Piyasa Durgunluğu Her Yerde Aynı Mı ??
-
5-6 ay once arabami sahibinden satamadim, otobide verdim.
2-3 aydir da motorumu satamiyorum :D yine galeriye vericem gibi duruyor.
-
Enflasyonla mücadele için talep kısılıyor, ama hem faiz hem de enflasyon sürdürülemez bir seviyede kaldı, yüksek enflasyon-düşük faiz döneminin ve siyasi risk/belirsizliklerin diyetini de ödüyoruz. Küreselde petrol fiyatları yükseliyor ki bu piyasalara daha yansıyacak, savaş devam ediyor.
edit: Çözüm tarafında da işte MIT'li profesör Daron Acemoğlu'nu dinliyoruz, yapısal reformlar demokratik kurumlar falan diyor adam ama, ABD'yi yöneten adamlar baya baya kendi çıkarları doğrultusunda bizimkine ihtiyacı olan meşruiyeti vereceklerini söylüyor. Eğer "güçlü demokratik kurumları" olan ülkelerin refahı, benim onlar için kullanışlı olmamdan geçiyorsa ben nasıl reform yapıp "onlar gibi" olacağım? Demek ki devlet değil de sistemsel düzeyde bakarsak ciddi bir kırılma olana dek çözüm değil sadece döngüler var bizim için, akıllı olursak kırılmanın yönünü tayin edebiliriz ama zamanını değil.
slanger tarafından 26/Tem/26 17:33 tarihinde düzenlenmiştir -
samaccc bunu yazdıLaNCeLoT bunu yazdısamaccc bunu yazdı
Ev fiyatları hiçbir zaman düşmez, düşemez.
1000 Ev lazım, biz 500 üretiyoruz . Toki olmasa oda yok .
Maliyet her gün aralıksız artıyor. 1 ayda mazot 6 mı 8 mi defa zam gelmiş .
İşçilik zaten allahu ekber. Kaliteli ustalar uçmuş .
Bireysel yaşam hızla artıyor. Önemli etken
Bireysel zengin hızla artıyor . En önemli etken, benim 20m param olsa ev arsa alırım , şaşmaz gerçek .
Doğru konumda Ev bulmak zor . S1kim sonik dağ başı projeleri saymıyorum.
Ev dükkan satıp tl faize koymak , kafana sıkmakla aynı şey . Birdaha o konumda ne Ev ne dükkan bulamazzsın.
Ülke nüfusu , belirsiz sayıda arttı. Üstüne deprem geldi .
Bireysel Zengine güldüm aw
Aynen bide bunların kara paracı olanları var. En büyük problem onlar .
Boşanma oranları bile Ev fiyatlarının düşmesine engel .
Aile evi , apartmanı olayıda bitiyor .
Herkes solo .
Gerçi ne konuşuyorum
Tuttukları dolar 47 lira
İşsizlik %30 üstü
Cari açık rekor
Faiz ödemeleri rekor
Enflasyon düşmüyor
Siyaset ortada
Sanayi bitik
Faiz %40 üstü
Açlık Sınırı 38 bin
Asgari ücret 28 bin
Güzel 1 en 15.000.000
Güzel 1 araba 4.000.000
Ortopedik bir spor ayakkabı 15.000
İssizlik %40 tan fazladir emekli zil fakir ve 30 a kadar okuyanlari saymiyorlar amk haushsushsush.
-
Şu an kim var kim yok malını satıp altın alıyor. Şu an double piyasada sıkım mevcut. Abd altını tutuyor. AKP doları. Bu ikisi bir salınsa gram altın direkt 12-13k görür. Herkes bunun farkında. Kapalıçarşıya gidin altın sorun Satan yok adam akıllı. Küçük esnaflar em küm ediyor. Altın satmaya gidince harem altından yüksek teklif veriyorlar bazı durumlarda...
-
3 yıldır gıttıkce kotulesıyor
-
Hem SGK'lı bir işte çalışıyorum; hemde ek gelir sahibiyim ama böyle boktan bir piyasa bu zamana kadar hiç görmedim. Sokaklar insan kaynıyor ama esnafa uğrayan yok...
-
vgozacik bunu yazdıCEO bunu yazdı
Piyasanın durgunluğu altınla yada dolarla ilgili değil, direkt olarak faizle alakalı bir durum.
Şu an haram-helal düşüncesi olmayan bir insan nasıl bir ticaret-yatırım yapsın ki faiz gelirinden fazla kazansın.
Bir kaç gün önce bir arkadaşımı aradım erkek kuaförü işletiyordu istanbulda dükkan mülkü de onun du konuştuğumuzda kazanamadığını dükkanı 3.5M ya devri de 500 e verdiğini ve parayı banka faizine atıp 160k ya yakın para aldığını söyledi kafam kulağım rahat gider yok böyle daha mutluyum dedi şaşırdım açıkçası
Bu kafayı da anlamış değilim faiz den aldığı 160 bin en fazla 1 sene idare eder buneflasyonla bir sene sonra aynı dükkanı almaya çalışsın alayacak ozaman
-
Gittiğim her yerde özellikle "İşler nasıl?" diye soruyorum. Herkesin cevabı aynı: "İşler çok kötü."Eskiden en azından "Şükür, geçiniyoruz." derlerdi. Hele o tarikatçı esnaflar, iş olmasa bile ağızlarından "Şükür." eksik olmazdı. Geçen hafta konuştuğum insanların neredeyse hepsi "İşler çok kötü." diyor. Şükür de demiyolar :)
Şu an bu düzende rahat yaşayanlar, devletten maaş alanlar. Ama esnaf da işçi de perişan durumda.
E Mazot düşmez .Böyle giderse yıl sonuna kadar da litresi 100 TL olur , habire zam geliyor.
Seminerist tarafından 26/Tem/26 22:25 tarihinde düzenlenmiştir -
boktan ve vasat. ben bero kingo kutsal dildo alıcanız babafingo yeniden maliye bakanı yapılacakmış.
-
Çok katmanlı bir ekonomik kriz içindeyiz
Tekstil sektöründeyim bir çok fabrika kapattı kalanlarda kur baskısı yüzünden sürekli küçülmeye gidiyor