Kaçımızın İçinde Bir Tyler Durden Yatıyor, Nedir Bizi Durduran?
-
Sıkıntını tahmin edebiliyorum. Çoğu zaman ben de de olur ama bunu içselleştirebiliyorum. Aslında modernizmin insana bir rol biçmesi ve bu rolde sizi bir köle yapması kaçınılmaz bir sondur. Uzmanlık, bilimsellik, başarı, hedef,alışveriş. Biz hep bu saçmalıklar tarafından eğitildik. Bir süre sonra aslında bu şeylerin mutluluk getirmediğini anladık. Çünkü bunlar subjektif şeylerdi ve sonlu bir organizma gibi hepsi ölüyordu. Ki çoğu zaman adilane bir şekilde dağılmıyorlardı. Çoğu zaman benden daha zeki ve ahlaklı bir kişinin benden daha alt mevkide olduğunu görünce kendimi aşağılık, kendimden daha üst mevkide olan birinin benden daha gerizekalı ve ahlaksız olduğunu görünce haksızlığa uğradığımı düşünüyorum. Ki bu hep böyle oluyor. Adaletsiz bir dünyada adil olan tek şey şanstır.
Şans ve sonsuzluk özlemi. Bunlar beni yatıştırıyor. Şiddet içgüdümü alıyorlar.
-
IRET bunu yazdı:
-----------------------------
Hiç korkmadım zaten onun için devrilmiyorum, insanın ailesinden, arkadaşlarından ve bütün bağlılıklarından özgürleşmesiyle bu mümkün olabilir.
-----------------------------Nietzsche der ki: Keşke ailem olmasaydı, yukardan tükürülmüş olsaydım.
-
ToR5 bunu yazdı:
Sıkıntını tahmin edebiliyorum. Çoğu zaman ben de de olur ama bunu içselleştirebiliyorum. Aslında modernizmin insana bir rol biçmesi ve bu rolde sizi bir köle yapması kaçınılmaz bir sondur. Uzmanlık, bilimsellik, başarı, hedef,alışveriş. Biz hep bu saçmalıklar tarafından eğitildik. Bir süre sonra aslında bu şeylerin mutluluk getirmediğini anladık. Çünkü bunlar subjektif şeylerdi ve sonlu bir organizma gibi hepsi ölüyordu. Ki çoğu zaman adilane bir şekilde dağılmıyorlardı. Çoğu zaman benden daha zeki ve ahlaklı bir kişinin benden daha alt mevkide olduğunu görünce kendimi aşağılık, kendimden daha üst mevkide olan birinin benden daha gerizekalı ve ahlaksız olduğunu görünce haksızlığa uğradığımı düşünüyorum. Ki bu hep böyle oluyor. Adaletsiz bir dünyada adil olan tek şey şanstır.
-----------------------------Bütün sermayeyi kozmik şakacıya yüklemişsin :)
-
Çizik.
-
eğer dibte değilseniz tylar maylır olamazsınız
işiniz, eşiniz, çocuğunuz varsa sike sike çalışıp onlara bakmak için uğraşırsınız
he 13 yaşından beri çöp topluyorsan, arada bi çingene kızını sikmek seni rahatlatıyorsa o zaman zaten bi tylersındır, sistem sana sen sisteme dokunmadan yaşayabilirsin
ama şu var, hiç bişeyin olmasın, sadece karnını doyurmayı hedefleyen minimum tüketimle yaşayan bi dünya düşünün, herkez o filmdeki karakter gibi, 3 öğün yemek arada seks yat uyu bütün hayatınız böyle geçtiğini düşünün, mağarada sokakta yada döküntü bi evde yaşadığını düşün
e 7 milyar insandan hiç mi biri çıkıp haftada 1 kez seks değilde 3 kez seks yapmak istemiycek
yada günde 3 öğün yemekte ot değilde 5 öğün, yada 3 öğünde de et ve balık yemek istemicek?
bu insanoğlunda doğuştan olan bişey
insan herzaman "fazlasını" ister, şuanki özgürlükte size yetmiyor diyosunuzki daha fazla özgür olmak istiyorum amkkk
lan daha fazla özgür olduğun zamanda çıkıcan o özgürlükten sıkılıcaksın, sikicem bitlendim yine sokakta yatmaktan diyip, sıcak duş alabileceğin bi ev arıyacaksın kendine
ve bu düzen emin olun bugünkü noktaya tekrar gelicek ve tekrar bizim gibi 3-5 akıllı bu sistemi eleştiricek
ben şunu bilir şunu söylerim
herkez yeri geldiğinde uçup kaçmak ister, ama herkez durması gerektiğinide bilir
bazılarda hep uçar
bazılarıda hep durur
denge böyle oluşuyo zaten
siz uçanlardan olmak istedikçe, durmak isteyende bir çok insan olacaktır
ama şuda var ne kadar durdukça o kadar uçmak
ne kadar uçtukça o kadarda durmak istiyeceksiniz
İŞİN ÖZETİNİ ŞÖYLE ANLATAYIM Bİ KARİKATÜR VARDI BULAMADIM SADECE BU ALTTAKİ CÜMLEYİ OKUSANIZ YETERLİ
adamın biri evde otururken pilajı düşünüyo, pilajda uzanırken dağda kayağı düşünüyo, dağda kayerken dağa çıkmayı düşünüyo, dağa çıkınca evde oturmayı düşünüyo
bütün insalarda emin olun böyledir! gerisi fasa fiso
-
umut u bırakmak allaha inanmamak oluyor ince noktalara dıkkat
-
Erebus bunu yazdı:
DeliMermi bunu yazdı:
Arabada gidiyorlar tyler kullanıyor o lavuk olan arabaya hakim olmaya çalışıyor panik yapıyor tyler bağırıyor diyor;
"Her şeyi kontrol etmeye çalışmayı bırak ve rahat ol artık!"
o sahne çok hoşuma gidiyor.
Holiganlar filmi vardı ondanda şu söz aklımda kalmıştır;
"Cam gibi kırılgan olmadığını anladığında, Bişeylerin değiştiğini görebilirsin"
Edit:
Acemiliği 7.Alayda Yeni Foça da yaptım posta komutanımız Uzm.J.Komando IV.Kad.Çvş. Cumali Güçlü vardı, oda tıpkı bu Tyler gibi konuşuyordu diyor ki; Büyük bi acı yaşadığında, küçüğüne alışmışsındır, Acılar psikolojiktir, Siz şimdi burda bi robotsunuz burdan gittiğinizde süper sağlam psikoloji ile buradan ayrılıcaksınız, Çünkü bu 75 gün içinde size burda dünyayı dar edeceğiz, Bundan emin olun, Ve inanın buradan gittiğinizde, günün birinde! günün birinde!! Bizi hatırlayacaksınız ve bize dua edeceksiniz
Uzun bi muhabbetti, ve sürekli böyle ders verirdi çokta sakin konuşuyor daha sonra birimize, "Senin hayatta en değer verdiğin kim?" diye sordu, asker tekmil verdi "Babam" dedi, "peki 2. En değer verdiğin kim?" diye sordu, "Eşim" dedi
Konu acılarımız ya şöyle dedi;
"işte o zaman baban öldüğünde büyük bi acı yaşarsın, daha sonra eşin öldüğünde, biraz daha hazırsındır. bu böyle gittikçe, bi bakmışsın, Bi sevdiğin öldüğü zaman peşinden Allah verdi Allah aldı demişsin yani bu kadar umursamaz olmuşsun"
G3 ü anlatırken bile bi manyak anlatıyordu, Sen silahına bakarsan oda sana bakar, herşey karşılıklı, sen bunu kullanmayı bilmezsen bu sana 4 buçuk kiloluk bi yüktür, alma yanına bari en azından hamallık yapıp yorulmazsın, hayat hep böyledir
-----------------------------Vayy gerçekten çok güzelmiş.
Böyle güzel ve faydalı konuların güncel tutulmasından yanayım.
-----------------------------hayırdır ergen kardeşim yazdığım mesaja tahrikmi oldu ne bu yaratıksal davranışlar?
-
KaptanMagaraAdami bunu yazdı:
ToR5 bunu yazdı:
-----------------------------Bütün sermayeyi kozmik şakacıya yüklemişsin :)
-----------------------------:D bazen topu taca atmak daha iyi. Yoksa ya kafanı patlatacak kadar düşünürsün ya da başkasının kafasını patlatacak kadar öfkelenirsin.! Baktım çok şiddet eğilimi gösteriyorum ve agresifleşiyorum hemen topu kozmiğe sallıyorum. :D
-
harekete geçirecek marlayı bulmak problem amk O_o
-
DeliMermi bunu yazdı:
-----------------------------Arabada gidiyorlar tyler kullanıyor o lavuk olan arabaya hakim olmaya çalışıyor panik yapıyor tyler bağırıyor diyor;
"Her şeyi kontrol etmeye çalışmayı bırak ve rahat ol artık!"
o sahne çok hoşuma gidiyor.
Holiganlar filmi vardı ondanda şu söz aklımda kalmıştır;
"Cam gibi kırılgan olmadığını anladığında, Bişeylerin değiştiğini görebilirsin"
Edit:
Acemiliği 7.Alayda Yeni Foça da yaptım posta komutanımız Uzm.J.Komando IV.Kad.Çvş. Cumali Güçlü vardı, oda tıpkı bu Tyler gibi konuşuyordu diyor ki; Büyük bi acı yaşadığında, küçüğüne alışmışsındır, Acılar psikolojiktir, Siz şimdi burda bi robotsunuz burdan gittiğinizde süper sağlam psikoloji ile buradan ayrılıcaksınız, Çünkü bu 75 gün içinde size burda dünyayı dar edeceğiz, Bundan emin olun, Ve inanın buradan gittiğinizde, günün birinde! günün birinde!! Bizi hatırlayacaksınız ve bize dua edeceksiniz
Uzun bi muhabbetti, ve sürekli böyle ders verirdi çokta sakin konuşuyor daha sonra birimize, "Senin hayatta en değer verdiğin kim?" diye sordu, asker tekmil verdi "Babam" dedi, "peki 2. En değer verdiğin kim?" diye sordu, "Eşim" dedi
Konu acılarımız ya şöyle dedi;
"işte o zaman baban öldüğünde büyük bi acı yaşarsın, daha sonra eşin öldüğünde, biraz daha hazırsındır. bu böyle gittikçe, bi bakmışsın, Bi sevdiğin öldüğü zaman peşinden Allah verdi Allah aldı demişsin yani bu kadar umursamaz olmuşsun"
G3 ü anlatırken bile bi manyak anlatıyordu, Sen silahına bakarsan oda sana bakar, herşey karşılıklı, sen bunu kullanmayı bilmezsen bu sana 4 buçuk kiloluk bi yüktür, alma yanına bari en azından hamallık yapıp yorulmazsın, hayat hep böyledir
süpermiş :)