Ölümsüzlük Mümkün Müdür?
-
mümkündür ama önce ölmek gerekir....
-
be_cool bunu yazdı
abi adam hucre yenileyen kapsul yapti her sabah ac karnina atiyor.Hani olmedi adam? Bu kadar net ifadeler olumsuzluk ici biraz fazla degil mi? Yani olumsuzluk isin son basamagiysa bizim burda su an bunun yerine baska seyleri tartisiyor konusuyor paylasiyor olmaliydik aslinda aksi halde fanteziden oteye gitmiyor.
-
doğada ölümsüz kalabilen hiçbir şey yok ki insan ölümsüz kalabilsin mümkün değildir o yüzden
belki teknolojik gel,şmelerle bu süre biraz daha geriye atılabilir. -
Ohhh saatimizde çok uygun miss :) mümkün değildir.hocam yukardaki.müridin dediği gibi önce ölmen gerekir :)
-
be_cool bunu yazdı
son bir bakayım dedim konuya =)
hacı abi sen konuya dini yönden bakmışsın müslüman bir kişinin düşüncesi tabiki bu yonde olmalıdır ama benim anlatmak istediğim başka sen de anlıyorsun ama sorgulamak olmaz mantığıyla cevap verdiğini düşünüyorum yada tiye alıyorsun konuyu her şekilde saygım vardır. Bu sefer harbiden iyi geceler beyler :D
-
SeRDaR bunu yazdı
doğada ölümsüz kalabilen hiçbir şey yok ki insan ölümsüz kalabilsin mümkün değildir o yüzden
belki teknolojik gel,şmelerle bu süre biraz daha geriye atılabilir.Benim bildiğim bakterileri öldürmezsen, ölmez. Bilmeden nasıl bu kadar kesin konuşabiliyorsun?
-
Ölümsüzlüğün sırrı ölmekten geçer yeğen :D
-
whopper bunu yazdıbe_cool bunu yazdı
abi adam hucre yenileyen kapsul yapti her sabah ac karnina atiyor.Hani olmedi adam? Bu kadar net ifadeler olumsuzluk ici biraz fazla degil mi? Yani olumsuzluk isin son basamagiysa bizim burda su an bunun yerine baska seyleri tartisiyor konusuyor paylasiyor olmaliydik aslinda aksi halde fanteziden oteye gitmiyor.
hocam konu fanteziye gidecek tabi bir kaç saat önce iftarını yapmış çayını içmiş yayıla yayıla pc başında oturan adamlarız biz zaten fanteziyiz :))
-
İmkansızdır.
Müslümansan "Her canlı ölümü tadacaktır" ayeti kapı gibi duruyor.
Diğer dinlerdeyse ölüm vardır. ölüm olmayan din yoktur. Hatta reankarnasyonda bile ölürsün.
Dinle kitapla işin yoksa bilimsel olarakta organizmaların bozulacak hatta parçalanacak şekilde tasarlandığını bilmen gerekir. En baba yapıtaşımız karbon ve karbon bileşikleridir. Karbon yapısı gereği organik bileşiklerde stabil olamaz. Hatta geyiği bile yapılır. Tanrı ölmemizi istemeseydi bizi silikondan yapardı denir.
Tıp hiçbir zaman ölümsüzlük üzerine çözüm üretememiştir. üretme ihtimalide yoktur. Biri çıkıp bilimde bilinmeyen üzerine kesin yargı yapılamaz diyebilir ve doğrudurda ama bilinmeyen değil bilinen birşeyden yani karbondan bahsediyorum. Aslında sağdece karbonda değil, başka kaçamayacağın benzer durumlarda (güneş etkisi gibi) vardır. Kaza yada zehirlenme gibi durumlarda var. Biri seni katanayla 5 parçaya böldüğünde ne yapacaksın? Peki ya 120 ile giden Kamyonla D100 karayolu 25.km de kafa kafaya gelince?
Başka tür bedenlerde yaşamakta aslında yaşamak değildir. Bundan sonrası biraz felsefeye girer. Zihin naki vb. de yaşam devam etmez. Yaşam demek kendi varlığından haberdar olmak demektir. Namaz kılan robot süper namaz kılar ama ne yaptığını bilmez, sağdece hareket eder. Bilinç nakli yapabilmek yaşamı devam ettirmez. istemediğin şeyleri silmek için formatmı atacaksın. Zlhnini başka bir sisteme naklettiklerinde sağdece bilgiler gider bilinç gitmez. Dini inançda ruh kavramı vardır ve afrika kabile dinleri hariç ruh bedenden bedene geçmez.
Özetle birgün senin içinde el fatihaaa yadaa başka dindeki benzerleri olmadı gömün a.q. çocuğunu diyenler olacaktır. -
ben aslında bilimsel olarak konuştum ve gerçekten ciddiyetle cevapladım :)
bakterilerin aslında ölüm süz oldugunu söylemekte güc uzun ömürlüler diye biliriz ölümsüz olsalardı ölmezlerdi zaten :)
ve şu an büyük güçlerin elindeki tekneloji halka açılandan bi 35 40 sene önde gidiyor yani seni daha genç tuta bilirler örnek (Ajda pekkan )
ama ebedi seni bu bedende tutacak bir buluş yada insna gücü yoktur. fantaziden öteye gidemez