Güvercin Avı...
-
Hacı ondan kaç gram et çıkar ki diyenlere aldırma,
ben küçükken tek saçmayla vurduğumda ailecek mangalda yapıyorduk :D
Fare kapanı koy, yeterli gelecek..
Ya da hepsini aynı anda yakalamak istiyorsan şöyle bir yöntem de var.
Delikli ağ veya tel gibi birşeyi evin duvarına yerleştiriyosun, dibi aşağıdan sabitlenmiş şekilde.
Ucu da yukarı bakıyor. uç kısımlarından ip bağlayıp hızlıca bağlı olduğu yerden kurtulup balkonun diğer tarafına çekilmiş olacak.
Alan geniş olduğu için kaçamazlar.kenarlardan kaçma ihtimallerine karşın belli aralıklarla ağırlık koyabilirsin.
Ben serpme ağ ile yapmıştım. Sığırcık yakalardım :D
-
lan midem kaldırmadı bite tüm yorumları okudum :/ adam sos mos bile demiş ne mide var dicem de alışkanlık, ben de tavuk döneri lap lap yerim mesela ama tavuk da kuş türü sonuçta :/
-
Bizimde klimanın motorunun üstüne yuva yapmış bir tane güvercin, yumurtaları var.
Klimayı açmıyorum sırf korkmasın diye. -
yabani güvercin yeniliyomu? eğer yeniliyosa artık makarna yapmıycam evde?
-
@RETRET: Hocam dediğiniz tairfe yakın bir pişirme yöntemi ile 3 dağ güvercini afiyetle yenmiştir.. Mişın kompleytıd...
@jawsap67: Hoca maksat hayvanların bir kısmını yakalamak ve tadına bakmak, mümkün mertebe benim balkondan uzak tutmak. Naziler gibi soykırım yapmak değil... :D
@SeRDaR: Hoca poşet ve cd asma yöntemlerini denedim. 1-2 saat öle bakınıyorlar sonra gene geliyorlar. Ayrıca 2 gram et değil toplamda temizlenmiş hali ile 298gr geldi birincisi, ikincisi 307gr ve üçüncüsü 290gr geldi... Yani 3 tanesi yaklaşık 1 okka ;)
@Diğer Mürit Kardeşlerim: Hepinizin önerilerini dikkate aldım, görüş ve önerileriniz için teşekkür ederim. Bildiğiniz ekmek, ip, çubuk ve kutu yöntemi ile 3 adet yakaladım. Afiyetle pilav ve salata eşliğinde tükettim... Bundan sonra pazar günlerini av günü ilan ediyorum... :D
*Not: Av restoranında güvercin ızgaranın porsiyonunun 12€'dan satıldığını öğrendim. Daha da bir iştahlandım... -
TR-SCOPJE bunu yazdı
@RETRET: Hocam dediğiniz tairfe yakın bir pişirme yöntemi ile 3 dağ güvercini afiyetle yenmiştir.. Mişın kompleytıd...
@jawsap67: Hoca maksat hayvanların bir kısmını yakalamak ve tadına bakmak, mümkün mertebe benim balkondan uzak tutmak. Naziler gibi soykırım yapmak değil... :D
@SeRDaR: Hoca poşet ve cd asma yöntemlerini denedim. 1-2 saat öle bakınıyorlar sonra gene geliyorlar. Ayrıca 2 gram et değil toplamda temizlenmiş hali ile 298gr geldi birincisi, ikincisi 307gr ve üçüncüsü 290gr geldi... Yani 3 tanesi yaklaşık 1 okka ;)
@Diğer Mürit Kardeşlerim: Hepinizin önerilerini dikkate aldım, görüş ve önerileriniz için teşekkür ederim. Bildiğiniz ekmek, ip, çubuk ve kutu yöntemi ile 3 adet yakaladım. Afiyetle pilav ve salata eşliğinde tükettim... Bundan sonra pazar günlerini av günü ilan ediyorum... :D
*Not: Av restoranında güvercin ızgaranın porsiyonunun 12€'dan satıldığını öğrendim. Daha da bir iştahlandım...hocam hayvanın tüylerini yolma işlemini falan nerde yapıyosun ev batmıyo mu ?
( not : hiç kuş türünü kendim öldürüp yemediğim için soruyorum cahil demeyin :) )
-
Sharp bunu yazdıTR-SCOPJE bunu yazdı
@RETRET: Hocam dediğiniz tairfe yakın bir pişirme yöntemi ile 3 dağ güvercini afiyetle yenmiştir.. Mişın kompleytıd...
@jawsap67: Hoca maksat hayvanların bir kısmını yakalamak ve tadına bakmak, mümkün mertebe benim balkondan uzak tutmak. Naziler gibi soykırım yapmak değil... :D
@SeRDaR: Hoca poşet ve cd asma yöntemlerini denedim. 1-2 saat öle bakınıyorlar sonra gene geliyorlar. Ayrıca 2 gram et değil toplamda temizlenmiş hali ile 298gr geldi birincisi, ikincisi 307gr ve üçüncüsü 290gr geldi... Yani 3 tanesi yaklaşık 1 okka ;)
@Diğer Mürit Kardeşlerim: Hepinizin önerilerini dikkate aldım, görüş ve önerileriniz için teşekkür ederim. Bildiğiniz ekmek, ip, çubuk ve kutu yöntemi ile 3 adet yakaladım. Afiyetle pilav ve salata eşliğinde tükettim... Bundan sonra pazar günlerini av günü ilan ediyorum... :D
*Not: Av restoranında güvercin ızgaranın porsiyonunun 12€'dan satıldığını öğrendim. Daha da bir iştahlandım...hocam hayvanın tüylerini yolma işlemini falan nerde yapıyosun ev batmıyo mu ?
( not : hiç kuş türünü kendim öldürüp yemediğim için soruyorum cahil demeyin :) )
balkonda yolmak gerekiyor genelde bitli oluyorlar, bitleri olmasa yıkar kurutur yastık doldurursun. henüz sıcakken yolarsan daha kolay yolunuyor.
-
kaanstain bunu yazdı
Hacı ondan kaç gram et çıkar ki diyenlere aldırma,
ben küçükken tek saçmayla vurduğumda ailecek mangalda yapıyorduk :D
Fare kapanı koy, yeterli gelecek..
Ya da hepsini aynı anda yakalamak istiyorsan şöyle bir yöntem de var.
Delikli ağ veya tel gibi birşeyi evin duvarına yerleştiriyosun, dibi aşağıdan sabitlenmiş şekilde.
Ucu da yukarı bakıyor. uç kısımlarından ip bağlayıp hızlıca bağlı olduğu yerden kurtulup balkonun diğer tarafına çekilmiş olacak.
Alan geniş olduğu için kaçamazlar.kenarlardan kaçma ihtimallerine karşın belli aralıklarla ağırlık koyabilirsin.
Ben serpme ağ ile yapmıştım. Sığırcık yakalardım :D
Usta zaten ben Türkiyedeyken avlardım kırda bayırda. Bak bu fare kapanı iyi fikir gerçekten tek tek yakalanırlar ben hiç uğraçmam hemde... 3 tane kapan alsam of of of... Yakalar, temizler buzluğa atarım ;) Bu arada sığırcık eti de çok lezzetli fakat güvercine nazaran çok küçük ve yakalaması zor.. O yüzden elimin altında olanlarla yetiniyorum...
-
Açılın geliyorum ;
Hop (Fren IIIIIIRRR )
Ge el dim.
Ne ne ne dedin ? Güvercin etimi yiyeceksin ?
Bildiğimiz kumru, ve yaboz diye adlandırdığımız güvercin mi ? Velev ki mardin olsun baska bango kelebek tip vs olsun.
Dışarıdan içtikleri pis sular yetmezmiş gibi, yedikleri, at sinekleri, kaldıkları yerler, vs hiç biri yetmezmiş gibi kendine has hastalıkları ?
Sen ne sandığını zannediyorsun pa pa pardonda :|
Hala güvercin besliyorum ( evcil )
Ayrıca bubi tipi tuzakla çok yakalardım buğdan kasa + soba ve ip, bu tiple çok sokakta kuş yakaladım, geri kalanını söylemişler zaten ayrıca 4.5mm bir tüfeğim var, paraşüt atan onlada yakalarım rahatta.
Emin ol bu şartlarda eğer o bahsettiğimiz güvercin aynıysa senin hiç bir şeyden haberin yok, devam et yemeye :D -
mayın döşe balkona