folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder IŞID Türkiye Sınırında Adam Kaldırdı



IŞID Türkiye Sınırında Adam Kaldırdı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek
    JonTurk bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı
    JonTurk bunu yazdı

    @serdar

    işte bende tam o yasakçılardan bahsediyorum, ilim bilim üreteceklerine kendi başarisizliklarini başörtüsü laiklik üzerinden kapatmaya çalişiyorlar.
    başörtüsü neyine zarar veriyor hocalarin bilgilerini öğretmesine ?  sen görevini yap öğrencilerin nasıl giyindiklerinden vs sana ne ki ? belki o almadiğiniz insanlarin arasinda çok başarili insanlar vardi engel oldunuz ?

     

    ben papaz kıyafetiyle hemde takla atarak camide  namaz kılmam ne kadar yanlışsa bence bu da o kadar yalnız herşeyin kuralı vardı sağolsun içine ettiler neyse 

    aynene sen bilimini yap üretimini yap devlete kanunlara neden karşı geldin dimi  üniverstelerde muhalifliğe karşıyusan bunada karşı olman gerek işine gelmiyor değilmi

    ayrıca şuanda da Türbanlı bilim insanlarında aşırı bir patlama oldu ki sorma  meğer ne büyük problemmiş

     

    bu nasıl bir düz üniversitelerdeki başarisizliğin temel nedeni başörtüsümü ? bunumu diyorsun ? salakça bir kural koymalari zaten sorun olan yarin söyle bir yasak  getirseler kravatsiz üniversiteye öğrenci alinmayacak kravat bir ciddiyet getirecek üniversitelerimize  evet bu yasa ne kadar saçmaysa başörtüsü yasağida o kadar saçma. 

    ayrica başörtüsü mualiflik değil hakkın teslimiyeti eğitimi gelişmiş dediğin ülkelerde böyle bir yasak yoksa sen bu yasaği savunuyorsan bir sıkıntı var demektir. mesele başörtüsü üzerinden başka şeylere olan tahamülsüzlükten başka birşey değildir.

    dünyadaki başarili başı kapali insanlara bakabilirsin görmek istersen. senin ülkende 2010 yılında kalkti yasak yani başarili insanlari görmek için biraz beklemen gerekecekti.. ve bu yasak yüzünden üniversiteye girememiş insanlarin ne olacaklarini bilemezsin...  konuyuda nasıl başörtüsüne getirdiniz onuda merak ettim..

    Neden senin işine gelmeyen kurallar salakça ve saçma oluyor bunlara muhalif olan insalar haklı oluyorda 

    üniverstelerde hükümeti eleştiren muhalif öğrenci ve aydınlar haksız oluyor 

    Diyorum ki zamanında senin Türbanlı bacılarında hükümeti eleştiriyordu üniverste kampüslerinde  laik azgınlığa hayır türbana sebestlik pankartlık diye şimdiki hükümet hükümet de o zaman hükümeti hükümet değilmiydi devleti devlet değilmiydi ?

    ne kadar güzel diyorsun değil mi  gelişmiş ülkelerde yok 

    o senin eleştirdiğin muhalif öğrenciler var ya ünivertelerde ki işte onlarda bizim ülkemiz neden diğer gelişmiş ülkelerde ki gibi değil neden ülkede hukuk adalet özgürlük yok diye hükümeti eleştiriyorlar 

    eleştiren muhalif olan sizdense sıkıntı yok değilse prbolem 

    yorunmları işine geldiği gibi yapıyorsun... 

    madem bir konuda yanlışı söyledin dedin ki üniverstelerde muhaliflik siyasetle uğraşılması vs yasak vs gibi bir laf attın ortaya arkasında dur  bir ideoloji eleştirince onunda haklı yanlarının sıralıyorsun da kendi ideolojin eleştirilince tu ka ka olmaz böyle hoca 

    sen açıkça yazsana akp yi eleştirmesinlerde üniverstelerde kimi eleştirirlerse eleştirsinler çünkü senin demek sitediğin bu oluyor 



    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek
    JonTurk bunu yazdı
    RockZs bunu yazdı
    JonTurk bunu yazdı

    Ekerci

    bu ülkede ne zaman üniversitelerin içi doluydu ki ? nerde siktirboktan işler var onun peşindeler kendide dedin hükümete mualif diyorsun hacim üniversite dediğin yer mualif olma yerimi? teknoloji ilim üretme yerimi ?

    sen ingilterede kraliçeye gider yapan üniversite rektörü gösterebilirmisin ? yada almanyada merkele trip atan tavir alan üniversite ? yıllarca salak salak adamlar geldi biri başörtüsü düşmani olur birisi laikliğin bekçisi ilan eder kendini biri solculukla övünür birisi sağcılıkla, biris anadilimde üniversite olsun der, kusura bakmada ben kendimi bildiğim bileli üniversitelri başarilariyla değil böyle salak salak olaylarla gösteriyor kendilerini haa sorsan bahaneleride hep vardir biz aslında uzay meki yapcağizda hükümet engel oldu, biz aslinda son model robotik sistemler geliştirdikte laiklik olmadiği için yapamiyorz başarisizliklarini böyle salak saçma bahanelerle örtüyorlar kimse kusura bakmasin,  üniversitelerimiz nerede çaptan düşmüş teknolojiler var onlari kopyaliyorlar üzerine bir taşta biz koyalim demiyorlar, bak misal bütün üniversitelerde elektrikli araba projeleri vardir ya da güneş enerjiyle çalişan araba, bunlar zaten ele ayağa düşmüş şeyler başari diye yutturuyolar millete nette bilgileri var zaten bu tarz şeylerin ben bile yaparim.

    siz üniversitesiniz birşeyler üretmeniz gerekiyor. son dönemde aselsan, tubitak, Baykar gibi yapılarda olmasa zki tutmuşuz biz şimdi diyeceksiniz buralarda çalişan mühendisler nerede yetişiyor? malsesef bu mühendislerin büyük bir kismi yurtdışında okuyup ylisan vs yapıp geliyor. yani öğrencilerimizde pek sıkıntı yok kaliteli öğretmenleri olunca iyi işler çıkartabilecek beşeri potansilyeleri var ama malesef bizdeki üni hocalariyla böyle kaliteli işler çıkartmalari çok zor gibi görünüyor ideolojik perpektiften bakmayan hoca sayi çok nadir. bizim yapisal sorunumuz önceden niceldi derslik bina imkan vs. şimdi öyle bir sıkıntımız kalmadi şükür artik üniversite hocalarinin ve lise öğretmenlerinin nitelik sorunu kaldi üniversitede 80lerde prof olmuş adamlar var ve şarteli kapatmiş yeni hiçbir bilgi öğrenmemiş öğrencilerine hala 80lerin bilgilerini iteliyorlar. böyle bir ortamdada üniversitelrden bir bok olmamasi çok normal üniversitelerde bi bok öğrenmeyen öğrencilerinde boşluktan ideolojik çukurlara çekiliyorlarlar hiçbir şey öğrenmiyorlar üniversitelerinde sonuç mühendis adamlar devlet neden atamiyor bizi diye ağliyor. Lan mühendis adamsin sen mühendis devletten atama bekleyen mühendismi olur ?

    üniversite tam olarak mualif olma yeridir ve dünyanın her yerinde üniversiteler (yani öğrenciler) mualif duruş sergilerler (Türkiye hariç - yeni yeni oluyo' sanki bi'şeyler)

    peki niye?

    cevabı basit; sanatçı da bilim insanı da değişim üzerine vardır. yenilik getirmedikleri sürece zaten sıfatlarının anlamını kaybederler.

    "robot yaptılar da hükümet engel mi oldu" diyorsun ama bu çok saçma.. safsata üretmişsiniz. robota engel olacak hali yok ya, yoksa var mı?

    ülkemizde her şeye rağmen üniversiteler var, çok iyi adamlar yetişiyor öyle yurtdışından gelme felan da değil..

    politikaları devlet belirler, 13 yılda eğitim sisteminin geldiği yer ortada. OECD de eğitimde 60 ülke arasından 45 inciyiz. halkı, insanları suçlamayıp bi' kere de devleti yönetenlerde kabahat arasanız fena olmaz. yani burada yazar aslında size seslenir gibi yapıp tüm Türkiye insanlarına sesleniyor, ki yavaş yavaş duyuyorlar.

    ek: şimdi sen allem kullem edip, ben öğrenci demedim rektör dedim, mualif rektör mü olurmuş vs.. diyebilirsin. kurumlar kimseye biat etmez, kurum kültürü diye birşey var. yani rektör de mualif olur gerekirse, genelkurmay başkanı da (çok ileri gitmiş olabilirim :) 

    bana amerikada hollandada, almanyada, ingilterede, kanadada, üniversite hocalarinin başörtüsü taktiklari için öğrencilerini sınıftan attiğina dair bir tek örnek göster.. ?

    senin bahsettiğn değişimle dünyadaki anlaşilan değişim çok farkli bizdeki değişim üniversiteleri tek tipleştirme üzerine kuruluydu yıllarca.. üniversiteye gelmişsin hala inkilap tarihi dersi aliyorsun bu mu değişimden kastin ?
    o yaşa kadar gelmiş adam senin inkilap tarihini bilmiyorsa zaten bırak öğretme..
    kusura bakmada senin bahsettiğin iyi adamlarin hiçbiri yurtdışında y.lisans doktora vs yapmadan iyi olmamiştir. politikalari devlet belirler diyorsun 13 yıldır vs diyorsunda o kadar basortusu yasağini bile 2010da kaldirabilmiş bir bürokratik sıkıntıyı görmezden geliyorsun hakli olarak.. ve eğitimdeki belirlenen politikalarda 10-15 yıl sonra meyvasini verir.

    benim eleştirilerim zaten kime ? tabiki yönetenlere bakkal hasan amcayami söyleyecem bunu ama bunu sadece bu hükümete yıkacak kadarda negatif eleştiri yapamam kusura bakma bu hocalar 80-90 larda öğretmenliğe başlamiş hocalar.. http://www.aljazeera.com.tr/sites/default/files/2014/11/20/INFO_Milli_Egitim_Bakanliginin_Butcesi1.jpg  2002 yılından bu yana kaç kaç artmiş bütçe ? yapısal olarak eksikliklerin giderilmesi lazım ki bunun içinde gene eskileri suçlaman gerekiyor zamaninda bu okul derslik ve altyapı eksiklikleri giderilseymiş bugün niteliksizlik sorununu tartişabilitrdik ama biz ders işlenecek binalarin tamamlanmasini daha yeni bitirmişken nitelik sorununu doğal olarak yeni gündeme getirebiliyoruz..

    sen klasik olarak benim söylediklerimi hep allayip pullayip kendi kurgundan geçirip cevap veriyorsun.. tekrar söylüyorum hiçbir üniversitesi bilim üreten ülkenin rektörü dekani vs. hatta öğrencisi bile o ülkenin hükümetine böyle salvolar yapmaz eleştirmez demiyorum dikkat edersen gerekli gördüğü sıkıntılari problemleri gene hükümetin söylemsiyle rapor haline getirip yetkililere sunar. harvard, standford gibi üniversitelerde obamanin anasina bacısına söven öğrenci öğretim üyesi gösterebilirmisin veya avrupa ülkelerinden en iyi üniversitelerde okuyanlarda ? sen bizdeki paçozlaşmayi hiçbir ülkede göremezsin. öğrencisinden tut rektörüne kadar herkes siyaset yapıyor üniversitelerde. sonra vay efendim biz muhaliyiz ayaklari geçin hoca bu işleri yok öyle bir dünya başariszliğiniz yüzünüze vuruluncada biz muıhalifiz ama yaağğ ondan böyle oluyor diye sıyrılamazsiniz. (sizden değil üniversitelerden bahsediyorum)

    kusura bakma kurum kültürü vs hikaye  gelişmiş ülkelerde durum böyle değil her üniversitenin devletle bir alakasi vardir devlet üniversitelere görev verir şunu araştirin şunun üzerine yoğunlaşin vs. bunu açıktan veya gizli yaparlar atiyorum üniversitelerden ülkelerle alakali raporlar isterler  o üniversitede kurum kültürümüz var muhalifiz biz vs. demez. kurum kültürü dediğin şey herşeyde olduğu gibi bizim ülkemizde işlerine geldiği gibi yontuluyor biz özerkiz la istediğimizi yapariz moduna sokuyor rektörleri ..

    hocam elma ile armutu birbirine karıştırıp yorum yapiorsun.böle bi yere varılmaz. yurt dışında millet tüban taktıgı için, hoca bunları sınftan atmaz yada başka türlü bakmaz doğru.ama yurt dışında bizim yaşadıgımız türban sorunları hiçbir zaman yaşanmadı.o yüzden yurt dışında böle burda böle diyemezsin.

    yurt dışında rektörler yada unideki godomanlar kimseye gider yapmaz çünkü herkesin işi gücü var bunlarla uğraşmaz.ayrıyetten, ülkenin başbakanı flnda rektörlerle uğraşmaz yapacak işi vardır.bizde öle bi durumda ki, başbakan, cb gazetedeki son sayfadaki en küçük yazıyı bile dava ediyor işten attırıyor.şimdi sen bununla yurt dışındaki özgürlğü bir tutamazsın

    yurt dışında bu işler çok daha farklı gidiyor.amerikadan örnek verecek olursan, uni, en önemli şey adamlar için ve her türlü ihtiyacını karşılar.bizdeki gibi değiller


    Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JonTurk
    JonTurk's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2005
    Erkek

    @serdar

    kavramlari birbirine kariştiriyorsunuz başörtüsü meselesiyle politik meselelerin arasinda muazzam fark var ve öyle lanse ettiğiniz gibide benim dediğim doğru başkasi yapınca yanlış şeklinde bir üslübumda yok söylediğim çok açık başörtüsü kişisel bir hak özgürlük kapsamidir bunun tezati mini etek vs. dir.

    bahsettiğiiniz laiklik vs tamamen ideolajik meseledir bunun tezatida şeriat isterizciliktir ve ben üniversitelerde laiklik'e karşi olduğum gibi bunada karşi olurum özel hayatinda ne isterse yapsin öğrenciler ama üniversitelere ideolojik fikirlerin sokulmasina karşiyim bu söylemimi kendinizi hakli çıkartmak için eyip bükmenize gerek yok.

    önce ideolojik meseleyle kişisel hak meselesini ayirt edebilmeniz gerekiyor söylediklerimi anlamaniz için.

    Baş örtüsü bir ideoloji değildir. Kişisel bir haktir tercihtir Bunu anlamiyormusunuz ? yoksa işinizemi gelmiyor ?

    bunu tipik ak parti düşmanliğa dökmek istiyorsunuz nedense, ben diyorumki kimse eleştirilmesin üniversitelerde çünkü yeri orasi değil,
    bilim eleştirilsin bilim adamlari birbirlerine diss atsin o öyle değil böyle o teori şu şekilde olacak diye tartişilsin ve birşeyler üretilsin diyorum siz hala ak partiyi eleştirsinler şunu yapsinlar derdindesiniz. rica edeceğim her haltida ak paarti düşmanliği penceresinden bakmayin karşinizdaki insanin söylediği cümleleri söylendiği gibi anlayin. anladik düşmansiniz nefret ediyorsunuz kinden hiçbirşey görmüyorsunuzda böyle yaparsaniz ne inandiriciliğiniz kaliyor nede karşinizdaki insanlar sizi kale aliyor.

    @ekerci
    rica edeceğim biz suni sanal sorunlar dışında ne gibi bir türban sorunu yaşadik acaba bir örnek verebilirmisin ?

    hah işte ağzına sağlık oradakilerin hepsinin işi gücü var bende bundan bahsediyorum zaten bizdeki üniversitelerin işi gücü yok siyaset peşindelerdi diyorum ayni şeyi söylüyorz ama sen nedense farkli şeyler söylüormusuz gibi yapiyorsun. gazetecilik meselesi başka konunun meselesi hoca ben sana tonla adam gösteririm hükümete giydirip hala işinin başinda olan bahsettiğin insanlar tamamen algi için kullanilan isimler. ahmet hakan neden attirilmiyor işinden cüneyt özdemir? ismail küçükkaya gibi azili hükümet düşmanlari duruken adini kimsenin bilmediği insanlar attiriliyor bunu sordunmu acaba kendine ? yani öyle basın özgürlüğümüze ket vuruluyor meselesi biraz hikaye..

    şimdi sana ülkemizdeki üniversitelerdeki dönen cinayet haberlerden bir parça sunmak isterdim ama neyse birde amerika örneğini vermişsinde güzel kardeşim amerikadaki üniversite fiyatlarindan pek haberin yok galiba yıllık üniversite ücretleri $20bin ile $50bin arasında değişmekte her ihtiyaçlarini karşilamalari çok normal bunuda belirteyim
    bizdeki hocalarin en büyük ihtiyaci yaz okulundan adam bırakayimda arabayi yenileyeyim olunca doğal olarak bir cacik olmuyor ünilerimizden bundan bahsediyorum. en idealist öğretmen bile 5 yıl sonra diğerlerinin arasinda eriyip gidiyor. sallamiyor artik öğrenciler öğrenmiş öğrenmemiş iplemiyor tekrar söylüyorum bizdeki eğitim sisteminin sorunu hocalarin nitelik sorunudur.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Haziran/2002
    Erkek
    JonTurk bunu yazdı

    @serdar

    kavramlari birbirine kariştiriyorsunuz başörtüsü meselesiyle politik meselelerin arasinda muazzam fark var ve öyle lanse ettiğiniz gibide benim dediğim doğru başkasi yapınca yanlış şeklinde bir üslübumda yok söylediğim çok açık başörtüsü kişisel bir hak özgürlük kapsamidir bunun tezati mini etek vs. dir.

    bahsettiğiiniz laiklik vs tamamen ideolajik meseledir bunun tezatida şeriat isterizciliktir ve ben üniversitelerde laiklik'e karşi olduğum gibi bunada karşi olurum özel hayatinda ne isterse yapsin öğrenciler ama üniversitelere ideolojik fikirlerin sokulmasina karşiyim bu söylemimi kendinizi hakli çıkartmak için eyip bükmenize gerek yok.

    önce ideolojik meseleyle kişisel hak meselesini ayirt edebilmeniz gerekiyor söylediklerimi anlamaniz için.

    Baş örtüsü bir ideoloji değildir. Kişisel bir haktir tercihtir Bunu anlamiyormusunuz ? yoksa işinizemi gelmiyor ?

    bunu tipik ak parti düşmanliğa dökmek istiyorsunuz nedense, ben diyorumki kimse eleştirilmesin üniversitelerde çünkü yeri orasi değil,
    bilim eleştirilsin bilim adamlari birbirlerine diss atsin o öyle değil böyle o teori şu şekilde olacak diye tartişilsin ve birşeyler üretilsin diyorum siz hala ak partiyi eleştirsinler şunu yapsinlar derdindesiniz. rica edeceğim her haltida ak paarti düşmanliği penceresinden bakmayin karşinizdaki insanin söylediği cümleleri söylendiği gibi anlayin. anladik düşmansiniz nefret ediyorsunuz kinden hiçbirşey görmüyorsunuzda böyle yaparsaniz ne inandiriciliğiniz kaliyor nede karşinizdaki insanlar sizi kale aliyor.

    @ekerci
    rica edeceğim biz suni sanal sorunlar dışında ne gibi bir türban sorunu yaşadik acaba bir örnek verebilirmisin ?

    hah işte ağzına sağlık oradakilerin hepsinin işi gücü var bende bundan bahsediyorum zaten bizdeki üniversitelerin işi gücü yok siyaset peşindelerdi diyorum ayni şeyi söylüyorz ama sen nedense farkli şeyler söylüormusuz gibi yapiyorsun. gazetecilik meselesi başka konunun meselesi hoca ben sana tonla adam gösteririm hükümete giydirip hala işinin başinda olan bahsettiğin insanlar tamamen algi için kullanilan isimler. ahmet hakan neden attirilmiyor işinden cüneyt özdemir? ismail küçükkaya gibi azili hükümet düşmanlari duruken adini kimsenin bilmediği insanlar attiriliyor bunu sordunmu acaba kendine ? yani öyle basın özgürlüğümüze ket vuruluyor meselesi biraz hikaye..

    şimdi sana ülkemizdeki üniversitelerdeki dönen cinayet haberlerden bir parça sunmak isterdim ama neyse birde amerika örneğini vermişsinde güzel kardeşim amerikadaki üniversite fiyatlarindan pek haberin yok galiba yıllık üniversite ücretleri $20bin ile $50bin arasında değişmekte her ihtiyaçlarini karşilamalari çok normal bunuda belirteyim
    bizdeki hocalarin en büyük ihtiyaci yaz okulundan adam bırakayimda arabayi yenileyeyim olunca doğal olarak bir cacik olmuyor ünilerimizden bundan bahsediyorum. en idealist öğretmen bile 5 yıl sonra diğerlerinin arasinda eriyip gidiyor. sallamiyor artik öğrenciler öğrenmiş öğrenmemiş iplemiyor tekrar söylüyorum bizdeki eğitim sisteminin sorunu hocalarin nitelik sorunudur.

    konu üniversite değil ama parantez açmış olduk, devam edelim öyleyse..

    serdar ve ekerci ayrıca yanıtlayacaktır istedikleri takdirde fakat yapmış olduğunuz "kişisel hak arayan eylem" vs "ideolojik eylem" ayrımını çok yapay ve kısıtlayıcı bulduğumu ifade etmem gerekir. yani tanımlarınız doğru fakat öğrencileri kısıtlamanızı doğru bulmuyorum. öğrencilerin yaptığı boş muhalefetten ya da tarafgirlikten (her yönde) ben de çok hoşnut değilim ama olması gereken, olan ve faydalı olan da budur. diğer türlü, üniversite öğrencisini baskılayıp, onun siyaset/politika/ideoloji tartışmasını yürüteceği ortamları tedirgin ederseniz sandığınız aksine öğrenciler derslere yönelmezler. baskı, her nasıl olursa olsun bir gün mutlaka kişinin tersine bir davranış sergilemesine neden olur, tabi bunu davranış-bilimciler daha iyi bilir ama şahsi fikrim bu yöndedir.

    hocam cüneyt özdemirler, ahmet hakanlar.. bulunduğumuz dönem hariç hiçbir zaman mualif olarak görünmediler, önderleri hapse atıldığı vakit ulusalcılara sorsaydınız, tanısaydınız bu sorunuza aynı şekilde karşılık verirlerdi. hatta sizin yaptığınıza benzer/aynı suçlamayı o dönem mualif kesimden duyardınız. şu an da inanın yaptıkları mualiflikten öte, daha eşit bir gazetecilik/haberciliktir. belki yandaş basına alışmış, sesini çıkarmayan insanlar görmekten hoşlandığınız için bu isimler size mualif gelebilir. şu an bu saydığınız isimler ORTA yı tutan isimlerdir, çoğunlukla doğan grubundandırlar. uzundur nedenleri, öz-eleştirilerini de yapmışlardır, Persona Non Grate 'yı izlememişseniz tavsiye ederim, açtığım konularda bulabilirseniz iyi bir belgeseldir.

    üniversite hocaları hakkında bahsettiklerinize katılmıyorum, benim gördüğüm kadarıyla halen işini iyi yapan, yapmaya çalışan bir çok değerli akademisyen var. bunun yanında salla-başını/al-maaşını gidip gelen tipler de yok değil ama bu memur zihniyetini üniversite/eğitim sisteminden önce cahilliğin/ahlaksızlığın kol gezdiği siyaset kurumunda aramalıyız kanaatindeyim.

     

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    abi işin uçunda çocuk ve kadınlar var gelseler bi türlü gelmeseler bir türlü

    bizim buralarda çalışıyorlar dilencilik yapan yok ama istanbulda dilencilik çalışmaktan daha fazla kazandırdığı için orda dilenci mesleğini seçmişlerdir :)


    Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar facebook sayfasında >>> facebook.com/cilginsigortaci █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JonTurk
    JonTurk's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2005
    Erkek
    RockZs bunu yazdı
    JonTurk bunu yazdı
     

    konu üniversite değil ama parantez açmış olduk, devam edelim öyleyse..

    serdar ve ekerci ayrıca yanıtlayacaktır istedikleri takdirde fakat yapmış olduğunuz "kişisel hak arayan eylem" vs "ideolojik eylem" ayrımını çok yapay ve kısıtlayıcı bulduğumu ifade etmem gerekir. yani tanımlarınız doğru fakat öğrencileri kısıtlamanızı doğru bulmuyorum. öğrencilerin yaptığı boş muhalefetten ya da tarafgirlikten (her yönde) ben de çok hoşnut değilim ama olması gereken, olan ve faydalı olan da budur. diğer türlü, üniversite öğrencisini baskılayıp, onun siyaset/politika/ideoloji tartışmasını yürüteceği ortamları tedirgin ederseniz sandığınız aksine öğrenciler derslere yönelmezler. baskı, her nasıl olursa olsun bir gün mutlaka kişinin tersine bir davranış sergilemesine neden olur, tabi bunu davranış-bilimciler daha iyi bilir ama şahsi fikrim bu yöndedir.

    hocam cüneyt özdemirler, ahmet hakanlar.. bulunduğumuz dönem hariç hiçbir zaman mualif olarak görünmediler, önderleri hapse atıldığı vakit ulusalcılara sorsaydınız, tanısaydınız bu sorunuza aynı şekilde karşılık verirlerdi. hatta sizin yaptığınıza benzer/aynı suçlamayı o dönem mualif kesimden duyardınız. şu an da inanın yaptıkları mualiflikten öte, daha eşit bir gazetecilik/haberciliktir. belki yandaş basına alışmış, sesini çıkarmayan insanlar görmekten hoşlandığınız için bu isimler size mualif gelebilir. şu an bu saydığınız isimler ORTA yı tutan isimlerdir, çoğunlukla doğan grubundandırlar. uzundur nedenleri, öz-eleştirilerini de yapmışlardır, Persona Non Grate 'yı izlememişseniz tavsiye ederim, açtığım konularda bulabilirseniz iyi bir belgeseldir.

    üniversite hocaları hakkında bahsettiklerinize katılmıyorum, benim gördüğüm kadarıyla halen işini iyi yapan, yapmaya çalışan bir çok değerli akademisyen var. bunun yanında salla-başını/al-maaşını gidip gelen tipler de yok değil ama bu memur zihniyetini üniversite/eğitim sisteminden önce cahilliğin/ahlaksızlığın kol gezdiği siyaset kurumunda aramalıyız kanaatindeyim.

    bahsettiğim şey devlet baski yapsin kimsesi siyaset yaptirmasin üniversitelerde değil dualite gereği sen bir fikrin şovalyeliğini yaparsan sana zıt bir kesiminde üniversitelerde doğmasi çok normaldir bununda kısıtlamayla alakasi yok bahsettiğin şeye yani muhaliflikle sen kutuplaşmayi yaymayi hedefliyorsun biz gibi ülkelerde öyle oturmuş bir munazara ortami olmadiğinda hemfikirizdir. bahsettiğin siyaset yüzünden üniversitelerde son yılda kaç cocuk öldü ?

    özetle bahsettiğiniz gibi bir kesimin tarafgil olmasi karşısında karşisinda normal olarak başka bir tarafgilliği körükleyecektir. HDP nin yükselmesinin karşisinda MHP nin yükselmesi ne kadar normalse bahsettiğim şeyde böyle birşeydir ben diyorum ki bunlarin yeri üniversite değil he bunuda devlet şunu yapsin engellesin felan olrakta savunmuyorum sadece gençlerin bu yöne yönelmemesinden bahsediyorum.
    hala ayni yere geliyoruz üniversite kendi bölümleri hariç siyaset yapma yeri değildir hocam siyaset bilimi okuyan uluslararasi ilişkiler okuyan gençler kendi aralarinda münazaralar yapsin organizasyonlar düzenlesin araştirmalar yapsın bu bilime katkida bulunsunlar buna kimse ses etmez ama adam inşaat mühendisliği okuyor bilgisayar mühendisliği okuyor beslenme vs okuyor bir bakiyorsun okula sanki okumaya deil sırf siyaset yapmaya gelmiş gibi bir halleri var benim bahsettiğim şeyin özünde bu var herkes kendi branşini geliştirmek için gitmiyor üniversitelere. daha yeni yeni üniversitelerdeki bilim kuluplerin isimlerini duymaya başladik. bunun için çok geç kalindi bundan bahsediyorum batı'dan örnek vermeyi sevmesemde malesef iyiler bu konuda yıllar önce üniversitelerle siyasetin arasina kalin cizgiler çekebilmişler. üniversite öğrencileri sahip olduğu fikirlerini okuldan sonra 1-2 saat vakit ayirarak savunuyor ertesi gün üniversitesine devam ediyor.

    birde amerikadan bir örnek vereyim adam 50 bin dolar veriyor okula o kadar masraf yapıyorum okula okulun tüm nimetlerinden faydalanacağim diyor sömürüyor adeta.. bizdeki özel okula gidenlerin mantiği ne ? o kadar para veriyorum okula amk geçirsinler bir zahmet..
    aradaki mantik farkını anlatabilmişimdir umarim. öğretmeni ayri sorun öğrencisinin zihniyeti ayri sorun ve bunu öyle devlete hükümete atarak kurtulamayiz yıllardir böyle bu elbette hükümetin buna bir önlem alma sorumluluğu var bundan bahsetmiyorum bizim insanimizin zihinsel bir sıçrama yaşamasi lazım yoksa dışaridan devletin zormalamsiyla verimlilik ve kalitete artiş olmasini beklemek büyük hata davraniş bilimciler buna özdisiplin diyor :)
    insanimizdaki eksik olan ve eğitim başta olmak üzere birçok seyin temelinde yatan sorunlarda birisi bu.

    dünyada en disiplinli silahli kuvvetlere sahip bir ordumuz var ama istanbul trafiğine çık disiplinin esamesi okunmuyor bu trafikteki insanlarin hepsi askerliğini yapti?
    disiplini dışaridan dikteyle aldiklari için kalici olmuyor malesef bunun için özdisiplin gerekli..

    gazetecilik mesleği çok farkli gazetecinin tarafsizi yoktur. senin yandaş medya dediğin insanlar biz tarafsısız  demiyor açık açık ak partiyi desteklediklerini söyluyor ama sizin lanse ettiğiniz tarafsiz geçinen insanlarin coğu hükümet karşıtı olmasina rağmen bunu tarafsizlik sosuna bulayarak yutturmaya çalişiyor ve yandaş medya diye ellerinde bulunan güçlü medyayi doğan kullanarak kendilerini gölgede bırakmaya çalişiyor bir bakiyorsun hükümeti desteklediğini açık açık ifade eden insanlara yandaş diyip ben tarafsizim diyen adamlar CHP den vekil oluyor ?? kendisi tarafsizlik adi altinda chpyi desteklemesini normal bulan bu tipler ak partiyi açık açık desteklediğini söyleyen insanlara yandaş diyebiliyor bunuda senin mantıki izahina ve vicdanina birakıyorum. ve o yandaş dediğin kişilerin seçimden sonraki eleştirilerine bir bakmani tavsiye ederim senin tarafsiz dediğin chpden vekil olan tipler chpyi böyle eleştirebilmişlermi acaba ? beni destekleyen gazeteci tarafsiz ak partiyi destekleyen gazeteci yandaş yaklaşimi pek şık değil hocam. (aklına geleni söyleyeyim yukaridaki başörtüsüyle bunun bir alakasi yok o HAKkın iadesi ideolojik birşey değil)
    neyse bu meselede çok farkli  özetle şunu söyleyeyim her gazeteci patronunun selbest bıraktığı kadar özgürdür. yani öyle özgür basın mavallarina pek inanma.

    üniversite hocalarina genel olarak baktiğimda ben seninle ayni fikirde değilim hocam elbette aralarinda hala yardıran tipler vardir ama büyük çoğunluğu öyle değil hele prof olanlar artik araştirma vs dende elini ayağını çekiyor.

     

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek
    JonTurk bunu yazdı

    @serdar

    ...

    Baş örtüsü bir ideoloji değildir. Kişisel bir haktir tercihtir Bunu anlamiyormusunuz ? yoksa işinizemi gelmiyor ?

    ...

    Baş örtüsü dediğimiz ninelerimizin, annelerimizin başını örttüğü ile türban bir değil. Örtünme sadece İslama özgü de değildir. Pek çok kültürde farklı örtünme tipleri vardır. Fakat türban denilen bağlama stili siyasal islamın simgesidir. Siyasi bir simgedir. İnanç adı altına saklanmak istenen bir semboldür. Dokunduğunuzda İslam'a saldırıyormuşsunuz algısı yaratılır. Tabu haline getirilir. Özellikle Erbakan dönemi ve öncesini irdelemek lazım. Ülkücü bıyığı, badem bıyık dediğimiz stiller de benzer şekilde siyasi sembollerdir. Erkekte böyle bir problem yaratılmazken bunun sadece kadına dayatılması ataerkil yapıdan kaynaklanıyor olabilir.

    Özellikle bazı kanallarda başı açık kadının görülmemesi, mesela Erdoğan'ın oy kullandığı sandıkta (hatta binada) 1 tane koruma dışındaki tüm kadınların başının türbanlı olması gibi örneklerle bunun ne amaçla kullanıldığını, kimlerin kullandığını görebilirsin. 

    Austen tarafından 15/Haz/15 14:30 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Haziran/2002
    Erkek
    JonTurk bunu yazdı
    RockZs bunu yazdı
    JonTurk bunu yazdı
     

    konu üniversite değil ama parantez açmış olduk, devam edelim öyleyse..

    serdar ve ekerci ayrıca yanıtlayacaktır istedikleri takdirde fakat yapmış olduğunuz "kişisel hak arayan eylem" vs "ideolojik eylem" ayrımını çok yapay ve kısıtlayıcı bulduğumu ifade etmem gerekir. yani tanımlarınız doğru fakat öğrencileri kısıtlamanızı doğru bulmuyorum. öğrencilerin yaptığı boş muhalefetten ya da tarafgirlikten (her yönde) ben de çok hoşnut değilim ama olması gereken, olan ve faydalı olan da budur. diğer türlü, üniversite öğrencisini baskılayıp, onun siyaset/politika/ideoloji tartışmasını yürüteceği ortamları tedirgin ederseniz sandığınız aksine öğrenciler derslere yönelmezler. baskı, her nasıl olursa olsun bir gün mutlaka kişinin tersine bir davranış sergilemesine neden olur, tabi bunu davranış-bilimciler daha iyi bilir ama şahsi fikrim bu yöndedir.

    hocam cüneyt özdemirler, ahmet hakanlar.. bulunduğumuz dönem hariç hiçbir zaman mualif olarak görünmediler, önderleri hapse atıldığı vakit ulusalcılara sorsaydınız, tanısaydınız bu sorunuza aynı şekilde karşılık verirlerdi. hatta sizin yaptığınıza benzer/aynı suçlamayı o dönem mualif kesimden duyardınız. şu an da inanın yaptıkları mualiflikten öte, daha eşit bir gazetecilik/haberciliktir. belki yandaş basına alışmış, sesini çıkarmayan insanlar görmekten hoşlandığınız için bu isimler size mualif gelebilir. şu an bu saydığınız isimler ORTA yı tutan isimlerdir, çoğunlukla doğan grubundandırlar. uzundur nedenleri, öz-eleştirilerini de yapmışlardır, Persona Non Grate 'yı izlememişseniz tavsiye ederim, açtığım konularda bulabilirseniz iyi bir belgeseldir.

    üniversite hocaları hakkında bahsettiklerinize katılmıyorum, benim gördüğüm kadarıyla halen işini iyi yapan, yapmaya çalışan bir çok değerli akademisyen var. bunun yanında salla-başını/al-maaşını gidip gelen tipler de yok değil ama bu memur zihniyetini üniversite/eğitim sisteminden önce cahilliğin/ahlaksızlığın kol gezdiği siyaset kurumunda aramalıyız kanaatindeyim.

    bahsettiğim şey devlet baski yapsin kimsesi siyaset yaptirmasin üniversitelerde değil dualite gereği sen bir fikrin şovalyeliğini yaparsan sana zıt bir kesiminde üniversitelerde doğmasi çok normaldir bununda kısıtlamayla alakasi yok bahsettiğin şeye yani muhaliflikle sen kutuplaşmayi yaymayi hedefliyorsun (1) biz gibi ülkelerde öyle oturmuş bir munazara ortami olmadiğinda hemfikirizdir. bahsettiğin siyaset yüzünden üniversitelerde son yılda kaç cocuk öldü ? (2)

    özetle bahsettiğiniz gibi bir kesimin tarafgil olmasi karşısında karşisinda normal olarak başka bir tarafgilliği körükleyecektir. HDP nin yükselmesinin karşisinda MHP nin yükselmesi ne kadar normalse bahsettiğim şeyde böyle birşeydir ben diyorum ki bunlarin yeri üniversite değil he bunuda devlet şunu yapsin engellesin felan olrakta savunmuyorum sadece gençlerin bu yöne yönelmemesinden bahsediyorum. (3)
    hala ayni yere geliyoruz üniversite kendi bölümleri hariç siyaset yapma yeri değildir hocam siyaset bilimi okuyan uluslararasi ilişkiler okuyan gençler kendi aralarinda münazaralar yapsin organizasyonlar düzenlesin araştirmalar yapsın bu bilime katkida bulunsunlar buna kimse ses etmez ama adam inşaat mühendisliği okuyor bilgisayar mühendisliği okuyor beslenme vs okuyor bir bakiyorsun okula sanki okumaya deil sırf siyaset yapmaya gelmiş gibi bir halleri var (4) benim bahsettiğim şeyin özünde bu var herkes kendi branşini geliştirmek için gitmiyor üniversitelere. daha yeni yeni üniversitelerdeki bilim kuluplerin isimlerini duymaya başladik (5). bunun için çok geç kalindi bundan bahsediyorum batı'dan örnek vermeyi sevmesemde malesef iyiler bu konuda yıllar önce üniversitelerle siyasetin arasina kalin cizgiler çekebilmişler. üniversite öğrencileri sahip olduğu fikirlerini okuldan sonra 1-2 saat vakit ayirarak savunuyor ertesi gün üniversitesine devam ediyor.

    birde amerikadan bir örnek vereyim adam 50 bin dolar veriyor okula o kadar masraf yapıyorum okula okulun tüm nimetlerinden faydalanacağim diyor sömürüyor adeta.. bizdeki özel okula gidenlerin mantiği ne ? o kadar para veriyorum okula amk geçirsinler bir zahmet.. (6)
    aradaki mantik farkını anlatabilmişimdir umarim. öğretmeni ayri sorun öğrencisinin zihniyeti ayri sorun ve bunu öyle devlete hükümete atarak kurtulamayiz yıllardir böyle bu elbette hükümetin buna bir önlem alma sorumluluğu var (7) bundan bahsetmiyorum bizim insanimizin zihinsel bir sıçrama yaşamasi lazım yoksa dışaridan devletin zormalamsiyla verimlilik ve kalitete artiş olmasini beklemek büyük hata (8) davraniş bilimciler buna özdisiplin diyor :)
    insanimizdaki eksik olan ve eğitim başta olmak üzere birçok seyin temelinde yatan sorunlarda birisi bu.

    dünyada en disiplinli silahli kuvvetlere sahip bir ordumuz var ama istanbul trafiğine çık disiplinin esamesi okunmuyor bu trafikteki insanlarin hepsi askerliğini yapti?
    disiplini dışaridan dikteyle aldiklari için kalici olmuyor malesef bunun için özdisiplin gerekli.. (9)

    gazetecilik mesleği çok farkli gazetecinin tarafsizi yoktur (10). senin yandaş medya dediğin insanlar biz tarafsısız  demiyor açık açık ak partiyi desteklediklerini söyluyor ama sizin lanse ettiğiniz tarafsiz geçinen insanlarin coğu hükümet karşıtı olmasina rağmen bunu tarafsizlik sosuna bulayarak yutturmaya çalişiyor ve yandaş medya diye ellerinde bulunan güçlü medyayi doğan kullanarak kendilerini gölgede bırakmaya çalişiyor bir bakiyorsun hükümeti desteklediğini açık açık ifade eden insanlara yandaş diyip ben tarafsizim diyen adamlar CHP den vekil oluyor ?? kendisi tarafsizlik adi altinda chpyi desteklemesini normal bulan bu tipler ak partiyi açık açık desteklediğini söyleyen insanlara yandaş diyebiliyor bunuda senin mantıki izahina ve vicdanina birakıyorum (11) ve o yandaş dediğin kişilerin seçimden sonraki eleştirilerine bir bakmani tavsiye ederim senin tarafsiz dediğin chpden vekil olan tipler chpyi böyle eleştirebilmişlermi acaba ? beni destekleyen gazeteci tarafsiz ak partiyi destekleyen gazeteci yandaş yaklaşimi pek şık değil hocam. (aklına geleni söyleyeyim yukaridaki başörtüsüyle bunun bir alakasi yok o HAKkın iadesi ideolojik birşey değil)
    neyse bu meselede çok farkli  özetle şunu söyleyeyim her gazeteci patronunun selbest bıraktığı kadar özgürdür. yani öyle özgür basın mavallarina pek inanma. (12)

    üniversite hocalarina genel olarak baktiğimda ben seninle ayni fikirde değilim hocam elbette aralarinda hala yardıran tipler vardir ama büyük çoğunluğu öyle değil hele prof olanlar artik araştirma vs dende elini ayağını çekiyor.

     

    kalınlaştırdığım yerleri tek tek açıklamak isterim:

    1) dualite nin varlığını doğal kabul ettiğimize göre, bunun üniversitelerde var olmasını yadırgamamalıyız. sorun siyasi tartışmaların olup/olmamasından ziyade, bu tartışmaların kimler tarafından nasıl yürütüleceğiyle ilgilidir.

    2) 1980 'den sonra üniversitelerde siyasi nedenli çatışmalarda ölen gençlerin sayısı çok fazla değildir.

    3) hemfikiriz.

    4) bu olgu; zaman ayırmakla, yapacak başka iyi bir işi olmamakla ya da kısaca kişisel tercihle ilgili bir olay. adam derslerini sevmiyordur, kendine başka bir yol çizmiş, o yolda gidiyordur vb.. insanların kişisel hak ve özgürlükleri bağlamında siyasi çalışmalar içinde olan üniversiteli gençlerin yasal çerçevesinde tanımlı her türlü özgürlük alanlarına saygı gösterilmelidir.

    5) her üniversitede kulüpler/topluluklar vardır, geçmişte de vardı. popülerlik biraz medyanın haberleştirmesiyle de ilgili bir konu. 

    6) genelleme yapmak istemiyorum çünkü özel okulda paralı okuyan ve birşeyler öğrenip derslerini geçen insanlara ayıp olur. 

    7) hükümetin sorumluluğunu tam olarak yerine getirmediği konusunda hem fikiriz. tabi ki herşey zaten bir zihniyet meselesi. bu zihniyeti değiştirmek/geliştirmek için de eğitim/ekonomi/sosyal yaşam kalitesi vb.. konulara değinmek gerekebilir. OECD verileri, ülkemizin eğitimin durumunun genel olarak geçtiğimiz 10 yılda iyiye gitmediğini, yerinde saydığını söylüyor. 10 yılda bir arpa boyu yol kat edilememişse bunun hesabı verilmeli, öz-eleştirisi yapılmalı.

    8) zorla güzellik olmaz.

    9) katılıyorum.

    10) katılıyorum. hiçbir şeyin tarafsızı yoktur hatta diyerek de ekliyorum.

    11) CHP den vekil olan "tarafsız" gazeteci kim bilmiyorum, önemli de değil kişileri tartışmayalım. yandaş, hükümet yanlısı demek, olabilir, doğaldır ve vardırlar. adam CHP'yi destekliyorsa CHP'lidir, bu adam tarafsız/akp'li/mhp'li vs.. diyecek halimiz yok. eğer savunduğunuz kesimin medyada sayıca güçsüz olduğunu düşünüyorsanız, medyayı açın inceleyin, sahipliklere bakın, devlet imkanlarının nasıl kullanıldığına bakın, "alo fatih" leri felan hatırlayın, ne bileyim persona-non-grata'yı fln izleyin; zaten medyanın kimlerin kontrolünde olduğunu, hangi dengelerin oluştuğunu, kimlerin nasıl korunduğunu göreceksiniz hocam. açın TV kanallarını uydudan, kaç tane mualif kanal var kaç tane yandaş kanal var sayın tek tek. madem CHP dediniz, kaç tane gazetesi var CHP nin, bir de "havuz medyası" denen, manşetleri bile aynı çıkan kaç tane yandaş gazete var, bir sayın. 

    12) katılıyorum ama özgür basın palavra değildir. özgür basın dediğimiz şey, hükümetin baskılamadığı bir basındır. bu çok da zor birşey değil. bu kanalların acilen açılması gerekli.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek

    @jonturk

    birileride kendi kişisel hak ve özgürlükleri için muhaliflik yapıyor işte bu da senin gibibler tarafından siyasi algılanıyor örneğin parasız eğitim istemeyle ilgili yapılan eylemler ne kadar doğal ve haktır değil mi ama senin zihniyet bunu ideolojik muhalifliklik hükümete başkaldırış olarak algılıyor 

    ama Türban olayı senin dediğin gibi değil işte bu ülkede üniverstelerde Türbanı serberst bırakacağım diyerek bir siyasi oluşum oy toplamış ve bir siyasi söylem ortaya çıkartıp üstelik tem hak ve özgürlüğün dışına çıkıp resmen devlete nizamına başkaldırı niteliğine taşıyor ve sen bunun temel hak ve özgürlük diyorsun 

    senin eleştirdiğin üniversteli arkadaşlarda temel hak ve özgürlüklerini arıyorlar 

    her zaman işine geldiği taraftan ve kendi fikrine uygun tarafından tutup yorumluyorsun olmuyor hoca objektifte olmalısın söylemlerinde


    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    ANZAK
    ANZAK's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Şubat/2014
    Erkek
    Jonturk ve Serdar hocam bi blog acip tartissaniz parayi kirardiniz 3 sayfa boyunca siz varsiniz:)

    Amatör forever
Toplam Hit: 11719 Toplam Mesaj: 95
ışıd sınır mülteci