Hangi Hızda Gitmeliyim ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cybermole
    cybermole's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mart/2016
    Erkek

    hep 50 liralik al bisi olmuo ozaman :) hocm tatile gidion da gitmeden strese girion.. 100₺ fazlayak keyif yap dusunmeden git bnce

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    hayat bu küçük hesaplar için çok kısa değil mi?


    If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Eylül/2005
    Erkek

    Hocam şu yaptığın çok yorucu bir şey :) 
    Gereksiz yakıt harcamayı ben de sevmem, Subaru ile yaşayınca az yakmayı da öğreniyor insan derken Leon'a geçtiğimde de manyak gibi az yakmaya çabaladım , zevk de alıyordum enteresandır. Arabanın fabrika verisi şehir içi 5.3 , ben 4.5'un üstüne çıkmadan efendi efendi kullandım 2 seneye yakın :) (Subaru XV'nin de fabrika verisi 7.9 idi, ben arabayı sattığımda 6-6.5 arası bir şeydi :) )
    Ama araçtan keyif almayı da bilmek lazım, hangia rabaya binsem lan ben bunu kaç yaktırırım acaba diye psikopatlaştığımı görünce bıraktım. Şu an 1.6 TDI superb kullanıyorum hantal bir araba aslında ama hiç yakıta bakmıyorum şu an. Biraz da böyle sürüp dengeliyorum ki psikopatlığa varmasın :) 
    Uuzun yolda 90 ile gidersen muhtemelen uyuyakalıp ölürsün bu arada :)


    .
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

    Yüksek akaryakıt fiyatlarıyla bu sistemle baş edilmez yol bitmez işaret ve işaretçilere uymaya çalış açık yollarda ortalama 140 - 150 ile düşük devirlerde hızını ayarla Cruze vs yol hipnozuna uğramamak için 2 saatte mola ver Yandex te polis ve radar yerlerini takip et buyur gel Antalya ya .


    Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Temmuz/2003
    Erkek
    GodKlaus bunu yazdı

    Yorumlar için teşekkürler.

    Dediğim gibi sabah 5'te çıkıcam yola. Uykusuzluğa 2 yıldır sürekli olarak alışığım 5 saatten fazla uyuduğum olmuyor ancak tabiiki "durmadan" demem yanlış oldu. Afyonda bi sucuk ekmek yerim :D

     

    @LynXMaSTeR Klima mecbur açık olacak. O kadar süre cam vs fena çarpar beni.

    @MustyKTE Hocam 11 litre aşırı çok değil mi yahu. Benzin kuyun mu var :D Ben Normal yolda da 90 100 arası giden birisiyim.

    @DE5TROY3R Anladım hocam dediğini.

    Lastikleri 35 yaptım. Kapının yanında otoyol için 35 yazıyordu. Silecekler sular yağlar vs hepsi tamam, Balatalarım yeni 1000km oldu olmadı taktıralı. Bu kadar uzun süre gitmek sadece beni aşırı ısınmadan dolayı birşey yanar tutuşur diye korkutuyor :D

    Eğer mekanik bi arıza yoksa motor tutuşmaz. Biz motosikletle saatlerce güneşin altında yol yapıyoruz. Ayrıca bizim motorlarda kaput yok, dışarıda direkt güneş vuruyor ve araba gibi 2-3 bin devir değil 8-10 bin devirlerde kullanıyoruz. Henüz yolda motoru alev alanı görmedim, duymadım.


    goo.gl/qBNZmW
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mart/2003
    Erkek

    Ben de kendimi detaycı , her şeyi kontrol etmeyi arzulayan ve buna çabalayan yani işin kısasına özüne ve doğrusuna inersek ben de kendimi manyak sanırdım.


    Kurtlar tasma takmaz....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Aralık/2007
    Erkek

    Uzun yola gidiyosun şakası olmaz. kasmadan ve zevk ala ala gitmen için hangi hızda gidersen git hesapladığın maliyetı aşarsa oluşacak farka sponsor olmak isterim. 

    yeterki keyif al aklında benzin olmasın. müziğini aç ve sür. düşünmeden.. aklın berrak olsun. gözlerin ışıl ışıl ve benzin yok. sadece keyifli yol var. 


    Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    LhaNeT
    LhaNeT's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2008
    Erkek

    Hayırlı yolculuklar.

    Bence ekonomik sürüşün en önemli kuralı lastiklerdeki hava basıncı. Genelde 30 psi hava basarım ve eğer lastiklerden birisi 29 - 28 e inerse bu bile yakıtı ciddi etkiliyor, tecrübe ile sabit.

    Uzun yolda giderken imkanlar el verdiği kadarı ile önüm ve arkam boş olsun diye çabalarım. Dibime girik halde arkamdan gelen araçları istemem veya başkalarının dibine dibine girmem ve yolun boş kısımına ulaşabileceksem hız yapar etrafımdaki arabaları sollarım veya imkanlar el verdiği kadar hızımı düşürüp yoldaki diğer araçların kaybolmalarını beklerim ama yol tek şerit ise sabırla ilerlemeyi de bilirim. İstediği kadar önümdeki araba yavaş gitsin veya arkadaki araba istediği kadar dibime girsin öyle emniyet şeridinden falan sollamaya kalkmam veya emniyet şeridine geçerek arkamdakine yol vermeye kalkmam (bu şeyler çok fazla yapılıyor aman dikkat)

    Cam açmak bence uzun yolda tehlikeli amk cam açıkken kamyon otobüs gibi büyük araçları sollamak resmen arabanın feleğini kaydırıyor, havanın etkisi ile araba sanki yolun kenarına savrulacakmış gibi oluyor ya.. İşte o hissi hiç sevmiyorum (Aslında bi b*k olacağını sanmıyorum ama o anlık tedirginlikten nefret ötesinde nefret ediyorum çok gıcık birşey :D)


    Büyüklük odur ki hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana "büyüksün" derlerse, bunu diyenlere de güleceksin. Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, s. 112 - Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. - Mustafa Kemal Atatürk 1881 - ∞
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2004
    Erkek
    Hakkinen bunu yazdı

    Uzun yola gidiyosun şakası olmaz. kasmadan ve zevk ala ala gitmen için hangi hızda gidersen git hesapladığın maliyetı aşarsa oluşacak farka sponsor olmak isterim. 

    yeterki keyif al aklında benzin olmasın. müziğini aç ve sür. düşünmeden.. aklın berrak olsun. gözlerin ışıl ışıl ve benzin yok. sadece keyifli yol var. 

    Dizginlediğim sürüş huyum böyle, hele kopmalık müzikle harika oluyor, ama işte masraflıda oluyor o ayrı. :)


    Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2007
    Erkek

    çok yakında, pendik hendek gidiş geliş yapıcam, hafta içinleri iş için, 90 da 5,1 e kadar düşüyo benzin, kılima açık,

    ve klimanın yakıt tüketimine etkisini görmüyorum. Araç Megan 4 lpg li.

    2+2 saat yol bende 90 la gitmeyi düşünüyorum...


    Aslında hepimiz eksiğiz biraz Leylası olmayan mecnunlarız Ne sıcacık bir ismail abimiz var. Nede kötü zamanda Yanımızda olan İskender babamız Ne mahellemizi mahalle yapan Erdal bakkalımız ne her kapıyı açan yavuz abimiz nede bize doğru yolu gösteren dedemiz.
Toplam Hit: 5342 Toplam Mesaj: 51
araba yakıt araba tasarruf