Evrim Teorileri
-
BEyincikte bilgi depolanmaz dfsfs
-
ertan bunu yazdı:
-----------------------------netbaba anlıyorum seni ama yaklaşım tarzın biraz yanlış.. Böyle saçmalık diyip kesip atarsan karşıdaki insanı ikna etmiş olamazsın.. O yüzden o tarz teorileri araştırıp açıklarını bulup karşıdaki insanlarla konuşman gerek ki bir işe yarasın.. yoksa herkes herşeye saçma der bırakır.. Araştırmak, zorlamak gerekir bazı şeyleri ve düşünmek. Allah ın bize dediği gibi ne kadar az düşünüyorsunuz!
Soruna gelince, evrim (türlerin değişimi) uzun süren bir süreç gerektirir..milyonlarca yıl yani.. O yüzden hemen göremeyiz.. Tabii bu onların savundukları.. senin de buna karşı bir bilgin varsa karşılığını verebilirsin ama yoksa...
gerisini düşün...
-----------------------------
Ertancım daha önce karşı tezler sundum sunuldu sunduk hemde defalarca ben artık bu evrim olaytının yanlış olduğunu bilimsel olarak anlatma gereği bile duymuyorum sende biliyorsun sonuçta. -
cold-m4 bunu yazdı:
-----------------------------evrim diye birşey vardır, mümkündür, bu doğanın kanunudur.
ama evrimi yaratan bir Tanrı vardır :)
benim felsefeme göre..
güzel diyosun ama sazın yok.evrim vardıysa ara form nerde hoca. en azından bi tane gösterilebilse...
ayrıca kuranda biz ol dedik oldu diye geçiyo. yani her canlı başlı başına yaratılmış.
-
HaYVaN bunu yazdı:
cold-m4 bunu yazdı:
-----------------------------evrim diye birşey vardır, mümkündür, bu doğanın kanunudur.
benim felsefeme göre..
güzel diyosun ama sazın yok.evrim vardıysa ara form nerde hoca. en azından bi tane gösterilebilse...
ayrıca kuranda biz ol dedik oldu diye geçiyo. yani her canlı başlı başına yaratılmış.
-----------------------------iyi de cold kardeşimin öne sürdüğü sav seninbahsettiğin yaradılış olayını inkar etmiyor ki?
ayrıca tanrı ol dedik oldu diyor ama şu aşamalardan geçti yahut geçmedi demiyor.
topraktan yaptık diyor.ama nasıl yaptığını detaylandırmıyor
-
amele_2 bunu yazdı:
HaYVaN bunu yazdı:
cold-m4 bunu yazdı:
benim felsefeme göre..
-----------------------------iyi de cold kardeşimin öne sürdüğü sav seninbahsettiğin yaradılış olayını inkar etmiyor ki?
ayrıca tanrı ol dedik oldu diyor ama şu aşamalardan geçti yahut geçmedi demiyor.
Ama maymundan geldiinizde demiyor kuran. -
NetBABA bunu yazdı:
amele_2 bunu yazdı:
HaYVaN bunu yazdı:
cold-m4 bunu yazdı:
benim felsefeme göre..
Ama maymundan geldiinizde demiyor kuran.
Evrimde maymundan geldiğimizi savunmuyor :) -
neden gelmişiz peki? kendimizi neye göre geliştirmişiz yada hangi yönde evrimleşmişiz?
kuş uçamamış deniz basınca yüzmeye yetenekleri artmış ve kanatlı yüzen kuşlar olmuş yani penguenler.
peki evrimleşemeyen canlılar neden evrim geçirmemiş?
fosillerde milyon yıl önce aynı olup bugüne aynı şekilde gelen canlılar olduğu kanıtlanıyor.
-
erkan07 bunu yazdı:
-----------------------------neden gelmişiz peki? kendimizi neye göre geliştirmişiz yada hangi yönde evrimleşmişiz?
kuş uçamamış deniz basınca yüzmeye yetenekleri artmış ve kanatlı yüzen kuşlar olmuş yani penguenler.
peki evrimleşemeyen canlılar neden evrim geçirmemiş?
fosillerde milyon yıl önce aynı olup bugüne aynı şekilde gelen canlılar olduğu kanıtlanıyor.
-----------------------------Hayatda kaldıgı sürece zaten sorun yok..
Katır, dişi atın (kısrak) ve erkek eşegin (aygır) çiftleşmesiyle meydana gelir..
Katırlar kısır hayvan oldukları halde Dünya'da yaklaşık 60 katırın doğum yaptığı tespit edilmiştir.
Katır ne eşşektir nede atdır.. evrim işde böyle bişey
Birgün gelir kuş gribi gibi bi hastalık yayılır tüm atlar eşşekler ölür diyelim bakarsın katırın bagışıklıgı vardır.. bazıları kısır oldugu ve çogalamadıgı için ölebilir ama çogalabilenlerin çogalabilen katırlar dogurmaya başladıgı an tür kurtulur ve belkide yenibir şekile girer(mesela :P )
-
katırlar kısırdır, 60 tane doğum yapan katırın bilimsel kaynağını gösterir misin? Hangi enstitü ya da üniv. araştırma merkezi böyle tesip etmiştir.. Kaynak?
Ayrıca amele hoca, Allah buyuruyor ki ben ademi çamurdan yarattım buyuruyor. Başına kadar olan kısmını melekler, baş kısmını ise Allah yaratmıştır.. Burda bahsedilmiyor ortak bir atadan yaratıldığını yahut başka birşey.. Biz hayvanları farklı türlere sokup da farklı türler yarattık ibaresi de yok..
“İnkar edenler, gökler ve yer yapışıkken onları ayırdığımızı ve bütün canlıları sudan meydana getirdiğimizi görmüyorlar mı?”(Enbiya, 21/30)
burda farklı türlerden getirlmiş denmiyor, tüm canlıları sudan yarattık buyuruyor...
-
evrim bilimsel bir gerçek ancak evrimin olması allahı reddetmek değildir burda konuşulanlar boş sözler desem bana kızarsınız ama boş sözler hiç bir bilimsel kimliği olmayan insanlar bilim insanları gibi ahkam kesiyorlar yani onların teorileri şu kahvedeki adamlar gibi şimdi maymundan insanmı oldu diyosun bırak allahını seversen yav akıl var mantık var gibi [:
gözlenebilir evrimler mevcut zaten günümüzde hiv1 ve hiv2 diye hiv virüsü iki kere evrim geçirmiştir demek ki bir canlı [virüsler ne kadar canlı oda tartışılır ama] gözlenmiştir bir sürü fosiller vardır en basitinden yer tabakasından çıkan canlı kalıntıları hep basit de karmaşığa doğrudur.
millerin deneyine sizcede yanlış olsa tüm bilim dünyası kabul edermi hayır ertan arkadaşımız harun yahya nın sitesine yazdıklarını okuyup buraya yazıoyr hiç bir dayanağı yoktur acaba harun yahya mikroskop kullanmayı bile bilmediğine eminim :D