Piyasa Durgunluğu Her Yerde Aynı Mı ??
-
DE5TROY3R bunu yazdı
Altın düşük diye durgun piyasa.
Bu da doğru bir tespit. Şuan herkes altın yükselecek kafasıyla para harcamayıp elindeki parasını altına basıyor.
-
Para bir kısım faiz de
Bir kısım altında
Piyasa da nakit akılı yok kredi oranları yüksek krediye ulaşım kısıtlı
-
PathfindeR00 bunu yazdıLaNCeLoT bunu yazdıDrKeworks bunu yazdıPathfindeR00 bunu yazdıvgozacik bunu yazdı
Agalar selamın aleyküm bu aralar kim ağzını açsa piyasa durgun vs ben kendim de bir vodafone mağazasında mağaza müdürlüğü yapıyorum ve üst üste gelen aylar bize de vurdu mağazayı kapatıyoruz merak ettim aceba her yerde durum aynı mı ne olacak bu hal ??
bizim fabrika 2029 a sipariş alıyor.
ne üretiyorsunuz hocu
Pathfinder bu tip konularda hep muazzam bizim diyor hshsshsh
Baraj türbüni yapıyoruz :D yeni iş değiştirdim 3-4 ay oldu. ama önceki firmam da muazzamdı.
Hshsjsshsjsjshshsj
-
nereodi bunu yazdı
Para bir kısım faiz de
Bir kısım altında
Evet kankam benimle hemfikirsin NAKİT YOK en ciddi problemdir
Gerisi bir sekil kendi icinde ittirilir kaktirilir
Memur Maaslari da korkunc boyutta, bu nakitsiz surecte iş değil bu. Konut Kira fiyatlarini bastıramaması devletin sadece garip gurebayı değil memurları da zorlayabiliyor.
Ülkede kimse potansiyelini gerceklestiremeden yaslanip vefat ediyor en uzucusu bu, bazi ibneler agzi iyi laf yapiyor iyi orgutlenebiliyor diye ulke yonetip sadece kendi cevresinin potansiyelini yediriyor doyuruyor
Halkta iste mecburen olumu bekliyor isin ozeti.
-
LaNCeLoT bunu yazdınereodi bunu yazdı
Para bir kısım faiz de
Bir kısım altında
Evet kankam benimle hemfikirsin NAKİT YOK en ciddi problemdir
Gerisi bir sekil kendi icinde ittirilir kaktirilir
Memur Maaslari da korkunc boyutta, bu nakitsiz surecte iş değil bu. Konut Kira fiyatlarini bastıramaması devletin sadece garip gurebayı değil memurları da zorlayabiliyor.
Ülkede kimse potansiyelini gerceklestiremeden yaslanip vefat ediyor en uzucusu bu, bazi ibneler agzi iyi laf yapiyor iyi orgutlenebiliyor diye ulke yonetip sadece kendi cevresinin potansiyelini yediriyor doyuruyor
Halkta iste mecburen olumu bekliyor isin ozeti.
Memur maaşı ve asgari ücretin arasındaki makasın bu kadar olduğu veya buna yakın olduğu ikinci bir ülke yok.
-
mkyb bunu yazdıDE5TROY3R bunu yazdı
Altın düşük diye durgun piyasa.
Bu da doğru bir tespit. Şuan herkes altın yükselecek kafasıyla para harcamayıp elindeki parasını altına basıyor.
Altın 8500 leri gördü bir ara, ordan buraya düşünce kimse satmak istemez. O seviyelere veya üstüne çıkarsa ev araba arsa vs satışları artar. Böyle kaldıkça çoğu insan zararda niye satayım dicek.
-
Piyasanın durgunluğu altınla yada dolarla ilgili değil, direkt olarak faizle alakalı bir durum.
Şu an haram-helal düşüncesi olmayan bir insan nasıl bir ticaret-yatırım yapsın ki faiz gelirinden fazla kazansın.
-
İsin kötüsü enflasyon faizden daha yüksek. İnsanlar hem gunaha giriyor faiz aliyor diye hemde parasi buhar oluyor :) Aslinda bu açıdan bakinca faizin gunah olmaması lazım
ama bi yandan da 85 milyonun cebinden alinan para 2 milyon kisiye faiz olarak ödeniyor buradan bakinca da tam bir kul hakkı. Tam kuranda yazan ağıza kaynar su dökmeyi hakeden bir günahkarlik.
-
CEO bunu yazdı
Piyasanın durgunluğu altınla yada dolarla ilgili değil, direkt olarak faizle alakalı bir durum.
Şu an haram-helal düşüncesi olmayan bir insan nasıl bir ticaret-yatırım yapsın ki faiz gelirinden fazla kazansın.
Bir kaç gün önce bir arkadaşımı aradım erkek kuaförü işletiyordu istanbulda dükkan mülkü de onun du konuştuğumuzda kazanamadığını dükkanı 3.5M ya devri de 500 e verdiğini ve parayı banka faizine atıp 160k ya yakın para aldığını söyledi kafam kulağım rahat gider yok böyle daha mutluyum dedi şaşırdım açıkçası
-
vgozacik bunu yazdıCEO bunu yazdı
Bir kaç gün önce bir arkadaşımı aradım erkek kuaförü işletiyordu istanbulda dükkan mülkü de onun du konuştuğumuzda kazanamadığını dükkanı 3.5M ya devri de 500 e verdiğini ve parayı banka faizine atıp 160k ya yakın para aldığını söyledi kafam kulağım rahat gider yok böyle daha mutluyum dedi şaşırdım açıkçası
Faiz haram muhabbetini geçiyorum faizden gelen cidden bereketsiz. Faizin tek olayı paranızı enflasyona ezdirmemek. O da kısa bir süre için. Eğer elinize bu örnekte olduğu gibi büyük para geçerse en olmadı altın alın bir köşeye atın. Faizden gelen para ilk zamanlar tatlı gelebilir ama 2-3 sene sonra kafamı sikeyim diyebilirsiniz.