Kafamda Deli Sorular ( Üniversite )
-
2 yıllık programcılık bölümüne git,ordan sonra dgs ye girip matematik kasarsan,birazda türkçe çalışıp güzel bir üniversitede bilgisayar mühendisliğine geçebilirsin..öss ye çalışmaktan daha kolaydır dgs,kimya fizik biyoloji derdin kalmaz mesela..Hem 2 yada 3 yıl öss ye hazırlanmak yerine dgs ye girsen çok çok daha rahat girersin mühendisliğe
-
Bilgisayar destekli grafik ve animasyon 200 puan veya geçiş hakkınla yerleşebilirsin ygs-1 den alıyor sayısal bölüm
üniversite 2 yıl olsun taştan olsun oku. eğitimi hiç fark etmiyor üstüne tamamlamak istersen dikey geçiş sınavına giriyorsun kazanırsan mühendislerin yanında direk 3. sınıftan baslıyorsun eğitim aynı ancak burs alırken zorlanırsın genelde burslar 4 yıllık bölümlere verilir
ve bahsettiğin bölüm 2 yıllık bi bölüm
her üniversitenin erasmus ortalaması farklıdır tahminimce . bizimki 2.40 ingilizce dersinin % bilmemkacnı sozlu sınav notunu ve ek olarak yazılı sınav notunu hesaplayıp karar veriliyor
23-25 evlilik bence yanlıs en az 28 olmalısın sonra 20 yaslarında bi kız bulmalısın (tamamen şahsi görüşüm )
grafikerlikte ortalama 2-5 bin maaşın var işini nasıl yaptğına bağlı tamamen
bilgisayar mühendisliğinde ( bi çok mühendis boş deniliyor) alacağın mebla yapacağın işe, şirketine , kendini geliştirmene göre değişir
yatay geçiş lisede meslek çıkışı olan grupların sınavsız 2 yıllık bölümleriyle ilgili seçimiyle gerçekleşiyor.. bu tanınan bi hak diyebiliriz
dikey geçişi yukarda anlattım.
hiç bir iş yapamazsan web tasarımcı ünvanını almış olursun evden hayli hayli para kazanırsın. (tabi buda kendini geliştirmene bağlı)
erasmusta ülke olarak yerinde olsam hollanda derim ki bende şu sıralar başvuracağım.
umarım yardımcı olabilmişimdir.
-
benim tavsiyem yazacaksan istanbul ya da okurken çalısabileceğin bi yerde oku üniyi okurken bi yerde calısırsan falan mezun olunca rahat edersin
-
13- Erken evlilik düşünüyorum 23-25 yanlış mı yaparım ?
Boku yersin kesinlikle yanlış.
14- Türkiyede yazılım geleceği var mı ?
Türkiyede çok iyi yazılımcı olmadığın sürece zaten ele ayağa düşmüş sektörde bokdan biyerde calısırsın.
15- Türkiyede grafikerlik geleceği var mı ?
Grafikerlik bence yazılıma göre daha mantıklı,daha az rakip var ama biraz yetenek ve heves işi.Kendine suan grafikerim diyipde photoshopu bile kullanamayan bir sürü adam var.
16- Grafiker en düşük kaç TL maaş alır ? Bilgisayar Müh. en düşük kaç TL maaş alır ?
Grafik:Sana bağlı gider dandik bi reklamcıda calısırsan 1000 tl kadar alırsın.İy iş yapman lazım.
Bilg. Müh: Yorum yapamıcam.Arkadaşlar acıklar bunu.Ama şunu bil o diplomanın hiçbir önemi yok pratikde iş bilmediğin ve hevesin olmadığı sürece.Muhasebeciden fazla kazanamazsın.
17- Kazanıp bitirdiğim halde hiç bir işe giremez isem. Evden para kazanabilir miyim ?
Hayır zor.
-
Asker bunu yazdı
2 yıllık bilgisayar programcılıgı bölümüne git kpss den atanma şansın artar hemde üniversite ortamı başkadır bir gör bu arada üniversiteyi kazanmak hiç zor değil 5-6 ay adam gibi çalış istediğin bölümü kazanırsın
@ASKERKPSS düşünmüyorum. Devlette çalışıp, insanların vebalini yüklenmek bana doğru gelmiyor. Kendi sorumluğumla çalışacağım özel sektör'ü tercih ediyorum.
@U235
Teşekkür ederim.
Senin evlilik düşüncen kaç yaşında olucak ?
@KAJMERPAC
Istanbul bizim bütçemize ağır gelir. Eskişehir'in ilk düşüncem olması. Öğrenci ağırlıklı bir şehir olması.
@WEBJAS
Anladığım kadarıyla 4'yıllık giremessen. 2'yıla gir. Sonra DGS daha basit ordan 4'yıllık okursun diyorsun.
Evlilik için maksimum düşüncem +1 -1 yaş. Psikolojik olarak daha küçüğünü çocuk, daha büyüğünü abi abla gibi görüyorum. ( Tabi hayat ne getirir bilinmez )
Arkadaşım söyledi bugün. Almanyada sanırım. Oyun Grafikerliği varmış. Erasmusta onuda düşüneceğim. ( Tabi kazanırsak )
@akustikelektrik
Ben zaten yazılım düşünüyorumda. Okuduğum kadarıyla ( Yanlış değilse ) ilk önce bilgisayar mühendsiliği kazanıp bitireceksiniz diyorlar. Zaten yazılım varsa. Direk ben 2'yılıık girsemde 4'yıllık yazılım isterim.
@WasD
Teşekkürler.
/// 6-7 ay boyunca zaten. Sürekli etütmüş, 1e1'miş falan, hepsiyle ilginerek telafi etmeyi düşünüyorum
-
otocu bunu yazdıAsker bunu yazdı
2 yıllık bilgisayar programcılıgı bölümüne git kpss den atanma şansın artar hemde üniversite ortamı başkadır bir gör bu arada üniversiteyi kazanmak hiç zor değil 5-6 ay adam gibi çalış istediğin bölümü kazanırsın
@ASKERKPSS düşünmüyorum. Devlette çalışıp, insanların vebalini yüklenmek bana doğru gelmiyor. Kendi sorumluğumla çalışacağım özel sektör'ü tercih ediyorum.
@U235
Teşekkür ederim.
Senin evlilik düşüncen kaç yaşında olucak ?
@KAJMERPAC
Istanbul bizim bütçemize ağır gelir. Eskişehir'in ilk düşüncem olması. Öğrenci ağırlıklı bir şehir olması.
@WEBJAS
Anladığım kadarıyla 4'yıllık giremessen. 2'yıla gir. Sonra DGS daha basit ordan 4'yıllık okursun diyorsun.
Evlilik için maksimum düşüncem +1 -1 yaş. Psikolojik olarak daha küçüğünü çocuk, daha büyüğünü abi abla gibi görüyorum. ( Tabi hayat ne getirir bilinmez )
Arkadaşım söyledi bugün. Almanyada sanırım. Oyun Grafikerliği varmış. Erasmusta onuda düşüneceğim. ( Tabi kazanırsak )
@akustikelektrik
Ben zaten yazılım düşünüyorumda. Okuduğum kadarıyla ( Yanlış değilse ) ilk önce bilgisayar mühendsiliği kazanıp bitireceksiniz diyorlar. Zaten yazılım varsa. Direk ben 2'yılıık girsemde 4'yıllık yazılım isterim.
@WasD
Teşekkürler.
/// 6-7 ay boyunca zaten. Sürekli etütmüş, 1e1'miş falan, hepsiyle ilginerek telafi etmeyi düşünüyorum
en az 28 ki bu en iyi ihtimal.Eğer işim gücüm olursa düzenli bir hayatım olursa o zaman en erken bu yaşda evlenirim.Ha düzenli bir işim yoksa iyi kazanamıyorsam yada gelecek planım falan tam oturmamışsa 32-33 yaşına kadar yolu var.Ama 33 yaşınıda geçmemek lazım.
Çünkü sana 30 yaş çok gelebilir ama öyle değil göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor ve insanın o yaşa kadar karakteri tam oturmayabiliyor.Bak ben 15 yaşında mahalle maçı yaptığım zamanı hatırlıyorum bu yaşıma nasıl geldim hatırlamıyorum bile.
-
en az 28 ki bu en iyi ihtimal.Eğer işim gücüm olursa düzenli bir hayatım olursa o zaman en erken bu yaşda evlenirim.Ha düzenli bir işim yoksa iyi kazanamıyorsam yada gelecek planım falan tam oturmamışsa 32-33 yaşına kadar yolu var.Ama 33 yaşınıda geçmemek lazım.Çünkü sana 30 yaş çok gelebilir ama öyle değil göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor ve insanın o yaşa kadar karakteri tam oturmayabiliyor.Bak ben 15 yaşında mahalle maçı yaptığım zamanı hatırlıyorum bu yaşıma nasıl geldim hatırlamıyorum bile.
Benim biraz fazla çocuk hayalim var. Çocukları seviyorum. Çocuklarımıda kaliteli eğitim ile. Sistem dışı bir düşünce benimseteceğim. Sevdikleri işlerde, çok erken yaşlarda yönlendireceğim. Gerekirse istekleri doğrultusunda Türkiye dışında eğitim aldıracağım. Kararlarını erken vermeleri gerekecek. Bu sistemi görmüş bir insanın çocuklarını bu sistem dışında kaliteli, sevgi dolu bir hayati gelecek için sunmuş olacak.
-30'u bulmaz sanırım. Çünkü 50 yaşında emekli olsan. Çocuklar üniversitede olucak.
-
ben grafikciyim reklam sirketinden 3.000 tl maas aliyorum
-
otocu bunu yazdıen az 28 ki bu en iyi ihtimal.Eğer işim gücüm olursa düzenli bir hayatım olursa o zaman en erken bu yaşda evlenirim.Ha düzenli bir işim yoksa iyi kazanamıyorsam yada gelecek planım falan tam oturmamışsa 32-33 yaşına kadar yolu var.Ama 33 yaşınıda geçmemek lazım.Çünkü sana 30 yaş çok gelebilir ama öyle değil göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor ve insanın o yaşa kadar karakteri tam oturmayabiliyor.Bak ben 15 yaşında mahalle maçı yaptığım zamanı hatırlıyorum bu yaşıma nasıl geldim hatırlamıyorum bile.
Benim biraz fazla çocuk hayalim var. Çocukları seviyorum. Çocuklarımıda kaliteli eğitim ile. Sistem dışı bir düşünce benimseteceğim. Sevdikleri işlerde, çok erken yaşlarda yönlendireceğim. Gerekirse istekleri doğrultusunda Türkiye dışında eğitim aldıracağım. Kararlarını erken vermeleri gerekecek. Bu sistemi görmüş bir insanın çocuklarını bu sistem dışında kaliteli, sevgi dolu bir hayati gelecek için sunmuş olacak.
-30'u bulmaz sanırım. Çünkü 50 yaşında emekli olsan. Çocuklar üniversitede olucak.
bunların hepsi içinde para lazım ki çocukları yurtdışında normal bir ülkede okutursan (Amerika yada İngiltereyi saymıyorum bile ) 100 milyara denk gelir 5 sene 1 tanesinin.
3 çocuğun olsa 300 milyar sadece üniversite eğitimleri için gider.
-
visualeffects bunu yazdıben grafikciyim reklam sirketinden 3.000 tl maas aliyorum
Ne yapıyorsunuz mesela ?// U235 : Aklımda Cisco sertifikası almak gibi bir şey var. 4 Çocuk istiyorum. (Kız olursa iyi olur. Allah ne nasib ederse tabi :) Maaş konusunda. Kanadayı seçmemin sebeplerinden biride o. En düşük bilgisayar mühendisi 2500 $ alıyor. Hemen hemen 5.000TL'ye yakın bir para ediyor buda..
otocu tarafından 20/Şub/13 12:49 tarihinde düzenlenmiştir