folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Ölümsüzlük Mümkün Müdür?

Ölümsüzlük Mümkün Müdür?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

Ben bulunsun demedim abi klonlama var olan birşey birde zihin transferi gerçekleşirse diyorum. Bu soruya cevap veremeyiz şu an ama insanın aklını kurcalıyor işte

destination@tahribat.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Ray52Lewis bunu yazdı
    iLLuMiNaTi bunu yazdı

10 sene öncesinden neyi, ne kadar net hatırlayabiliyorsun ?

300, 500, 1200 yıl sonra ne kadar nakledilirse nakledilsin sen gene eskileri unutacasksın..

Ölümsüzlüğü bulan bir nesil için, unutkanlığa çare bulmak çok zor olmasa gerek.

Senin deyişinle dünyadaki çoğu hastalığa çözüm bulunmuşken hepsine bulunması zor olmasa gerek anlamına gelir.

Ama işler öyle yürümüyor ne yazık ki be anacım..

Aycıra beyinle ilgili bir belgesel izlemiştim. Beynin sınırsız bir kapasitede olmadığını ve her gün uyku esnasındayken geçmişe ait bilinç altında olmayan gereksiz ayrıntıları sildiğini ve bu sebeplede zamanla tekrarlanmayan çoğu şeyin unutulduğunu açıkca vurguluyordu..

Örnek ; Fotoğrafik hafızaya sahip ( öyle bendede var herşeyi hatırlarım olayı dğeil dünyada 9 tane varmış kayıtlarda adamlar bilmem kaç bin sayfalık kitap okuyor sayfası sayfasına hatılıyor tıbben kanıtlanmış kşiler ) kişilerin 20-25 li yaşlarında beyin kanamasından öldüğüde bir gerçektir.

iLLuMiNaTi tarafından 28/Tem/13 23:29 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek
    iLLuMiNaTi bunu yazdı
    Ray52Lewis bunu yazdı
    iLLuMiNaTi bunu yazdı

300, 500, 1200 yıl sonra ne kadar nakledilirse nakledilsin sen gene eskileri unutacasksın..

Ölümsüzlüğü bulan bir nesil için, unutkanlığa çare bulmak çok zor olmasa gerek.

Senin deyişinle dünyadaki çoğu hastalığa çözüm bulunmuşken hepsine bulunması zor olmasa gerek anlamına gelir.

Ama işler öyle yürümüyor ne yazık ki be anacım..

Aycıra beyinle ilgili bir belgesel izlemiştim. Beynin sınırsız bir kapasitede olmadığını ve her gün uyku esnasındayken geçmişe ait bilinç altında olmayan gereksiz ayrıntıları sildiğini ve bu sebeplede zamanla tekrarlanmayan çoğu şeyin unutulduğunu açıkca vurguluyordu..

Örnek ; Fotoğrafik hafızaya sahip ( öyle bendede var herşeyi hatırlarım olayı dğeil dünyada 9 tane varmış kayıtlarda adamlar bilmem kaç bin sayfalık kitap okuyor sayfası sayfasına hatılıyor tıbben kanıtlanmış kşiler ) kişilerin 20-25 li yaşlarında beyin kanamasından öldüğüde bir gerçektir.

onu da yazacaktım ama giriş çok uzun olsun istemedim. oda aklıma geldi hafıza patlması. beynin tutarsızlığı vs vs. aslında herşey mümkün şu dünyada ama belkide insan beyni hala gelişimini tamamlamadı

destination@tahribat.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ziraatci
    Ziraatci's avatar
    Erkek
    ismimizi hatirlayan son kisi öldügunde bizde ölürüz
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Bu kitapta herşey var demiyorum, ama bi okuyun eğerki çook merak ediyorsanız. (Evrene yayılma, koloniler, ölümsüzlüğün yolu falan var. Bilimkurgu roman)
    http://www.dr.com.tr/kitap/yasli-adamin-savasi/john-scalzi/edebiyat/roman/bilim-kurgu/urunno=0000000389354

:)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek

Olumsuzluk su an icin imkansiz gozukse de yasamin gelecek donemlerinde mumkun. Su anda bu konu tip dalini daha cok ilgilendiriyor gibi gunumuz kosulariyla.Gelecekte bilemiyorum, mesela paralel evrene gecis mumkun olur bu kosullari tamamen degistirir.Yeni olanaklar dogar vs..

Olaya su anda tip gozuyle bakacak olursak.Olumsuzluk dedigimiz durum butun sistemin canli kalmasini saglamak.Yani bazi dinamiklerde su kosullarda degisiklige gitmek gerekir boyle bir amac dogrultusuda. Bildiginiz gibi sistemler de degisklik yapmaya gelinmiyor,Birbirini tetikleyen bir cok sey soz konusu.Her ne kadar harita cikarilmis da olsa.Sonucu bilinmeyen bir cok sey ortaya cikiyor.

Bu noktada elimizde yanlizca tip ile ilgili yapacak bir sey yok. Ama diger bilim dallari devreye girince isler degisebilir.Bence cozum astronomi-kimya-biyoloji uclusunde yatiyor.

Su anda bilgilerim yazaaklarimi desteklemede cok yetersiz.Bir kurgu dusunecek olsaydim.Yeni kosullarin oldugu farkli gezegenlerde calismalarima devam ederdim.Dedigim gibi insani canli tutan dinamikler neler bunlari dahi tam bilemiyorum.Fakat demek istedigim olumsuzluk mumkun olacaksa toplumun bir araya gelmesiyle dayanismasiyla olacak.Yani bir bilim adaminin cikipta buna yakin bir sey bulabilecegini zannetmiyorum

Ayrica olumsuzlugu bulunacagi donemde ben irk din vatan ayriminin da kalmis olacagini sanmiyorum. Cok sey degismis ve bazi seyler netlesmis olacaktir.Yani olumsuzluk ortak amac oldugunda bulunabilir bence.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyr00t
    Keyr00t's avatar
    Erkek

mümkündür hocam dindar bir adamım ve mümkündür.

Nasılki bi adam hasta oluyor ameliyat olarak normalde ölmesi gerekirken ömrünü uzatıyorsa bilim geliştikçe bu çok daha ileri düzeye taşınacak ama son tahlilde evren yokolacağı için her canlı yine ölümü tadacaktır.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek
    DestinatioN bunu yazdı
    insan beyni hala gelişimini tamamlamadı

iste benim dusundugum 2.yolda buydu.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

konu güzel ilerliyor ama uyku vakti geldi beyler herkese iyi geceler yarın malum pazartesi

bilim su pazartesiyede bir çözüm bulmalı :F

destination@tahribat.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek
    iLLuMiNaTi bunu yazdı
    husnuweb bunu yazdı
    iLLuMiNaTi bunu yazdı

Buraya reklam alınır demek geldi içimden..

İyide hatıralar bilgiler hepsi nakledildi varsayalım.. Ne kadarını hatırlayabileceksin..

Vs.. Vs.. Stabil bir sistem olmaz kısacası..

the man from earth gibi yani :)

O adam isa olduğunu tam olarak vurguladığı an yok ananın *mı ali sami diyip kapatacaktım az kalsın :D

he ya o kısım olmasaymış daha iyi olurmuş

Toplam Hit: 12388 Toplam Mesaj: 108