İphone 5, 12 Eylül‘De Tanıtılıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

Zumsuk güzel anlatmışsın. Bir ara budizmle felan ilgileniyordun. Eğer biraz daha araştırdıysan varlığını birşeyle bütünleştirmenin saçma bir şuursuzluk olacağını anlardın belkide biliyorsun bilmiyorum. Mesela mercedesi sevmem diyorsun niye hocam onun içinde para harcandı o kadar mühendis kafa yordu sırf sen onu beğen diye. Sevmiyorsun çünkü bir şeyler seni tatmin etmiyor tanımlayamıyorsun onunla kendini birleştiremiyorsun. Bende her gün apple samsung haberlerini takip ediyorum. Markalaşmanın nasıl olduğunu uzmanların konferanslarından da takip ettim yani burada amacım saçma ruhsal şeyler yazmak değil. Senin budizmle ilgilendiğini bildiğim için çoğuna saçma gelen bu şeyleri yazdım.  Her şeyin farkında olarak yazmaya çalışıyorum. Bir cevap beklemiyorum. Beni anladığına inanıyorum. Saygılar.

Hocam aksine şu sıralar bütün bu evren doğa vs..'nin enerji ile bağlantılı olduğuna inanıyorum. Yani Kuantum fiziği falan doğru çıkabilir. Ruhlarımız birer enerji. Ve öncedenyada sonradan ağaç, hayvan, şu bu olmuş olabilir. Yaşayan birşey. 

Budizm'i bir kenara bırakırsak ; mercedes'in şirket politikasıda olabilir. Farklı pazarlara hizmet şarttır. Güvenlik dediğinde volvo gelir, sürüş keyfi bmw'nindir, konfor dediğinde mercedes.

Belki amaçları daha güzel araba yapmak değil (mercedes'in son bir kaç modeliğini beğeniyorum). Amaçları konforlu, sağlam bir araba yapmak olabilir. Farklı hitap tarzları olabilir. MEsela bmw z4 yaptığında benim için bitti. Saçmalamaya başladılar diye düşündüm. 1- ufak arabaları sevmiyordum, 2 bmw'ye yakıştıramadım.

Ben bmw'de x6 gibi birşey beklerim. Jip gibi hantal birşeyi alıp, sportif hale getirdiler. Yada 7 serisi gibi bir tank'ı. Bmw dediğinde 5 serisi gelir aklıma mesela. 

Dediğin gibi kendimi bu markalarla değil, AUDI ile tnaımıyorum. Belki hayatımın bu döneminde, tasarıma, dizayn'a, ince detaylara önem verdiğimden ve önemli olduklarını düşündüğümden AUDI. Belki 10 sene sonra mercedes olacak. Bilemiyorum.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

jobs apple ı hem mükemmele taşıyan hem yerlere sokan adam o nun uçuk fikirleri olmadan vede diğer firmaların yaptıkları ürünleri anında koplayabildiklerini düşünürsek acaba apple daha ne kadar gidecek onu merak ediyorum ben. Gerçekten.

Bilişm tarihine bakarsanız apple olmasaydı çok çok daha gerilerde olacağımızı bilirdiniz.

Apple ın başarılı olmuş olmamış birçok uçuk fikri vardı bazılarını satabildiler (ipad iphone ipod imac vs) bazılarını satamadılar (ilk tablet denemeleri oyun konsolu denemesi vs)

apple a saygım sonsuz ama google açık kaynağıda seviyorum.

android yıllarca çala çala bu hale geldi.

samsung hem tasarım da hem donanımda hem kodlamada çala çala bu hale geldi.

iphone satışları küresel olarak pazar kaybetmeye devam edecek gerçek yenilikler eklemezlerse çünki artık sadece kopyalamakla kalmıyor üstüne de ekliyor diğer firmalar.

Samsung kullanıyor ve mint üzerinden yazıyorum :)

kolay değil hocam sonuçta adam bi ürün çıkarıyo iphone X diye, karşısında her fiyat aralığından her modelden her markadan androidli bi telefon var :) hal böyle olduğu sürece tabikide pazar payı değişecektir :)

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

jobs apple ı hem mükemmele taşıyan hem yerlere sokan adam o nun uçuk fikirleri olmadan vede diğer firmaların yaptıkları ürünleri anında koplayabildiklerini düşünürsek acaba apple daha ne kadar gidecek onu merak ediyorum ben. Gerçekten.

Bilişm tarihine bakarsanız apple olmasaydı çok çok daha gerilerde olacağımızı bilirdiniz.

Apple ın başarılı olmuş olmamış birçok uçuk fikri vardı bazılarını satabildiler (ipad iphone ipod imac vs) bazılarını satamadılar (ilk tablet denemeleri oyun konsolu denemesi vs)

apple a saygım sonsuz ama google açık kaynağıda seviyorum.

android yıllarca çala çala bu hale geldi.

samsung hem tasarım da hem donanımda hem kodlamada çala çala bu hale geldi.

iphone satışları küresel olarak pazar kaybetmeye devam edecek gerçek yenilikler eklemezlerse çünki artık sadece kopyalamakla kalmıyor üstüne de ekliyor diğer firmalar.

Samsung kullanıyor ve mint üzerinden yazıyorum :)

hocam Steve Jobs'a hayranım, idolümdür. Ama Tim Cook'un geldiği daha iyi oldu bence. Apple bi 10 sene daha batmaz. Niye ? Steve Jobs'un isteği mantığı oturmuş bir şirket yaratmaktı. Bir düzen kurdu ve 10 sene devam eder. Bozulma ancak 10 sene sonrasında başlar.

Fakat Tim Cook ve şimdiki Apple ekibi daha sağlam. Çünkü Steve Jobs'un değerleirni korumak, hatta Apple'ı korumak zorundalar. Daha iyi olduğunu göstermek zorundalar. Daha fazla yük var omuzlarında. Türkiye'de Apple sevgisi var. Apple ürünleri satılıyor. Fakat Apple Store yoktu. Şimdi açılıyor :)

Steve Jobs süper bir yaratıcı vs.. idi ama CEO'lukta bazı koularda eksikti. Tim Cook ise iyi bir CEO bence.Şimdi herkes işini yapıyor. Üstelik Steve Jobs'un iPhone 5'in projelerini falan bıraktığına inanıyorum. Yani öylece çekip gitmedi. Bu kadar sağlam bir adam kim bilir neleri bıraktı ardında.

---

Öte yandan microsoft-linux gibi tartışmalardan birşey öğrendim. Herkesin kişisel görüşü ve ihtiyaçları var. Zevkleri var. Bunlara göre tercih ediyorlar.

Ben şu andans onra linux'a yada android'e geçince kendimi dedem gibi hissediyorum. Herşey karmaşıklaşıyor. Ki şu yıllrda tasarım benim için önemli.

O yüzden iPHone, MacOs diyorum. Bunları kullanıyorum. Gün gelir pazar payı önemli olur, onun için birşeyler yaparım mcirosoft kurarım. Yada açık kaynaklı projelerdir şunlar bunlardır linux kurarım. Ama 1. işletim sistemi MacOs olacaktır. 

27 inch iMac alıp, sanal makinaya windows yada linux kurarım. İşin özü bu. Seçim.

Dediğim gibi adamlarla konuşuyoruz açık kaynak, özürlük, beleş falan diyor o yüzden android diyor. Bilgisayarda kullandığın işletim sistemi ne diyorum windows diyor :) sonra birşey demiyorum. Kendi mantıklarında hata var.

Alışkanlıklar var, dönemsel ihtiyaçlar var, kişisel kalite arayışları falan var. Seime saygı duyarım. Ama Apple sadece marka, samsung Apple'ı döver gibi birşeyler duydumu dayanamıyorum.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Samsung ne kadar donanım kasarsa kassın , o stabiliteyi uygun yazılım olmadan sağlayamaz orası kesin.

Tizen ile belki daha da rahat edecek ama ozaman da HTML5 ile tüm uygulamalar destekli cihazlarda çalışacak zati.

Apple Donanım-Yazılım uyumu ve Market kalitesi ile sattı bu kadar ve sataya deva mediyor.

Ben Windows u sadece oyun oynamak ve o program sadece orda çalışıyorsa kullanmak için giriyorum.

LOL ve Virtual Dj in yapımcılarından (her ikiside win, mac çalışmaktadır) Linux için client yapmalarını istedim siktir çektiler bana.

Şöyle de birşey var, iphone kullanan kişinin her sene bir üst sürüme geçme hevesi , ya millet android de bir üst telefona geçmiyor mu sanki?

Şimdi bir iphone sahibi olsaydım 300 dolar civarında (tahminim bu bada ya bu kadar harcamadım ama uygulama azdı zaten) harcama yapacağımı düşünürsek (uygulama için ) neden başka bir platforma geçip bu emeğimi çöp edeyim ki ? Yeni cihaza geçer oraya taşırım.

Bir apple ürünü alırken yaşamayacağınız sorunları bilirsiniz. Ama Windows ve Android alırken karşınıza çıkabilecek bir çok süprizden (iyi-kötü) habersizsinizdir. Ben artık uğraşmaktan bıkmış bir insanım. Stabilite istiyorum. yeni iphone çıksın bakıcam beğenmezsem gider s3 alırım ve hep android kullanmaya devam ederim.

Bu arada jobs un bir çok şey bıraktığını biliyorum bende 5 ile ilgili özellikle kamera konusunda çok proje varmış bakalim doğru çıkarsa 4s gibi değil adam gibi bir cihaz çıkacak ortaya.

not:  ios ve mac belki sizi kısıtlıyor ama bir uygulamanın oyunun programın problem çıkartmayacağını bilmek sizi delirtmeyeceğını bilmek ona verdiğiniz parayı hak ettiriyor biryerde. özellik olarak daha az olsada o özelliği sonuna kadar kullanabiliyorsunuz stabil şekilde.

PanxeR tarafından 05/Eyl/12 02:10 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

bu sefer fazla satmaz kanımca, en azından Türkiye'de. çünkü yeni bir telefon alacak kadar teknolojik yenilik göremiyorum. yeni telefondaki bir çok şeyi, iphone 4'e güncelleme getirerek yapabilirlerdi.

bir çok kişi iphone taksitlerini hala bitirmedi.(!)

neden iphone alayım ki? sorusuna cevabımı önceden verebiliyorken şimdi veremiyorum. bir çok telefon üreticisi artık iphone kadar, hatta iphone'dan daha iyi telefonlar yapabiliyor ve ondan daha ucuza satabiliyor. 

Apple'nin kapalı kaynak kod satışı iMac'de tutmadı, iPhone'de de tutmayacak. 

=)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

Sadece bu telefonu bekleyen milyonlarca 3/3GS kullanıcısı varken, Apple'ın "peynir ekmek gibi satmak" terimimizi "iphone 5 gibi satmak" olarak çevireceğini düşünüyorum.

Bu arada markayı ve ürünü kötüleyenler, türünüzün tek örneğisiniz amk :) bi bitmediniz.

Ehl-i Byte
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbtgezgini
    tbtgezgini's avatar
    Erkek
    schwarzseherisch bunu yazdı

bu sefer fazla satmaz kanımca, en azından Türkiye'de. çünkü yeni bir telefon alacak kadar teknolojik yenilik göremiyorum. yeni telefondaki bir çok şeyi, iphone 4'e güncelleme getirerek yapabilirlerdi.

neden iphone alayım ki? sorusuna cevabımı önceden verebiliyorken şimdi veremiyorum. bir çok telefon üreticisi artık iphone kadar, hatta iphone'dan daha iyi telefonlar yapabiliyor ve ondan daha ucuza satabiliyor. 

Hangi cihazda bu stabilite var bana bı söylermisin hocam ? Android başlı basına sorun zaten bilmiyorsan kullanman yeterli :) 

...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OnLyGoDCaNStoPMe
    OnLyGoDCaNStoPMe's avatar
    Erkek
    tbtgezgini bunu yazdı

Hangi cihazda bu stabilite var bana bı söylermisin hocam ? Android başlı basına sorun zaten bilmiyorsan kullanman yeterli :) 

o sorunlardan bana bahsedermisin biraz telefonun durduk yere kapanıyor mu ?

Uygulamalar kendi kendine mi işlem yapıyor?

Yoksa menüde bazen fps düşmesi bütün telefonları stabiliteden yoksun mu yapıyor ?

Bazıları ekran sorunundan bahsediyor neymiş boyutları değişikmiş uygulamalarda sorun yaşıyorlarmış kac tane uygulamada yaşıyorsun sorunu ve uygulamayı nerden indiriyorsun kafana göre farklı yerlerden uygun olmayanı indirirsen sorun yaşarsın tabi

apple sana o fırsatı bile vermiyor eğer uğraşmak istemiyorsan bilinmeyen kaynaklardan indirme bu kadar basit.

bu kadar bol keseden atılıp tutulmaz telefon ismi vererek konuşun hatayı söyleyin.Bazıları android i sadece 1 telefondaki gördüğü hatalarla eşleştiriyor.Gidip t11 kullanıp android şöyle kasıyor böyle kasıyor demeyin lütfen

fanboy değilim Android in eksik yanlarının farkındayım fakat bu kadar kötülenmeyi haketmiyor

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    tbtgezgini bunu yazdı

Android Jelly Bean kullanmadın sanırım. IOS dan stabilite anlamında hiç farkı yok. Android 4.1 sürümü diye geçiyor. Araştırabilirsin.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı

Photoshop, adnroid yada başka birşeyler kullanırken bir daha düşünün. Sonra çıkıp karşıma bilinçsizce Apple moda sayesinde satıyor derken bir daha düşünün.

Telefon kullanırken uygulama silmeye kalktığında karıştırman tuhaf olmuş.

opensource2009 tarafından 05/Eyl/12 15:20 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 9640 Toplam Mesaj: 84