İkinci El Oto Yedek Parca
-
Arkadaslar merhaba
Burada teknolojik alis-veris harici konu acmak yasaktir deniyor ama yonetici arkadaslardan once ozur dileyerek birsey danismak istiyorum.
Simdi konumuz ikinci el oto yedek parca.
Cogunuzun bildigi ben 10 kusur yildir Japonya'da yasiyorum ve yine cogunuzun bildigi gibi burasi sudan ucuz ulke.
Misal burada 93 model toyota corolla yaklasik 15-20tl ye satiliyor.
Diyorumki boyle cok ucuz araba alip parcalayip Turkiye'de yedek parca diye satma sansimiz varmi?
Ilgili ve bilgili olan arkadaslar cevap verirse sevinirim.
-
üstad parçalar trye getiririm diyorsan alayını satarım sıkıntı olmaz ayrıntılar için özel mesaj at :)
-
Ustadim iste benim sorunum burada basliyor.
Burada elimde her turlu olanak var ama Turkiye ayagini koordine edecek adam yok.
-
Usta sen ordan turkıyeye malzeme sokabılırsen bende satarım hatta 2-3 sehre dukkan acarım .. ama turkıyeye ıhracat ıtalat olaylarını arastırmak lazım.
-
hocam tr satışında bende yardımcı olurum hangi markaları bulabiliriz.
-
Butun Japon arabalari sorun olmaz. Hata gecen Turkiye'de iken myblackworld ile konusmustum bu konuyu dedigine gore ikinci el yedek parca giriyor ama normal parcaya gore gumrugu %2-3 gibi pahali.
Mesela burada LPG li forkliftler falan var, is makinesi iothalatinda sorun cikmiyor.
-
aile yadigarı daihatsu var bende.
22 yıllık araç , önceden servisle çıkma parçayla onla bunla idare ediliyordu ama artık daihatsu tr'den elini çekince
çük gibi kaldık ortada :P en basitinden elime para geçer geçmez yürüyeni bi sıfırlayım diyorum :D
Lakin tr'de bulunmuyor edilmiyor :D
Böyle bişi yapbilirseniz tutar gibime geliyor özellikle honda , mutsubishi , subaru , toyota , mazda , nissan , yamaha vs.vs.
tr de bunların parçalarıda servisleride bi dünya para..
Karlı güzel bi işe benziyor yani.
-
25-20 bin tl mi yoksa ben doğru mu anladım 15-20 tl mi hocam? önce bunu bir anlayalım da o paraya oyuncak araba bulamıyosun Türkiye'de de garip geldi.
-
var tabii %20 gümrük vergisini ödüyorsun istediğin ürünü türkiyeye sokuyorsun...
-
recobaba bunu yazdı
25-20 bin tl mi yoksa ben doğru mu anladım 15-20 tl mi hocam? önce bunu bir anlayalım da o paraya oyuncak araba bulamıyosun Türkiye'de de garip geldi.
+1
-
legal bi şekilde sudan ucuz sokmayı becerirsen zaten satması her türlü olur hocam.. kaldı ki honda toyota vs sayısı azımsanmayacak kadar çok. parçası pahalı olduğu için subaru alamadım mesela geçen ay..
ama nası sokarsın ucuz şekilde TR ye onu bilemem. ota şeye vergi bindirdikleri için gen eburadaki fiyata gelirse bi manası kalmaz :D bi yolunu bulurumn diyosan Ankara ayağını ben alırım :)