İphone 5, 12 Eylül‘De Tanıtılıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    opensource2009 bunu yazdı
    zumsuk bunu yazdı

Photoshop, adnroid yada başka birşeyler kullanırken bir daha düşünün. Sonra çıkıp karşıma bilinçsizce Apple moda sayesinde satıyor derken bir daha düşünün.

Millet ne diye senin karşına çıksın sevgili zumsuk? Adam mesaj yazarken moda giriyor. Yürü zumsuk çoştur. Şunlara gücümüzü göster. Bir iphone kullanmak asla bir iphone kullanmak demek değildir dimi zumsuk? Telefon kullanırken uygulama silmeye kalktığında eli ayağına dolanan adamı ciddiye almam ben.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı

Photoshop, adnroid yada başka birşeyler kullanırken bir daha düşünün. Sonra çıkıp karşıma bilinçsizce Apple moda sayesinde satıyor derken bir daha düşünün.

Millet ne diye senin karşına çıksın sevgili zumsuk? Adam mesaj yazarken moda giriyor. Yürü zumsuk çoştur. Şunlara gücümüzü göster. Bir iphone kullanmak asla bir iphone kullanmak demek değildir dimi zumsuk? Telefon kullanırken uygulama silmeye kalktığında eli ayağına dolanan adamı ciddiye almam ben.

ÖYle kısım kısım alıp yazarsan böyle saçmalarsın.

Steve Jobs'un Adobe'un kurulmasında ve Android'de katkısı vardır dedim. Bunları kullanırken üstüne moda rüzgarı diye saçmalarken arkadaşlar tekrar düşünsün diye yazdım.

HE tabi sen bunları bilmediğinden bol keseden salla. 

http://www.tahribat.com/Forum-Gnu-Linux-Ile-Ilgili-Yazilabilecek-Dokumanlar-Istekler-139352/

Linux, adnroid konusunda döküman yazıcam diye götünüzü yırtarsınız ; çünkü bu kadar karmaşık sistem. Apple ürünleri ise gözü kapalı kullanılacak şekilde basittir, kullanışlıdır. 

Ubuntu ayarlarıymış... Sana birşey diyim mi , dünyanın en basit şeyi bir MacOs sürümü yükseltmektir. Bir kaç tık. 

Linux bataklığında boka batıyorsun. Kolay gelsin. Belki biraz ciddiye alsan dünyan değişecek. He çokta umrumdaydı beni ciddiye alman. Markalaşma, pazarlama ve insanların ilişkilerini anlayamayacak kadar yetersizsen yapacak birşeyim yok. Bizde geçtik linux işlerinden. Boş. İnsanlar sikine takmaz.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı
    zumsuk bunu yazdı

Steve Jobs'un Adobe'un kurulmasında ve Android'de katkısı vardır dedim. Bunları kullanırken üstüne moda rüzgarı diye saçmalarken arkadaşlar tekrar düşünsün diye yazdım.

http://www.tahribat.com/Forum-Gnu-Linux-Ile-Ilgili-Yazilabilecek-Dokumanlar-Istekler-139352/

Linux, adnroid konusunda döküman yazıcam diye götünüzü yırtarsınız ; çünkü bu kadar karmaşık sistem. Apple ürünleri ise gözü kapalı kullanılacak şekilde basittir, kullanışlıdır. 

Ubuntu ayarlarıymış... Sana birşey diyim mi , dünyanın en basit şeyi bir MacOs sürümü yükseltmektir. Bir kaç tık. 

Linux bataklığında boka batıyorsun. Kolay gelsin. Belki biraz ciddiye alsan dünyan değişecek. He çokta umrumdaydı beni ciddiye alman. Markalaşma, pazarlama ve insanların ilişkilerini anlayamayacak kadar yetersizsen yapacak birşeyim yok. Bizde geçtik linux işlerinden. Boş. İnsanlar sikine takmaz.

çok konuşuyorsun ama eksik konuşuyorsun hocam 

Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    DevilKingtr bunu yazdı

çok konuşuyorsun ama eksik konuşuyorsun hocam 

neymiş eksik söyle bakayım bi.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı
    zumsuk bunu yazdı

Cümlenin başını aldım. Photoshop konusuyla ilgisi yok yazdığımın. Karşıma çıkmayın tarzı Apple mühendislerinin, ceosunun, ortaklarının, hissedarlarının bile kurmayacağı komiklikte cümleler kurarak onlardan biriymiş gibi markayı benimsemenden bahsediyorum. Konunun Linux ile ilgisi ne şimdi? Komik tavırlar bunlar. Hem o dökümanlar sana ağır gelebilir. Senin için Android'de nasıl uygulama yüklenir/kaldırılır konusu yazmalı.

Apple ürünlerini de kullanıyorum Android işletim sistemine sahip ürünleri de. Sana ne benim neyi ne kadar zorlanarak kullandığımdan. Konu bu hiç değil. Konu senin atıp tutmaların. Açık açık fanboyluk yapıyorsun. Kimse bir şey demeyince çoştukça çoştun konuda. Teknoloji magazinciliği yapıyorsun başka bir şey değil. 1984 kitabına gönderme yapılan reklamı koymuşsun reklamcılık devrimi diyorsun. Senin şirazen kaymış.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Cümlenin başını aldım. Photoshop konusuyla ilgisi yok yazdığımın. Karşıma çıkmayın tarzı Apple mühendislerinin, ceosunun, ortaklarının, hissedarlarının bile kurmayacağı komiklikte cümleler kurarak onlardan biriymiş gibi markayı benimsemenden bahsediyorum. Konunun Linux ile ilgisi ne şimdi? Komik tavırlar bunlar. Hem o dökümanlar sana ağır gelebilir. Senin için Android'de nasıl uygulama yüklenir/kaldırılır konusu yazmalı.

Apple ürünlerini de kullanıyorum Android işletim sistemine sahip ürünleri de. Sana ne benim neyi ne kadar zorlanarak kullandığımdan. Konu bu hiç değil. Konu senin atıp tutmaların. Açık açık fanboyluk yapıyorsun. Kimse bir şey demeyince çoştukça çoştun konuda. Teknoloji magazinciliği yapıyorsun başka bir şey değil. 1984 kitabına gönderme yapılan reklamı koymuşsun reklamcılık devrimi diyorsun. Senin şirazen kaymış.

bak kardeşim ;

Apple'ı sadece moda rüzgarının ürünü olarak düşünenlere gidip Apple'ın, Steve Jobs'un geçmişini, teknolojiye kattığını araştırmalarını söyledim. Araştırmadan, bilgisizce gelip "Apple moda sayesinde böyle", "Apple görgüsüzlerin, aptalalrın ürünü" gibi saçma cümlelerle karşıma gelmemelerini anlattım. Sen niye alındın ilginç.

MErak ediyorum bu linux işlerine kimlerle nasıl başladında şimdi gelip bana artistlik yapıyorsun ? Android umrumda değil, şu an unix üstünde arpwatch kurulumu hakında fikrim yok. DÖkümana ihtiyacım var mı ? Hayır yok. Çünkü ihtiyacım yok.

Merak etme android'de çevremdeki bir çok kişinin yapılandırılmasını (uygulama yükleme/silme de dahil) falan ben yaptım. Allaha şükür sistemin tasarım ve kullanım açısından boktan olmasıyla, işimi yapabilmem arasındaki farkı biliyorum kolayca ayırabiliyorum. Yapmak, yapabilmek ayrı linux'un kullanışsızlığı ve boktan tasarımı ayrı konular. Eleştiriye açık olun. Sende linux fanboyluğu yapıyorsun bu konuda.

---

FAnboyluk demişken, Apple'ın, Steve Jobs'un nerdeyse bütün Türkçe'ye çevrilmiş kitapalrını okuyan biri olarak bence 2 dakika soluklanda söylediklerimi dinle. Bu konulardaki cahilliğin gider.

Hadi beni "ciddiye" almıyorsun ya ;

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=1984+reklamı

Oku biraz. Yabancı linklerde var. Süper bowl nasıl Apple'ın sadece 1 kez yayınlanan reklamından sonra "super bowl" reklamlarına ün kazandırdı ve her sene reklamcılık alanında super bowl için özel reklamlar hazırlandığını öğren.

Switcher, "hello I'm Macm-I'm PC" reklamlarının nasıl kültür etkisine geldiğini, think diffrent'ın nasıl bir kampanya olduğunu, iPOd'un silüet reklamlarının nasıl bir icon haline geldiğini öğrenirsin belki.

Atıp tutma değil onlar. Evet Apple hayranı olduğum doğrudur. Çünkü adamlar geleceğin şirketi haline geliyor. Sadee ürün değil, yaşam tarzı oluşturuyor, kültür oluşturuyor. Bunları anlatamadım , sanada anlatabileceğimi sanmıyorum. 

Ama umarım bi reklam yayınlanmış reklamcılığı değiştirdi diyorsun gibi saçma ve bilinçsiz bir sözcüğü bir daha sarf etmezsin. Bilmeyenler için sıkıntı yok, gerçeği bilenler seni ciddiye almaz. O yüzden diyorum.

Ayro tarafından 05/Eyl/12 14:03 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

iphone 4 kullanıyorum...herşeyi geçtim  dokunmatiği yeter. :)

yeni güncellemeyide bekliyorum bu arada bakalım neler değişecek :)

iphone 5 e gelince..bakalım nasıl bir teknoloji ile karşılaşacağız :)

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zamazingo
    zamazingo's avatar
    Erkek

her halükarda satış rekoru kıracak

Yol Güzeldir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

hocam bak şimdi. steve jobs'un biyografisini okudum. sende büyük ihtimalle onu okudun fanatiklik yapıyorsun.

apple modasına kapılıp alındığına katılıyorum bende. hani iPhone'nin adı var havası var alalım havasında çoğu kişi. sen diyorsun ki, apple bir sürü şey yaptı, apple olmasa bunlar olmazdı falan filan. Apple adobe'nin kurulmasına yardımcı oldu evet ama Adobe'yi bu günlere o getirmedi. sadece kurulmasına yardımcı oldu. 

mesela apple xerox'dan gui'i çaldı ve xerox'dan daha iyi uyguladı değil mi? 

şimdi aynı şeyi samsung, android yapıyor. apple'dan çalıyor ama daha iyi uyguluyor. 

ve android'in bu taktiği tutacak. neden mi? microsoft'da önceden bu taktiği windows üstünde uyguladı, bunu sende biliyorsun. windows'u her makinede çalışacak bir sistem olarak kodladılar ve tuttu.

Android'de şimdi her cihazda çalışabilecek şekilde yapıldı. Bir çok telefon firması Android'i kullanıyor. Apple'ın hatası buradadır işte. Onlarca cihaz, farklı özelliklerde, çeşit çeşit Android'li telefon.  Bir süre sonra iPhone'nin pazar payı oldukça düşecek ve satışları çok çok aza düşecek. Aynı iMac'de olduğu gibi.

Apple'nin bu taktiği kısa dönemde tutuyor ama uzun dönemde tam bir fiyasko. Steve jobs ise uzun dönem yaşayamadığı için bunu göremedi :) 

Apple'nin kurucu ortağı Steve Wozniak bile linuxcu adam, açık kaynağı savunuyor, sen hala burada apple'ı savunuyorsun :)

=)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı

bak kardeşim ;

Apple'ı sadece moda rüzgarının ürünü olarak düşünenlere gidip Apple'ın, Steve Jobs'un geçmişini, teknolojiye kattığını araştırmalarını söyledim. Araştırmadan, bilgisizce gelip "Apple moda sayesinde böyle", "Apple görgüsüzlerin, aptalalrın ürünü" gibi saçma cümlelerle karşıma gelmemelerini anlattım. Sen niye alındın ilginç.

MErak ediyorum bu linux işlerine kimlerle nasıl başladında şimdi gelip bana artistlik yapıyorsun ? Android umrumda değil, şu an unix üstünde arpwatch kurulumu hakında fikrim yok. DÖkümana ihtiyacım var mı ? Hayır yok. Çünkü ihtiyacım yok.

Merak etme android'de çevremdeki bir çok kişinin yapılandırılmasını (uygulama yükleme/silme de dahil) falan ben yaptım. Allaha şükür sistemin tasarım ve kullanım açısından boktan olmasıyla, işimi yapabilmem arasındaki farkı biliyorum kolayca ayırabiliyorum. Yapmak, yapabilmek ayrı linux'un kullanışsızlığı ve boktan tasarımı ayrı konular. Eleştiriye açık olun. Sende linux fanboyluğu yapıyorsun bu konuda.

---

FAnboyluk demişken, Apple'ın, Steve Jobs'un nerdeyse bütün Türkçe'ye çevrilmiş kitapalrını okuyan biri olarak bence 2 dakika soluklanda söylediklerimi dinle. Bu konulardaki cahilliğin gider.

Hadi beni "ciddiye" almıyorsun ya ;

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=1984+reklamı

Oku biraz. Yabancı linklerde var. Süper bowl nasıl Apple'ın sadece 1 kez yayınlanan reklamından sonra "super bowl" reklamlarına ün kazandırdı ve her sene reklamcılık alanında super bowl için özel reklamlar hazırlandığını öğren.

Switcher, "hello I'm Macm-I'm PC" reklamlarının nasıl kültür etkisine geldiğini, think diffrent'ın nasıl bir kampanya olduğunu, iPOd'un silüet reklamlarının nasıl bir icon haline geldiğini öğrenirsin belki.

Atıp tutma değil onlar. Evet Apple hayranı olduğum doğrudur. Çünkü adamlar geleceğin şirketi haline geliyor. Sadee ürün değil, yaşam tarzı oluşturuyor, kültür oluşturuyor. Bunları anlatamadım , sanada anlatabileceğimi sanmıyorum. 

Ama umarım bi reklam yayınlanmış reklamcılığı değiştirdi diyorsun gibi saçma ve bilinçsiz bir sözcüğü bir daha sarf etmezsin. Bilmeyenler için sıkıntı yok, gerçeği bilenler seni ciddiye almaz. O yüzden diyorum.

Önce şu ikisini ayırt edelim. Benim eleştirdiğim noktayla senin konuyu çekmeye çalıştığın taraf. Bu işe kimlerle başladın ne demek? Hangi iş o emenike? Bir işe başlamadım ve Linux veya bir başka teknolojinin mesleki anlamda benim işim olması söz konusu değil. Bir son kullanıcı olarak kullandığım sistemler olduğu da bir gerçek. İşin açığı Linux konusunda yetkin olduğumu söylemekle birlikte, bir kere bile Linux'u övmemişken (bu konuda) neyin fanboyluğundan bahsediyorsun? Bu anlamsız konu bizi bir yere götürmez. Konu senin Apple'ın hissedarıymış gibi davranman, kendini bu ekosisteme katma çaban ve bunun ne kadar gülünç olduğu. 

Normal yorum yaptığın için kimse bir şey demiyor sana. Ama sen çıkıpta bunlarla karşıma çıkmayın dersen sana "bi siktir git" denir.

Android'in yine boktan oluşunu söylemen yine fanlıkla alakalı ki insanları yanlış yönlendiriyorsun. Yine burada Android'den bahsederken konuyu Linux'a getiriyorsun çık o konudan. Masal anlatmayı sevdiğini bildiğim için diyorum ki hiç Android Linux çekirdeğini kullanır muhabbeti açma. Şimdi sana Android'i de savunmayacağım. Hem konu bu değil hem yazdıklarım "kişisel" yorumum olur ve eleştiriye açık olur. Yine de "uygulamayı zorla kaldırıyorum yea" şeklinde bir saçmalığa dönmez.

Reklam konusu çok tartışmalı bir konu. Reklamı beğenmedim. Tekrar izledim tekrar beğenmedim. Reklamın kendisinin reklama dönüşmesi, sadece bir kez yayınlanması ve bu kadar başarılı olması, reklamın niteliğinin, bilinirlik ve akılda kalma olduğu düşünülünce büyük başarı.  Dediğim gibi reklamı beğenmedim. Reklamın reklama dönüşmesi reklamcılık adına büyük bir başarı. Devrim mi? Bana sorarsan reklam devrim değil, reklamın üzerinden dönen reklam şüphesiz ki reklamcılık başarısı.  Reklam devrim ilişkisi hakkında yazacak bir şeyim yok. İyi reklam filmi denildiğinde aklıma gelecek reklamlardan da değil. 

Toplam Hit: 9638 Toplam Mesaj: 84