Kendi Düşüncelerim...
-
Deca yavaş git parça kırarsın.. Karşı tarafta aynı şeyleri düşünürse senin için, artık kimkime dum duma oalcak.. Hani uzlaşma, hani hümanistlik..
-
miRkuT bunu yazdı:
-----------------------------
Deca yavaş git parça kırarsın.. Karşı tarafta aynı şeyleri düşünürse senin için, artık kimkime dum duma oalcak.. Hani uzlaşma, hani hümanistlik..
-----------------------------Başında sarıklı hoca mı meydan dayağı çekecek :D git allaşkına. Evirip çevirip döverler hadi biri çıksın sarıkla dolaşsın bakalım noluyor ona, yada üniversiteye kara çarşafla gelsin biri yiyorsa :D walla peruğunu takar girer.. Budur , dışarda nasıl istiyorsa gezsin türbana laf mı ettim , kara çarşaf dedim. Hani varya öcü gibi dolaşan zombiler onlara diyorum, türban takan kişiye kim ne diyebilir ne hakla karışmak
-
allah büyük bu millete bisi olmaz. en kötü anda bile ne zorluklara göğüs germisiz.
-
Decameron yazını okudum ve birşeye takıldım,bir paragrafta şöyle yazmışsın "
Bu ülke müslüman bir ülkedir evet. Ama bir kişi müslüman değil diye kimsenin ona hakaret etmesi yada müslüman ol diye yaptırım uygulamaya hakkı yoktur. Doğar doğmaz kimliğine müslüman yazılıyor diye müslüman olmazsın. "
Peki kimsenin kimseye müslüman ol deme hakkı olmadığını düşünüyorsun ve bence haklısında,tersinden düşünürsek yani müslüman olup çarşaf giyen birine kendi tabirinle "ana avrat düz gitme" hakkını nerden buluyorsun kendinde???
Bu bir çelişki değil midir?
-
karatahta bunu yazdı:
-----------------------------
Decameron yazını okudum ve birşeye takıldım,bir paragrafta şöyle yazmışsın "Bu ülke müslüman bir ülkedir evet. Ama bir kişi müslüman değil diye kimsenin ona hakaret etmesi yada müslüman ol diye yaptırım uygulamaya hakkı yoktur. Doğar doğmaz kimliğine müslüman yazılıyor diye müslüman olmazsın. "
Peki kimsenin kimseye müslüman ol deme hakkı olmadığını düşünüyorsun ve bence haklısında,tersinden düşünürsek yani müslüman olup çarşaf giyen birine kendi tabirinle "ana avrat düz gitme" hakkını nerden buluyorsun kendinde???
Bu bir çelişki değil midir?
-----------------------------Karaçarşaf giymek kuranda yazıyormuda savunulacak yan arıyorsun , karaçarşaf giyenler müslümanda giymeyenler müslüman değilmi? Yok karaçarşaf giyince müslüman oluyorsan tanıdığım hiçbir kadın (istisna zombiler(tanımıyorum sokakta çıkıyor)) müslüman değiller.Kılık kıyafet devrimi ile kalkmıştır bu tür kıyafetler. Ne istiyorsunuz herkes kara çarşaflara bürünsün. 4 kadın alalım koynumuza. Şeriatda gelsin oldu olacak. Kimin haddine laiklişmiş peh sarığa kara çarşafa kimse karışamaz!!
Yaşı 40 50 olmuş bir bayanın türban takması yahut çarşaf giymesi değil olay, olayın boyutu rezil bir görünüm sunan kara çarşaftır. Kara çarşaflı , cüppeli diye küfür edersen ulu orta kimsede birşey diyemez. Çünkü bu ülkede kılık/kıyafet kanunu vardır , o şekilde arabistanda dolaştıkları gibi dolaşamazlar , çok istiyorsa kara çarşafta dolaşmak buyursun Arabistan a.Şöyle bir dünyaya bak , hangi müslüman ülke bilimde/ekonomide/sanayide gelişmiş ülkeler arasında yer alıyor?
Arabistan a bakalım şimdi, bu arapların benzini bitince ne yapacaklar? Arabistan ın sanayisi ne üzerine kurulu , yahut bir Arabistan otomobil markası varmı? Arabistan ın kaç tane uydusu var bilgin varmı? Arabistan bu arap ülkelerinde en zengin olanlardandır.
Birde Türkiyeyi kıyaslayalım müslüman ülkeler arasında en gelişmiş ülkeyiz bunun nedenide Laikliktir.
Kısaca böyle... Varsa karşıma çıktığı yerde lafımı esirgemiyorum kimsede bişey diyemiyor pıtır pıtır kaçıyorlar , sağlam bir karaçarşaflı çıksada bozsa keşke.
-
ben sana bir durum tespiti yaptım yazından,oysa sen bana "ne istiyorsunuz,herkes kara çarşafa mı bürünsün" diyorsun...
Eğer savunacaksan çelişkini savun beni neden suçluyorsun...
Kılık kıyafet konusunda kanunda bir düzenleme varsa,bu ceza kanunlarında düzenlenmiştir ve cezası verilir bu konuda bir beis yok...
Ayrıca kanunda "ölü kanunlar" diye tabir edilen kanunlar vardır..Misal "Şapka Kanunu" ve "Düğünlerde İsraf Kanunu" yani şu anda Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Açık alanlarda Tüm Vatandaşlar ve Yabancılar Şapka Takmak zorundadır,fakat uygulanmaz,veyahut "düğünlerde israf kanunu" dolayısıyla bir düğünün olması gerektiği gibi kutlanması israfa kaçılmaması gerekir...
Şimdi ben sana şunu soruyorum "Çarşafta Devrim kanunu Şapka da" Eğer sen çarşafa gösterdiğin tepkiyi dışarda şapka takmayanlara gösterebileceksen "GERÇEKTEN HELAL OLSUN SANA,DEVRİMLERE SONUNA KADAR BAĞLI BİR TÜRK GENCİSİN" derim...
Ayrıca tartışırken neden birbirimizi suçlar gibi konuşuyoruz?Fikirlerimiz çarpışsın....
Saygılar
-
Şapka Kanunu
İnkılap kanunları diye adlandırılan ve değiştirilmez olarak kabul edilen kanunlardan biri de, 25 Teşrinisani 1341 tarihli ve 671 sayılı Şapka İktisası Hakkındaki kanundur. (Resmi Gazetede yayın tarihi: 28.11.1925/230).
Bu Kanuna göre Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri dahil, bütün kamu görevlilerinin, bütün memur ve müstahdemlerin "şapka giymek mecburiyeti" vardır. Kanun, kamu görevlileri açısından "şapka giymek mecburiyeti"ni getirmekle beraber; vatandaşlar açısından bir yükümlülük ihdas etmemektedir. Halen yürürlükte olan bu Kanunun icrası görevi, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Bakanlar Kurulu'na verilmiştir. Ancak bugün, başta Milletvekilleri ve Bakanlar Kurulu Üyeleri olmak üzere, kamu görevlileri artık bu "mecburiyet"e riayet etmemektedir. Bu itibarla bir "İnkılap kanunu" olan bu Kanun, artık metrukiyetle maluldür. Yani hukuken varlığını devam ettirmekte ise de günlük hayatta uygulaması artık mevcut değildir. Öyle ki, 16.7.1982 tarih ve 8/5 105 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kabul edilen "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık-kıyafetine Dair Yönetmelik" (RG.: 25.10.1982/17849) dahi artık şapka giyilmesinden bahsetmemektedir
Göreceğin üzre yönetmelikte geçmemektedir. Şuan yasalarda sembolik olarak durmasının nedenide Cumhuriyete duyulan saygıdır.
-
ben de ondan bahsettim dostum,yürürlükte var ama "ölü kanun" olarak adlandırılıyor,çarşafta böyle işte,sen ya da bir başka arkadaşın ya da haberlerde hiç bir polisin çarşaflı birini durdurup ceza yazdığını ya da savcılık tarafından ifadesi alındığını gördün ya da duydun mu?
Anlamadığım ana avrat düz gitme neden???
-
karatahta bunu yazdı:
-----------------------------ben de ondan bahsettim dostum,yürürlükte var ama "ölü kanun" olarak adlandırılıyor,çarşafta böyle işte,sen ya da bir başka arkadaşın ya da haberlerde hiç bir polisin çarşaflı birini durdurup ceza yazdığını ya da savcılık tarafından ifadesi alındığını gördün ya da duydun mu?
Anlamadığım ana avrat düz gitme neden???
-----------------------------Çok duydum. Hatta kara çarşaf giydiği için içeriye sokulmayan çok zombide gördüm. Hergün okula girerken minibüste peruğunu düzeltenlerde görüyorum. Hadi sen gir bi devlet dairesine kara çarşaflı bakalım seni sokuyorlarmı içeriye hadi denesene? Bir devlet hastanesine gir yada kara çarşaflı birisi doktorluk yapsın hadi bakalım , ceza kestiğini gördünmü demiş birde.
Senin bunları yazarkenki amacın nedir onu açıklasana bir ? Sence ülkenin durumu nedir ? Yanlışmı tüm bayanların açık dolaşması , şeriat mi gelsin Mustafa Kemal Atatürk yanlış şeylere mi imza atmış ? Arabistan mı olalım bizlerde? Adım başı kara kara zombiler mi görelim ?
Modern arabistan uzaya kara çarşaflı kadın yolladıda bizmi görmedik.
Yarın birgün bir cinayet işlenince sokaklar zombi kaynasa cinayeti işleyen zombi yüzünden katil yakalanamayacak. O çarşafı erkekde giyinip kıvırtacak ortalıkta. Bu kara çarşaflı erkek!! bakın diyenlerde çıkar :) ne gülerim... bu arada ciddi ciddi o kara çarşafı giymiş erkeklerde vardır.
Yeri gelmişken kadınları sünnette edelim tam şeriat gelsin işte ne güzel ohhh 4 kadınıda çektik mi kenara razıyım ben aslında. Bana bir yaptırım yok. Kadınları savunuyorum ben burada. Keyfim yerinde .... Giysin kara çarşaf güneşin ortasında kavrulsun , ben sahilde dikizlerim gene dikizleyeceğimi. Ayrı plajlarda giriyorlar zaten :)
-
bazı yazılarda okadar sacmalanmıski sanki ninja gibi karacarsafla dolasmak dinin bir zorunluluguymus gibi yazılar var. carsaf ile dinin uzaktan yakından alakası yok. gunumuze kadar gelisi ise islamiyetten once ve sonra doga kosullarından dolayı arapların kıyafet sekilleridir. bizde arap kulturunun bircok parcası gibi bunuda din olarak kendimize empoze etmişiz. bizden adam olmaz bize hersey mustahak. Karahanlılar doneminde yasamak icin neyimi vermezdimki, Benligine sahip cıkmak yanında dininide dogru durust yasamak... bunu basarabilmis tek turk devleti.