Nihal Atsız

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2007
    Erkek

    DEVSIRME bunu yazdı:
    -----------------------------
    bak baal taktığın lakaplarla sinirlerimi bozup tahrik ediyorsun sonra ban yiyecem o yüzden tutuyorum kendimi !

    ikide bir ortalarda arnavutum diye yırtınmıyorum ! + senin mantığına şaşırıyorum öğrenci ile teröristleri nasıl bir araya getirip kıyaslayabildiğini ... birinin annesi oğlunun kazanamadığı ve giden dersane paraları için ağlar yani oğlunun çalışmadığı için diğeri ise bilinçli ise yanlış bir ideolojiye kurban gittiği için bilinçsiz ise salaklığından ağlar.

    haberlerde sürekli duyuyoruz dağdan inen teröristler sınırda teslim oldu vb vb eminim senin gibiler olsaydı onlar korkudan inmez ölene kadar savaşmak zorunda kalırlardı terörün dağılma süreci geçirmesi TÜRKİYE'NİN BARIŞÇIK POLİTİKAsı sayesindedir.

    YURTTA SULH DÜNYADA SULH

    umarım bu laf sana birşeyler anımsatabiliyordur.


    -----------------------------

     

    Hahah hiç gülcegim yoktu her neyse nediyim sana peki hımm devşirme mi ? Biz kendi aramızda piçin kibarcasına devşirme deriz o yüzden ayıp olmasın diye kullanmıyordum ama sen hangi anlamda anlıyorsan o kabul olsun neyse.:)

    Neymiş Türkiyenin barışçıl politikalarıymış.Neymiş benim gibiler olsaydı korkudan inmezlermiş savasırlarmış.Herhalde sen baska bir ülkede yasıyon.Geçenlerde güngören patlamasından haberin yoktur.İzmirde ki patlamadan da.Patlamadan önce yakalanan arablardan da haberin yoktur.Olsaydı zaten bunları söylüyor olmazdın.İstanbulun göbeğinde pkk alehtarı gösteriler yapıldıgından da haberin yoktur.Dtp önderliginde 10.000 (onbin) kişinin sayın öcalan diyerek mektup yazıp haydi bizide içeri alın diyerek protesto ettginden de haberin yoktur.Her gün gelen şehit cenzelerinden,terörst leşlerinin şehirlende ugurladıgından da haberin yoktur.

    Anlamıyorum ki hala sizi yani bu kadar şey yasanıyorken hala nasıl olursa siz olsaydınız söyle olurda böyle olurdu diyebiliyonuz.Hadi biz yokuz şimdi şaunda siyasi olarak etkin degiliz de ne oldu herşey çok mu refah pkk bittimi artık yok mu ne oldu ? Onların şehire gelmesindense dagda kalmaları daha mı kötü.İndilerde ne oldu.Güngörende ki 8-9 yaslarındaki çocuklar bebekler ölmedi m yasıyorlar mı ne oldu ya anlatın olm sunu anlatın.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Nisan/2007
    Erkek
    Metanet bunu yazdı:
    -----------------------------
    bişey degilde ben şunu merak ettim " Çerkezler, Abazalar, Boşnaklar, Arnavutlar,"
    Bu 2.si olan Abazalar kimler ? :D
    ~ hocam sen niye atsızı eleştiriosunki ?
    sanane diyebilir adam bi yazar seni ilgilendirmez afedersin elin amerikanı , yunanlısı türkler or*spu cocugudur diyor ama ona gore..
    anladınmı ?

    -----------------------------

    Abazalar diye geçen yer aslında abhazlardır ve ben aslen abhazım. Örnek olsun diye söyledim yoksa abhaz olmuşum Kürt, Türk bilmem ne olmuşum umrumda değil. Ayrıca Nihal Atsız dediğin gibi bi yazar ve bu okuma yazma bilen herkesi ilgilendirir. Ne demek seni ilgilendirmez ?

    İnsanları köpekler gibi sınıf sınıf ayırmak, içlerinden iyisini kötüsünü seçmek, sadece kavga gürültü çıkarır, zoraki düşman yaratır o kadar. İnsanların olaylara tepkilerini yaşamlarındaki tecrübeleri ve edindikleri bilgiler yönlendirir. Irk ve cinsi özelliklerine göre hareket etmeleri için içgüdüleriyle hareket etmiş olmaları gerekir ki ırki yapı içgüdüsel farklılıklar doğurmaz.

    Yani insanların ırkı, hareketlerini ve düşünüşlerini etkilemez. Bunu etkileyen yaşanılan çevre ve hayat tecrübeleridir.

    Hangi akla hizmet ile japon bunu yapar , alman bunu yapar, kürt böyle davranır diye sınıflandırıyorsunuz ? Hayır ırksal özellikler sadece vücut şekil bakımından farklılık yaratır o kadar.

    Türk ırkının, zeka açısından diğer tüm milletlerden üstün olduğunu kanıtlayabilicek olanınız var mı ? Kas yapısı açısından daha üstün olduğunu kanıtlayabilicek olan var mı ? Herhangi bi bilimsel veri ? Türk haricindeki bütün ırkların Türklere sürekli ihanet ettiğini, hep arkadan vurduğunu kanıtlayabilicek olan ? O da yok.

    Türkiye Cumhuriyetindeki baskın ırkın Türkler olması Türklerin üstün ırk olduğunu ıspatlamaz. Hayır aynı safsataları israilli diyince, Fransız diyince gülüyorsunuz ama kendiniz diyince laf söylettirmiyorsunuz, büyük bi çelişki bu..

    Velhasılı kelam Nihal Atsız iyi bir yazardır ve güzel yazmıştır ama içerik itibariyle (yaşanılan yere,vatana olan sevgi hariç) hiçbir tutulur yanı yoktur.

    Sadece o günki milli politikaya hizmet etmiştir o kadar.


    Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DEVSIRME
    DEVSIRME's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Eylül/2007
    Erkek

    Amor sana katılıyorum !

    Baal sözlerine dikkat et diyorum sadece :@

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2003
    Erkek
    konuda kavga cıkacak...

    Sanıyorum kendi atasözümü yaptım, kaynak belirterek kullanabilirsiniz. 10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Not : Söyleyeni belli olduğu için(Ben) atasözü değil, özlüsöz oluyormuş, dolayısı ile kendi özlüsözümü yapmış oldum :)
Toplam Hit: 9173 Toplam Mesaj: 65