Luc Besson‘Dan Lucy.
-
Slothere bunu yazdıNaZi_ bunu yazdıSlothere bunu yazdı
Hikayesi olmasa aslında güzel film. Özellikle Morgon Freeman'ın zırvaladığı kısımlar olmasa... Yarı bilimsel yarı bilim-kurgu harmanlayıp piyasaya sunmuşlar. 3d olsaydı da görsel olarak daha fazla tatmin etseydi. Filmin tek izletebildiği yerler oraları.
Konuyu anlayıpta anlamayanların kafası basmıyor diyenlere;
http://evrimagaci.org/makale/260
Şu kaynağı paylaşmamış olsaydın, sana herhangi bir cevap vermeyecektim fakat, film zaten bir hipotezin üzerine kurgulanmışken ve film boyunca da bu defalarca dile getiriliyorken, kalkıp burada bir karşı hipotezi paylaşıyor olman çok mantıksız değil mi ? Ayrıca verdiğin kaynakta anlatılanlar kesin bir dille yazılmış. Yazanın kendine çılgınca bir güveni ve inancı var.
Beynimizin %10'unu kullandığımızı savunan bir hipotezi çürütmen için, bu karşı en azından bir tez sunmalısın. Gelgelelim bir hipotez nasıl çürütülür ki ? Asıl saçmalık bu değil mi ?
Kesin olan şu ki; gerçekten de senin bu filmdeki amaca kafan basmamış hocam. Kusura bakma. Kimsenin kesin bir yargısı yokken, durduk yere celallenmenin manası yok. Burada binlerce karşı hipotez sunsan da bu gerçek değişmeyecek.
Ben bu filmi izlediğimde, görsel açıdan endişe etmeden, hayal edilmiş ve bir seferde yazılıp çekilmiş bir film görüyorum. Detaya inmeden ve yalın bir dille aktarılmaya çalışılmış temiz bir yapım. 92 dakikalık bir film ama bana 30 dakika gibi geldi ve oturup beni biraz olsun düşünmeye sevk etmesi bile yetti. Sağa sola malav anlatmak yerine, kendime bir fincan kahve ısmarladım ve biraz düşündüm. 10 liraya aldığın bir sinema biletinden çok fazla şey bekleme lütfen.
Film elbette bir hipotezin üzerine kuruldu. Fakat bugün, günümüzde yüksek bir algıyla idrak edilen, pek çok test üzerinde doğruluğu ispatlanmış, pek çok hastalığın bu hipotezde mucize görüldüğü şekilde iyileştirildiği ve kayda geçtiği bir dönemde böyle bir film ortaya atılıyor da bunlar da buna göre yapmış ne olacak canım deniliyorsa orada acı şekilde yorumlamak sanırım hakkım. Zaten ben filmi belgesel niyetine izlemedim. Başından beri ne olduğunu bilerek, konusuna dikkat etmeyerek izledim. Ama film boyunca kollarımı kenetleyip "lan ne komik burada da saçmalamışlar" demedim. Yer yer güzel noktalara değindikleri de oldu. Yarı bilimseli de bu kısımlara hitaben söyledim.
Bir film yorumlamak için burada sana sayfalarca antitez mi yazmam gerekiyor? Sen bence bu filmi fazla ciddiye almışsın. Ya da konu hakkında eksik bilgiye sahipsin gördüklerin seni çok fazla etkilemiş. Göründüğü kadarıyla, ilk mesajından itibaren ben kavradım diğerleri aptal şeklinde yazman bunu gösterir nitelikte.
Hipotez onaylama, teori, kanun meselelerine girişirken şunu düşünmek lazım. Evrim de şu anda bir teori. Fakat güçlü destekleyicilerle artık gerçekliği tartışılmayan bir teori. Bu mevzu da aynen bu şekilde. Kimse (en azından saygıdeğer bilim ortamlarındaki insanlar) bugün beynin bilmem ne kapasitesi kullanılıyor, kullanılmıyor bunu tartışmıyor ama beynin tamamının etkin olarak kullanıldığı, bunun gerçek olduğu kabul ediliyor. Çünkü çok fazla sayıda vaka ve sonuç ile bu destekleniyor. Bunları herhangi bir saygın akademik kaynaktan okuyabilirsin. Daha medyatik olsun ve anlaşılabilir bir dile sahip olsun dersen dünyaca ünlü Dr. Norman Doidge'in Kendini Değiştiren Beyin adlı kitabını okuyabilirsin. Oradaki vakaların gerçekliği internetten yine akademik ortamlardan sorgulayabilirsin.
10 liralık filmden keyif aldım mı? Elbette. Arkadaşımla gittim 2 saate yakın izledim, keyif aldım. Arkadaşımla paylaştığım bir an, bir hatıra olarak beynime kazınmış oldu. Film hayatımı değiştirmedi ama beni dolaylı yoldan eğlendirmeyi başardı. Esas ben sana öneririm; filmi çok ciddiye alma hayat memat meselesine çevirme. Tek bir filmin seni bu kadar etkilemesine izin verme.
Sen beni anlamak istemiyorsun ki hocam. Ben sana konunun bilimselliğini filan savunmuyorum. Kafamdaki bilimsel olguları destekleyici bir film bulduğumu da söylemiyorum. Çok şey biliyorum diye bir şey de söylemiyorum. Filmi beğenmeyenlerin olayı tam olarak kavrayamadıklarını söylerken, DÜnya, insan, evrim ve daha bir çok ilişikli konuda hiç bir şekilde bilgisi olmayan insanların, anlamlandıramadıkları konuları es geçerekgeriye kalan kısımlar için de ''kötü'' yakıştırmasını yapmalarıdır.
Dediğim gibi filmi izlerken herhangi bir yanlı görüşümü desteklediğini düşünerek izlemedim. Herhangi bir bilim kurgu filmi izler gibi izledim ve keyif aldım. Benim dediklerimi çarpıtıyorsun, altına da olduğunu farzettiğin bir düşünceye karşıt bir hipotezi savunan kaynak yerleştiriyorsun. Ben de durup dururken, umrumda olmayan bir tartışmanın içine sokulmuş gibi hissediyorum.
Filmi veya anlatılan bilimsel konuları biliyor ve iyice anlamış olabilirsin ancak, beni tam olarak anlayamamışsın. -
swordfish bunu yazdı
Koskoca scarleti 8 gb kingston yaptilar :)
zaaa :DD harbi la
film iyidi ama sonu pek olmadı sanki :/
-
Uzatmaya değecek bir şey yok oratda arkadaşlar, 5. elemnti de beson çekti bunu da .. bu film 5.elementin yanında cin ali'den az hallice duruyor.
-
yine gitsem yine izlerim :)
-
bu hatunun zaten hastasıyım dudakları beni bitiriyor birde filmin bu kadar övülmesi ayrı güzel ilk fırsatta izlemeliyim : )
-
Dün gittim yazılanlar gibi berbat bir film değildi hatta bana göre şahaneydi. Müzikleri ve grafikleri çok etkileyiciydi, konusu zaten ilgi alanımda olan bir konu.
Kısaca "Limitless" kadar iyi bir film çıkmadı diyebilirim ama gerçekten güzel filmdi. Parama yazık olmadığını düşünüyorum :))
DadasAdam tarafından 03/Eyl/14 12:42 tarihinde düzenlenmiştir -
İlk çıktığı gün gitmiştim, güzel bir filmdi. Gerçi sonunu pek iyi bağlayamamışlar gibi geldi bana ama genel olarak kendini izlettiriyor.
-
Benim filmden anladığım beyninin % 100 kullanırsan usb bellek olursun,
-
Bu akşam filme gidicem. Yorumları okumadım spoiler görmek istemiyorum :)
-
Biriside download linki versin !