folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Okumaktan Aciz Olmak[Özet Yoktur]



Okumaktan Aciz Olmak[Özet Yoktur]

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    Geçen gün bir Amerikalı elemanla konuşuyoruz bizim üniversitede.Adam merak ettim acaba Atatürk hakkında ne biliyor diye.Sordum Atatürk hakkında ne biliyorsun diye bana Atatürkü tanımadığını söyledi.Bende Türkiyeyi kuran adamdır falan diye anlattım.Sonra Osmanlı imparatorluğu hakkında ne biliyorsun diye sordum.Kusura bakma ama onuda bilmiyorum dedi.

    Bende ona bu sefer şunu sordum.Hikayelerle dolu 50 sayfalık tarihiniz dışında hiçbir şey biliyor musun? Bu sefer işte ben tarih bölümü okumuyorum falan dedi.Herneyse burdan bizim konuya giricem şimdi.

    Bizim gençlik gün geçtikce aynen gün geçtikce okuma alışkanlığından uzaklaşıyor.Tarih,dil,edebiyat,siyaset konularında iyice boka batıyoruz.Bizi kapasitesiz adamlar yönetiyor.Ne tarih ne siyasi bilgimiz olmadığı için bizi yönetecek adamlar çıkmıyor.

    Mesela İngilizce biliyorum diyen arkadaşlarımın biçoğu i cnn.com a girince haberlerin yarısını düzgün anlayamıyor.Medya 16 dilde yarım yamalak günlük konuşmayı öğrenmiş adama 16 dil biliyor diyor.Mesela Tesla ve Nobel bildikleri yabancı dillerde teknik dökümanlar okuyup yazabiliyorlarmış.Şimdi sen gelde bu dil bilen adamları karşılaştır.

    Buzdağının görünen yüzüyle değil , görünen yüzünün yarısıyıla idare ediyoruz.

    Siyaet konusuna gelince adam komünizm kötüdür komünizmin amk diyor ama harbiden komünizmin yazılışını bile bilmiyor bir çoğu.Kominizm,kominism,komunuzim falan yazıyorlar.Küfür ettikleri konu hakkında hiçbir fikirleri yok.

    Adam Atatürke küfür ediyor ama wikipediadan bile Atatürkün hayatını okumamış.Sağda solda ondan bilgisi fazla olmayan insanlardan duyduğu abuk subuk bilgilerle o da Atatürk düşmanı oluyor.

    Adam sadece Hitleri ve 2.dünya savaşını genel olarak bilince bide üstüne internetten 5-10 tarih anlatımı videosu izleyince ben tarih biliyorum diyor sağda solda.Ben bu tip adamlara sadece gülüyorum.

    Kimseye gerekli gereksiz şeyleri okuyun demiyorum ama gerekli olan ve okunması gerekenleri bari gerektiği kadar okumaya çalışalım.

    Sevgiler,saygılar,bol güneşler.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek

    Niye okusun TV var! İnternet var!

    Yada ihtiyacı varmı ki 2 kelimeyi bi araya getirememeyi zaten dert edecek kapasitesi yok. bakın çevrenize insanlara bakın. okuluma bakıyorum. Sadece üniversiteyi okumak için öylesine geliyor diplomam olsunda ne olursa olsun. genç nufus özellikle benim kuşağım 90 lar ve sonrası bence berbat durumda. O amerikalıdan bir farkı yok.

     

    geçenlerde hümanist yaklaşımlarıyla dikkatimi çeken sohbet ettiğim bir arkadaşım fetüşçu tayfanın  sık sık dile getirdiği vahdettin aslında hain değildi atatürk ile birliktiler gibi bir yaklaşımı konuştuk. Adam anlattı durdu aynı yayın organlarının bu yayın organları içerisindeki yazarların fikirlerini bana söyledi. Nutuk okumak aklına bile gelmemiş ama. Bizde okumamanın yanında okusak bile taraflı okumak var malesef. Koyun gibiyiz kim nere çekerse ona göre şekil veriyoruz hayatımıza.

    ExpirE tarafından 22/May/13 15:18 tarihinde düzenlenmiştir

    "bea"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek

    senin konuştuğun konular hakkında fikrin olduğunu düşünüyormusun ?

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pompaci
    pompaci's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Haziran/2007
    Erkek

    kim dedi cahiliye dönemi, ortaçağ bitti diye.


    hayat boş pompala çoşşş :):)...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    kitap okumaktan nefret ederim ömrümde hiç bir kitabın sonunu getirmemişimdir.

    ama düz dünya belgesel izlerim belgesel hastasıyımdır hatta her günün farklı belgeselleri vardır 

    ama okumak herzaman şart :)


    Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar facebook sayfasında >>> facebook.com/cilginsigortaci █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Eylül/2012
    Homo

    benimde tarih bilgim sığdır açıkçası, ama genel olarak yazıya ithafen konuşuyorum tam tersini düşünüyorum genel olarak ortama ve gençlere bakınca ciddi anlamda yozlaşma görünüyor genç kızlar justin justin erkekler desen cinsel birleşim dışında birşey düşünmekten aciz üniversite öğrencisi olmuş ama kafası hala orta okulda kalmış bir ton genç ama yinede doğru yerlerde doğru şeyleri okuyan doğru şeyleri düşünen doğru şeyleri yazan bir çok genç arkadaşıda gördüm genel olarak genç yaştaki arkadaşların başta bahsettiğim yanlış yetiştirilmiş çocuklar hariç iyi yerlere gittiğini düşünüyorum gözlemliyorum ben

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek
    VBDream bunu yazdı

    senin konuştuğun konular hakkında fikrin olduğunu düşünüyormusun ?

    Gene olarak evet konuştuğum konular hakkında bilgim var.Bilmediğim konu hakkında da zaten yorum yapmıyorum ben bilmiyorum diyorum.

    Mesela ticaret,müzik,ekonomi,sağlık hakkında hayatımda hiç yorum yapmamışımdır.

    Bu konuda ben en başta yazdığım alanlar hakkında pek bilgiliyim falan diye bişey anlamayın.Öyle bişey kastetmiyorum.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2005
    Erkek

    Hele ki, bilgi sahibi olmadan fikir beyan eden olunca kafam atıyor.


    Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Nisan/2010
    Erkek

    Adam Amerikan , illa Atatürkü okuyup hakkında bilgi sahibi olmak zorunda değil . Sen Amerikan tarihini okudun mu ? Yada Amerikayı kuranlar hakkında bilgi sahibimisin ? Kusura bakma ama saçmalamıssın.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    okumakdan değil hocam "okumaktan" :) geri kalan söylediklerinin bir kısmına katılıyorum.Neden "Bir kısmı" dediğimi ise şöyle açıklayayım okumak meziyet değildir okuduğunu objektif yorumlayabilmek önemlidir.Misal açıp richard dawkins okurken (dinsiz la bu adam) öngörüsüyle okuyorsan zaten okuduğundan bi bok anlamazsın.Ama okuduğun verileri objektif değerlendirmeye tabi tutabiliyorsan o zaman sen okuduğundan çıkarım yapabiliyorsun demektir.Zaten bu çıkarımlar sonucu bir şey öğrenmiş oluyorsun.

    sokoban tarafından 22/May/13 15:22 tarihinde düzenlenmiştir

    .
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek
    JackDaniels bunu yazdı

    Adam Amerikan , illa Atatürkü okuyup hakkında bilgi sahibi olmak zorunda değil . Sen Amerikan tarihini okudun mu ? Yada Amerikayı kuranlar hakkında bilgi sahibimisin ? Kusura bakma ama saçmalamıssın.

    tamam

Toplam Hit: 4522 Toplam Mesaj: 56