folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Kafamda Deli Sorular ( Üniversite )

Kafamda Deli Sorular ( Üniversite )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    visualeffects
    visualeffects's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    u235 bunu yazdı
    visualeffects bunu yazdı

https://www.youtube.com/watch?v=SGnY_2cqcTE

bu tarz işler yapıyoruz ben şuan çalıştığım yere gireli 7 ay oldu zamanla maaşım dahada artıcak ama grafik mezunu olupta asgari ücrete zor iş bulanlarda var bunuda unutmamak lazım yeteneğin ve tanıdığın yoksa biraz zor çok para kazanmak.
    illa para için bi iş yapmak istiyosan steadicam operatörluğunu öneririm ayda 60 bin kazananı tanıyorum ama türkiyenin en iyisi o.
    fazla bilindik bi iş değil türkiyede steadicam operatorlugu 4 yıllık radyo/tv okuduktan sonra bu alana yönelirsen bi süre sonra yine en az ayda 8bin garanti olur

Bu videoda sen ne yaptın mesala hocam?

hiç bir şey ahasfhsjak sadece şirketin ne tür işler yaptığını göstermek için şey ettim yoksa bu reklam benden önce çekilmişti zaten :D

@otocu - steadicam bu ;
    http://static.ddmcdn.com/gif/steadicam-parts.gif

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    otocu
    otocu's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı
    otocu bunu yazdı
    u235 bunu yazdı
    otocu bunu yazdı
    visualeffects bunu yazdı
    ben grafikciyim reklam sirketinden 3.000 tl maas aliyorum

Ne yapıyorsunuz mesela ?

// U235 : Aklımda Cisco sertifikası almak gibi bir şey var. 4 Çocuk istiyorum. (Kız olursa iyi olur. Allah ne nasib ederse tabi :)  Maaş konusunda. Kanadayı seçmemin sebeplerinden biride o. En düşük bilgisayar mühendisi 2500 $ alıyor. Hemen hemen 5.000TL'ye yakın bir para ediyor buda..

abicim sen kaç yaşındasında bu kadar düz mantıkla bakıyorsun olaya anlamadım?

Kanada da yaşadığın zaman Türk parasıyla yaşayacaksın orda? Burda kiraya 300 dolar gidiyorsa orda 500 dolar gider burda yeme içmeye 400 gidiyorsa orda 600 gider.

Hadi orda çalışıp buraya döncem desen orda para tutman zor ki diyelim tuttun biriktirdin 3-4 senede çok fazla para biriktiremezsin.Hemde sen üniyi bitirir bitirmez tecrübesiz bir adam olarak oraya gideceksin.Kaldı ki en düşük maaşı 2500 almıyor kim anlatıyor sana bu tür şeyleri.Dünyanın hiçbir ülkesinde asgari ücret hariç bir ücret sabit olmaz.Patrona bakar fiyat.

Cisco olayını bilmiyorum.

// Kanada'da niye Türk Parasıyla yaşayım yahu. Paranı hesaplı kullanırsan. Araştırma yapmaz isen. Tabi 300 dolarlık ev depil 600 dolarlık evi kiralarsın.
    Boş hayaller diyorsunuzda. Hiç araştırma yapmadığınız için bu böyle. Bitir kendini geliştir. EA - Ubisoft'un bölgesel şirketlerinde aylık olarak 25.000 $'lardan söz ediyorlar. Siz Türkiyedeki bilgisayar mühendisliğine verilen değerle yurt dışını karıştırıyorsunuz sanırım. Tanıdığım var kendisi Bilgisayar Mühendisi 8.000 $ maaş alıyor. Villa gibi evi var. Son model amerikan arabası. Bilgisayar Mühendisi sıfatıyla bankada çalış 5.000 $ garanti. Ki... Kanada, Amerika değil ! Kanadada nufus az. Milli gelir yüksek. Yaş ortalaması 50-70 arasında. Elemana ihtiyaç var. Boşunamı kanada'ya vize problemi falan çıkarmadan çok rahat geçiş yapılıyor ( tabi bunuda bilmiyorsunuzdur )...

araştırma yapmadığınız için öyle dediğin adamlardan biri o ülkede yaşıyor zaten : )

Ayrıca kanada da kanımca 300 dolara ev değil köpek kulubesi bile bulamazsın :D

Biz sana gerçeklerden bahsediyoz gaz vermiyoz ama hayalinide kırmıyoruz sadece gerçekleri bil.Çalışırsan götünü yırtarsan olabilecek şeyler.Kaldı ki ubisoft 5 milyon adama iş vermez seninde orda calısan 100 müh. biri olman için ne kadar çalışmanın,projenin ve networkunun olması gerektiğini düşün.

Örneklerimi isteklerim sanma. Tutupda ubisoft'ta ea'da çalışma isteğim yok. 6.000 TL veya 3.000 $ benim için ideal. Çocuklarım için çaresini ben düşünürüm.

//Kiev kanada değil.

otocu tarafından 20/Şub/13 13:44 tarihinde düzenlenmiştir

0100111001100101001000000110111101101100011001000111010100111111
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    otocu bunu yazdı
    u235 bunu yazdı
    otocu bunu yazdı
    u235 bunu yazdı
    otocu bunu yazdı
    visualeffects bunu yazdı

Ne yapıyorsunuz mesela ?

// U235 : Aklımda Cisco sertifikası almak gibi bir şey var. 4 Çocuk istiyorum. (Kız olursa iyi olur. Allah ne nasib ederse tabi :)  Maaş konusunda. Kanadayı seçmemin sebeplerinden biride o. En düşük bilgisayar mühendisi 2500 $ alıyor. Hemen hemen 5.000TL'ye yakın bir para ediyor buda..

Kanada da yaşadığın zaman Türk parasıyla yaşayacaksın orda? Burda kiraya 300 dolar gidiyorsa orda 500 dolar gider burda yeme içmeye 400 gidiyorsa orda 600 gider.

Hadi orda çalışıp buraya döncem desen orda para tutman zor ki diyelim tuttun biriktirdin 3-4 senede çok fazla para biriktiremezsin.Hemde sen üniyi bitirir bitirmez tecrübesiz bir adam olarak oraya gideceksin.Kaldı ki en düşük maaşı 2500 almıyor kim anlatıyor sana bu tür şeyleri.Dünyanın hiçbir ülkesinde asgari ücret hariç bir ücret sabit olmaz.Patrona bakar fiyat.

// Kanada'da niye Türk Parasıyla yaşayım yahu. Paranı hesaplı kullanırsan. Araştırma yapmaz isen. Tabi 300 dolarlık ev depil 600 dolarlık evi kiralarsın.
    Boş hayaller diyorsunuzda. Hiç araştırma yapmadığınız için bu böyle. Bitir kendini geliştir. EA - Ubisoft'un bölgesel şirketlerinde aylık olarak 25.000 $'lardan söz ediyorlar. Siz Türkiyedeki bilgisayar mühendisliğine verilen değerle yurt dışını karıştırıyorsunuz sanırım. Tanıdığım var kendisi Bilgisayar Mühendisi 8.000 $ maaş alıyor. Villa gibi evi var. Son model amerikan arabası. Bilgisayar Mühendisi sıfatıyla bankada çalış 5.000 $ garanti. Ki... Kanada, Amerika değil ! Kanadada nufus az. Milli gelir yüksek. Yaş ortalaması 50-70 arasında. Elemana ihtiyaç var. Boşunamı kanada'ya vize problemi falan çıkarmadan çok rahat geçiş yapılıyor ( tabi bunuda bilmiyorsunuzdur )...

araştırma yapmadığınız için öyle dediğin adamlardan biri o ülkede yaşıyor zaten : )

Biz sana gerçeklerden bahsediyoz gaz vermiyoz ama hayalinide kırmıyoruz sadece gerçekleri bil.Çalışırsan götünü yırtarsan olabilecek şeyler.Kaldı ki ubisoft 5 milyon adama iş vermez seninde orda calısan 100 müh. biri olman için ne kadar çalışmanın,projenin ve networkunun olması gerektiğini düşün.

Örneklerimi isteklerim sanma. Tutupda ubisoft'ta ea'da çalışma isteğim yok. 6.000 TL veya 3.000 $ benim için ideal. Çocuklarım için çaresini ben düşünürüm.

//Kiev kanada değil.

sabah sabah keyfimi yerine getirdin otocu :D

Sen hani bi video yapmistin ya bi kiza,O sirkete gidip onlara oyle bakarsan o ingilizcen ile.Seni temizlikci diye almazlar bile.We apologize sir,we do not understand you,please do not be offended,please leave your resume on the desk and we will call you back.

Saate bakiyorum...15dakikadir saniyorum ki soru cozmuyorsun.Hayallerine sahip olma ihtimalin %0.01 daha azaldi.Zaten `tanidigim` diye basladigin cumleler ve dusunceler yuzunden kaybediyorsun.

cordelian tarafından 20/Şub/13 13:53 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mettoman
    mettoman's avatar
    Erkek
    otocu grafikle uğraşcaksan her türlü yardımcı olurum
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    otocu
    otocu's avatar
    Erkek
    mettoman bunu yazdı
    otocu grafikle uğraşcaksan her türlü yardımcı olurum

Muallakta kaldım.

@cordelian

//Beni temizlikçi diye alsalar. Ben kabul etmem. Her işi yaparım diyenlerden değilim ;)

O video'yu biliyorsan. O metin çevirisinide benim yapmadığımı. Burdaki müritlere yaptırdığımı biliyorsun.

Son olarakta sorularıma cevap vermeden. Sadece sorguluyorsun. Kendi görüşünü yansıtıyorsun. Sen soruma cevap ver. Hayalim bana kalsın. Bokada batsam sebebi ben olacağım. 20.000 $ maaş alırsamda sebebi ben olacağım. -Ki birgün gelirde sırf senin fikirlerin yüzünden olmaz,beceremessin durum ortada demen yüzünden Türkiyede Bilgisayar Mühendisi sıfatıyla 3.000 TL maaş alırsam. Bir güzelde sana küfür ederim hiç merak etme sen :)

////////////////////////// DERS WEBTASARIM : ASP ÖĞRETİYORLAR ŞUAN

otocu tarafından 20/Şub/13 13:58 tarihinde düzenlenmiştir

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    otocu bunu yazdı
    u235 bunu yazdı
    otocu bunu yazdı
    u235 bunu yazdı
    otocu bunu yazdı
    visualeffects bunu yazdı

Ne yapıyorsunuz mesela ?

//Kiev kanada değil.

Hassktr ben Kievi Kanada da sanıyordum.Demek ki 2 senedir Kanada diye başka bir ülkede yaşıyormuşum :D

Zeki çocuk seni hemen anladın Kanada dan olmadığımı.

Cordelian adlı adamın benle aynı şeyleri yazdığını görüyorsun bide sor bakayım hangi şehirde yaşıyormuş.

Neyse sen aslansın kaplansın umarın istediğinide başarırsın hade hödö.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek
    Ortalik rotasiz,sevmeden okuyan lallo universitelilerle dolu.Sevdigin ve hedef edindigin bi' bolum varken gerisi bos hocam.Kasma bu kadar.Ilk sene olmaz diger sene olur.Fazla strese gerek yok
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarakartaL
    KarakartaL's avatar
    Erkek

bende meslek lisesi bilişim teknolojileri mezunuyum veteriner fakültesi okuyorum. matematik ve fen de biraz kendini geliştirirsen yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliğine gidebilirsin çok yüksek istemiyorlar bu bölümlere. LYS den pek fazla yapamam diyorsan YGS1 i yüksek tutmaya bak. ama LYS mat-fen sınavlarınada gir yapamıyorsan bile gir. MTOK'den düşük puanla girebilirsin.

KarakartaL tarafından 20/Şub/13 15:52 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    otocu
    otocu's avatar
    Erkek
    Sencer bunu yazdı
    Ortalik rotasiz,sevmeden okuyan lallo universitelilerle dolu.Sevdigin ve hedef edindigin bi' bolum varken gerisi bos hocam.Kasma bu kadar.Ilk sene olmaz diger sene olur.Fazla strese gerek yok

@SENCER

İçimi rahatlatan bir kafa var sende hocam. Aynı şeyi ben düşünüyorum. Adam mezun ne iş olursa yaparım diyor. Zaten ne iş olursa yapan birisine göre bir değere layıklar.

@KARAKARTAL

Feni yapabiliyorum. Fiziktede sorun yok. Karne ortalamam 83.40'tı. Yani anlıyacağın derslerim kötü değil. Sadece fen, fizik ve geometriden 1 yıl ders işlemedik. Benim yapamadığım tek ders Matematik.

1. Sbs : 410

2. Sbs : 380

3. Sbs : 360

Sbs'yi neden yazdım. Matematiğimi anlatmak için. Baz alarak yazıyorum Türkçe 1 yanlış, fen 1 yanlış, ingilizce tam, sosyal bilimler tam. Matematikten 1-2 doğru 15 - 20 yanlış. Anladın mı :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    otocu
    otocu's avatar
    Erkek
    visualeffects bunu yazdı

@otocu - steadicam bu ;
    http://static.ddmcdn.com/gif/steadicam-parts.gif

Bu malzemelerimi satıyorlar ? Yoksa bu sistemi kullanan kişimi oluyor ? Yani kullanan kişiyse bildiğin kameraman gibi birşey.

Toplam Hit: 8357 Toplam Mesaj: 70