Panik Atak
-
Adamın sınavları hayatından daha önemli, ibret alınması gereken bir konu,
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı
Adamın sınavları hayatından daha önemli, ibret alınması gereken bir konu,
bunu biz istemiyoruz ki abi düzen sonucunda bu hale geliyoruz
@
DevilRullz sağolasın hocam psikiyatriden randevu aldım zaten ona gidene kadar şu atarax a devam edeyimde -
Lotus bunu yazdı
sınavdan önce üniversite hastanesinin acilinden daldım çarpıntım var diye göğsüme bileklerime birşeyler takıp kalp ritim şeysini çıkardılar tansiyonumu ölçtüler doktor geldi çarpıntın var mı şu an dedi var dedim oda yok dedi elindeki kağıda bakıp kalbin baya normal atıyor dedi neyse reçeteye atarax yazdı tanıyada anksiyete bozukluğu yazdı psikiyatriye görün dedi ister şimdi git istersen ilacı kullan ondan sonra git dedi neyse bi uğradım psikiyatriden randevu aldım ilacıda akşam dönüşte alacağımda bu atarax ne ayak daha önce kullanan var mı
Geçici çözüm sunmayı denemiş doktor ama sana uzun vadeli bi tedavi gerektirdiği için uzmanına baş vur hocam. Bu ilaçla bol bol uyursun ancak.
-
Çok ilginç bir hastalık gerçekten, bir link vericem ama kötü etki eder diye vermiyorum.
-
randevu aldım hocam gideceğim uzmana , mukavim hocam ne varmış şu linkte merak ettim atta bakalım
-
Panik atak konusunda ihtisas yaptım 6 senedir çekiyorum,baya bir yol aldım bu hastalık konusunda Ankara daki arkadaşlarıma yardımcı olabilirim isteyen olursa
-
kolay gelsin müritler kaç ay oldu bilemeyeceğim işte antidepresanları kullanıyordum 15 günde bir psikiyatriye gidiyordum ilk zamanlara göre daha iyiydim tabi ama geçen hafta isyan ettim kendi içimde bu antideprasanları kullanmayacağım diye bir anda kullanmayı bıraktım sonuç olarak tedavi etmediğini ve doğal olmadığını düşündüm bu ilaçları sorun psikolojikse kafamda çözerim sorunu dedim lakin ilacı içmeyi bıraktıktan 2 gün sonra kafa gitti benim dengede duramıyorum bir anda yürürken yada dururken dengem bozuluyor başım fena halde dönüyor ama denge kaybının baş dönmesiyle alakası yok bildiğin dengemi kaybediyorum ayakta dengede duramıyorum beynimi mengeneyle sıkıştırıyormuş gibi bir his var kafamın içinde , ilacın içindeki kağıdı okudum falan yoksunluk sendromu falan filan birşeyler yazıyor internetten araştırdım aha bu bendeki etkileri gösteriyormuş bende kaç gündür düşünüyordum benim beyinde bir problem mi var falan diye neyse perşembe doktora gideceğimde ilaçları bıraktığımı söylediğimde yüksek ihtimal normal tepki vermeyecektir çok biliyorsan kendini tedavi et şeklinde bir tepki vereceğini düşünüyorum ama bilgisi olan var mıdır sizde ilaçları almaya tekrar başlamalı mıyım yoksa bir süre sonra bu kafa dönmem geçer mi
-
-
Lotus bunu yazdı
kolay gelsin müritler kaç ay oldu bilemeyeceğim işte antidepresanları kullanıyordum 15 günde bir psikiyatriye gidiyordum ilk zamanlara göre daha iyiydim tabi ama geçen hafta isyan ettim kendi içimde bu antideprasanları kullanmayacağım diye bir anda kullanmayı bıraktım sonuç olarak tedavi etmediğini ve doğal olmadığını düşündüm bu ilaçları sorun psikolojikse kafamda çözerim sorunu dedim lakin ilacı içmeyi bıraktıktan 2 gün sonra kafa gitti benim dengede duramıyorum bir anda yürürken yada dururken dengem bozuluyor başım fena halde dönüyor ama denge kaybının baş dönmesiyle alakası yok bildiğin dengemi kaybediyorum ayakta dengede duramıyorum beynimi mengeneyle sıkıştırıyormuş gibi bir his var kafamın içinde , ilacın içindeki kağıdı okudum falan yoksunluk sendromu falan filan birşeyler yazıyor internetten araştırdım aha bu bendeki etkileri gösteriyormuş bende kaç gündür düşünüyordum benim beyinde bir problem mi var falan diye neyse perşembe doktora gideceğimde ilaçları bıraktığımı söylediğimde yüksek ihtimal normal tepki vermeyecektir çok biliyorsan kendini tedavi et şeklinde bir tepki vereceğini düşünüyorum ama bilgisi olan var mıdır sizde ilaçları almaya tekrar başlamalı mıyım yoksa bir süre sonra bu kafa dönmem geçer mi
antidepresanlar hiçbir zaman ŞAK diye bırakılmaz.! Doz azaltılarak bıraktırılır doktorlar tarafından, örnek: 20 mg ilacın önce 10 a düşürü sonra yarım halinde 5 bu sürecide biraz devam ettirir. Sonra şak diye kestirir.
Sen birden kestiğin için o sorunları yaşıyorsun, bir süre daha devam eder sonra normale dönersin.
-
Bu ataklardan 2 kere geldi başıma. ilkinde baba ölüyom ben dedim sonra dilim tutuldu konusamadım :D Yaşamayan anlayamaz,çok salakca gelebilir ama ciddi ciddi öleceğine inanıyor insan.Ben de kalp krizi geçirdiğimi düşünmüştüm bi 10-15 dk kıvrandım(bana 3-4 saat gibi geldi)Sonra zar zor yataktan çıkıp sürünerek koridora gittim o sırada babam sese uyanmış geldi yanıma..Sonra biraz yüzümü yıkadım nefes alıp vermem kolaylaştı,sonra istifra ettim..Garip bişeydi,2. de buna benzerdi..Diyeceğim o ki,en az hasarla atlatmak senin elinde..Sürekli kendini telkin etmelisin,bu gerçek değil diye.Atak anlarında en etkili olan şey bu.Ayrıca doktora gitmeyi de ihmal etme tabi..Ben gittim pek siklemedi 3-5 dk dinledi,sonra bi kaç soru sordu verdi 2-3 ilaç yolladı.İlk başlarda ooh ne güzel yeeaa bu ilaçlar ipimle kuşağım gibisinden geziniyordum ortalıkta.1-2 ay sonra,ulan dedim robot gibi olduk,bu ne sikko bişey dedim ardından zar zor 1 ay kadar daha kullanıp bıraktım.Son 4-5 aydır kullanmıyorum ilaç.Fakat buaralar yine sik gibiyim afedersin :D Tekrar görünmem gerek doktora ama naparım bilmiyorum