folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Nakit Döndürmek



Nakit Döndürmek

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TrC
    TrC's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ocak/2012
    Erkek

    Merhaba müridler size bir akıl danışacağım yönlendirme değil. 2 yıldır aşırı maddi zorluklar yaşadım bir şekilde malı mülkü satmadan atlatmaya çalıştım ama artık kurşun yetmemeye başladı. Bu süreçte Kredi kartı, Kredi takla vs derken günü bir şekilde kurtardım ama o kurtardığım günler şimdi takdir edersiniz ki dağ olarak karşıma çıktı. 300K civarı borç var. artık aylık ödemeler 17 18k'yı buldu. Bir şekilde nakit döndürmem gerekiyor, bu noktada da ev aklıma geliyor. Ortalama 2m civarı dönen bir evim var. Bu evi satıp parayı faize vs koysam oradan gelen faizin bir kısmı ile kirayı karşılayıp, boçları aylık olarak ödemeye devam etsem sizce mantıklı olur mu? 2M ortalama 70K civarı faiz veriyor,;
    13K Kira
    Diğer borç taksitleri total 18K
    faizden gelen 70K'nın 30K tutarını kullanıp kalan 40K'ı yine ana paraya eklesem ve devam ettirsem sizce nasıl olur, mantıklı mı mantıksız mı?

    EDİT: Yalnız faiz olarak düşünmeyebiliriz. Kripto borsa vs yatırım tarzı yönelim de olabilir. Bu tip fikir alışverişine de açığım.

    TrC tarafından 05/Ara/23 13:20 tarihinde düzenlenmiştir

    Büyüdükçe mi fakirleşiyorsun, fakirleştikçe mi büyüyorsun?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReyiZ
    ReyiZ's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Aralık/2012
    Erkek

    Hocam oncelikle allah yardimciniz olsun borclu olmak zor,

    Ama satilan mal geri alinmasi zor olur, en en en son care evi satin bence

     

    Hemde bu devirde ev satmak..

    ReyiZ tarafından 05/Ara/23 12:31 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DataDiver
    DataDiver's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    Şahsi algılama ama! yargılamak bana düşmez herkesin kendince bir ekonomisi vardır fakat sen tam sistemin aradığı adamsın. Borç yap, borcun faizini öde dur, kurtarmayınca eldeki malı sat,  vadeliye para koy erisin, evet çok mantıklı.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo

    ben olsam faiz yerine evi satıp daha ucuz bi ev alıp aradaki farkla da borçları ödeme yoluna gitmeye çalışırdım

    faiz güzel dursa da TL de kalan para çöp oluyor.

     


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    Tanrı yardımcımız olsun .

    samaccc tarafından 05/Ara/23 12:47 tarihinde düzenlenmiştir

    Minimalist Değilim Tembelim
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Şubat/2012
    Erkek

    Allah yardımcın olsun hocam ama faizden gelecek şekilde sana güzel gözükse de , ne iş yaptigini yada kazancını bilmiyorum ama evi sattiginda bu ortamda evi yerine koyamayacaksin ... O kenariya attığın +40k para en az -50k olarak eriyecek şu ekonomide ... İmkanın varsa 2m evi satsan bile, 1.5m daha küçük , vs başka bir ev ayarlayıp satın al ... Çünkü kenariya attığın para (hazıra dağ dayanmaz) bir şekilde yiyip eritirsen sıfırdan 2m biriktirip ev alamazsın ama 1.5m bile bir ev sermayen kalsa kenarda onu satıp durumunu duzeltince üstüne koyup başka ev alırsın... Sıfırdan ev almak , semayesiz , vss çok zor ...

    Faiz tatlı geliyor ama getirdiğinden çok götürüyor ...


    İmza YOK !!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2005
    Erkek

    Hocam seçim öncesi devlet banka faiz oranları (konut kredisi için) 1.20 civarına düşmesi bekleniyor.Yani arz talep dengesi bozulacak ve ev fiyatları pandemi dönemi gibi inanılmaz derecede artacak.Eğer bu gun satarsana imkanı yok geri alamazsın..Ama şöyle yapılabilir;Piyasa da herkesin bildiği üzere nakit sıkıntısı var.Bu gun o evi 2 milyon a satar borçları belli miktarını öder geri kalan nakit para ile farklı emsaline göre uygun ev bulabilirsen o şekilde farkı kapabilirsin.Kısaca al sat diyebileceğimiz bir sistem yapabilirsin.Günümüz şartlarında borsa vb sistemler pamuk ipliği gibi ne olacağı belli değil.En mantıklı yatırım görerek dokunarak alabileceğin şeyler oldugunu düşünüyorum.En azından elinde fiziksel bir şeyler var


    Antalya'da Emlakçı parçası :)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ocak/2010
    Erkek

    İyi hos anlatiyosun da hocam ev satabilmek diye birşey yok artık. 2 milyonluk evini 1.5 milyona ilana koysan guc bela 6 aya satarsın ancak. Çünkü kredi yok ancak canlı parası olan ev alabiliyor. 

    Piyasadaki ev ilanlari da araba ilanlari da ilan sayısı bakimindan 5 e katladi. Arz patlaması yaşanıyor ama talep yok.

    Parasi olan herkeste faiz vs kovalıyor zaten varlık alayım demiyor.

    Peder beyin arabayi ilana koydum araba full hatasız degisensiz ilk sahibinden reno arac piyasa araci yani. fiyatıda cok uygun yazdim ama arayan eden yok.  Bütün piyasalara durgunluk hakim.

     

    Ama eger evi  istedigin fiyata satabilirsen de @yolbulucu' nun dedigi gibi daha küçük bir ev alıp arta kalan parayla işini gör. 

    Eger piyasanin cok altinda fiyata satmak zorunda kalırsan mecburen bütün parayı altına faize bitcoine paylastir.


    tabi lan
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    hocam işin de yoksa biraz psikolojik olarak zorlayabilir ama icraya düşür kendini. üstüne birşey yoksa borcun bankalaraysa vb. bankaların blokelenir çalışıyorsan maaşının bi kısmına icra gelir, en kötü evine icra gelir ama pek birşey alamıyorlar gidiyorlarmış.

    çünkü evi satacaksın yerine koyman çok zor olacak. onun yerine borçların şirketlere devredilene kadar beklersin, bugünkü 300bin borcun için belki 2 sene sonra 100bine anlaşırsın kapatırsın. o gün belki 100bin 3 asgari ücret falan olacak misal. belki çok daha ucuza kapatırsın. tecribeli arkadaşlar paylaşırsa iyi olur.

    faiz işi başta iyi görünse de unutma ki faizler, enflasyondan az. yani reel olarak zarara geçersin. tabi dersen kafam rahat olsun, sat evi borcunu kapat kalanını altın al geç. çok iyi bir seçenek değil belki ama en azından psikolojin rahatlar o da önemli birşey.

    bu arada ev uygunsa kiraya da verebilirsin. 2 milyonluk ev tahminim 15-16ya kiraya gidebilir yerine göre. o da seni rahatlatır ama tabi kiracı derdin olmuş olur. onda da önlemini baştan alman lazım, tarihsiz çıkış taahütnamesidir veya 2 yıllık sonra boşaltma şartlı kira sözleşmesidir vb avukata da danışıp yapabilirsin belki.

    bak bir de şu var, evi ipotek gösterip kredi çekebilirsin. bu işleri iyice boka sardırabilir ama eğer gelirin varsa, borcunu ötelemiş ve uzatmış olursun. 


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    hocam 18k borcu ödeyebilmek için hem evden olup hem de 13k kira mı ödeyeceksin? Hadi bu yıl 13k seneye en az 20k olacak o kira o zaman ne yapacaksın? 

    şu an yüksek faiz veriyorlar ilk vaden dolduğunda ne kadar faiz verecekler bir de bunu hesaba katmak lazım. Şu an enflasyondan ötürü insanlar borçlarını azaltmıyorlar kasıtlı olarak arttırıyorlar, zaten 2 yıla çerez parası oluyor.

    Ben olsam şöyle bir yol izlerdim. Ödeyebildiğimi öder ödeyemediğimi bırakırdım. Bırak takibe vs düşsün zaten takibe düşene kadar cücük olur o para. O zaman da yapılandırır geçersin. Şu an 300k gerçekten para değil. 

     

     

    sLeymN tarafından 05/Ara/23 14:46 tarihinde düzenlenmiştir

    Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Kasım/2008
    Erkek

    Evi ederinden satabilecegini dusunuyorsan mantiksiz degil. Fakat satabilecegini sanmiyorum. Takip ettigim ilanlar (paraya ihtiyac oldugu icin satiyorsa) patir patir fiyat indiriyorlar.

    Muhtemelen 1-2 sene icerisinde toparlayacaksan sattigini da alirsin bu arada. Yakin zamanda devlet uygun bi kredi acmayacak muhtemelen. Mehmet Simsek politikasi devam ederse bi sure daha piyasa dolar bazinda kesinlikle asagi gidecek. Hatta bazi sektorler TL bazinda da gidiyor asagi.

    Su anki faiz oranlari da zaten dovizden daha avantajli (zira piyasaya para girmesi icin daha cazip olmasi gerekiyor zaten)

    yY83Xx.png (733×521)

    Is bu mesaj islami kaygisi olmayan muritler icin yazilmistir. Kaygisi olan icin YTD, obur tarafta darlamayin beni :)


    There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
Toplam Hit: 2972 Toplam Mesaj: 39
kira borsa nakit faiz evsahibi