: 6897 Toplam Mesaj: 69
akıl danışıklığı kazıklanmama evlilik tavsiye