folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Nefes Egzersizleri/Akciğer Kanseri/Koah Hastalığı/Sigara Hakkında Sorular.



Nefes Egzersizleri/Akciğer Kanseri/Koah Hastalığı/Sigara Hakkında Sorular.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ummeti_bela
    ummeti_bela's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek
    NoToLeRaNcE bunu yazdı
    ummeti_bela bunu yazdı
    NoToLeRaNcE bunu yazdı

    Selam cümleten.

    Konuya geleyim direk, ağır sigara icicisiyim. Günde kemiksiz 2 paket iciyorum. Son 2 yildir filan bazi günler 3. Paketi actigim oluyo. Yaşım 25 daha. 12 senedir sigara iciyorum. Maddi/manevi salak bi durum cikiyo ortaya boyle olunca. 3 paket ne amk, parliament iciyorum, 11 liradan gunde 22 lira ayda 660 lira. Kredi cekip araba alirim, verdigim parayla taksitleri oderim. Neyse mevzu aslında parasıda degil, sağlık.

    Gecen gun haberlerde koah hastaligi ile ilgili bi haber vardı. Koah hastası adam 50 kusur yaslarda, 10 metre yürüyemiyorum diyodu, nefesim kesiliyo kalıyorum oylece filan. Solunum cihazina bagli, yaninda koca bi tüp filan. Gırtlak kanseri geliyo aklıma, konusamiyolar, bogazda koca bi delik, eli ayagi kesilenler geliyo aklima :D gülüyorum da bunlar baya korkunçlu şeyler. Kanserin diger turevleri pek korkutmasa da bu uzuv kaybi ve yasam standartini dusuren olaylar biraz aklimi almaya basladi. 

    Bi kaç gündür de takıntı oldu bende nefes alış şeklim. Surekli agzimdan nefes alıp agzimdan nefes veriyorum. Burundan nefes almaya calisiyorum, ama yetmiyo sanirim yada bi yerler tikali oldugu icin nefes tam gecmiyo cigerlere tikanip kaliyorum.  En iyi ihtimal agiz ve burundan nefes alip veriyorum.

     

    --Sigara icenlere sorum, nefes alış şekliniz nasıl ? Agizdan alip mi yoksa burundan mi ?

    --Cevrenizde koah hastasi eli ayagi kesilen yada akciger kanseri var mi ? Ne durumdalar ? Akciger kanseri goturuyo sanirim belli sure sonra.

    --En önemli iki sorum; nefes teknikleri ile ilgili, kurslar gordum bununla ilgili nette bakinirken. Giden/gidiyo olan/cevresinde gitmis olan var mi ? Gitsem etkisini gorur muyum ? Etki olarak onlar mevzuya meditasyon olarak girmisler, rahatlatiyo sakinlestiriyo falan fistan diye. cigerler bitikmidir benim -ki bitik oldugunu dusunuyorum, yakinda gidicem gogus hastaliklari bolumune hastaneye-

    --Birde bu antrenman maskeleri var nefes icin. Bunun olayı nedir, konu hakkinda bilgi verebilecek var mı ? Bu maske sadece antrenman aninda mi kullanilir günlük yasamda belli araliklarda kullanmak yarar saglar mi ?

     

    Vel hasil mevzu sigara iste, birakamiyorumda. Birakmakta istemiyorum bi yandan da istiyorum. sadist bi sekilde bagimliyim. Zararini biliyo olmama ragmen mal gibi iciyorum.

    Sizde durumlar nasil, az bi anlatirsaniz biraz icim rahat etsin hic yoksa :D

     

    Mod içün not: Konu ilac ismi, bana recete yaz, hangi doktora gideyim, tavsiye ilac konusu degil, Silmeyin lutfen o yuzden.

    Rontgenleri eline verdikleri gun birakacaksin.. Benim gibi

    Nr cikti hocam sende ?

    Sag tarafi bildigin tikamisim ben.. Gunde 2.5 paket. Iciyordum.. Ama biitti


    yok biSi
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    2 paket sigara ne çocuğum. 

    Evde olduğum günler 5-6 adet.

    Dışarda da 15 filan içiyorum en fazla. 15 içtiğim gün bi genzim filan dolu dolu oluyor. 1-2 gün 4-5 sigaradan fazla içemiyorum. Günde 50 sigarayı nasıl içiyorsunuz anlamlandıramıyorum. 

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kimene
    kimene's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2005
    Erkek

    Bende müzmin sigara içicisiyim 40 yıldır. birkaç deneme başarısız oldu en iyisi bırakmak ama bırakmakta çoğu kişi için çok zor. Sigaranın etkisini azaltmak için gece yatarken Dut pekmezi veya Harnup (Keçiboynuzu) pekmezini kullanıyorum boğazı ve nefesi açıyor.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek
    NoToLeRaNcE bunu yazdı
    DrKill bunu yazdı

    16 mayın 2012 : 7 yıllık tiryakiliğimin son günü idi. Nazar değmesin gram sigara içmedim o zamandan beri. Nargilenin bokunu çıkardığım oldu onuda 1.5 senedir içmiyorum çok.

     

    Bırakmak istiyorsan elan kerr yöntemi var onu dene. Müthiş bir yöntem felan değil bunu aklına sok ama iyi motive ediyor adamı.

     

    Uzun zamandır sigara içmediğim için sorularına cevap veremeyeceğim ama bıraktığımdan beri burundan nefes almam daha kaliteli hale geldi diyebilirim. Çok büyük bir fark yok ama zira burnumda et var yıllardır ondan olabilir.

    Birde iştah ve sportif yanım arttı bıraktığımdan beri. Bir ara 100 kilo olmuştum. Şu an 75 kiloyum. Yemek olayıda bir dönemli oluyor emin ol. Çünkü boşluktan yemeğe abanıyorsun. Ama olsun kilo al ama sigara içme daha iyi.

    Sportif yanımda, eskiden iki merdiven çıksam iki koşsam nefesim kesiliyordu. Şimdi çok rahatım.

    Yani hocam aklima gelen sadece 1 gun icmedim şu 12 yildir. Birakmayi deneyemedim bile o dereceyim. Kafada bitecek dedikleri mevzuyu benim kafam almiyo sanirim. Yani iradem kuvvetlidir ac dururum ne bilim biseylerden feragat edebilirim yapmak istersem eger ama sigara konusunda elim kolum baglaniyo. Yedek sigara paketini almadan ise gidemiyorum o dereceyim.

    Psikolojik destek mi alsam diyorum acaba varsa boyle bisey.

     sigara icmemek yani birakinca degisecek herseyin farkindayim. Cokta iyi biliyorum. Ama isi olaya dokemiyorum iste :/ nasıl olacak valla sastim kaldim :D

    Hocam o iş biraz sıkıntı. Ben tek seferde bırakmadım mesela. Ve ciddi anlamda ağlaya ağlaya bırakabildim. Hani cep telefonunu unutursun siklemezsin, dişini fırçalamazsın siklemezsin eyv ama o paketi almadan çıkamıyorsun ya bana en çok koyan oydu. Hani sağlık felanda bir yana birşeyin istem dışı beni köle haline getirmesi benim sinirlerimi bozuyordu açıkçası. Birde ben iradesiz ve birşeyin bokunu çıkaran biriyimdir. Bugün bir tane dal yakalım hemen günde 1 pakete geri dönerim.

    O kadar deneme yanılmadan sonra şunu anladım insan kendi kendini çok güzel kandırıyor. "-Bir tane içeyim birşey olmaz 3 gündür içmiyorum nasıl olsa" diye o 3günlük süreç yeri geldiğin 3 ay oldu ve yeniden başlattı beni. Bu işin ne yazık ki biri felan yok. Ya hiç içmeyecen ya da içeceksin. Bazı adamlar var ayda yılda 1-2 tane içerler. O adamlara imrenmiyor değilim mesela. Ama bendeo yapı yok. 1 taneyse hemen ertesi gün 1 pakete dönüşüm hazır oldu her seferinde.

     

    Hocam deneye yanıla öğrenebilirsin ancak. Ben kendimle çok kavga ettim bırakacağım diye. Rüyalarıma bile giriyordu hani o derece. Hatta ne zaman bırakmaya çalışsam 1. haftanın sonunda keyifle sigara içerken rüya görüyordum.

    Çayın arkasında, yemeğin arkasında, sinirlendiğinde, yağmur yağdığında, içtiğinde, kar yağdığında her seferinde aklıma geliyordu meret.

    Hatta en az 3 ay bu semptomlam gözüküyordu bende. Ama cidden kolay değil. Bu bir fiziksel vücut bağımlılığı değil hocam. Tamamiyle psikolojik bir bağımlılık ve alışkanlık.

    Sen hergün o kahvaltıdan sonra, o çayla beraber HİÇ AKSATMADAN sigarayı içtiysen, düşün 3600 gün boyunca yaptığın bu aktiviteyi bir anda bitirmeye çalışmak insanı kendisi ile çeliştiriyor doğal olarak.

     

    Allah yardımcın olsun be hocam cidden zor senin işin. Hele ki 2 paket felan içiyorsun sağlık açısında çok çok boktan bir durum. İnşallah bırakırsın. İnsan ilk bırakmayı denediğin çok korkuyor "sigarasız nasıl duracam! Sigarasız nasıl yaparım! elim ayağım titriyor!" diye başlamak istemiyor bu bırakma eylemine. Ben genellikle kendimi " anamın karnında sigara içerek mi çıktım amk" diye motive ediyordum. Kafada bırakmak işte o korkularınla yüzleşmek ve o korkularını siklememek hocam. Bunu yapabilirsin güven bana. 3-4 hafta sıkıntısını çekersin ama alışırsın rahat ol.

     

    Ha bu arada sakın ha sigara içilen ortamlarda durma. İşten sonra evine gir oyun oynayarak zaman öldür evede tütün üzeri hiçbirşey alma. Hani bazı arkadaşlarım sigara yerine püpo felan içiyordu bırakmak için. Hep hüsran hep hüsran oluyor sonu :D

     

    DrKill tarafından 07/Kas/15 18:33 tarihinde düzenlenmiştir

    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crafty
    crafty's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2006
    Erkek

    hoca babam ben kendimi bildim bileli sigara içiyor koah başlangıcı çıktı (70 yaşında) hala da günde bir paket içiyor hayatından memnun :)

    dayım ağzına sigara vurmadı sigara içilen ortama girmemek için özen gösterdi akciğer kanserinden vefat etti (şaka gibi)

    ben 16 yıldır sigara içiyorum hatta normal insan gibi içmiyorum bildiğin senin gibi yiyorum 2 paket bazen 3 paket @computerwolf a sorabilirsin :D ciğer testim temiz cıktı nefes testimde de herhangi bir azalma vs. yok. Sigarayı bıraktığın zaman tat alman nefes alıp verişin değişiyor eyvallah da testten sonra anladım ki ikisi arasında bende değişen bir bok olmuyor :D sadece psikolojik olarak daha rahat aldığımı düşünüyorum o kadar. 10 mt yürüyemiyorum şöyle oluyor böyle oluyor diyorsan spora başlayacaksın hoca bizde hareket olmadığı için sigarayı bıraksan da 10 mt de tıkanıyorsun değişen bişey olmuyor


    Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jakobiyen__
    jakobiyen__'s avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Temmuz/2015
    Dişi

    Dedem koah hastasıydı(yaklaşık 15 yıl çekti),deli gibi sigara içerdi ve vefatına yakın bir zamana kadar da bıraktıramadık(son 1 yıl falan).Bırakmak zorunda olmasının sebebi artık oksijen makinasından 10sn bile ayrı kalamamasıydı.Bu hastalıkla ilgili anlatabileceğim çok şey olmasına rağmen senin bunları gözünle görmeni yeğlerim.O yüzden sana tavsiyem git hastanelerin göğüs hastalıkları bölümlerine hastaları bir gör.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Wort
    Wort's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Haziran/2015
    Erkek

    Ben yoğun bakım ünitesinde sağlıkcıyım Koahlı hastaları her gün görmeme rağmen yine sigara içiyorum.Uyusturucu bağımlılığından hiç bir farkı yok nikonin bağımlılığın.Bir kez bırakıcam diyip birdaha içmemek gerekiyor.30 yaşında adam hayatının diğer kalanını oksijen tüpüne mahkum bırakıyor.Nefes almam zorlaştı demişin koahın etkisini azaltmak için mutlaka spor sart.Nefes teknikleriyle akciğer kapasiteni arttırabilirsin.Antrenman maskesi oksijeni azaltıp hemoglabinleri arttırmayı sağlıyor.Senin için zararlı olur çok profesyonelce kullanılması gerekir.


    Karanlıklara sitem edeceğimize hepimiz bir mum yaksak karanlıklar aydınlığa dönerdi…
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Telekinesis
    Telekinesis's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Kasım/2010
    Erkek

    Ben de astım vardı çok küçükken. Küçük yaşta yakalandığım için çok şükür atlattım ancak az astım krizi geçirmedim vakti zamanında.

    Sonra bir kaç yıl önce anzer balı yedim komple aldı kesti hastalığı benden. Sigara içmiyorum ancak, bende de nargile mereti var. Günde min 1 tane içiyorum kendi terasımda. Yeri geliyor 2-3 kafa içtiğimde oluyor. Hastalığı atlattık ya götümüz rahat amk. Bir ara hırıltılar başladı geçmek bilmedi 1 ay komple bıraktım temizledi. Ondan sonra nargile içerken köklememem gerektiğini anladım.

    Ancak nefes çok önemli bişey birader. Ben hergün nargile içiyorum çok nadir hırıltım olur. Arada bir ventolin içerim hırıltı falan kalmaz. Başkası içse içtiğim nargileyi akciğerleri belki eline almıştı.

    Fakat bunun etkisinde aktif olarak spor yapmak var sanırım. 5 yıl aktif olarak kick boks yaptım. Cuma kick boksu bırakıp Body'e geçtim. 5,5 aydır da body yapıyorum. Gram tıkanma yaşamıyorum. Ciddi bir şekilde problemim olsa bir aleti 3 kere kaldırdığımda hemen tıkanma başlar zaten.

    Şimdi sağlam bal veya pekmez arıyorum hakiki olan düzenli olarak içeceğim. Akciğerlere çok iyi geliyor tavsiye ederim, ancak senin olay azaltmadan düzelmez.

    Hırıltı başladıysa o artık gündelik hayatında rahatsız edecek hale gelir, bir an önce göğüs hastalıklarına git. İhmal edilcek bişey değildir nefes olayı yaşamadan bilemezsin, git bi bakıp incelesinler ona göre yolunu çiz.

    Yumurta göte dayandığında gidersen bazı şeylerin geri dönüşü olmaz.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    Kanserin dier turleri korkutmuyormus :) yavas gel hocam . kanser konusunda tecrubeli biri olarak diyorum ki. kanser koah genetik yatkinlik yoksa zor  biraz. ama kalp krizine hazir olda bekle.


    https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ocak/2010
    Erkek

    Sigarayı biorezonansla çok rahat bırakabilirsin ardından bu nefes tekniklerinin umarım sigarayı bırakarak yapıcaksın.

    Nefes teknikleri elbette işe yarıyacak, normal bir insan yapsa dahi ciğerlerinde genişleme ve havanın daha verimli kullanımı söz konusu.Sadece diyafram nefesi almaya başlasan  bile ok faydasını görürsün

    ayrıca arkadaşlar Sigara intihardır.

     


    Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
Toplam Hit: 4134 Toplam Mesaj: 35
sigara antrenman maskesi