folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Kendi Düşüncelerim...



Kendi Düşüncelerim...

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turuncu
    turuncu's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2005
    Erkek

    haklısın baba. etrafımıza dikkatli baktıgımızda gençler olsun sosyete olsun Türkçe konusmaktan aciz bunu eziklik gibi görenler oldugunu düşünüyorum, yarı ingilizce yarı Türkçe yazışmaları geçtim artık direk konusuyolar ciklet çiğneyerek konuşma vardır ya tabiri caizse mahalle karıları(yanlış anlaşılmasın) gibi ağızlarını yaya yaya bu sosyal ortamı, yakın arkadaşlığı, okulu geçti aile içi ortama bile girecek neredeyse bu benim düşüncelerime göre büyük bir kayıptır bizim için. toplum olarak boş işlerle uğraşıyoruz kitap okuma alışkanlığımız yok. japonlara, çinlilere bakalım adamlar harıl harıl kitap okuyor diline kültürüne sahip çıkıyor zor olan alfabelerini değiştirmiyor dünya benim dilimi öğrensin diyor hepimiz almanların, fransızların, rusların huyunu iyi kötü biliyoruz adamlar ne yapıyor başka dil bilseler bile alışveriş yaparken dahi kendi dillerinden başka dil konustuklarını hiç görmedim onlar sahip çıkıyor ama biz bunu nedense yapamıyoruz.

     bizim kültürümüzün en güzel özelliklerinden biri Namustur temiz kız anlayışımız vardır sorarım size bu zamanda erkeklermi kızlarmı temiz, azgınlık konusunda kim kiminle yarısıyor. Dinimize göre yasak olan hal ve hareketleri yapmak ayrıcalık gibi gelmeye başladı, aykırı olmak ilgi çekici gibi gözükmeye başladı bilmiyorum yanlış düşünüyorumdur umarım ama insanlarda Allah korkusu görememeye başladım biz kültürümüzün bu özelliklerinide kaybetmeye başladıysak eminimki Atalarımızın kemikleri sızlıyodur ve sizde emin olun ki biz bu; dilimize, kültürümüze sahip çıkamazsak Atalarımız haklarını bize helal etmeyeceklerdir

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ir2
    ir2's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Developer Madalyası
    Kayıt Tarihi: 10/Mayıs/2003
    Erkek

    türkiye müslüman bi ülke değildir hoca türk ırkı müslümanlığı benimsemiştir (ilkokul tarih kitaplarında talas savaşı ile vs gibi saçma sapan şeyler yazsada bu böyledir) büyük bi çoğunluğu müslümandır ancak ülkenin dini yoktur. yazının geri kalanına bi yorum yapmıyıcam açıkçası okumadım

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PeTaL
    PeTaL's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2006
    Dişi
    özümüzü kaybediyoruz ama sadece bizim ulkemizde mi yoksa tum dunya genelinde globallesme baslıgı altında birbirine benzeme egilimimi basladı bilemiyorum..cabuk tuketen bir yapımız var magazin kulturunun kolesi gibi yasıyor insanlar sonra o gereksiz abartılı hayatlara aldanıp öyle olmamız gerekiyorda niye degiliz ezikligini yasıyor ben burda biraz medyanın tekelini goruyorum  oysa daha gencecik bi ulke turkiye daha biriktirmemiz gereken zamanda elimizde ne var ne yok yiyoruz bir panele katılmıstım tarihin basından beri Türkler ve Türkiye diye orda bi prof.un konusmları aklımdan cıkmıyor resmen uyusturuluyor beyinleri genclerin ama buna ortam hazırlayanda biziz hiç birsey yapmak istemeyen insan grupları her zaman kolayına kacan gencler gercekten uyanılması gerekiyor ama onune nasıl gecilecek ne yapılacak bi cozum goremiyorum illaki bu toprakların elimizden gitmesimi gerek uyanmak için bu zamana kadar yıkılması imkansız denilen bir cok turk imparatorlugu parcalandı osmanlı gibi guclu nerdeyse dunya hakimiyeti saglamıs bi imparatorluktan geriye sadece bu topraklar kaldı simdi kendi topragımıza sahip cıkmazsak emek sarfetmezsek uyanmazsak ruyalarımızdan bu toprakları kaybetmek imkansız degil..

    rüyaları gerceklestirmenin en guzel yolu uyanmaktır
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Kayıt Tarihi: 29/Haziran/2003
    Erkek

    Bu arada özümüzü kaybetme gibi bir durum yok. Bilgisiz eğitimsiz insanların konuşmaları değişiyor. Bilgili üni mezunu tanıdığım kimse nbrrrrr janımmmmmm gibi saçmalamıyor , DİL de gelişme / sözcük katımı vardır. Türkçeye olanda budur , birsürü kelime ekleniyor sürekli , eklenen kelimelerle daha kolay konuşma olanağı sağlanıyor.

    Şaşırttı yerine feyk attı diyoruz. Topu devretti yerine pasladı diyoruz. Bunlar dildeki gelişmelerdir. Bunun izahı budur , dildeli değişim / çağa ayak uydurmadır.


    Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    Sadece konuşuyoruz,konuşuyoruz ve konuşuyoruz.Yorumlara bakıyorum çoğu kişilerle çelişiliyor.Bu yaptığınız sigara zararlıdır ama içerim demeye benziyor.Çoğunluğu oluşturan bizler değilmiyiz.Herkes önce kendini düzeltsin.

    λ
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turuncu
    turuncu's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2005
    Erkek
    ben ''cevapla'' tıkladıgımda konuda 2mesaj vardı ben yazıp gönderdiğimde ise konu farklı yerlere sapmış
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ocak/2006
    Erkek

    iyi yapmışsın deca :D 

    Türkiye Cumhuriyeti dinsizdir! dini baz alarak yönetilemez...kim neye inanırsa inansın...her şehirde lanet olsunki 200-300m aralıklarla cami var zaten...oysa benim okulum çift vesaitlik yerdeydi neden hastane veya okul yerine cami!...bu ülkenin bşındakiilerde halka "son yol karatopraktır"  gibilerinden fakir edebiyatı yapıp oy topladılar...sonrada 5 yıldızlı otellerde iftar yemekleri vs. böyle ülkeye lanet olsun diyor sözü başka arkadaşlara bırakıyorum....


    bassinyourface
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Herbokolog
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek
    DecaMeroN bunu yazdı:
    -----------------------------

    Aferim çok güzel saçmalamışsın :)

    Nereden başlasam bilemiyorum, sırayla cevaplayım.

    Rock nedir ? Rock 70 lerin 80 lerin en parlak dönemini sembolize eden bir akımdır.

    Progressive rock nedir bilirmisin? Hiç duydunmu Jefferson Airplane kimdir , Yada Amerikan emperyalizmine karşı rock yapan Hipici gençlik nedir bilirmisin? Sen ne bilgisiyle neye dayanarak rock a bok atıyorsun ? Sen kimsinde LAİKLİĞE laf ediyorsun. Laiklik demek din ve devlet işlerini birbirine ayrılmasıdır. ABD okyanus aşıp gelip komşumuzu vuruyor biz hala geri geri başörtüsü serbest olsun diye tartışıyorsunuz.

    Şahsen sokakta gördüğüm kapkara çarşaflı karılar var onlara ana avrat sesli sesli küfrü basıyorum caddenin ortasında. Ankara kızılay meydanında 5 kişi birgün gidiyorduk , kapkara çarşafla dolaşan 2 kadın gördük , koca meydanda kadına küfrettim , yoldan geçen herkes alkışladı hızlı hızlı koşa koşa kaçtılar gerici çarşaflı zombiler.

    Bu ülke müslüman bir ülkedir evet. Ama bir kişi müslüman değil diye kimsenin ona hakaret etmesi yada müslüman ol diye yaptırım uygulamaya hakkı yoktur. Doğar doğmaz kimliğine müslüman yazılıyor diye müslüman olmazsın.

    Hele bu yorumu senin gibi birisinden duymak iyice komik geliyor. Sen değilmiydin daha 1 hafta önce "Papa'nin cehennem hakkındaki yorumu" diye konu açıpda "ooo papadamı yoksa müslüman oluyor" diyen Hristiyanlık vb nedir ne değildir bilmeyen birisisin. Hristiyanlıkta cehennem olduğunu bilmeyen birisisin. Git oku dinleri ilk önce nedir ne değildir öğren. Sonra bu yaptığın / yapacağın yorumları paylaş bizlerle.

    Ha bu arada madem ingilizce yazılara karşısın , neden nickin "mcyargıç"


    -----------------------------

     

    deca abü sana katılmıyorum papa knusunda sadee ben papadan ilk defa duduyorum böle bi konuşmayı die demiştima ma yanlış anlaışmıl  eger bu yazımla  ben geri kafalı ve yobaz olarak görünüyorsam kabul ediyorum bu dediklerinden bu cıkıyor hojam BEN GERİ KAFALI VE YOBBAZIM  nickime gelince bende bir zamanlardan kalma işte ama en kısa zmanda düzltecem 

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Kayıt Tarihi: 29/Haziran/2003
    Erkek
    Şöyle sarıklı falan birini sokakta görsemde dalsam keşke. Çıkmazlarki önüme:D o sarığı sakalınına bağlayıp benzin döküp meydanda yakmak lazım

    Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    graywolf
    tulu
    tulu's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2005
    Dişi
    DecaMeroN bunu yazdı:
    -----------------------------

    Laiklik demek din ve devlet işlerini birbirine ayrılmasıdır. ABD okyanus aşıp gelip komşumuzu vuruyor biz hala geri geri başörtüsü serbest olsun diye tartışıyorsunuz.

    Şahsen sokakta gördüğüm kapkara çarşaflı karılar var onlara ana avrat sesli sesli küfrü basıyorum caddenin ortasında.

    Bu ülke müslüman bir ülkedir evet. Ama bir kişi müslüman değil diye kimsenin ona hakaret etmesi  yada müslüman ol diye yaptırım uygulamaya hakkı yoktur. Doğar doğmaz kimliğine müslüman yazılıyor diye müslüman olmazsın.

    -----------------------------

    1. O geri düsünce buldugun basortu serbest istegi butun avrupa ülekelerinde uygulaniyor ve bu hakka türklerinde sahip olmak istemeleri son derece normal her ne kadar senin göz zevkini bozuyorsa..

    2. Herkesin seçim hakkina saygi duyman gerek ister kara çarsaflara bürünsun ister soyuncun küfur ediomussun hiç yakistiramadim çok saygisizsin..

    3. Genelleme yapiyosun bütün müslüman kadinlar kara çarsaf giymis ve müslüman olmayanlara baski yapiomusuz gibi konusma! yok oyle bisey konuyla alakasi bile yok saçmaladin sana afferin !!

    4. Türban olayina din açisindan mi konustun bilmiyom ama türbanin mecbur olup olmadigini tartismiyoruz herkes dinini istedigi gibi yasar, istedigi gibi giyinir.. kendi seçim haklari bizimde herkesin seçimine saygi duymamiz gerek. 

     

     

Toplam Hit: 11960 Toplam Mesaj: 77