folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Php İle Mysql'daki Tablomun Satırlarının Sırasını Değiştirmek.



Php İle Mysql'daki Tablomun Satırlarının Sırasını Değiştirmek.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clickanddie
    Clickanddie's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Ocak/2010
    Erkek

    Arkadaşlar iyi akşamlar herkese.

    Ben çok araştırdım çok kurcaladım çok uğraştım ama aylardır evet abartmıyorum aylardır bu konuyu çözemedim. 

    Sorunum şu : 

    Benim mysql da "sayfalar" adlı bir tablom var. ve bu tablomda "id", "sayfa_adi", "sayfa_baslik" ve "sayfa_icerik" adlı 4 sütunum var. Bu sütunlardan adı "id" olan sütunum "int, auto-increment" değerinde. diğerleri longtext değerlerinde.

    Şimdi ben sayfalar.php adlı sayfa da bütün sayfaları html tablomun içerisine listeliyorum örn: "Ana sayfa, Ürünlerimiz, Projeler, Hakkımızda...." Bunlar alt alta listeleniyorlar. Ben bu sayfalar.php sayfasında bu listelediğim sayfaların sıralamalarını nasıl değiştirebilirim.

    sıralamaları "id" ye göre yapıyorum. id si küçük olan en üstte olacak şekilde aşağıya doğru sıralanıyolar.

    bazı cms sistemlerde gördüm bunu sayfa adlarının yanlarında aşağı yukarı ok tuşları var hatta ve hatta bazı cms sistemlerde sürükle bırak ile sayfa sıralaması yaptırıp veri tabanına kaydettiriyolar. Nasıl Yapabilirim bunu?

    işin özü mysql tablomun satırlarının sıralamarını nasıl değiştirebilirim ? 

    Yardımlarınız benim için çok önemli herkese iyi akşamlar tekrardan.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gencbeyin
    gencbeyin's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek

    integer bir alan daha açıyosun. yukarı taşı işleminde mevcut id'nin sıra değerinden 1 fazla olanı bir azaltıyorsun mevcutu 1 artırıyorsun. aşağı taşı işleminde tam tersi.

    order by siralama diyorsun sql'de.

    sürükle bırak yapanlarda süre sürüklenilen yeri yukarı ya da aşağımı diye bakıyorsun kaç sürüklenmişse mevcut id+artış yapıyosun. aradakilerin hepsine -1 yapıyorsun.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Aralık/2010
    Erkek

    http://en.wikipedia.org/wiki/Linked_list

     


    Damnant quod non intelligunt...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clickanddie
    Clickanddie's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Ocak/2010
    Erkek

    sayfalar.php ye form elemanı koyucam bu form un action ununu sirala.php ye atıyıcam kullanıcı sayfa adklarının yanındaki oklara basıp en altta da sıralamayı kaydet diye butona basınca değerler sırala.php ye aktarlıcak bu şekilde yapmam nasıl olur uygun olur mu acaba ? 

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clickanddie
    Clickanddie's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Ocak/2010
    Erkek

    anlamadım :( olmuyor ben salak mıyım

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Aralık/2010
    Erkek

    http://tahribat.com/Forum-Programlama-Hocamizin-Soyledigi-Laf-171600/

    şu konudakilerin bu konuyu okuması lazım :D 

     

    bi link attım bak yukarıda onu biraz incelemeye çalış


    Damnant quod non intelligunt...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clickanddie
    Clickanddie's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Ocak/2010
    Erkek

    :D hacım benim matematiğim çok iyi aslında ama şu sorunu nasıl çözecez bi el atı ver be :D 

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek

    Bknz : JS DATAGRID

    http://dhtmlx.com/docs/products/dhtmlxGrid/index.shtml

    http://www.hotscripts.com/blog/15-javascript-data-grids-enhance-html-tables/

    http://www.jeasyui.com/extension/datagridview.php

     


    Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mayıs/2007
    Erkek

    hocam veritabanındaki sayfalar tablona bir hücre daha ekle ona göre sıralama yaptır 

    örneğin; sen sayfalar.php dosyanda order by id desc olarak listeliyorsun 

    onun yerine sayfa_sira diye bir hücre ekleyip ona göre listelettir order by sayfa_sira desc diye

    halledemessen yaz yardımcı olalım


    snnyk.com - code is poetry all that i know...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mayıs/2006
    Erkek

    Order By ID Desc

    "Desc" olayını biliyorsundur?


    Ehl-i Byte
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clickanddie
    Clickanddie's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Ocak/2010
    Erkek

    Sevgili arkadaşlar hala sorunumu çözemedim şöyle bir şey yaptım ancak olmadı.

    1) tablo şu : id, sayfa_adi, sayfa_basligi.

    2) bunu yönetim panelindeki bir html tabloya çekiyorum while ile sıraltıyorum hepsini id lerini göre satır satır alt alta.

    3) Her satırın yanına aşağı ve yukarı oklar koydum. bu oklara şöyle bir link verdim : 

    <a href='sirala.php?id=$sayfa[id]&yon=asagi'>a</a> - <a href='sirala.php?id=$sayfa[id]&yon=yukari'>y</a>

    4)  Son olarakta link tıklayan sirala.php sayfasına get metoduyla iki değişken yollanıyor. Birisi id diğeri yön. ve sirala.php sayfasında bir tane daha değişken oluşturdum ve if komutuyla şunu yaptım. eğer yön = yukarıya ise id2 = id -1; dedim, eğer yön aşağıya ise id2 = id +1; dedim ve update komutuyla şunu yaptım :  

    mysql_query("UPDATE sayfalar SET id='$id' WHERE id='$id2'" ); 

    mysql_query("UPDATE sayfalar SET id='$id2' WHERE id='$id'" ); 

     

    ancak birinci update komutunu çalıştırıyor ve bitiriyor yani ikincisini çalıştırmıyor o yüzden de mesela yön aşağı ise ve id 4 ise 5. sayfanın id sini 4 yapıyor ama 4. sayfanın id sini 5 yapmıyor. :( 

Toplam Hit: 1967 Toplam Mesaj: 24