İphone 5, 12 Eylül‘De Tanıtılıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    4FY0K
    4FY0K's avatar
    Erkek
    SweetyVolty bunu yazdı
    Free_Mans bunu yazdı
    SweetyVolty bunu yazdı
    dealextremede kılıfı çıkmış la piyasaya???

link ver

teldeyim şimdi, kamera deliği ortada garip bi kılıf iphone 5 diye arattır.

Link'i atıver sana zahmet bir dünya şey çıkıyor.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    End_User
    End_User's avatar
    Erkek

zumsuk tam 1 sene önce açtığın apple hayranlığım oluşuyor konusunda (http://tahribat.com/Forum-Apple-Hayranligim-Olusuyor-142220/1/#1661588) çok ani karar değiştiriyosun tecrübe kazandıktan sonra deneyimlerini paylaşırsan millet daha çok dikkate alır demiştim. "Dün böyle diyodun bugün başka derler" lafını da şunun için söylemiştim, iki gün önce ubuntuyu savunuyodun. sonra apple hayranlığım oluşuyo diyip tıpkı oyuncağından sıkılmış çocuk gibi ubuntuyu tek seferde defterden sildin. ve bu başlıkta da linux a verip veriştirmişsin. Aslında anlatmak istediğim; tamam ne yaptığın kimseyi ilgilendirmez de savunduğun bi şeye iki gün sonra bok attığın zaman, seni tanıyanlar lafını ciddiye almaz. Ki bu başlıkta gördüğüm kadarıyla eleştirenler olmuş. bak ben haklı çıktım da demiyorum ama bu gidişle laflarını kimse tama tutmayacak. 18 temmuz 2011 de "apple hayranlığım oluşuyor" başlığına yazdığım mesajı buraya tekrar kopyalıyorum istersen bi daha oku

End_User bunu yazdı

bilgiler için sağol hocam da gördüğüm kadarıyla çok ani karar değiştiren birine benziyorsun, bence biraz tecrübe kazandıktan sonra emin olmak daha doğru olur. Kayda değer bir süre sonunda deneyimlerini paylaşırsan (bu her konu için geçerli) seni tanıyan insanlar görüşlerini daha fazla dikkate alacaklardır. Yoksa, "dün böyle diyordun bugün başka" şeklinde eleştirilere maruz kalabilirsin. Tabi bunu art niyetle söylemiyorum dikkate alıp almamak sana kalmış.

End_User tarafından 07/Eyl/12 23:49 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

iphone 5 hakkinda goruslerim sunlar ekrani buyutmusler cunku pazarda o kucuk ekranla oleceklerdi cunku samsung 2 farkli modelle bitirmeyi becerdi bu yuzden ekrani buyutecek ic yapisi yine ayni kalacak basit 2 devre ve uzerinde sanki flashda yapilmis bir isletim sistemi gelecek. 4g olayi sanirim olacak ama calismayacak ve kaldirilacak falan filan 

konu zaten donmus android apple kapismasina bununla ilgili sunu soylemek istiyorum

soyle soyleyeyim eger bir insan malsa ve iphone denen sacma bir makinaya icindeki yapiyi bile gormeden sadece yazdiklari flashin tipine benzeyen yazilim icin 1000 dolar para veriyorsa eger orda bi dusunurum derimki beni neden s... diye bagiriyorum? bu iphone nin bana kazanci nedir? bence almayin bekleyin iphone 5s 6 ay sonra cikar

android de ise durum biraz farkli isletim sisteminin bi sistem oldugunu gercekten anliyorsunuz yapilandirabiliyorsunuz yani bi flash mantiginda degilde bi php bi asp gibi yonlendirip kullaniciyi mutlu edebilicek yapiya sahip ve aldigin cihazda bi guc hissediyorsun daha cok sey yazardimda zumsuk gibi yanar doner adamlarla muhattap olmaya gerek yok neden cunku dununu unutan fanatik insanlarla gercekten muhattap olmak cok kotu bu arada dip not: kullandigim telefon ne android nede iphone normal tuslu telefondur. ek olarak samsung galaxy s wifi 4.0 kullaniyorum ve bu cihazi kullanirkende tam anlami ile is icin kullaniyorum bana yetmeyen birseyi yok ne istersem yaptiriyor ayrica ben 18 gundur cihazi hic acip kapatmadim gayet stabil calisiyor bi kere takilmadi:D

delimiyim ben?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Cevap vermeyeceğim de harbi saçmalayan adamlar var. Gerçekten. Adamlara ısrarla neden Apple'ı seçtiğimi, neden Android'i seçmediğimi anlatıyorum. Ama gerizekalı bu herifler. Aptal. Bildiğin mantıksız hareket ediyor, tek hücreli yaratıklar gibi.

Yok yok hakaret olarak algılanmasın, gerçekten gerizekalı. Algılama sorunları var.

bu arkadaşlar, bi zahmet oturup okusun. Sonra bıdı bıdı yapsınlar. Sabrımı taşırdılar iyice.

Adamların dedikleri lafa bak : daha geçen senelerde linux'u savunuyordun. Ulan aptal, ben iPhone 4'ü destekledim diye 10 sene geçsede iPhone 4 süper abi mi diyeceğim ? Salak mısınız siz ?

Evet salaksınız. Algılama özürlüsünüz, bağlantı kuramıyorsunuz. Şimdi dikkatle okuyun. Yoksa salak olduğunuz gerçeğini göstermenin dışında hakarete başlayacağım. Delirttiniz beni ;

Ben son 2 senedir sürekli kullandığım ubuntu'nun saçmaladığınıda ve mint harici seçilebilecek bir dağıtımın olmadığına dikkat çekiyorum. ÖYle profesyonel düşünmeyin. Son kullanıcı, genel bir son kullanıcı için mahfoldu. Yoksa mis gibi arch linux var. Paketlerini yüklersin, uğraşırsın. Bakın ne yazmışım ;

http://www.tahribat.com/Forum-Linux-Neden-Kitlelere-Ulasamaz-Pcde-147168/

Son cümleme dikkat ! : "Darısı bilgisayar mühendisi yada bilişim çılgını olmayanlarında kullanacağı basitlikte linux dağıtımlarına..."

--

Yine anlama özürlü gerizekalı arkadaşlar için bir mesaj atmışım (barış yiğit değil, geleceği görüp diğer hanzolara) ;

http://www.tahribat.com/Forum-Linux-Neden-Kitlelere-Ulasamaz-Pcde-147168/1/#1725950

"açık kaynak veya özgür yazılım hayranı, savunucusu deilim.Fakat linux'u seviyorum.Felsefesini, kullanıcı dayanışmasını."

HAlada aynı şeyi söylüyorum ; linux'un felsefesi ve kullanıcı dayanışması mükemmel. Kimse karşı çıkamaz. 

--

Eğer gerçekten saçmalamaya devam edecekseniz, bütün mesajlarımı bulurum. Bir kaç senedir, ubuntunun performansından şikayetçiyim. Kde, xfce vs.. zaten sildim, gnome'dan şikayetçiyim. Sürekli yazdım. 

İlkbaşlarda linux dünyası büyülü gibiydi. Bir ırc kanalında bana yardım etmek için çırpınıyorlar. Süper. Sonra işler değişti. Bir sürü seçeneğin olması bir avantaj değil, dezavantaj halini aldı. Kararsız kalmaya başladım. Dahası bu kadar seçeneğe rağmen, programlar indiriyorum gerkene ve tasarımları berbattı. Ne nerde bilemiyorsun. Sabit bir tasarım mantığı yok.

Sonunda iAtkos'u zor zar kurdum. MacOs uygulamalarında yada iPhone uygulamalarında belirli tasarım kuralları vardır. Herkes uyar. Yani neyin nerde olduğunu bilirsin. Menüsü beldir vs.. vs.. vs.. İSteyenler, merak edenler açtığım konularda Apple'ın MacOs'un tasarım konusunda yayınladığı dökümanı okuyabilirler.

Windowstan linux'a, linuxtan Apple'a geçtiğim bir dönemdi. Değişim uzun vadede olur. Yeni ve beğendiğim birşey bulduğumda insanlarla bunu paylaşmak isterim doğal olarak. Linux'un açık kaynağını, her türlü programın beleşinin olmasını falan herkese dağıttım. HEsapladığım en az 40-45 kadar kişiye linux kurdurttum (bana soranlar, forumlarda sormadan deneyip uygulayan varsa bilemem).

Linux güzeldi. Başta fazla heycan yarattı. Fakat ardından ufak eksiklikler fark ettim. Nedir ne değildir tam bilmiyorum ama belirli standartının olmaması fenaydı. Grafik, uygulama sorunluydu sürekli. Evet açık kaynak nimetleri gırla, bir sürü avantajı var sayabileceğimiz.

Fakat sonra Apple ile tanıştım (iPHone 3gs ile). Ardından Apple neymiş ne değilmiş araştırmaya başladım. MacOs gördüm büyülendim. Nasıl kurulacağını baya bi araştırdım. Sonra zar zor iAtkos kurdum. 14 temmuz 2011'den beri hala iAtkos kullanıyorum. Zorlandım, zor kurdum ama bir kere öğrendimi çocuk oyuncağı geliyor.

iAtkos, yani MacOS'u kurdum. Çok basit. Hiç program files, donatı yada abuk subuk şeyler yok. Dockbar'da herşey var, sonra launchpad çıktı, bütün programlar orda. HErşey elinin altında. KArmaşıklığa yer yok.

Niye Apple'ı sevdim ?

Bu, MacOs'u, iPhone'u sevmemle aynı nedenleri kapsar ;

Başta Apple'ın kafa karıştırıcı karmaşıklığı yoktur. Bunu işletme vs.. okuyanlar, pazarlama ile ilgili olanlar bilir ; birşeyin seçeneği ne kadar çok olursa, satışı düşün olur. Yani bir tişört alacaksınız, 30 rengi , 10 farklı bedeni varsa insanlar kararsız kalır. Güzel araştırmalarla desteklenmiştir.Kullanıcının kafasını karıştırmak , satıcının zararınadır. Neyse,

2. sevme nedenim tasarımı. Gerçekten basit tasarımı var. Tatlı, hoş. Siteme bir çok şey kattım. Apple ile tanıştığımdan beri tasarım algım değişti. Steve Jobs her zaman tasarımın öğrenilecek bir güdü olduğunu düşünürdü, evet öyle.

Bunlar iPhone'u ve Apple'ı sevme nedenlerimden en güçlüleri. Kısaca toplayıp verirsem ;

- Az altenatifinin bulunması (linux neden MacOs'u geçemedi şeklinde aşşağıda yazdım okuyun),
    - Alternatiflerinin az bulunmasına karşın, mevcut olanlarının işlerini mükemmel şekilde yapması,
    - Tasarım konusunda piyasadaki en mükemmel şirket olması (gerek donanım gerek GUI),
    - Piyasadaki bir çok yeniliği Apple'ın bulup çıkartması (USB, wireless ile başlar, iPhone, iPod'dan devam eder MacOs 10.8'i değiştirmelerine kadar gider), 
    - Baştan uca kapalı sistemlerin daha iyi performans, daha iyi sonuç getirdiğine inanmam.

İşin özü : linux kurup, site kodlayacağım. Fakat tam bir muamma. Bilmem kaç yüz tane dağıtımdan hangisini kurayım ? Netbeans mi kullanayım yoksa gedit mi ? Gnome mu xfce mi ? ... İşimi yapmak istiyorum. Fakat tonla şey bakıp çözmem gerek.

Neyse zaten uzun mesaj olacak kısa kesiyorum, ana fikri anlamışsınızdır.

---

Şu an Apple'ı seviyorum. Kullanıcılara tavsiye ediyorum. Fakat her zaman neden onu seçtiğimi yazarak. Apple'ın arayüzü mükemmel, kullanımı basit ürünler çıkarttığını söyleyerek tavsiye ediyorum.

Adamların yeni MacBook Pro'sunda soğutma çözümünde fan'a uyguladığı yeni işleme bakın (madem herşeyi biliyorsunuz ya araştırın bulun vermeyeceğim, söylemeyeceğim yeniliği). Yenilik ve çözüm bulma konusunda Android yada Google'dan çok daha iyiler. Aksini söyleyenin alnını karışlarım. Slide to unlock olayı vardı, patentli. Bunu çözmek Google'ın aylarını aldı. Ya bu kadar zor olmamalı ??

Şimdi buraya kadar saçmladığınız ve cihaz karşılaştırmasından çok cevap veremediğiniz için kişiliğime saldırdığınız kısımları açıkladım sanıyorum.

Evet gördüğünüz gibi bir hayal ürünü değil, yada bir aç gözlülük değil. Sizin denediğinizden çok daha önce denedim. Ben Chrome'a ilk geçtiğimde yada Google'ı sevmeye başladığımda anlatıyordum insanlara. Yok diyorlardı. Şimdi Google'ı seviyorlar ve Chrome kullanıyorlar. Şimdi ben sevmiyorum. Çünkü vizyon konusunda problemli olduğunu, Google'ın tehlikeli olduğunu savunuyorum bu yüzden safari kullanıyorum. Bir kaç sene içinde insanlarda büyük ölçüde benim dediklerime gelecek (3-4 sene içerisinde) ve Google'a olan bağlılıkları zayıflayacak. Güvenilirlikleri.

Android'i sevmememin 1. nedeni bu. Google'ın herşeyi fazla şekilde loglaması ve her alanda büyümeye çalışması. Ürkünç.Bazı arkadaşlar loglasın bana ne, ben birşeyden korkmuyorum diyor. Fakat bir bilimsel projede gogole'dan arama yaparken ne üstüne çalıştığını öğreniyorlar, neleri araştırdığını. Resmen istihabrat servisi gibi profilin çıkıyor. bütün bilgilerin. Kim hangi konuda raştırmalar yapıyor belli. Gayet iyi biliyorlar. Bu komplo teorisi değil bir gerçektir.

Android'i niye sevmiyorum 2: bana göre iğrenç tasarımı var ve bir insanın mobil cihaz kullanma içgüdüsüne ters.

3. neden : bir ekmek firmasının (atıyorum uno) ilerki yıllarda gidip çiftçilerle direkt iletişim kuracağına inanıyorum. Geleceğin şirket yapısı budur. Apple bunu yapıyor. Fakat Android'li bir telefonun donanımı farklı, yaızlmı farklı, satıcısı farklı, satış sonrası desteği farklı. 

Ne oalcak diyebilirsiniz. Microsoft zune 'a bakın. Cihazları ve yazılımı farklı firmalar üretiyordu. Bir sorun olduğunda microsoft donanımcılara, donanımcılar microsoft'a attı suçu ve sonunda kullanıcılar madur oldu. 

Apple'da böyle birşey olmaz. Bugün iPhone'u Turkcell'den alıyoruz ve bir sorun olduğunda pat ekipleri eve kadar gelip ilgileniyor. Kapalı sistemlerin avantajı ortada. Linux'un bugün MacOs'u bile geçememesinin (onca dağıtım ve şirkete rağmen) nedeni bir liderin olmamasıdır. Destekleyecek bir şirket çıkamadı. Linux'un felsefesine ters. Sırf bu yüzden MacOs'u geçemedi.

Diyebilirsiniz ki Microsoft MacOs'u geçti. Olabilir. FAkat MacOs yazılım konusunda Microsoft'tan çok daha fazla kazanıyor. Google geleceğin Microsoft'u diye boşuna söylemiyorum. Pazar payına oynadı ve işleri değiştirecek. PAzar payının elinde tutmak başarı. Fakat markalaşma ve ürün kalitesinde bir başarı değildir.

Bugün sadece 55 (son saydığım geçen seneydi) samsung akıllı telefonu var. Diğerlerini, tabletleri toplarsanız android'in ne kadar stabil olacağını keşfedebilirsiniz. 

14 temmuz 2011 'den bu yana, yani yaklaşık (bugün 8 eylül 2012) : 1 yıl 2 aydır , iAtkos'ta sıkıntı yaşamadım. Kurarken 14. kezde kurmuştum. oda iAtkos ile ilgili. Yani MacBook alsam sıkıntı olmazdı. Fakat bir linux dağıtımında aynı şekilde kullanırken 1 senede kim bilir kaç kez format atmak zorunda kalırdım.

Buda nekadar stabil olduğuna güzel bir örnektir. MacOs'un alt yapısı unixtir ! Buda güzel birşey tabi ki. Siz aynı sıkıntıları android'de çekeceksiniz. Bununla ilgili sıkıntıları. Evet Apple kapalı sistemler ürettiği için başta rahatsız edici geliyor. Yani başka telefona bluethoot ile birşey atamamak vs.. fakat mail ile atıyorum sorun çözülüyor.

Yada şarkı atamamak. Zaten Apple bu yüzden destekleniyor korsana olan darbesindn. Bu gün iPhone + Turkcell ile 3 tl'ye 50 tane şarkı satın alabiliyorsunuz. 50 tane şarkı. Korsana hayır mı ? Tabi ki hayır. Emeğin hakkını vermek gerek. Fakat android kullanıcılarının bu zihniyette olduğunu düşünmüyorum. Yani multitouch Apple'ın patentlediği birşey, samsung ve google bunları kullanıyor. PAtentleri ihlal ediyor. E kullanıcılara aşıladığı zihniyet kim bilri nasıldır.

-----

Gördüğünüz gibi;

Eğer saçmalayıp benim kişiliğimle ilgili saçmalamara devame decekseniz durum üstte. Ben bunu daha önce yüzlerce kez söyledim. Bugün Apple gayet iyi durumda. Yarın çıkıp oracle firması bir işletim sistemi yazar, mantığınıu, tasarımını, kullanışını severim; onu desteklerim ve forumda onunla ilgili yazılar yazarım. Çünkü seviyorsam, benimle aynı zevkleri paylaşanların bunu tatmasını isterim.

Yarın çıkıp aynı zihniyet bana "2 gün önce linux, dün apple şimdi oracle diyorsun bune?" diyecek. Çünkü sizin aklınızın alabileceğinin ötesinde birşey. Linux ve Google'ı anlatırken bana Google fan'ı diyorlardı, şimdi Apple fan'ı diyorlar. O sizin bana yakıştırmanız. Ben o günlerde hangisini beğeniyorsam, hangisi beni ikna etmişse ve benim isteklerimi karşılıyorsa onu seçerim, onunla ilgili yazı yazarım.

Ben sizin gibi android'e para verilmez, galaxy s3 o kadar para etmez demiyorum. Siz esas saçmalamayı yapanlarsınız. Ben diyorum ki ; android'in baştan uca kapalı olmaması benim gözümde bir dezavatajdır. Stabil olmayacaktır, pazar payı herşey değildir, uygulamaların GUI'si kötüdür, kullanışlı mı ? değil. Benim aradıklarım bunlar o yüzden iPhone diyorum.

Apple'ın tasarımı, kullanışlı olması, kullanıcılarına verdiği önem ve destek androidden, samsungdan, googledan çok çok daha ötedir. Kapalı olmasının baş nedenlerinden birisi güvenlik ve performanstır. Benim düşünce tarzıma çok uyuyor.

Yani o " yarın bill gates'i okusa onun fanı olur" diyen bilinçsiz arkadaş;

ben Atatürk'le ilgili bir sürü makale, kitap okudum yetmedi NUTUK'u okudum daha sonra belgesellerini izledim Atatürkçü oldum.
    Ben kuranın, incil'in Türkçesini okudum yetmedi budizm kitaplarını okudum, ateist kavramları okudum bu yüzden dinle aram yok.
    Ben bill gates, google, youtube, Steve Jobs vs.. ile ilgili kitapları okudum , ürünlerini test ettim bu yüzden Applecı oldum.
    Ben 800 sayfalık hitler biyografisini, Hitler'in kavgam kitabını okudum, komünistlerin bir sürü kitabını okudum bu yüzden Hitler'in bazı yönlerini destekliyorum, bazı yönlerini desteklemiyorum.

Eğer illa kişilikle ilgili bir sözün varsa önce beni tanı, ne yaptığımı, neler okuduğumu bil sonra yargıla. Komik duruma düşme. ORtada bir iPhone varsa benim ayda senin kişiliğinin çok ötesindedir. Benchmarklar, dünyadaki otoriteler konuşur. Önce şirketlerin ve ürünlerin dünyadaki büyüklerini anlatırız ;

sonra canın isterse "BENCE" bu iyi yada kötü çünkü şu şu şu nedenlerden dolayı dersin. Benimle ilgili kişilik yargılarınıza katlanmak zorunda değilim, bu konuda tartışmak zorunda hiç değilim. Benimle ilgili birşey söylerken 2 kez düşünün, ayağınızı denk alın. Çünkü beni tanımadan kişilğimi yargılıyorsunuz. Aptal durumuna düşmeniz haricinde ve aptalların sizi desteklemesi haricinde hiç bir etkisi yok.

--

Bu post, düzenlenmeyecek, değiştirilmeyecek. Ben zaman ayırıp yarım saatten fazla zamanımı ayırıp yazdım. İSteyen okur, isteyen okumaz. Fakat beni bir daha yargılarken Neden linux'u destekledim sorna Apple'a geçtim yukardadır. Neden Apple'ı savınıyorum yukardadır. Hangi nedenler yüzünden Apple'ı destekleyip, linux'u sevmiyorum yukarıdadır.

Büyük şirketler doğal olarak rakiplerin eksik yönlerini kapatırlar. Pazar payı gibi, ucuz telefon vs.. gibi. Bu tarz işler kişisel tercihtir. Ucuz telefon isteyebilirsiniz, yada gözünüzü kırpmadan kullanabileceğiniz ömürlük telefon isteyebilirsiniz. Bunlar seçimdir. Fakat Apple çok dandik firmaymış, 1.8 milyarlık iPhone hacmini yabana atarsanız orda size dur derim.

Yarım elmaya o kadar paramı verilirmiş... Tabi onca CEO, yönetici, doktor, mühendis aptal, onların hepsi salak, bir siz akıllısınız. İnsanlar nedenleri ve ihtiyaçları doğrultusunda seçim yapıyor. Kimseye aptalmış gibi muammele yapamazsınız.

Fakat hiçbirinizde beni tanımadan kişiliğimi yargılama aptallığına girmesin. Bu konuyu burda bitiriyorum. Bu yazıdan sonrada çeneniz kapanmıyorsa zaten sizin saçmalıklarınızla uğraşacak vaktim yok demektir. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo
    zumsuk bunu yazdı

Cevap vermeyeceğim de harbi saçmalayan adamlar var. Gerçekten. Adamlara ısrarla neden Apple'ı seçtiğimi, neden Android'i seçmediğimi anlatıyorum. Ama gerizekalı bu herifler. Aptal. Bildiğin mantıksız hareket ediyor, tek hücreli yaratıklar gibi.

Yok yok hakaret olarak algılanmasın, gerçekten gerizekalı. Algılama sorunları var.

bu arkadaşlar, bi zahmet oturup okusun. Sonra bıdı bıdı yapsınlar. Sabrımı taşırdılar iyice.

Adamların dedikleri lafa bak : daha geçen senelerde linux'u savunuyordun. Ulan aptal, ben iPhone 4'ü destekledim diye 10 sene geçsede iPhone 4 süper abi mi diyeceğim ? Salak mısınız siz ?

Evet salaksınız. Algılama özürlüsünüz, bağlantı kuramıyorsunuz. Şimdi dikkatle okuyun. Yoksa salak olduğunuz gerçeğini göstermenin dışında hakarete başlayacağım. Delirttiniz beni ;

hani egoist olmakla amcık olmak arasında ince bi çizgi vardır ya, heh sen o çizgiden çok uzaksın.

hadi selametle.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    zumsuk bunu yazdı

hani egoist olmakla amcık olmak arasında ince bi çizgi vardır ya, heh sen o çizgiden çok uzaksın.

hadi selametle.

Sanada selametle. Yazının ince bir kısmını okuyup alıntılamışsın.

O ince çizgi var ya sen çok yakınsın. Ama ben egoistlik kısmındayım sen burda yoksun. Hangi taraftasın bilmiyorum. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek

ban geliyorum demez gelir. Dikkatli olun biraz. 

Umuyorum ki kişiselde birbirinizle anlaşamıyorsunuzdur. Yoksa gerçekten bu konuda bu kadar büyüttüyseniz yazık.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek

yazılanlara bakıyorumda destan yazmış millet maşallah. bu kadar abartmayın la alt tarafı bir telefon. apple gerçekten tasarım yazılım bütünlük anlamında artık aşmış bir firma ama bu kadar kafa yorulacak mevzular değil bunlar :)

işte öyle
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    asa42 bunu yazdı

ban geliyorum demez gelir. Dikkatli olun biraz. 

Umuyorum ki kişiselde birbirinizle anlaşamıyorsunuzdur. Yoksa gerçekten bu konuda bu kadar büyüttüyseniz yazık.

Kişisel olarak tanımam. Ban gelebilir, şu yazdıklarımı bütün tahribat gördüğü sürece ban gelebilir sıkıntı yok.

--

Neden iphone'u, Apple'ı seviyorum ; neden android'i ve google'ı sevmiyorum 1 senedir anlatıyorum. NEden önceleri linux derken şimdi apple dediğimi anlatıyordum. Israrla, defalarca, herseferinde. Fakat tahribatta bana diş bilemiş bir kaç tip, ısrarla kişiliğimle alakalı yorumlar yapıyor. Sen dün şunu beğendin, bugün apple, yarın başka birisini.

Konu benim kişiliğim değil, konu ürünler, cihazlar, şirketler. Tekrar tekrar yazıyorum hangisini neden beğendim diye, onlarda tekrar tekrar bana cevap vermek yerine ; dün linux diyordun şimdi apple diyorsun ne bu çelişki diyor.

--

Olay basit ; bir insanla tanışırsın. Yada bir kızla, 5-6 ay birbirini tanıma süredir. Hatta aşık olursun. Herşey güzeldir. Sonra bir kaç beğenmediğin yan olur. Seni rahatsız etmeye başlar. Uyarırsın, dinlemez hatta sana bağırır belki. Sonunda o rahatsız edici yanlar, sevdiğin yanların önüne geçer. Kıskançtır, fazla yapışkandır ve çıkarların artık örtüşmez duruma geçer, ondan ayrılırsın. Sonra başkasını bulursun. Bu böyle devam eder.

İnsanlar hayatları boyunca gelişir, olgunlaşır, yeni huylar edinir ve öğrenir. Farklı dönemlerinde farklı şeyler ister. Ergenlikten üniversite öğrenciliğine kadar seks isterken, askerlikten sonra evlilik düşüncesiyle yaklaşır kızlara. 

-

Geçen sene leyla diyorken, bu sene merve diyorsun, önümüzdeki sene mine dersin geç bunları demek ne derece doğrudur ? Sadece bunu soruyorum. 1 değil, 2 değil 3 değil. Yeter artık. Beni herhangi bir şeilde reel hayatta gören yada tanıyan adam yok. oturup 2 muhabbet etmişliği yok. 

Onca lafımı, sakinlikle anlattığım onca cümleye rağmen ısrarla kişiliğimle alakalı şeyler yazıyorlar. Benimde dayanma sınırım var. Eğer söylememe rağmen kişilğimle ilgili bir problemleri varsa ya benle sorunları vardır ya algı sorunları vardır. Beni adam akıllı tanımadıkları için algı sorunları olduğunu düşünüyorum.

Güzelce, aydınlatıcı ve okuduklarında ne demek istediğimi net bir şekilde öğrenecekleri bir yazı yazdım. Bundan sonra tekra tekrar anlatmama gerek yok, ilgili mesajın linkini vereceğim; söylediklerimin dışında bana hala "dün linuxçuydun bugün applecısın" diyenler olursa.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek

ben hala 3310 kullaniyorum lan :S

android ne mk telefonlar ne ara cift cekirdekli oldu

arkadasin iphone unu alinca icim gidiyor dusurecek miyim bi ton para

olaya bak ya

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
Toplam Hit: 9071 Toplam Mesaj: 84