Evrim Teorileri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek

:)

senin okumadığın kadar evrim kitapları okudum merak etme sen.. harun yahya ne severim ne de yayınlarını takip ederim..

okuduğum & okuyor olduğum evrim içerikli kitaplar;

insanın türeyişi, türlerin kökeni, micheal behe- darwinin kara kutusu, dawkins-tanrı yanılgısı, mustafa akyol akıllı tasarım makaleleri, tübitak yayınları evrimle ilgili makaleler ... ve evrim teorileri üzerine yazılmış başka makaleler..

gördüğün gibi harun yahya yok..

yukarıda ayetlerle yazılı olan yazıyı da kendim yazdım.. sadece kuran ayetlerini ezbere bilmediğimden onları koyaladım

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackplus
    Blackplus's avatar
    Erkek

ertan benim okumadığım kadar kitap okumuşmusun onu bilmiyorum ancak sadece okumuşsun onu kestirebiliyorum.Acaba bir bilimsel üncanın var mı yok hiç bir deney gözlem grubu içinde bulundunmu yok ?

senin evrim kitabı okudum bildilendim demen şöyle bişey gibi mitnick kevin in kitabını okudum hekır oldum gibi bişey :) Neyse bu kısır tartışma devam eder gider tüm yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyip çekildim.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek

:) sanrım yurtdışında oturuyorsun.. Türkiyenin şartlarını bilmiyorsun.. Türkiyede kendi alanında araştırma yapamayan adamlar varken benim alanım dışı bir alanda ben nasıl bir grupta bulabilir.. Ben ve benim gibi insanlar en azından cahil kalmamak için okuyor. Yapılan deneyleri irdeliyor ve akıl süzgecinden geçirip doğruyu buluyor..

En azından ben böyle bir düşünce içindeyim.. Alanım elektronik-bilgisayar olduğu halde her türlü fen bilimleriyle ilgilenmek, onlara değer yüklemek her insanın harcı değildir (enaniyet olarak algılamanızı istemem)

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

herşey kendiliğinden var olmuştur nasıl diyebiliyorsunuz akıl mantık almıyor. Bunun için araştırma deney şu bu yapmaya gerek yokki. Gram akılı mantığı olan bi gök yüzüne baksın vucudunu incelesin kentrilyonlarca şey tesadüfenmi meydana geliyor. İnsan maymunun gelişmiş versiyonumu V6 mı ne yani ?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Knightkib
    Knightkib's avatar
    Erkek

Evrim teorisi insanın tam olarak nerden geldigini bulamamış olsada gerçektir.. insana allah yarattı gözüyle bakmak çok saçma..  Şöyleki günümüzde en basiti hepimizin kullandıgı bilgisayar insan tarafından yapılmıştır.. Bilgisayarın yapımında kullanılan maddelerin temelini yapan allah olabilir ama bu bilgisayarı önümüze şu anki haliyle sundu demek olmuyor.. 

Allah uçmamızı isteseydi kanat verirdi.. Uçagı bulmamıza da gerek kalmazdı..

Bilmem anlatabildimmi!

I am a Gamer. Not because I dont have a life, but because I choose to have Many.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Olum bi bilgisayarla insan beyni bir mi?

Hadi bakalım bi beyin yapta senin allah olduğuna inanayım...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Knightkib
    Knightkib's avatar
    Erkek
    HaYVaN bunu yazdı:
    -----------------------------

Benim vurgulamak istedigim atomu hücreyi allah yarattıysa gözümüzü burnumuzu kulagımızı durup da özene bezene yaratmadı.. ilk tohumları o atmış olabilir. Biz çevreye uyum saglayarak "Evrim Geçirerek" bu günki görünümümüze kavustuk.. 

I am a Gamer. Not because I dont have a life, but because I choose to have Many.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaGaNoS
    ZaGaNoS's avatar
    Erkek
    Knightkib bunu yazdı:
    HaYVaN bunu yazdı:

Benim vurgulamak istedigim atomu hücreyi allah yarattıysa gözümüzü burnumuzu kulagımızı durup da özene bezene yaratmadı.. ilk tohumları o atmış olabilir. Biz çevreye uyum saglayarak "Evrim Geçirerek" bu günki görünümümüze kavustuk..

İyi de onların dediği evrim bu değil ki.

Evrim ve Yaratılış teorisi çatışma halinde ikisi birarada olabilir dediğin gibi de şöyle bir problem var insan ve onun uyum sağladığı çevre. bunlar nereden geldi?

Bunun cevabı verilemiyor.

"Big Bang teorisi" atılan tek teori ve Kur'an'a birebir uyan bir yaratılışı sonuna kadar destekliyor.

şartlar ne olursa olsun, serinkanlı kalmak kadar bir insana bir diğeri karşısında üstünlük sağlayan bir şey daha yoktur.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zndmn
    zndmn's avatar
    Erkek

ALLAH ın bizi yarattığına inanıyoruz ama şak diye yaratmak zorunda dimi hala da devam eden bi süreç oluşturamaz dimi?

hoca yapmayın ya evrim var veya yok ama bağnazlık etmeyin öylede olabilir böylede ALAHın gücünü mü sınıyosunuz !! ?? 

Zugzwang
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HAYVANYASAR
    HAYVANYASAR's avatar
    Erkek

konuyu açan baştan demiş zaten;

"tamamen lise bilgilerimle yazıyorum" diye...

sen lisede en fazla 2 hafta gördün evrim teorisini. sadece darwının teorisine 2 ders gitti desek,

darwinin bu teoriye hayatını verdiğini düşünürsek,

bu konu üzerine yüzlerce kitap yazıldığı,

tüm bilimin şu an bu teoriyi kabul ettiğini düşünürsek;

bence sen lise bilginle bu konuda yorum yapmaya kalkma hiç.

her şeyi bırak, lisede evrim doğrudüzgün öğretilmiyor ki. Neden darwin'in teorisi Aristo'nun ve lamarck'ın teorileriyle birarada veriliyor? değerini indirgemek için. şu an bariz bir şekilde gerçek olmadığı görülen teorilerle beraber böyle önemli bir teoriyi verip onu da diğer teorilerle aynı kefeye sokuyorlar.

evrim karşıtlarının bir de bilimadamlarını kullanma sevdası var çok gülüyorum:D

bilimadamının teki evrimi sorgulayan bir yorum yapsa hemen "bilimadamları evrimi yalanladı" diyorlar. Hayır kardeşim. bilimin işleyişi böyledir zaten. bilim şu an evrimi kabbul ediyor ama sorgulayacak da onu ki gerçeğe yaklaşsın sürekli.

birkaç kitap oku (harun yahya'nın kitaplarını değil) sonra belki yorumlarını ciddiye alan olur...

Blogum; http://hayvanyasar.blogspot.com/
Toplam Hit: 10316 Toplam Mesaj: 73