Evrim Teorileri
-
ertan bunu yazdı:
-----------------------------şimdi hoca din olgusu evrime karşı diyorsun.. bunun nedeni evrim teorisinin dine karşı olmasıdır.. Darwinin teorisine göre canlılığın olması için bi yaratıcıya gerek yok o halde dine de gerek yok. Eee dindar insanlar ve bilim adamları bunu kabul edebilir mi? Onlarda yaratılışı savunuyorlar haliyle..Yıllardır yaratılış dogmadır diye hep aşağılandı.Bu yüzden Akıllı Tasarım teorisi ortaya çıktı.Canlıların tasarlandığını söylüyor ama daha ilerisine girmiyor.girerse yine evrimci bilim adamları dogma diye nitelendirir!
Evrim teorisi insanın bir hayvan türü olduğunu savunuyor.Oysa hayvanlar başı boş varlıklardır ama biz insanlar böyle miyiz sence? Bir hayvan gibi miyiz? Hayvanlarla aramızda o kadar fark var ki, bizim geçmiş, bugün ve geleceğimiz var.Bizde sonsuzluk isteği, yarınımızı kurtarma isteğimiz vardır.Hayvanda bu var mı? Bu kadar farklılık neden? Bana bir gözünü para ile satar mısın? En değerli organlarından biri göze sence paha biçilir mi? Bu göz sence karşılıksız olarak mı verildi insanlara! O yüzden ben bir sonumun olacağına inanmıyorum ve bunu aklıma ve kalbime sığdıramıyorum.Çünkü benim yaratılışımda sonsuzluk isteği var!
Kuran-ı kerim de de evrim teorisi savunulmuyor, biz ademi maymundan yarattık demiyor, Ademi çamurdan yarattık buyuruyor Allah.O yüzden bazı insanların yaptığı gibi evrim ile dini birleştirmek de yanlıştır..
Ben şuna inanırım, herşey bir neden sonuç dairesi içindedir. Sence doğaya bu kadar zarar veren bir canlıyı doğa ana neden elemedi? Oysa tarihe bakıldığında hepsi yok olmuştur.Neden insan olmadı! Sebebi basit, bu dünya insan için var, insan yok olursa bu dünya bir anlam taşımaz...
-----------------------------
hoca güzel konuşuyorsun ama bir organizmayı düşün okjisensiz solunum yapan bu organizmayla bir karınca arasında ki farkları görebiliyor musun? bu aklınla karınca olsaydın ulan ben özelim adam okjsenli solunum bile yapamıyor demez miydin? biz sadece insanın özelliklerini görebildiğimizden çok üstünüz diyoruz ama kızılötesi ışınları biz göremiyoruz ve başka hayvanlar görebiliyor. din konusuna gelince darwin ilk oluşan "şey" hakkında hiçbir yorum yapamıyor. ilk oluşan "şey" nasıl oluştuğu hakkında hiçbir bilgi yok elimde işte bu noktada bir yaratıcı giriyor devreye şuan mantığıma en uygun birşeyin "ilk yaratılılması" gerekiyor ve bunu sağlayan da kesin olarak bir yaratıcıdır. evrimi bildğim halde bunları söyliyebiliyorum evrim türlerin oluşumunu açıklarken ilk yaratılanı açıklayamıyor.
bu arada zaten okumuşsun ama söylememişsin. insan maymundan gelmedi ortak bir ata söz konusuydu.
son olarak insan neden elenmedi? insan da elendi, zaten elenerek insan ortaya çıktı ama tüm türü yok edecek bir eleme (buzul çağı ve dinazorlar gibi) olmadı insan açısından. -
ertan bunu yazdı:
-----------------------------şimdi hoca din olgusu evrime karşı diyorsun.. bunun nedeni evrim teorisinin dine karşı olmasıdır.. Darwinin teorisine göre canlılığın olması için bi yaratıcıya gerek yok o halde dine de gerek yok. Eee dindar insanlar ve bilim adamları bunu kabul edebilir mi? Onlarda yaratılışı savunuyorlar haliyle..Yıllardır yaratılış dogmadır diye hep aşağılandı.Bu yüzden Akıllı Tasarım teorisi ortaya çıktı.Canlıların tasarlandığını söylüyor ama daha ilerisine girmiyor.girerse yine evrimci bilim adamları dogma diye nitelendirir!
Evrim teorisi insanın bir hayvan türü olduğunu savunuyor.Oysa hayvanlar başı boş varlıklardır ama biz insanlar böyle miyiz sence? Bir hayvan gibi miyiz? Hayvanlarla aramızda o kadar fark var ki, bizim geçmiş, bugün ve geleceğimiz var.Bizde sonsuzluk isteği, yarınımızı kurtarma isteğimiz vardır.Hayvanda bu var mı? Bu kadar farklılık neden? Bana bir gözünü para ile satar mısın? En değerli organlarından biri göze sence paha biçilir mi? Bu göz sence karşılıksız olarak mı verildi insanlara! O yüzden ben bir sonumun olacağına inanmıyorum ve bunu aklıma ve kalbime sığdıramıyorum.Çünkü benim yaratılışımda sonsuzluk isteği var!
Kuran-ı kerim de de evrim teorisi savunulmuyor, biz ademi maymundan yarattık demiyor, Ademi çamurdan yarattık buyuruyor Allah.O yüzden bazı insanların yaptığı gibi evrim ile dini birleştirmek de yanlıştır..
Ben şuna inanırım, herşey bir neden sonuç dairesi içindedir. Sence doğaya bu kadar zarar veren bir canlıyı doğa ana neden elemedi? Oysa tarihe bakıldığında hepsi yok olmuştur.Neden insan olmadı! Sebebi basit, bu dünya insan için var, insan yok olursa bu dünya bir anlam taşımaz...
-----------------------------Allah ademi çamurdan yarattı insan vücudununda şu an çamur olmaması evrimin en büyük kanıtı değilmidir düz mantık xD
-
fuzbing bunu yazdı:
-----------------------------Evrim milyonlarca yıl süren bir süreç olduğu için kanun olmamıştır çünkü kontrollü deneyler bu ve benzeri teorilerde mümkün değildir. Ayrıca çağdaş bilimde artık "bu kanun iyidir, bu teori kötüdür" diye birşey kalmadı. Çünkü zaman ilerledikçe kanun olarak kabul edilen bilimsel gerçeklerin bile değişebileceğini gösterdi nitekim evrim teoriside darvin'den bu yana çok değişti. Başka bir örnek vereyim bing-bang teorisi, evrim teorisinden daha soyut ve eldeki verilere göre daha uzak bir teoridir fakat herkes işine geldiği için kabul eder ama şuanda bilim ve insan hayatının bir çok yerinde kullanılan (en basidinden genetik bilimi) evrim teorisine "çürütülmüştür, yalandır" gibi şeyler söylenir.
Ayrıca bilinçli tasarımdan bahsetmişsiniz; bilinçli tasarımın, evrim teorisine karşı gösterilmesi komiktir. Evrim Teorisi dünyadaki tüm üniversite, lise hatta daha öncesinde okutulan bir ders iken bilinçli tasarımın bilimsel bir teori olmadığı ve dersinin verilemeyecek olduğu MIT tarafından açıklanmıştır. Amerika'da (Türkiye gibi evrim teorisinin kabul görmediği 2-3 ülkeden biri) yıllardır bu teoriyi derslere sokmaya çalışıyorlar birkaç yerde kabul edilip daha sonra tekrar kapatıldı.
Bir arkadaşta bundan 200-300 yıl öncesine şimdinin ortaokul öğrencisini koysak ordinaryüs olur demiş. Bende o arkadaşı göndersek sadece Newton'un 1. yasasının yüzde birini bile anlayamaz diyorum. Şimdiki birçok bilimsel araştırma yüzyıllar önce bulunmuş matematik ve fizik araştırmalarına dayanıyor.
matematik, fizik ? :D biyolojiyle alakalı söyledim ;) -
ertan bunu yazdı:
-----------------------------fuzbing iyi demişsin ama hoca, abd de bi kaç eyalette akıllı tasarım ders kitaplarına girdi ve hala da devam ediyor.. Ders kitaplarına ve ünivlerde okutulmamasını sebebi ise pozitivist bilim anlayışında bu teorinin yeri olmadığını düşünen akedemisyenlerin varlığıdır. Oysa bilim objektif ve sorgulamaya yönelik olması gerekir, haksız mıyım?
Siz öğrencilere iki teoriyi de verin ve öğrenci mantıklı olanı,kendi akıl süzgecinden geçirerek seçebilsin! Birşeyleri yasaklayarak sorun halledilemez! İnsanların düşünme yetisini kaybete arzusundan başka bir istek değildir bunlar
bu konuda amerika ve türkiye arasında ki benzerlikte katı dini yorumlardan geliyor. ayrıca akıllı tasarım ve evrim teorisi birbiriyle mücadele edecek şeyler değil. akıllı tasarım evrim teorisinin bi alt kademesi olarak görüyorum. türler arası farklılıkları kabul ediyor ama yeni türlerin oluşumunu kabul edemiyor. -
Cradle-Of-Filth bunu yazdı:
----------------------------
hoca güzel konuşuyorsun ama bir organizmayı düşün okjisensiz solunum yapan bu organizmayla bir karınca arasında ki farkları görebiliyor musun? bu aklınla karınca olsaydın ulan ben özelim adam okjsenli solunum bile yapamıyor demez miydin? biz sadece insanın özelliklerini görebildiğimizden çok üstünüz diyoruz ama kızılötesi ışınları biz göremiyoruz ve başka hayvanlar görebiliyor. din konusuna gelince darwin ilk oluşan "şey" hakkında hiçbir yorum yapamıyor. ilk oluşan "şey" nasıl oluştuğu hakkında hiçbir bilgi yok elimde işte bu noktada bir yaratıcı giriyor devreye şuan mantığıma en uygun birşeyin "ilk yaratılılması" gerekiyor ve bunu sağlayan da kesin olarak bir yaratıcıdır. evrimi bildğim halde bunları söyliyebiliyorum evrim türlerin oluşumunu açıklarken ilk yaratılanı açıklayamıyor.
bu arada zaten okumuşsun ama söylememişsin. insan maymundan gelmedi ortak bir ata söz konusuydu.
son olarak insan neden elenmedi? insan da elendi, zaten elenerek insan ortaya çıktı ama tüm türü yok edecek bir eleme (buzul çağı ve dinazorlar gibi) olmadı insan açısından.
-----------------------------her hayvan ihtiyacı ne kadar ise o kadar yaratılmıştır. İnsanın en büyük ve dünya işe yaran en önemli özellik olan akıl verilmiştir.Bundan daha değerli birşey var mı? Ayrıca çoğu hayvan renkli göremez! Biz aç kalmıyorsak bu güçsüz halimizle bunu akıla borçluyuz.İnsan üstündür ama aynı zamanda çok acizdir.Herşey zıttı ile bilinindiğinden insan ne kadar aciz ise onu yaratan da o kadar büyük ve kuvvetlidir.Bir prinç tanesi soluk borumuza kaçtığnda boğulabiliriz, gözle görülmeyen virusler o kadar bilimin gelişmesine rağmen hala can alabiliyor.. O noktada aciziz!
Darwin açıklayamıyor çünkü o zaman bilim o kadar gelişmemiş.O halde bu teoriyi savunuyor.Zaten darwin mutasyonları da açıklayamamıştır.Bunu neo-darwinizim denilen bir akım açıklama getiriyor..
Ayrıca insan türü yok olmamıştır, bahsettiğin bizim alttürlerlerimi (ırklar) sen gelip austrapithecus ları gelip benim atam yaparsan ben kabul eder miyim? :) Dinazorlar neden elendi? Eğer yaşamlarına devam etse idi insanlığı tamamen bitirirdi değilmi? O zaman bu dünya bizim inancımıza göre anlamsızlaşırdı. Dinazorların yok olması yaratanın isteğidir. O zaman sende şöyle sorabilirsin, neden yaratıldı peki?
Her çağda farklı şeyler ortaya çıkar, insanlığın azalması gerekiyordu belki o yüzden böyle bir felaket vardı...
Unutma herşey insan içindir.Tüm hayvanlar insanlara hizmet için yaratılmıştır. Doğal döngüyü izle.En ufak bir dengesizlik var mı? Olsa bile kendini tamire yelteniyor.Herşey insan için....
Bu arada birşey sormak istiyorum hoca sana..Yaratıcıyı kabul ediyorsun ve evrimi de.. Bi soru soracağım. Herşey bir neden sonuç içinde değil mi? Peki bu yaratan neden insanları yarattı, neden bu evreni, canlıları cansızları yarattı... amacı neydi? Sen bir iş yaptığında karşılığını alıyorsun, biz nasıl vereceğiz karşılığını ya da hiç bi karşılık ödemeden zevk sefa sürüp yok mu olacağız? Herşey yok olacaksa biz neden yaratıldık?
-
aristo gibi basit mantık kullanıyon chaoser :)
bende sana şöyle söyleyeyim.. çamurdaki elemenleri düşün bakalım.. aynısı insan vücudunda var mı yok mu? :)
edit: hoca sen akıllı tasarımı iyice araştırdın mı ki evrimle teorisiyle baş edemeyecek seviyede diyorsun Cradle-Of-Filth
.. :) -
ertan bunu yazdı:
----------------------------
her hayvan ihtiyacı ne kadar ise o kadar yaratılmıştır. İnsanın en büyük ve dünya işe yaran en önemli özellik olan akıl verilmiştir.Bundan daha değerli birşey var mı? Ayrıca çoğu hayvan renkli göremez! Biz aç kalmıyorsak bu güçsüz halimizle bunu akıla borçluyuz.İnsan üstündür ama aynı zamanda çok acizdir.Herşey zıttı ile bilinindiğinden insan ne kadar aciz ise onu yaratan da o kadar büyük ve kuvvetlidir.Bir prinç tanesi soluk borumuza kaçtığnda boğulabiliriz, gözle görülmeyen virusler o kadar bilimin gelişmesine rağmen hala can alabiliyor.. O noktada aciziz!
Darwin açıklayamıyor çünkü o zaman bilim o kadar gelişmemiş.O halde bu teoriyi savunuyor.Zaten darwin mutasyonları da açıklayamamıştır.Bunu neo-darwinizim denilen bir akım açıklama getiriyor..
Ayrıca insan türü yok olmamıştır, bahsettiğin bizim alttürlerlerimi (ırklar) sen gelip austrapithecus ları gelip benim atam yaparsan ben kabul eder miyim? :) Dinazorlar neden elendi? Eğer yaşamlarına devam etse idi insanlığı tamamen bitirirdi değilmi? O zaman bu dünya bizim inancımıza göre anlamsızlaşırdı. Dinazorların yok olması yaratanın isteğidir. O zaman sende şöyle sorabilirsin, neden yaratıldı peki?
Her çağda farklı şeyler ortaya çıkar, insanlığın azalması gerekiyordu belki o yüzden böyle bir felaket vardı...
Unutma herşey insan içindir.Tüm hayvanlar insanlara hizmet için yaratılmıştır. Doğal döngüyü izle.En ufak bir dengesizlik var mı? Olsa bile kendini tamire yelteniyor.Herşey insan için....
Bu arada birşey sormak istiyorum hoca sana..Yaratıcıyı kabul ediyorsun ve evrimi de.. Bi soru soracağım. Herşey bir neden sonuç içinde değil mi? Peki bu yaratan neden insanları yarattı, neden bu evreni, canlıları cansızları yarattı... amacı neydi? Sen bir iş yaptığında karşılığını alıyorsun, biz nasıl vereceğiz karşılığını ya da hiç bi karşılık ödemeden zevk sefa sürüp yok mu olacağız? Herşey yok olacaksa biz neden yaratıldık?
sadece son soruna cevap vericem çünkü evrimden uzaklaşıyoruz yine inanca gidiyor konu evrimi konuşuyoruz. yaratıcının olduğunu tabi kabul ediyorum yalnız olay insanların hala bu olayı açıklayamamasından geliyor yani mantıklı hiçbir açıklaması yok tek açıklama ilk yaratıcının olduğu. diğer konular felsefi kalıyor. felsefi kalıyorsa belkide öyledir. ama bilim geliştikçe buna da bir açıklama mutlaka gelicektir. evrim hakkında tüm ara geçiş fosilleri bulunduğunda söylediğin sözleri kendine açıklamaya çalışırsın.
edit: çamurdaki elementlerin aynısı insanda da var hayvanlarda da o zaman bu evrimin kanıtı olmuyor mu? herkes kendi elementini alsın gitsin kardeşim. -
:) hiç bi sorumun cevabını vermedin! bilim halleder diyip de kendini mahvetme.. ya halledemezse :) ayrıca tüm arageçit formları bulunursa ben açıklamaya çalışırım sana sorun değil :) ama öyle birşey bulunamazsa ve sen yaratıcının karşısan çıktığında merak ediyorum sen nasıl bi açıklama getireceksin :)
edit: hayvanlar bir anda yaratılmıştır :) onların yapımında da o elementler kullanılmıştır elbette.
-
ertan bunu yazdı:
-----------------------------:) hiç bi sorumun cevabını vermedin! bilim halleder diyip de kendini mahvetme.. ya halledemezse :) ayrıca tüm arageçit formları bulunursa ben açıklamaya çalışırım sana sorun değil :) ama öyle birşey bulunamazsa ve sen yaratıcının karşısan çıktığında merak ediyorum sen nasıl bi açıklama getireceksin :)
edit:
merak etme önüme sağlam kanıtlar koydular red edemedim derim :D ayrıca yaratıcı evrim teorisini kabul ediyorsa o zaman sen bittin hocam :D -
Allah da soracak, o beynini neden kullanamadın, neden doğru yolu bulmadın? :) kuranda geçen, akıl sahipleri insanlardan neden olmadın diye soracak.. ve hadi yürü cehenneme... (tabii Allah bilir) :)
Allah herkese doğru yolu göstersin
amin