Güvercin Avı...
-
Bugünlerde başım yabani güvercinlerle belada... Odamın balkonuna özellikle sabahları vehatta günün her vakti güvercinler geliyor öle 3-5 tane de değil onlarca... Doğru düzgün ders çalışamaz oldum sürekli gurrrr gurrr ses çıkartıyorlar kanatları ile cama çarpıyorlar birde yetmezmiş gibi balkonun içine edip gidiyorlar. Tepemin tası iyice attı anlıyacağınız... Az önce bir haber sitesini okurken bir yemek tarifi gözüme çarptı, güvercin etiyle yapılan... Benim de ampul yandı anında... Bir şekilde bu güvercinleri yakalayabilirsem on numara yemek yaparım zira tüfekle vurduğum diğer çulluk, keklik ve bıldırcın gibi av hayvanlarını da gayet güzel pişiriyorum. Ama asıl mesele şu burası şehir içi ve ateşli silah kullanamam, dolayısıyla bir alicengiz oyunu edip bu güvercinleri yakalamam lazım ama nasıl? Nasıl bir tuzak olmalı ki en çok güvercin yakalayabileceğim bir şekilde olsun... Mesela su kabı koysam ve içine çabuk tesir eden bayıltıcı bir ilaç mı atsam? bu konudaki çekincem bu ilacı yutan hayvanın bünyesine geçen ilaç ben güvercini yedikden sonra bana intikal edip beni etkilememesi... Az çok konuyu anladınız sayın mürid ve müride kardeşlerim fikirlerinizi alabilir miyim ?
-
hocam açlık kafanamı vurdu naptı : http://www.dominos.com.tr/en-yakin-dominos.aspx
önerim dominos pizza olur :D
-
musil ilaci ver herkese rahatsizlik versn ibneler :D
-
Yazık güvercinden ne kadar et çıkacakta onu yiyeceksin :(
Ama yöntem istiyorsan:
-Kuş yakalarken yapışkan kullanırlar, kuş dala konar ve kurtulamaz.
-Bayıltıcı hiç duymadım ama eğer varsa öyle bişey ayıldıktan sonra kesersin :)
-Kafes koyup içine girince kapısını otomatik kapatacak bir düzenek en iyisi olur bence.
-
sapan kullan beyinlerini patlatma ama cok sert vurupta sapanla yaparsin reis pat pat kafalarina sikarsin yada boncuklu tabanca ile :D
-
Of sabah sabah ne canım cekti ha :D
Tadına doyum olmaz güvercinin. Sapanla vurabılırsın ama ben karsıyım ole seylere cırpınır hayvan yanına gıdene kadar.
Buyuk bı duzenek kur yemle hayvanları alıssınlar ıyıce ortama sonra cek ıpı altında kalsınlar :) kucukken bole yakalar sonra keser cevırırdık bız ateste :)
-
Bir iki tene güvercini yiyince diğerleri senin balkonuna konmayacak mı?
Amaç balkonuna konmalarının istememen mi yoksa onları yemek mi ?
-
İnternette kuşsavar diye arat tunlarca malzeme var. Kurtulursun güvercinlerden. Yemek kısmına gelince o hayvan şehirde hangi çöple atıkla beslendi belli değil yenmez o.
-
hoca küçükken çok yakalardım basit bi tuzakla,
anlatmaya çalışayım; http://prntscr.com/wnq8f
şimdi yukardaki paint terk çizimi inceleortası boş kalacak şekilde 4 tuğla koyuyorsun, kenarları kapalı sadece ortası boş.
bu tuglaların üstüne açık kısmı kapatcak şekilde kiremit gibi biraz ağır kapak ayarlıyorsun,şimdi çizimdeki 2 numaralıda, sarı ve kırmızı küçük ince tahtalar var, sarı tahta kiremiti yatay tutuyor, sarı tahta altından kırmızı tahta boşluğa doğru çıkıyor, sarının gücüyle dik olarak boşluğa doğru duracaktır. 2. çizimdeki görüntü oluşacak, sonra kırmızı rahtanın üstüne 3-5 buğday at,
buğdayı yemek için kırmızı tahtaya çıkan kuş düzeneği bozup içine düşecek kapakda kapanacak
-
bırak güvercinin 2 gram etini ne yapacaksın
balkona siyah poşet bağla sallansın bir daha hiç birir gelmeyecektir ;) sende rahatlıkla ders çalışabilirsin -
kafkafkaf bunu yazdı
Yazık güvercinden ne kadar et çıkacakta onu yiyeceksin :(
Ama yöntem istiyorsan:
-Kuş yakalarken yapışkan kullanırlar, kuş dala konar ve kurtulamaz.
-Bayıltıcı hiç duymadım ama eğer varsa öyle bişey ayıldıktan sonra kesersin :)
-Kafes koyup içine girince kapısını otomatik kapatacak bir düzenek en iyisi olur bence.
senin dediğin hepsii avcılık kanununa göre yasakk yaparsan ceza yersin arkaadaş