folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Piyasa Durgunluğu Her Yerde Aynı Mı ??

Piyasa Durgunluğu Her Yerde Aynı Mı ??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

5-6 ay once arabami sahibinden satamadim, otobide verdim. 

2-3 aydir da motorumu satamiyorum :D yine galeriye vericem gibi duruyor.

black implies white, self implies other, life implies death.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek

Enflasyonla mücadele için talep kısılıyor, ama hem faiz hem de enflasyon sürdürülemez bir seviyede kaldı, yüksek enflasyon-düşük faiz döneminin ve siyasi risk/belirsizliklerin diyetini de ödüyoruz. Küreselde petrol fiyatları yükseliyor ki bu piyasalara daha yansıyacak, savaş devam ediyor.

edit: Çözüm tarafında da işte MIT'li profesör Daron Acemoğlu'nu dinliyoruz, yapısal reformlar demokratik kurumlar falan diyor adam ama, ABD'yi yöneten adamlar baya baya kendi çıkarları doğrultusunda bizimkine ihtiyacı olan meşruiyeti vereceklerini söylüyor. Eğer "güçlü demokratik kurumları" olan ülkelerin refahı, benim onlar için kullanışlı olmamdan geçiyorsa ben nasıl reform yapıp "onlar gibi" olacağım? Demek ki devlet değil de sistemsel düzeyde bakarsak ciddi bir kırılma olana dek çözüm değil sadece döngüler var bizim için, akıllı olursak kırılmanın yönünü tayin edebiliriz ama zamanını değil.

slanger tarafından 26/Tem/26 17:33 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    samaccc bunu yazdı
    LaNCeLoT bunu yazdı
    samaccc bunu yazdı

Ev fiyatları hiçbir zaman düşmez, düşemez. 

1000 Ev lazım,  biz 500 üretiyoruz . Toki olmasa oda yok .

Maliyet her gün aralıksız artıyor. 1 ayda mazot 6 mı 8 mi defa zam gelmiş . 

İşçilik zaten allahu ekber.  Kaliteli ustalar uçmuş . 

Bireysel yaşam hızla artıyor.  Önemli etken

Bireysel zengin hızla artıyor .  En önemli etken, benim 20m param olsa ev arsa alırım , şaşmaz gerçek . 

Doğru konumda Ev bulmak zor . S1kim sonik dağ başı projeleri saymıyorum. 

Ev dükkan satıp tl faize koymak , kafana sıkmakla aynı şey . Birdaha o konumda ne Ev ne dükkan bulamazzsın.  

Ülke nüfusu , belirsiz sayıda arttı.  Üstüne deprem geldi .

Bireysel Zengine güldüm aw

Aynen bide bunların kara paracı olanları var. En büyük problem onlar . 

Boşanma oranları bile Ev fiyatlarının düşmesine engel . 

Aile evi , apartmanı olayıda bitiyor . 

Herkes solo .

Gerçi ne konuşuyorum 

Tuttukları  dolar 47 lira

İşsizlik %30 üstü

Cari açık rekor 

Faiz ödemeleri rekor

Enflasyon düşmüyor

Siyaset  ortada

Sanayi bitik

Faiz %40 üstü

Açlık Sınırı 38 bin

Asgari ücret 28 bin

Güzel 1 en 15.000.000

Güzel 1 araba 4.000.000

Ortopedik bir spor ayakkabı 15.000

İssizlik %40 tan fazladir emekli zil fakir ve 30 a kadar okuyanlari saymiyorlar amk haushsushsush.

Kurtlar tasma takmaz....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Şu an kim var kim yok malını satıp altın alıyor. Şu an double piyasada sıkım mevcut. Abd altını tutuyor. AKP doları. Bu ikisi bir salınsa gram altın direkt 12-13k görür. Herkes bunun farkında. Kapalıçarşıya gidin altın sorun Satan yok adam akıllı. Küçük esnaflar em küm ediyor. Altın satmaya gidince harem altından yüksek teklif veriyorlar bazı durumlarda...

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

3 yıldır gıttıkce kotulesıyor 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    can498
    can498's avatar
    Erkek

Hem SGK'lı bir işte çalışıyorum; hemde ek gelir sahibiyim ama böyle boktan bir piyasa bu zamana kadar hiç görmedim. Sokaklar insan kaynıyor ama esnafa uğrayan yok... 

Bir bulutun aya ulaşma mücadelesiydi hayat...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdem358
    erdem358's avatar
    Erkek
    vgozacik bunu yazdı
    CEO bunu yazdı

Piyasanın durgunluğu altınla yada dolarla ilgili değil, direkt olarak faizle alakalı bir durum.

Şu an haram-helal düşüncesi olmayan bir insan nasıl bir ticaret-yatırım yapsın ki faiz gelirinden fazla kazansın.

Bir kaç gün önce bir arkadaşımı aradım erkek kuaförü işletiyordu istanbulda dükkan mülkü de onun du konuştuğumuzda kazanamadığını dükkanı 3.5M ya devri de 500 e verdiğini ve parayı banka faizine atıp 160k ya yakın para aldığını söyledi kafam kulağım rahat gider yok böyle daha mutluyum dedi şaşırdım açıkçası

Bu kafayı da anlamış değilim faiz den aldığı 160 bin en fazla 1 sene idare eder buneflasyonla bir sene sonra aynı dükkanı almaya çalışsın alayacak ozaman 

Yav he he
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seminerist
    Seminerist's avatar
    Erkek

Gittiğim her yerde özellikle "İşler nasıl?" diye soruyorum. Herkesin cevabı aynı: "İşler çok kötü."Eskiden en azından "Şükür, geçiniyoruz." derlerdi. Hele o tarikatçı esnaflar, iş olmasa bile ağızlarından "Şükür." eksik olmazdı. Geçen hafta konuştuğum insanların neredeyse hepsi "İşler çok kötü." diyor. Şükür de demiyolar  :)

Şu an bu düzende rahat yaşayanlar, devletten maaş alanlar. Ama esnaf da işçi de perişan durumda.

E Mazot düşmez .Böyle giderse yıl sonuna kadar da litresi 100 TL olur , habire zam geliyor.

Seminerist tarafından 26/Tem/26 22:25 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

boktan ve vasat. ben bero kingo kutsal dildo alıcanız babafingo yeniden maliye bakanı yapılacakmış. 

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bychaos
    bychaos's avatar
    Erkek

Çok katmanlı bir ekonomik kriz içindeyiz 

Tekstil sektöründeyim bir çok fabrika kapattı kalanlarda kur baskısı yüzünden sürekli küçülmeye gidiyor

İyi bir kalça sahibi olmanın, iyi bir kafa sahibi olmaktan daha fazla prim yaptığı bir ülkede, hiçbir şey daha ileriye gitmez. . Can Dündar.
Toplam Hit: 3405 Toplam Mesaj: 62
i̇ş piyasa durgunluk