İkinci El Oto Yedek Parca

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Komutan
    Komutan's avatar
    Erkek

hocam oto ve yedek parça değil ama uzun süredir yamaha -R6 almayı planlıyorum, oradan temiz 2 .el yada sıfırını daha uygun fiyata alırız, gönderebilirim ( nasıl oluyor vergi olayı nasıl işliyor bilmiyorum bi ara hediye olabiliyo gibi bişi duymuştum ) dersen haberleşelim. win-win

"Hiç kimse bir başkasını satın alabilecek kadar zengin ve kendisini satmak zorunda kalabilecek kadar fakir olmamalıdır" J. J. Rousseau
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    recobaba bunu yazdı

25-20 bin tl mi yoksa ben doğru mu anladım 15-20 tl mi hocam? önce bunu bir anlayalım da o paraya oyuncak araba bulamıyosun Türkiye'de de garip geldi.

Yok emmioglu yanlis okumadin. 15-20tl.

Benim kayipeder eski nissan arabasini goturup cope atti mesela. Burada 10-15 yillik arabalar ya cope atiliyor veya hindistan, pakistan gibi geri kalmis ulkelere satiliyor.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

Hocam japonyada arabaların daha kalitesiz malzemeyle üretilmesi gibi bir durum varmı mesela avrupaya ihraç edilecek honda ile japonyadaki teknik olarak farklı mı? bu fark pozitif mi negatif mi eğer varsa

memento mori.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    rebellisch bunu yazdı

Hocam japonyada arabaların daha kalitesiz malzemeyle üretilmesi gibi bir durum varmı mesela avrupaya ihraç edilecek honda ile japonyadaki teknik olarak farklı mı? bu fark pozitif mi negatif mi eğer varsa

Bilakis burada uretilen araclar orada satilanlardan daha kaliteli.

Bana gore bunun iki temel nedeni olabilir.

1 - Japonlar milliyetci bir ulkedir. Burada satilan cogu esyanin uzerinde "Sadece Japonya'da kullanim icindir" ibrasi vardir.

2 - Japonya'da araclar; uretildigi gunden teeeeeee hurdaya cikana kadar neredeyse toprak yol ve kasis yuzu gormezler.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arkadaslar konuyu actigimdan buyana "Isi beraber yapalim" diyen cok mesaj aldim, sag olun varolun ama isler oyle bireysel sekilde yurumuyor maalesef.

Mesela atiyorum A Oto yedek parca Ltd. Sti diye bir sirket olur, oradan Turkiye'ye dagitim yapilir.

Birde, diyelimki "Mazdanin falan modelinin sol on camurlugu" diye siparis geldi, simdi o mazdayi bulup parcalayip, gemiye yuklemek nereden baksan 3 ay alir.

Olmasi gereken, isi cok iyi bilen biri "abi toyotanin, falan falan parcalari Turkiye'de yok, veya varda cok pahali bunlari bulup gonder" bu sekil olsa. Daha iyi olur.

Diger nokta, cogunuz PM ile mesaj attinizda bana guvenip 10-15 bin dolar havale edebilecekmisiniz? Veya ben size guvenip 6 tane araba gonderebilecekmiyim?

Tamam, tahribat aile falan diyrouz da, sonunda insan oglu cig sut emmistir.

Konuyu, fikir baglaminda actim, yoksa "haydeyin tahribat isi gucu birakip, ikinci el oto yedek parca satiyoruz anlaminda" degil.

Birseyler yapma isteiginizi anliyorum, saygi duyuyorum ama ticaret bu sekilde yurumuyor maalesef.

10 dolar iyide, isin icine bir kac yuz bin dolar para girdimi ortada arkadaslikta kalmiyor, dostlukta(Tecrubeyle sabittir).

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

O zaman parca tavsiyesi, eski toyotalarin abs beyni mesela. Sifirina toyota cok para istiyo cikmalarida zor bulunuyo, bulsan model uymuyo bu seferde.

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    sniperscope bunu yazdı

Arkadaslar konuyu actigimdan buyana "Isi beraber yapalim" diyen cok mesaj aldim, sag olun varolun ama isler oyle bireysel sekilde yurumuyor maalesef.

Mesela atiyorum A Oto yedek parca Ltd. Sti diye bir sirket olur, oradan Turkiye'ye dagitim yapilir.

Birde, diyelimki "Mazdanin falan modelinin sol on camurlugu" diye siparis geldi, simdi o mazdayi bulup parcalayip, gemiye yuklemek nereden baksan 3 ay alir.

Olmasi gereken, isi cok iyi bilen biri "abi toyotanin, falan falan parcalari Turkiye'de yok, veya varda cok pahali bunlari bulup gonder" bu sekil olsa. Daha iyi olur.

Diger nokta, cogunuz PM ile mesaj attinizda bana guvenip 10-15 bin dolar havale edebilecekmisiniz? Veya ben size guvenip 6 tane araba gonderebilecekmiyim?

Tamam, tahribat aile falan diyrouz da, sonunda insan oglu cig sut emmistir.

Konuyu, fikir baglaminda actim, yoksa "haydeyin tahribat isi gucu birakip, ikinci el oto yedek parca satiyoruz anlaminda" degil.

Birseyler yapma isteiginizi anliyorum, saygi duyuyorum ama ticaret bu sekilde yurumuyor maalesef.

10 dolar iyide, isin icine bir kac yuz bin dolar para girdimi ortada arkadaslikta kalmiyor, dostlukta(Tecrubeyle sabittir).

Gümrük ayağını araştırır sana kanuni kısmını ve işin yapılabilirliğini pm atarım. Ciddi yapılabilecek şekilde bir işse belli bir sermayeyle sana ortak da olabilirim, bildiğin gibi yeni ticaret kanunu gereği her şeyi alıp satabiliyoruz. Kurulu bir şirket var, sözleşme metninde mutabık kalınır, kargoyla sözleşme sana yollanır, imzanı atarsın taahhütler kısmına geçeriz, burada malzemelerin konulacağı bir depo kiralanır, 20.000 dolar kadar para sana gönderilir, alım evraklarının birer nüshasını maille gönderirsin, malzeme yola çıkar gerisi de gelir.

RETRET tarafından 24/Mar/13 09:34 tarihinde düzenlenmiştir

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gencbeyin
    gencbeyin's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bence parça değilde, 94-95 corolla efsane kasa diye bilinen ki türkiye de 15.000 civarında. ya da 95 üzeri civic ki ben bile alırım getirebilmek adına çalışmak lazım.

bildiğim kadarıyla türkiyeye gümrük girişi yapılan araçlar motor hacimleri ve üzerindeki ekstra lüks donanıma göre vergilendiriliyor ( klima, elektrikli ayna (bunların nesi lüksse artık ) ) 

yani 2-3000 TL kargo, 3000 gümrük ve 1000 tl diğer masraflarla trafiğe çıkarılabilirse ki toplamda masrafın 7-8 bini geçmemesi gerekir cazip olmaması için, japonyadaki tüm eski corolla ve civicleri ( daihatsu, nissan'ın eski modelleri pek tutmuyor türkiye'de ) türkiyeye gönderirsin tahminim.

bi de konu ile ilgili videolar buldum, avustalyalı arkadaşlar japonyaya gelip alıp alıp götürüyolar parçaları anladığım kadarıyla

http://www.youtube.com/watch?v=63Y97oLjiuA

http://www.youtube.com/watch?v=Ay_p6qUSYJE

http://www.youtube.com/watch?v=KbF4NeLZU4k

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

@Retret : Hocam gayet mantikli bir yaklasim.

@Gencbeyin: Maalesef Turkiye'ye ikinci el araba girmiyor.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spybreak
    spybreak's avatar
    Erkek

fikir güzel uygulanabilirse tutar bence. bizde mitsubishi lancer var parçaları ne çok pahallı ne de çok ucuz. ama parçaların geneli yerli orijinal parçalar gelirse ve uygun fiyat olursa çok farklı bir piyasa oluşur içeride. benim yapma imkanım yok ama illa ki çıkar birisi.

REMEMBER! RESPECT IS EVERYTHING
Toplam Hit: 3338 Toplam Mesaj: 35