Güvercin Avı...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Hacı ondan kaç gram et çıkar ki diyenlere aldırma,

ben küçükken tek saçmayla vurduğumda ailecek mangalda yapıyorduk :D

Fare kapanı koy, yeterli gelecek..

Ya da hepsini aynı anda yakalamak istiyorsan şöyle bir yöntem de var.

Delikli ağ veya tel gibi birşeyi evin duvarına yerleştiriyosun, dibi aşağıdan sabitlenmiş şekilde.

Ucu da yukarı bakıyor. uç kısımlarından ip bağlayıp hızlıca bağlı olduğu yerden kurtulup balkonun diğer tarafına çekilmiş olacak.

Alan geniş olduğu için kaçamazlar.kenarlardan kaçma ihtimallerine karşın belli aralıklarla ağırlık koyabilirsin.

Ben serpme ağ ile yapmıştım. Sığırcık yakalardım :D

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek

lan midem kaldırmadı bite tüm yorumları okudum :/ adam sos mos bile demiş ne mide var dicem de alışkanlık, ben de tavuk döneri lap lap yerim mesela ama tavuk da kuş türü sonuçta :/

test 1 2
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Melik
    Melik's avatar
    Erkek

Bizimde klimanın motorunun üstüne yuva yapmış bir tane güvercin, yumurtaları var.
    Klimayı açmıyorum sırf korkmasın diye.

Profil fotoğrafndaki begenme sayısını popülerlikle eşdeger kılan bir ülkede yaşıyoruz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

yabani güvercin yeniliyomu? eğer yeniliyosa artık makarna yapmıycam evde?

Cigu bigule :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek

@RETRET: Hocam dediğiniz tairfe yakın bir pişirme yöntemi ile 3 dağ güvercini afiyetle yenmiştir.. Mişın kompleytıd...
    @jawsap67: Hoca maksat hayvanların bir kısmını yakalamak ve tadına bakmak, mümkün mertebe benim balkondan uzak tutmak. Naziler gibi soykırım yapmak değil... :D
    @SeRDaR: Hoca poşet ve cd asma yöntemlerini denedim. 1-2 saat öle bakınıyorlar sonra gene geliyorlar. Ayrıca 2 gram et değil toplamda temizlenmiş hali ile 298gr geldi birincisi, ikincisi 307gr ve üçüncüsü 290gr geldi... Yani 3 tanesi yaklaşık 1 okka ;)
    @Diğer Mürit Kardeşlerim: Hepinizin önerilerini dikkate aldım, görüş ve önerileriniz için teşekkür ederim. Bildiğiniz ekmek, ip, çubuk ve kutu yöntemi ile 3 adet yakaladım. Afiyetle pilav ve salata eşliğinde tükettim... Bundan sonra pazar günlerini av günü ilan ediyorum... :D
    *Not: Av restoranında güvercin ızgaranın porsiyonunun 12€'dan satıldığını öğrendim. Daha da bir iştahlandım...

Yargılamak için bilmek, bilmek için anlamak, anlamak için dinlemek gerekir...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sharp
    Sharp's avatar
    Erkek
    TR-SCOPJE bunu yazdı

@RETRET: Hocam dediğiniz tairfe yakın bir pişirme yöntemi ile 3 dağ güvercini afiyetle yenmiştir.. Mişın kompleytıd...
    @jawsap67: Hoca maksat hayvanların bir kısmını yakalamak ve tadına bakmak, mümkün mertebe benim balkondan uzak tutmak. Naziler gibi soykırım yapmak değil... :D
    @SeRDaR: Hoca poşet ve cd asma yöntemlerini denedim. 1-2 saat öle bakınıyorlar sonra gene geliyorlar. Ayrıca 2 gram et değil toplamda temizlenmiş hali ile 298gr geldi birincisi, ikincisi 307gr ve üçüncüsü 290gr geldi... Yani 3 tanesi yaklaşık 1 okka ;)
    @Diğer Mürit Kardeşlerim: Hepinizin önerilerini dikkate aldım, görüş ve önerileriniz için teşekkür ederim. Bildiğiniz ekmek, ip, çubuk ve kutu yöntemi ile 3 adet yakaladım. Afiyetle pilav ve salata eşliğinde tükettim... Bundan sonra pazar günlerini av günü ilan ediyorum... :D
    *Not: Av restoranında güvercin ızgaranın porsiyonunun 12€'dan satıldığını öğrendim. Daha da bir iştahlandım...

hocam hayvanın tüylerini yolma işlemini falan nerde yapıyosun ev batmıyo mu ?

( not : hiç kuş türünü kendim öldürüp yemediğim için soruyorum cahil demeyin :)  )

www.yesilgrow.com - Growshop
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    Sharp bunu yazdı
    TR-SCOPJE bunu yazdı

hocam hayvanın tüylerini yolma işlemini falan nerde yapıyosun ev batmıyo mu ?

( not : hiç kuş türünü kendim öldürüp yemediğim için soruyorum cahil demeyin :)  )

balkonda yolmak gerekiyor genelde bitli oluyorlar, bitleri olmasa yıkar kurutur yastık doldurursun. henüz sıcakken yolarsan daha kolay yolunuyor.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı

Hacı ondan kaç gram et çıkar ki diyenlere aldırma,

ben küçükken tek saçmayla vurduğumda ailecek mangalda yapıyorduk :D

Fare kapanı koy, yeterli gelecek..

Ya da hepsini aynı anda yakalamak istiyorsan şöyle bir yöntem de var.

Delikli ağ veya tel gibi birşeyi evin duvarına yerleştiriyosun, dibi aşağıdan sabitlenmiş şekilde.

Ucu da yukarı bakıyor. uç kısımlarından ip bağlayıp hızlıca bağlı olduğu yerden kurtulup balkonun diğer tarafına çekilmiş olacak.

Alan geniş olduğu için kaçamazlar.kenarlardan kaçma ihtimallerine karşın belli aralıklarla ağırlık koyabilirsin.

Ben serpme ağ ile yapmıştım. Sığırcık yakalardım :D

Usta zaten ben Türkiyedeyken avlardım kırda bayırda. Bak bu fare kapanı iyi fikir gerçekten tek tek yakalanırlar ben hiç uğraçmam hemde... 3 tane kapan alsam of of of... Yakalar, temizler buzluğa atarım ;) Bu arada sığırcık eti de çok lezzetli fakat güvercine nazaran çok küçük ve yakalaması zor.. O yüzden elimin altında olanlarla yetiniyorum... 

Yargılamak için bilmek, bilmek için anlamak, anlamak için dinlemek gerekir...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek

Açılın geliyorum ;

Hop (Fren IIIIIIRRR )

Ge el dim.

Ne ne ne dedin ? Güvercin etimi yiyeceksin ?

Bildiğimiz kumru, ve yaboz diye adlandırdığımız güvercin mi ? Velev ki mardin olsun baska bango kelebek tip vs olsun.

Dışarıdan içtikleri pis sular yetmezmiş gibi, yedikleri, at sinekleri, kaldıkları yerler, vs hiç biri yetmezmiş gibi kendine has hastalıkları ?

Sen ne sandığını zannediyorsun pa pa pardonda :|

Hala güvercin besliyorum  ( evcil )

Ayrıca bubi tipi tuzakla çok yakalardım buğdan kasa + soba ve ip, bu tiple çok sokakta kuş yakaladım, geri kalanını söylemişler zaten ayrıca 4.5mm bir tüfeğim var, paraşüt atan onlada yakalarım rahatta.

Emin ol bu şartlarda eğer o bahsettiğimiz güvercin aynıysa senin hiç bir şeyden haberin yok, devam et yemeye :D

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ersn
    ersn's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

mayın döşe balkona

küfrederiz villalara kulübeden
Toplam Hit: 7859 Toplam Mesaj: 53