Mekik Ve Şınav?
-
bende günde 100 taneyle başladım her seferinde 5er arttırıyorum ama gerçektende işe yarıyoo bide şey var yarım mekik tam mekik yarım olanacaip kasıoo :)
-
bende dün akşam baladım;
yatağa uzandım uyucam lan dedim göberk yaptık yaz geliyo amk çekem dedim bi kaç şına v mekik de eritek abi mekiki çekerken sanki çalışan kaslarım yanıyodu çok iyi geldi bu akşamda 60 la devam edecem yararlı olucak gibi sizde çekin :P
bide yeni başlayalnlar için önerisi olanlar varmı başka ne yapalım ağırlık fln kaldıralımmı ne yaplım?
-
oha millet 100lere dayanmış :S
günde 3 şınav 10 mekik yeter de artar bana ^_^
-
Gördüğüm kadarıyla burada bazı kullanıcılar çok yanlış bilgiler vermiş. En doğru bilgilere ulaşmak için bu siteyi öneririm: http://www.gym-center.com/ Forumlara da kesinlikle bakın.
-
LordVader bunu yazdı:
-----------------------------
Ya beyler bende gunde 200 kere 7.5kglik agirlik kaldiriyorum bunu yapali nerdeyse 1 yil oldu hergun yapiorum ama duzenli olarak hic aksatmadim bunu birakmamalimiyim artik? Birakirsam ne olur :) (Agirlik kaldirma zararlimi peki :)
hiç bi zararı yok kardeşim aksine yararı var. fakat kas geliştirmek istiyosan ağırlığı giderek artırmalısın. sürekli aynı ağırlığı aynı tekrar da yaparsan kas gelişmez sadece formda kalırsın.yeni başlayacaklara önerim şudur. salona gitmeye başlamadan önce yaklaşık 6 ay- ki bu vücudun yapısına göre deişir kimine göre ikiay yeterlidir.- evde aletsiz egzersizler yapın. şnav,mekik,barfix,dips,rowing vs. bunlar ağırlık çalışmalarına ön hazırlıktır ve sizi çok iyi bi şekilde hazırlar. hayatında hiç ağırlık kaldırmamış birisi direk salonda ağırlık kaldırmaya başlarsa kaslar deforme olur, kazandığı tek şey ağrı sızı olur. Ve en önemlisi daha öncede söylediğim gibi nefes alışverişine çok dikkkat edin. zorlanırken nefes verin. aksi halde kalp çok büyük zarar görür. hatta şnav çekerken bi 10 kere zorlanınca nefes alırsanız kalbinizdeki çarpıntıyı hissedebilirsiniz...
-
Bende Şınav Hastasıyım, Mekik Pek Sevmem
-
bende shnaw çekemem :( pekk mekik çekiorum karın kaslarıma renk gelsin die abi :) galiba vucudun en kolay şişen kaslarıymış bide 300 filmine gidip o adamları görünjee durdum 2 dakika abi elimi attım şöyle sanki göbek içe göçmüş :D o günden sonra farz oldu :D:D
-
rene hoja spor akademisi mezunu olarak yazdigimi dikkate alirsin sanirim:)) bir kere durduk yerde hemen mekik cekmek sinav cekmek olmaz. cünkü isinmamis esnememis bir vücut yapilacak olan aktiviteden pek fazla bir yarar saglayamaz. isinme ve esneme icin en öncelikli sey 20 dk lik bir düz kosudur. bu kosudan sonra esneme faaliyetinde bulunarak kaslarini hazir hale getirmelisin. daha sonra soguma gerceklesmeden 5 dklik dinlenmeden sonra mekik sinav barfiks vs. cekilebilir. yada yüklenmelerini dinlenme sürelerine göre araliklarla yapabilirsin. bu sayede zararina kas calistirmamis olursunuz. birde mekik cekerken dikkat etmeniz gereken 3 sey sunlardir: 1- dizleri herzaman bükey tutmalisiniz. 2-mekik cekerken her yerden kalkisinizda dik duracak sekilde kalkilir ve dizlere kapanma asiri olmamali yoksa her mekikte bel agrisindan mekik cekmek isinden sıkılmaya baslarsiniz..3-eller ensede degil tam olarak ensenin üzerinde yani kafatasinin arka bölümünün altinda duracak sekide birbirinine kenetli olmali. eller bosta mekikin bir anlami olmaz. sürekli ayni hareketle yapmayin sagdan soldan ve düz olarak siralara konularakk yapilmali. bu sayede mekik cekmenin yararlarini görsel olarakta farkina varilabilir. baklava dilimli karin kaslari filan.. rene hojam zararlari demissin gercekten zararlari cok fazla tabi yanlis aktivite halinden söz ediyorum, biyolojik acidan bakildiginda bagirsaklar, mide, kambur yapildigi takdirde omurga sertlesmesi, kas ve eklem agrilari ve asiri zorlamalara bagli diger agrilar mevcut. tabi bunlarin hepsi isinmadan ve esnemeden aktiviteye baslanirsa meydana gelmesi muhtemeldir..
kolay gelsin rene..
-
TugrulBaba bunu yazdı:
-----------------------------Verdiğin adreste hanım hanımcık kızların gayri ahlaki fotoları var canıms. :D
:S anlayamadım.
la bide gülüp durmayın elimden bu kadarı geldi aq.
-
herşey yavaş yavaş bi anda yapılması sakıncalı
4 ay güreşe gittim 10 kilo verdim 4 ay sonra 20 kilo aldum düzenli olmalı