folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Muhteşem Yüzyıl‘A Saldırı.



Muhteşem Yüzyıl‘A Saldırı.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsilKan
    AsilKan's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Şubat/2009
    Erkek

    Beyler rahat olun biraz. Filmin senaristi içeride ki olaylar benim kurgumdur dedi. Demek ki o şişko kadın sex manyağı bir ucube :F

    Kaile alıp olay çıkartmaya bile değmez.

    Hem gündeme bakın biraz yemişim dizisini.. Aşkı memnuda ki pompaya ağzını ayıranlar otursun bunuda izlesin.

    behlül çakınca iyi ecdad çakınca kötü mü.

    Rahat olun sadece.


    ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    abdullahazad
    abdullahazad's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Mayıs/2007
    Erkek

    Anakroniq bunu yazdı:
    -----------------------------

    AbdullahAzad bunu yazdı:
    -----------------------------

    pcdoktor636 bunu yazdı:
    -----------------------------
    AbdullahAzad bunu yazdı:
    -----------------------------

    pcdoktor636 bunu yazdı:
    -----------------------------
    AbdullahAzad bunu yazdı:
    -----------------------------

    pcdoktor636 bunu yazdı:
    -----------------------------
    Reberals bunu yazdı:
    -----------------------------

    IRET bunu yazdı:
    -----------------------------

    Ne çok hoşgörüsüz yobaz varmış görmüş oluyoruz ;)


    -----------------------------


    -----------------------------
    atatürk hakkında böyle bi dizi çekilsinde ozaman görüyüm sizin hoşgörünüzü :D inş. da çekilir de bu lafları bir bir yersiniz

    -----------------------------

    mustafa filminden haberin yok sanırım be cicim.

    Atatürk o filmde alkolik olarak gösterildiğinde nedense hiç tepki vermedin dicem ama senin filmden bile haberin yok

    heheyt kimlere laf anlatıyoruz burada :)


    -----------------------------
    yalanmıydı? alkol içmiyormuydu? yeri geldiğinde her türlü müslümandı dindardı diye sayıyorsunuz. osmanlı padişahlarındanda birçok içen padişah vardı. hatta birtanesi cami yaptırdığında diyorlarki:padişahım cami güzelde şu köşede bide meyhane olsa iyi olurdu. o niye denince - Hünkârım, Allah'ın esas evi insanın kalbidir Kalbin bulunduğu vücuda nasıl içki koyuyorsunuz? deyince Yıldırım hatasını anladı Çünkü o zamana kadar içki içiyordu Ondan sonra bir daha içki içmez oldu
    -----------------------------

    tamam işe bu padişahta ibne değil ya getiriyor kızı çatır çatır sabaha kadar anasını aglata aglata sikiyor sorun nedir o zaman ?

    oraya gelince normai buraya gelince mi kötü ?


    -----------------------------
    sabaha kadar siken padişah devletin sınırlarını 3e 5 e katlıyo zaten. yavuz sultan selimin kaç tane eşi varmış bi bak bakalım yada kanuninin
    -----------------------------

    olum Atatürkte bu ülke için çalıştı cepheden cepheye koştu. tarih dersimi vereyim sana?

    sen hala yok öyle bişi de. bu adam erkek demi ? sikecek illa ki. gidip eşşek mi siksin ?

    aç tarih kitaplarını haremlerin ne işe yaradıgını öğren. mesir macunu ne amaçla kimin için özel üretiliyormuş öğren.

    cahilsin. bari belli etme.


    -----------------------------

    Harem Nedir?

    Harem lûgatte korunan, mukaddes ve muhterem yer anlamına gelir. Ev, konak ve saraylarda genellikle iç avluya bakacak bir şekilde planlanan, kadınların yabancı erkeklerle karşılaşmadan rahatça günlük hayatlarını sürdürdükleri kısımdır. Burada yaşayan kadınlara da harem deniyor olması, İslamiyet´in bu bölümlere, özellikle hane kadınlarıyla belirli bir kan bağı dışında kalan erkeklerin (nâmahrem) girişini yasaklamasından kaynaklanır.

    Osmanlı devlet teşkilâtında harem-i hümâyûn tabiri hem haremi hem de enderunu içine alır. Enderun padişah, saray ve devlet hizmetinde bulunacak erkeklerin, harem ise ikametgâh görevinin yanında kadınların yetiştirilmesi için bir eğitim müessesesidir. Bu

    bakımdan hareme yüksek dereceli kadınlar akademisi de denilebilir. Burada en alt kademe olan cariyelikten ustalığa kadar bir terfi sistemi bulunmaktadır.

    Haremin bu son derece çarpıcı ve ilgi çekici yönü ne yazık ki, hep geri plana itilmiş ve yeterince değerlendirilmemiştir. Buna karşılık harem hayatının gizliliği ve mahremiyeti herkese malum olduğu halde özellikle batılı yazarlar tarafından hiç bilinmeyeni en bilinen kısmıymış gibi harem hakkında anlatılanlar basit ilişkiler üzerine kurulmuştur. Buradaki bilgilerle senaryolanan çeşitli film, roman ve tiyatrolarda da maalesef çok geniş bir teşkilata sahip bulunan haremin asıl fonksiyonu göz ardı edilmiş veya maksatlı olarak unutturulmaya çalışılmıştır.

    Oysa son yıllarda harem üzerine yapılan yerli ve yabancı bilim adamlarının yaptıkları çalışmalar Osmanlı sarayının harem bölümünün padişahın evi ikametgâhı olmasının yanısıra dünyada eşi benzeri görülmeyen bir mektep hüviyetinde olduğunu gözler önüne sermektedir.

    Harem-i Hümayun hakkında on yıllık yorucu bir mesai sonunda arşiv belgelerine dayalı bir doktora tezi hazırlayan Amerikalı uzman Leslie Peirce "Biz batılılar İslam toplumunda cinselliği saplantı haline getirmek gibi eski ama güçlü bir geleneğim mirasçılarıyız. Harem, müslüman cinsel duyarlılığı üzerine kurulu Batı efsanelerinin kuşkusuz en yaygın simgesidir" dedikten sonra haremin amaç ve teşkilatı hakkında verdiği bilgiler aleyhteki iddialara en güzel cevaptır.

    "Hanedan ailesi üyeleri için harem bir ikametgâhtı. Sultan ailesinin hizmetkârları için ise bir eğitim kurumu diye tarif olunabilir. Genç kadınlar sadece padişaha uygun cariyeler ve annesiyle diğer ileri gelen harem kadınlarına nedimler sağlamak amacıyla değil, aynı zamanda askerî/idarî hiyerarşinin tepesine yakın erkekler için uygun eş sağlama amacıyla eğitilirlerdi. Enderun, saray içinde padişaha kişisel hizmet yoluyla erkekleri nasıl saray dışında hanedana hizmet hazırlıyorsa, harem de kadınları padişah ve annesine kişisel hizmet yoluyla dış dünyadaki rollerini almaya hazırlıyordu.

    Azat edilerek enderun mezunları veya diğer görevlilerle evlendirilen bu kadınların payına da kocalarının oluşturduğu erkek hanelerini (selamlık) tamamlayan haremler oluşturmak düşerdi.

    Sultan hanesinin kurduğu teşkilat ve eğitim kalıbı bu köle evlilikleri vasıtasıyla çoğaltılarak Osmanlı yönetici sınıfının sosyal ve politik temelini oluşturuyordu. Saray eğitim sisteminin -hem erkek hem de kadınlar için- ana hedeflerinden biri hükümran hanedana sadakatin aşılanmasıydı. İmparatorluk elitini sarmalayan bağları erkekler kadar kadınlar da sürdüğü için elitin sadakatinin odağında sadece padişahın kendisi değil, aynı zamanda sultan hanesinin kadınları, yani bir bütün olarak haneden ailesi vardı."

    Yine 17. yüzyıl bazı batılı yazarlardan haremin gizliliğinin yaznısıra harem hakkında konuşamların da fanteziler üretmekten başka bir şey yapmadıklarını gözlemlemek mümkündür.

    "Sarayın, ikinci avluya girmelerine izin verilen yabancıların gidebildiği kadarını gördüm... İçeriyi görmedim. Ama hükümdarlarına karşı huşu duyduklarını gösteren şahane bir sessizlik ve saygı içindeki sonsuz bir görevliler ve hizmetkârlar kalabalığı ile karşılaştım." (Henry Blunt, A Voyage into the Levant, 1638).

    "Kadınlar dairesine ilişkin bir bölümü buraya, okuyucuya bu daireyi iyi bilmenin imkânsızlığını anlatabilmek için dahil ediyorum... Buraya erkeklerin girmesi yasaktır ve bu yasak Hristiyan manastırındakinden çok daha büyük bir dikkatle uygulanır...

    Sultanın aşk hayatının niteliği gizli tutulur. Bunun üzerine konuşmayacağım ve bu konu hakkında hiç bir bilgi edinemedim. Bu konuda fantezi kurmak kolay ama doğru bir şeyler söylemek alabildiğine güçtür." (Jean-Baptiste Tavernier Nottvelle Relation de l´interieur du serrail de Grand Seigneur, 1675).

    "Kardeşim, Osmanlı imparatorlarının sarayı konusundaki merakını herkesten kolay giderebilirim. Çünkü yirmi yıldan fazla bir süredir bu sarayın içine kapalı kalmış biri olarak güzelliklerini, yaşam tarzını, disiplinini gözlemleme zamanım oldu. Çeşitli yabancı gezginlerin bir kısmı dilimize de çevrilmiş olan bir çok fantastik tasvirine inanılacak olursa b sarayın büyülü bir yer olmadığını hayal etmemek güçtür... Fakat sarayın asıl güzelliği içinde gözlenen düzende ve burada yaşayan güçlü kişilerin hizmetine bakacak olanların eğitiminde yatar." (François Petis de la Croix, Ett General de l´Empire Ottoman, 1695).

     

    kaynak: google arama sonucundaki ilk link -> http://www.tarihsayfasi.com/turk-sultanlari/harem-nedir.html


    -----------------------------

    bunun üzerine birde harem cocuk bahcesi de tüm tarih kitaplarını bastan yazalım hadi koçum ha gayret.

    oradaki bir paragrafıda ben kalın hale getirdim. :)


    az insan çok huzur.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ottomanmurat
    ottomanmurat's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2005
    Erkek

    Bu Filmi Savunanlara Diyorum Ki Madem Kurgulamak Serbest isteyen istedigini Kurgulasın Herkes istedigi Düşündügü Fikri Filme Aktarsın Tvlerde Sinamalarda Gösterilsin. Var Mısınız Buna..

    Böyle Birşeye Varım Derseniz

    Önce Atatürk Hakkında Bir Film

    Sonra Aleviler Hakkında Bir Film

    Sonra Kürtler Hakkında Bir Film

    Sonrada Ermeniler Hakkında Bir Film

    Yapayım Bu Filmi Savundugunuz Gibi Savunur Musunuz

    Birileri Sizin Degerlerinize Saygı Duyuyorsa Sizde Onların Degerlerine Saygı Duymak Zorundasiniz.


     


    Hayallerinizi Sadece Biz Gerçekleştiririz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugragorkem
    bugragorkem's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2010
    Erkek

    AsilKan bunu yazdı:
    --------------------

    Aşkı memnuda ki pompaya ağzını ayıranlar otursun bunuda izlesin.


    ve var la
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Eylül/2007
    Erkek

    ottomanmurat bunu yazdı:
    -----------------------------

    Bu Filmi Savunanlara Diyorum Ki Madem Kurgulamak Serbest isteyen istedigini Kurgulasın Herkes istedigi Düşündügü Fikri Filme Aktarsın Tvlerde Sinamalarda Gösterilsin. Var Mısınız Buna..

    Böyle Birşeye Varım Derseniz

    Önce Atatürk Hakkında Bir Film

    Sonra Aleviler Hakkında Bir Film

    Sonra Kürtler Hakkında Bir Film

    Sonrada Ermeniler Hakkında Bir Film

    Yapayım Bu Filmi Savundugunuz Gibi Savunur Musunuz

    Birileri Sizin Degerlerinize Saygı Duyuyorsa Sizde Onların Degerlerine Saygı Duymak Zorundasiniz.


     


    -----------------------------

    siz kimsiniz? biz kimiz? onlar kim? bişey anlayamadım.


    ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2008
    Erkek

    ottomanmurat bunu yazdı:
    -----------------------------

    Bu Filmi Savunanlara Diyorum Ki Madem Kurgulamak Serbest isteyen istedigini Kurgulasın Herkes istedigi Düşündügü Fikri Filme Aktarsın Tvlerde Sinamalarda Gösterilsin. Var Mısınız Buna..

    Böyle Birşeye Varım Derseniz

    Önce Atatürk Hakkında Bir Film

    Sonra Aleviler Hakkında Bir Film

    Sonra Kürtler Hakkında Bir Film

    Sonrada Ermeniler Hakkında Bir Film

    Yapayım Bu Filmi Savundugunuz Gibi Savunur Musunuz

    Birileri Sizin Degerlerinize Saygı Duyuyorsa Sizde Onların Degerlerine Saygı Duymak Zorundasiniz.


     


    -----------------------------

    Ben bu ülkede Atatürk'e değer verip saygı duyan pek fazla nurcu tanımıyorum bu bir! İkincisi ben ya da sence biz nurcuların değer dedikleri birşeye saldırmıyoruz.Aksine varmı bir doğruları onu arıyor ama bulamıyoruz... Yani dostum lafın kısası konu başka yönlere kaymasın.

    Biz Kemalist laik diye etiketledikleriniz yıllarca osmanlı ile ilgili filmler yapılsın istedik.Biz zaten tarih kitaplarımızda osmanlıyı anlata anlata bitiremedik birbirimize.Ama gerçek şu ki, yavuz sultan selim'in binlerce aleviyi katlettiğini hiç size söylemedik.Size hangi padişahın sikinin keyfine zina yaptığını, haram yediğini söylemedik.7 cihan'a hükmetmiş osmanlının korkunç çöküşünü bile ninni gibi uysal bir şekilde söyledik.Sen gitmişsin harem'e değerim demişsin.Hadi ordan...

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2009
    Erkek
    Daniel-Koo bunu yazdı:
    -----------------------------

    IRET bunu yazdı:
    -----------------------------

    pcdoktor636 bunu yazdı:
    -----------------------------
    IRET bunu yazdı:
    -----------------------------

    Ne çok hoşgörüsüz yobaz varmış görmüş oluyoruz ;)


    -----------------------------
    senin soyuna sopuna şehvet düşkünü denmesine fikir özgürlüğü diyorsan ben gericiliğimle gurur duyarım. haremden çıkmayan padişahmı dünyaya korku saldı?

    -----------------------------

    erkek adam attığını vurur tuttuğunu öper, o dönem öyleymiş, helal olsun yapacak tabi, sanki sen olsan yapmaz oturur seyrederdin uzaktan, töbe töbe... hareme de gidecek savaşa da gidecek şiir de yazacak hutbe de verecek adı üstünde padişah adam...


    -----------------------------

    Peki bu cinsel mevzuyu TV'ye yansıtmanın ne manası var ? Bu dizinin sürekli bu halde gideceğini düşünmüyorum başka bir seyir alacaktır mutlaka şayet böyle giderse zaten erotik bir dizi olacak. :)


    -----------------------------
    amq behlül çakınca izlersin, küçük o**spular isimli diziyi izlersin yetmez pcnde deli gibi çatır çatır porno izlersin, yarışma programlarında ki sorularla değil oradaki hatunlarla ilgilenirsin, hadise orasını burasını açar şarkı ne kadar cacık olursa olsun hatun için izlersin, kim kiminle sevgiliymiş kim basılmış kim basmış izlersin, gazeteyi alınca en çok magazin sayfasında zamanını geçirirsin, posta gazetesi gördüğünde ilk aklına gelen haydar dümen sayfası olur ilk boş kaldığında oturup okursun bu da yetmez haftaya en az 3 kez *1 çekersin ama mevzu bahis ceddin olunca laf kondurmazsın. Aslında padişahlarımız hadımmış hiç çütü kalkmıomuş seks hayattları yokmuş dünyaya ülke sınırlarını genişletmek için gelmişler şeyleri kalktığında da kesiolarmış o şeyini. Sen ben gibi adam evde 10 tane hatunun olacak gücün olacak, sağlığın yerinde olacak en az 3 tanesine her gece binersin. Gelip burda konuşuyorsun bahsi geçen diziyi hiç izlemedim izlememde ancak gelip burda konuşurken bi otur tart ben bu yorumu yapıyorum ama yaptığım yorum kendimle ne kadar alakalı de. Madem padişahın cinsel hayatı yoktu da neden en az 10 tane cariyesi vardı bu adamın ? Hayrına sevabına bakmak için mi 100 tane hatun arasından en güzelleri seçiliyordu ardından anasının testinden geçen 1 hatun hareme alınıyordu ? Allah aşkına mantıklı olun yaa

    Wordpress - SEO & Digital Marketing
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bolvadinli
    Bolvadinli's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2007
    Erkek

    IRET bunu yazdı:
    -----------------------------

    ottomanmurat bunu yazdı:
    -----------------------------

    Bu Filmi Savunanlara Diyorum Ki Madem Kurgulamak Serbest isteyen istedigini Kurgulasın Herkes istedigi Düşündügü Fikri Filme Aktarsın Tvlerde Sinamalarda Gösterilsin. Var Mısınız Buna..

    Böyle Birşeye Varım Derseniz

    Önce Atatürk Hakkında Bir Film

    Sonra Aleviler Hakkında Bir Film

    Sonra Kürtler Hakkında Bir Film

    Sonrada Ermeniler Hakkında Bir Film

    Yapayım Bu Filmi Savundugunuz Gibi Savunur Musunuz

    Birileri Sizin Degerlerinize Saygı Duyuyorsa Sizde Onların Degerlerine Saygı Duymak Zorundasiniz.


     


    -----------------------------

    siz kimsiniz? biz kimiz? onlar kim? bişey anlayamadım.


    -----------------------------

     

    üç maymunu oynamayalım lütfen.  görmek istemesenizde bunlar Realite

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ottomanmurat
    ottomanmurat's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2005
    Erkek

    Filmi Savunanlara Kurgu Diyenler Sizler Filmi Tarihi Çarpıtmak Vede Geçmişimizi Karalayanları Kınayanlar Bizler.

     

    Ayrıca CyberAngel

    Ne Nurcuyum Ne Tarikatci Ne Aşırı Dinci Nede Saplantısı Olan Biri Sadece Değerlerimize Deger Veren Biriyim ATATÜRKÜ Severim Birileri Gibi Putlaştırarak Degil Osmanlıyı Severim Ecdadımızdır Dünyaya Nam Salmış 7 Cihana Hükmetmiş Kimseyi Sömürmemiş Yok Etmemiş Soykırım Yapmamış Namusuna Dinine Dokunmamış Sadece Birilerine Kuyruk Acısı Vermiş Bu kuyruk Acısı Öyle Bir Acı Ki  Yüz Yıllardır Geçmemiş Hala Onun Acısını Çekenler Türkiye Yi Sevmeyenler Bu Duruma Getiriyor Düşürüyor Türkü Türke Kırdırıyor Alevisine Sen Müslüman Degilsin Diyor Kürtüne Bu Vatan Senin Degil Neden Bir Vatanın olmasın Diyor islamcısına Dinini yok Ediyorlar Atatürkcüsüne Laiklik Elden Gidiyor Deyip Gaz Veriyorlar Aslında bu Degerlerin Hepsi Bizim ama Bize Hep Kötü Yandan Göstermeye Çalışıp iyi Yandan Degilde Hep Kötü Yandan Gösterip Gazı Verip Bizi Birbirimize Düşürüyorlar Bu Dizi Deyip Geçtiginiz  Ekrana Cıkan yahudi Parası ile Finansının Yahudi kaynaklar Tarafından Yillar Once Desteklenmiş Bir Projedir Dünyaya Bakın Türkü Karalaacak Ne Varsa Anında Destek Bulur Örnek Orhan Pamuk Adam Türkiye Ermenilere soy Kırım Yapmiştir Dedi Ödülü Kaptı ..Yani Türkün En Kötü Yani Zafı Gaza Çabuk Gelmesi Sizde Gaza Gelmeyin Türkü Karalayan Aşşaglayan Birşey gördünüzmü ya Boşverin birşey olmaz Demeyin Gün Gelir Sizin Deger Verdiginiz Savundugunuz Birşeye Gelir O Zaman Anlarsınız..


    Hayallerinizi Sadece Biz Gerçekleştiririz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    abdullahazad
    abdullahazad's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Mayıs/2007
    Erkek

     

    ‎-süleyman bugün ne yapıcaksın yavrum?

    -balkanları fethedeceğim anneciğim. he bide akşam hareme gireceğim.


    az insan çok huzur.
Toplam Hit: 12579 Toplam Mesaj: 115