Luc Besson‘Dan Lucy.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    Haymatlos bunu yazdı 

Maddeleri kontrol etmesini, saçının rengini değiştimesini, adamın bütün iletişim aygıtlarını hackleyip kendini izlettirmesini vs garipsemedin de, zamanda yolculuğu mu garipsedin müride? Zamanda yolculuk yapmak için illa ki bir yerden bir yere süratli bir şekilde gidilmesine gerek yok. Fizyolojisinin her bir parçasını kontrol ediyor ancak vücut bu kadar baskıyı kaldıramadığı için iflas ediyor.

Zihin boyut değiştiriyor. Üst boyutlara açılıyor. Kendi hücrelerini atomik boyutlarda titreştirebiliyor ve bu sayede bulunduğu yerde aynı anda tüm zamanlarda olabiliyor. Çünkü bildiğin gibi aslında zaman düz bir çizgi değil. Yani gelecek, geçmiş ve şimdi aynı anda yaşanıyor aslında. Hal böyleyken ve zihni bulunduğumuz boyuttan öte bir hal almışken zamanda yolculuk yapabiliyor olmasını garipsememek gerek.

Bunu da ekleme hissiyatında bulundum. İslama inanıyorsan çok daha az beyin kapasitesiyle göz açıp kapayınca kadar dünyayı bir uçtan bir uca dolanan insanlar olduğunu duyarsın.

Son olarak bu bir kurgu. Bilim-kurgu. Filmde aktarılanların %100 gerçek olması gerekmiyor. Gerçek bir temele dayandırılması dahi gerekmiyor.

Zaten filmde verilmeye çalışılan mesaj hadi dünyamızdaki herkesin beynini full kapasite yapalım değil. Yönetmen bildiğin dalga geçiyor bilimle.

"Kendi hücrelerini atomik boyutlarda titreştirebiliyor ve bu sayede bulunduğu yerde aynı anda tüm zamanlarda olabiliyor."

Abi bu filmde mi böyle geçiyor, yoksa sen gerçekten buna inanıyor musun?

while (1<2)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

zaman yolculugu yok filmde. yanlış anlamışsınız. Neyse uzatmıycam :) 

@futurist

evrimin son evresi enerji olmaktır  , kızda enerji oldu zaten.

PanxeR tarafından 22/Kas/14 16:08 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

Filmi dun izledim

Spoiler

Filmin finali daha kotu olamazmis.ugrassan bundan kotu olamaz.bi ara durup kendime sordum lan bunlari bunlari yapabiliyorda ,bunu bunu niye yapmior gibi seyler gecti aklimdan.arabanin hizlanip kaybolmasi ve ardindan onu filme baglamasi cok iyi olmus, bole 3 4 tane daha olsaymis cok guzel olurmus.hastaneye silahla giriyor kimse gormuor bile:-D madem bu kadar guclusun silah neye ? Zamanda sanirim geriye gitmiyor.soleki insanlarin gozunden hersei gorebiliyorsa sirayla geriye gidebilir.belkide zamanda geriye gitmistir...bence bu filmi genel hesaplatsak tam 7 alir ne alt ne ust.cok iyi seylerde var cok kotu seylerde var

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo
    KrypT bunu yazdı
    Haymatlos bunu yazdı 

Maddeleri kontrol etmesini, saçının rengini değiştimesini, adamın bütün iletişim aygıtlarını hackleyip kendini izlettirmesini vs garipsemedin de, zamanda yolculuğu mu garipsedin müride? Zamanda yolculuk yapmak için illa ki bir yerden bir yere süratli bir şekilde gidilmesine gerek yok. Fizyolojisinin her bir parçasını kontrol ediyor ancak vücut bu kadar baskıyı kaldıramadığı için iflas ediyor.

Zihin boyut değiştiriyor. Üst boyutlara açılıyor. Kendi hücrelerini atomik boyutlarda titreştirebiliyor ve bu sayede bulunduğu yerde aynı anda tüm zamanlarda olabiliyor. Çünkü bildiğin gibi aslında zaman düz bir çizgi değil. Yani gelecek, geçmiş ve şimdi aynı anda yaşanıyor aslında. Hal böyleyken ve zihni bulunduğumuz boyuttan öte bir hal almışken zamanda yolculuk yapabiliyor olmasını garipsememek gerek.

Bunu da ekleme hissiyatında bulundum. İslama inanıyorsan çok daha az beyin kapasitesiyle göz açıp kapayınca kadar dünyayı bir uçtan bir uca dolanan insanlar olduğunu duyarsın.

Son olarak bu bir kurgu. Bilim-kurgu. Filmde aktarılanların %100 gerçek olması gerekmiyor. Gerçek bir temele dayandırılması dahi gerekmiyor.

Zaten filmde verilmeye çalışılan mesaj hadi dünyamızdaki herkesin beynini full kapasite yapalım değil. Yönetmen bildiğin dalga geçiyor bilimle.

"Kendi hücrelerini atomik boyutlarda titreştirebiliyor ve bu sayede bulunduğu yerde aynı anda tüm zamanlarda olabiliyor."

Abi bu filmde mi böyle geçiyor, yoksa sen gerçekten buna inanıyor musun?

Hocam filmde böyle geçmiyor da -yani böyle bir şey yapıyorum bu sayede bütün zamanlarda ben varım demiyor da- birinin o şekilde aynı anda tüm zamanlarda olması ancak bu şekilde ifade edilebileceği için öyle bir ifade kullandım. Yanlışım varsa affola.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek

filmi az önce izledim sonu hariç iidi şahsen ama senerist yönetmenimiz bildiğin fringeden observer hikayesini araklamış...

l enfer c est les autres Sartre ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Erkek

millet finali beğenmemiş, ben bir tek finali beğendim bütün film boyunca

Converse giyen uzaylı
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aksata
    aksata's avatar
    Erkek

Lucy (2014)

Lucy (2014) 720p (699.66 MB)

Lucy (2014) 1080p  (1.24 GB)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Galaksinin Koruyucuları:

Guardians of the Galaxy (2014) 720p (870.99 MB)

Guardians of the Galaxy (2014) 1080p (1.85 GB)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Günah Sehri: Ugruna Öldürülecek Kadin (2014):

Sin City A Dame to Kill For (2014) 1080p (1.63 GB)

Sin City A Dame to Kill For (2014) 720p (804.76 MB)

aksata tarafından 23/Kas/14 20:07 tarihinde düzenlenmiştir

Bazıları özgürlüğü sadece kendileri gibi düşünenlere reva görüyor...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

Az önce izledim uzun zamandır izlediğim en güzel filmlerden biriydi. 

Beğenmeyen arkadaşlara önerim at gözlükleriden sıyrılıp efektlere değil konuya farklı bi açıdan bakmaya çalışın. Algılaması zor bir film her insan ilk izlediğinde algılayamayabilir.

Si vis pacem para bellum.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

böyle bir fragmandan sonra böyle bir film.

çok güzel başladı. gitgide kaliteyi düşürdüler sonunda tümden saçmalamış halde bitirdiler.

konu olarak şimdiye kadar hiç çekilmemiş bir filmdi. koreli adam ve  lucy harici vasat oyunculuk morgan abimede hiç yakışmamıştı rol.

güzel görsel efekler vardı ama istenilse bu konuyla daha iyi birşeyler yapılabilirmiş

spoiler

zamanda yolculuk yapmasının zekayla ne alakası var?

herşeyi kontrol edebiliyor ama kendi kanamasını durduramıyor.

heryerdeyim derken aslında hızlı giden arabanın kaybolmasını söylemek istemiş gibi görünsede ,

aslında kendince tanrılaşmış gibi gösteriyor. herşeyi yaparım herşeyi kontrol ederim, heryerdeyim..

hadi diyelimki dedikleri doğru gerçekten böyle olacak diyelim kabul ettik inandık. tek başına böyle olunca havalı oluyorda,

bütün insanlık böyle olunca ne olur? herkes herşeyi kontrol ederse ne olacak peki? %100 kullanmanın bir anlamı olmayacak  başa dönülecek

hiç olacak :)

spoiler

bir fıkra aklıma geldi :)

• Nasrettin Hoca'ya sormuşlar:

“Kimsin?”

“Hiç” demiş Hoca, “Hiç kimseyim.”

Dudak büküp önemsemediklerini görünce, sormuş Hoca:

“Sen kimsin?”

“Mutasarrıf” demiş adam kabara kabara.

“Sonra ne olacaksın?” diye sormuş Nasrettin Hoca.

“Herhalde vali olurum” diye cevaplamış adam.

“Daha sonra?” diye üstelemiş Hoca.

“Vezir” demiş adam.

“Daha daha sonra ne olacaksın?”

“Bir ihtimal sadrazam olabilirim.”

“Peki, ondan sonra?”

Artık makam kalmadığı için adam boynunu büküp son makamını söylemiş:

“Hiç.”

“Daha niye kabarıyorsun be adam. Ben şimdiden senin yıllar sonra gelebileceğin makamdayım: "Hiçlik makamında!”

Bacım orda tanrılaşmıyor zaten varolan fakat kimsenin farkında olmadığı bişeye dönüşüyor. Sence ne olabilir tanrı dışında cevabını bekliyorum :)

Si vis pacem para bellum.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    film ile ilgili birşey soracağım. tam dakika saniye veremeyeceğim ancak, sıralı sahneyi anlatacağım.

FİLMDEN SAHNELER İÇERİR

S. Johanson , M. Freeman buluşmak için uçakla gelirken, besin yetersizliğinden kendini yok etmeye başlıyor.

Ardından, gözlerini hastanede acıyor. tam o anda, gözleri omurgalı?! hayvan gözlerini evrimsel sırada veriyor sanırım. ancak gözlerden biri neyi hatırlatıyor anlamadım. O`da şu : gözun iris kısmı, kıpkırmızı, retinadan dolayı mi? yoksa başka bir hayvan turu mu? nedir bilenler bir aydınlatsın. ^^)/

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 10029 Toplam Mesaj: 83