folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Her Ama Her Şeyin Pahalı Olması ( Gelmesi )



Her Ama Her Şeyin Pahalı Olması ( Gelmesi )

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Şubat/2010
    Erkek
    crafty bunu yazdı
    NaZi_ bunu yazdı

    Hocam olayı yanlış yerden abartıyorsun; 300 liraya ayakkabı alabilirsin fiyat normal veya pazar günü gidip pazar alışverişini yap sorun yok bunlar seni batırmaz. Yani eğer evde 10 kişi değilsen veya hazır yemeklerle dengesiz beslenmiyorsan yemek harcaması seni zora sokmaz.

    Bir adamı geçim sıkıntısına sokacak 3 şey var; doymak bilmeyen gösteriş meraklısı kadınlar, kadın profili için gidilen gereksiz kasvetli eğlence hayatı ve yine kadınlar beğensin diye bütçeyi zorlayan modaya uygun giyim masrafı. 

    Eğer erkeksen, orta halli de olsa işin varsa ve sorumluluğu omuzlarında olan yakınların yoksa ve hala geçinemiyorsan hatayı pazarda veya ayakkabı dükkanlarında aramamalısın.

    Durum öyle vahim ki, evlilik teklifi bile kadının onayından geçen bir prosedür doğrultusunda ediliyor. Etrafımda evlilik teklifi provasını başka kız arkadaşlarında deneyen tipler görüyorum. 

    Yani demem o ki sen erkeksin paşam; alıp pazardan 50 liralık sandaleti de giyersin, hiçbir erkek arkadaşın da sana, bu ne şan böyle fakir, demez. 

    Yani kabul etmesenizde erkek cinsinin, karşı cins dolayısı ile yoldan sapmasını hayat pahalılığı adı altında kendinize itelemeye çalışıyorsunuz. Neden? Çünkü kadına, erkekte neye dikkat edersin?, dendiği zaman şöyle diyor, ayakkabısına, giyimine, saçının artistik patinajına, kolundaki külçe gümüş saatine, arabasına vs. Ama erkeğe sorunca ne diyor? KALÇASINA. Arkadaşım sen zaten yüzde 90 oranında geniş kalçalı kadınları olan bir milletsin. Havuzun içinde susadım demek gibi bir şey bu, bir beklentim yok demek aslında.

    Borç harç yapacaksanız ev alın araba alın elektronik hobilerinize para harcayın. 

    açlık sınırının 1600 yoksulluk sınırının 5500 mutlu bir yaşam sınırının 8000 de gezdiği yerde sen hayat pahalılığını kadına yaranma çabasına mı bağladın?

    Senin söylemindeki kadar 2+2=4 durumuna benzer basit bir denklem olmadığına değindim hocam. Hayal pahallılığı sadece rakamsal verilere göre, evet var, diyebileceğin bir durum değil; buna yol açan sosyal faktörler de var. Mesela borçlar hacizlik duruma gelmiş olsa da halen iş beğenmeyen insanlar da var. Bu konu çok çok farklı açıdan tartışmaya açık bir konu. Müsadenle ben de bu faktörlerden biri olduğunu düşündüğüm bir konuya değindim.

    Yazdıklarımından yola çıkarak nasıl oldu da bu kadar geniş çaplı bir konuyu sadece, kadınlara yaranma çabasından kaynaklandığı, gibi kesin bir yargıya ulaştığım sonucuna vardın ?

    Velhasıl, kalın yazı ile üzerinden geçtiğim kısımda belirttiğim gibi, senin rakamsal verilerine göre ortalama bir adamı baz alarak, konuyu farklı bir açıdan değerlendirdim. 



    Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2005
    Erkek

    inşaaat sektörü süspanse ediliyor..durdurğu an durduğumuz andır...

    nasıl oluyor diyenler , yurt dışından alınan krediler ile...

     


    Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ocak/2013
    Erkek

    Olum kafadan noksan mısınız aq ? Ne kadına yaranma çabası, ne gece klübünden bahsediyorsunuz ? Burası Türkiye la ülkenin yarısından fazlası asgari ücrete tabii çalışıyor. Asgari ücretin üzerinde almama rağmen günlük temel ihtiyaçlarımı çıkınca aldığım maaştan geriye hiçbirşey kalmıyor. Lükse harcayacak para mara kalmıyor ki "kadınlar yüzünden param çabuk bitiyor" diyebileyim.

    Ülke yarra yemiş olum kabullenin şunu artık. Baban müteahhit, fabrikatör veya Ali Ağaoğlu değilse halkın içinden biriysen bunu her gün pazarda, bakkalda, markette görüyorsun zaten. Herşey ateş pahası.


    Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    marad10a
    marad10a's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2013
    Erkek

    2 3 gün önce @kanakan diye mürid tayyip'in israil'e amerika'ya kafa tutması çok hoşuma gidiyor demişti.

    ne yazık ki halkımız nasıl yaşadığına değil de görmek istediğine bakınca böyle oluyor işte.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazuo
    kazuo's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2015
    Erkek

    Tek sıkıntı doların artması değil. İnsanımız ahlaksız. Dolar yüzünden fiyatlar 1 artacaksa, bunu fırsat görüp 2 lira zam yapıyor elindeki stoklu ürüne.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kerot
    kerot's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Temmuz/2015
    Erkek

    Herkes ne kadar yanıkmış ya :)

    Bu arada hocalar mesele benim alım gücümün düşüklüğü değil, Allah’a hamd olsun 1000 çift ayakkabı alacak param var ama konu bu değil ki.

    Her şey gerçekten gereksiz pahalı, parasının hakkı o değil yani. Fiyatlar genel düzeyi sürekli yükseliyor.

    Ayakkabıdan başladık madem ordan gidelim. 1 sene önce 160 liraya aldığım ayakkabı şuan en ucuz yerde 230lira(internette) hele bi de avm’den filan baksam 280-300 lira. Yani 160’ı verirken helal olsun diyorum sıkıntı değil ama arada minimum yüzde 45 fark var. Ve o parayı vermek gerçekten koyuyor insana.

    Şahsi fikrim olarak hükümet acilen bir tarım ve hayvancılık reformu yapmalı. Tarım üretimi sağlam olmadıkça gerisi boş. Ayranımız yok içmeye ama her yere tahtırevanla gidiyoruz.

     

    @HolyCat istanbul başkan

    kerot tarafından 07/Nis/18 17:30 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hayalet Avcısı
    TaRuZ
    TaRuZ's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Kasım/2003
    Erkek

    Dövizin artmasının da etkisi var ama olayın özü kapitalist sistem. Para parayı çekiyor. Açın emlak ilanlarını ya da gerek yok gözünüzle görmek için tapunun kapısında 10 dk beklemeniz yeter; birileri bizim bir arada göremeyeceğimiz rakamlara ev alıyor. Araba alıyorlar herşeye rağmen. Orta sınıf ölüyor, öyle bir sınıflandırma yapılmayacak yakında. Ya zengin var ya da fakir. Bizler de malumunuz fakir taraftayız.

    Görev yerim değiştiği için evi taşıdım; kiraladığım ev 2k.Oha aq kredi çekip alsam dedim, evin fiyatı 700k. Ama birileri alıyor, hemide NAKİT.. 


    Errare Humanum Est
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    do_som
    do_som's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2016
    Erkek

    herşey pahalıda ondan öyle geliyor yanlısın yok olan bu

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TOMBLACK
    TOMBLACK's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ekim/2014
    Erkek

    böyle geldi böyle gidecek konuşacak önemli bir konu yok şuan millet halınden memnun o zaman sıkıntı yok millet fakirleşmeye değil zenginleşmeye başladı benim gözlemlediğim fakir adam kalmadı ülkede millet araba ev alıyor varsa 2 katlıyor fakirlerde öyle bakıyor dolar felan filan diyor bahane bunlar mubarek bu ülke neydı eskiden ne oldu bunu sorun kendinize şuan böyle artmasının tek sebebi bu alınan vergiler o zaman ortada sorun felan yok millet kendi kendine, devlette millete dayanmış durumda olay bundan ibaret tek sıkıntı var işsizlık oda ülkedeki yönetim askerlik sosyal ortamdan dolayı yoksa 100tl olan şeyin 50tl olanıda var parana göre her ülkede böyle bu fiyat artıyorsa ülke ekonomisi iyiye gidiyordur daha fazla vergi demek daha fazla para demek  çalışmayana yüksek maaş almayana kirada oturana oluyor sen kendine yetecek bir ülke ol dolar felan bunlar işin esprisi olur bana göre milletin alım gücü şuan artı ihtiyacı olmayan şeyi bile alıyor 10k kredi çekip telefon alıyor yanı bir şekilde alıyor veriyo ekonomiye can veriyor.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Aralık/2008
    Erkek
    kazuo bunu yazdı

    Tek sıkıntı doların artması değil. İnsanımız ahlaksız. Dolar yüzünden fiyatlar 1 artacaksa, bunu fırsat görüp 2 lira zam yapıyor elindeki stoklu ürüne.

    Bir de şöyle düşün. Geçen seneye göre malzeme maliyetim aylık 500 TL arttı diyelim. Ama benim hayatta kalmak için harcadığım para da arttı. 2000 TL masrafım oluyorsa aylık en az 2500'e çıktı. Bu yüzden maliyet farkının üstüne iş harici harcamalarım için de 500 TL fazladan para kazanmam gerek. Geçen sene 160 TL'ye deposu dolan araba bu sene 200'ü geçiyor. Dükkan giderleri de sadece malzeme değil kira ayrı artıyor, yemek yiyorsun yemekçi ayrı zam yapıyor. Herkes zam yapmak zorunda olunca zincirleme olarak hepimize giriyor yani.

Toplam Hit: 10149 Toplam Mesaj: 84
hayat pahalılığı