folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Piyasa Durgunluğu Her Yerde Aynı Mı ??

Piyasa Durgunluğu Her Yerde Aynı Mı ??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek

sepet yapın , tl den uzak durun .

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    taekwondo bunu yazdı

sepet yapın , tl den uzak durun .

direk altına geçin mübarek hiç düştüğünü hatırlamam (: 1 ay düşse bile kesin telafi eder.

ben ilk iyi hatırlıyorum emekli olduğum sene yani 2019'da 31=otuzbir yaşımda (: çeyrek altınımı alırken beynime iyi kazımışım; 88 doğumluyum çeyrek altın 5000'in altında doğum tarihim kadardı yani= 4880 liraydı şimdi bakıyorum netten=

Altın Birimi Alış Satış
    Çeyrek Altın 9.890,4100 10.118,8200

mübarek 7 senede 2 katından fazla kâr etmiş. böyle 7 senede kim kime verir bu kadar para?

durgunluk konusuna gelince; yine benden örnekle bana 20.000 idi 23 bin küsür oldu galiba bunun yerine atıyorum 50.000 lira yapsalar kahvaltımı bile hergün başka yerde yemezsem :D hem;

---

• Türkiye: Yapılan kıyaslamalarda Türkiye, verdiği euro cinsinden ortalama ve taban emekli aylıklarıyla (dönemsel kur ve zamlara göre yaklaşık 230 - 350 Euro bandında) Avrupa’daki en düşük maaş veren ülkeler arasında başı çekmektedir. [1, 2, 3]
    • Batı ve Kuzey Avrupa: Almanya, Fransa ve Hollanda gibi ülkelerde en düşük taban veya sosyal yardımlı emekli aylıkları bile 900 - 1.500 Euro aralığından başlamaktadır. [1, 2, 3]

---

olarak bilgiler buldum yorumları size bırakıyorum. dikkat edin under. amcamız eller klavye mousede hazır bekler :D saygılar&sevgiler amcacım (;

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

faizin yüksek olduğu yerde kimse kolay kolay yatırım yapmaz yapmıyor emlakçılar ile görüşüyorum çok kârlı projeler hariç piyasa durdu diyorlar

tamam paranın değerini korumak için faiz yüksek

bu seferde sermaye parayı ticarette harcamak yerine faize koyarak para kazandığı için piyasa para görmüyor.

10 milyon tl nin anlık faiz geliri 300-330 bin tl arasında 

aynı paraya adam ev alsa yatırımlık maksimum 60.000 tl kira alacak oda düzenli alıp almayacağı belli değil.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

esnaf bitti
    turizm bitti
    ihracat bitti
    tarım bitti
    hayvancılık bitti.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    TheAvenqer bunu yazdı

Piyasanın durgunluğu bir taraftan ai ile işlerin azalması bir taraftan bilmiyorum sonumuz ne olacak

kpss + kamu sektoru 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek

7 yilda x2 kazanç değildir. Micron alsan biryilda x8 . Idi :) europower 3 ayda 3 kata yakin enstrumanlar cigalyilabilir

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    taekwondo bunu yazdı

7 yilda x2 kazanç değildir. Micron alsan biryilda x8 . Idi :) europower 3 ayda 3 kata yakin enstrumanlar cigalyilabilir

bana göre çok iyi bir kazanç  hocam. hemde helal, hiç suya sabuna bulaşmadan yattığım yerden kazancım oluyor (;

micron ve europower dediklerin ne oluyorki hiç duymamışım.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    can498
    can498's avatar
    Erkek
    ajan1111 bunu yazdı
    taekwondo bunu yazdı

bana göre çok iyi bir kazanç  hocam. hemde helal, hiç suya sabuna bulaşmadan yattığım yerden kazancım oluyor (;

Bencede 7 yılda X2 artış kazanç değildir.

Kaynak:Türkiye'de son 7 yılda (Temmuz 2019 - Temmuz 2026 arası) TÜİK Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerine göre bir ürünün fiyatı ortalama 10 katına çıkmıştır. Bu durum, son 7 yıldaki resmi kümülatif (birikimli) enflasyonun yaklaşık %904,5 seviyesinde gerçekleştiğini göstermektedir

Bir bulutun aya ulaşma mücadelesiydi hayat...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    can498 bunu yazdı
    ajan1111 bunu yazdı
    taekwondo bunu yazdı

Kaynak:Türkiye'de son 7 yılda (Temmuz 2019 - Temmuz 2026 arası) TÜİK Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerine göre bir ürünün fiyatı ortalama 10 katına çıkmıştır. Bu durum, son 7 yıldaki resmi kümülatif (birikimli) enflasyonun yaklaşık %904,5 seviyesinde gerçekleştiğini göstermektedir

arkadaşlar kabul benim ilk 1000 lira aylık alırken aldığım en basit çikolata 1,25 lira idi aldımmı 4 tane alıyordum direk 5 lira şuan 1 tanesi 6,küsür liralarda hatta bazen 7,küsür lira görüyorum. kişilik olarak; bu yüzden almıyorum o kadar para verilir mi diye (:

bence önceki hükümetlere göre yine iyi durumda. oranlarsak; en basit çikolatam 5 katına çıkmışken maaşım 20 katına çıkmış durumda. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    can498
    can498's avatar
    Erkek
    ajan1111 bunu yazdı
    can498 bunu yazdı
    ajan1111 bunu yazdı
    taekwondo bunu yazdı

arkadaşlar kabul benim ilk 1000 lira aylık alırken aldığım en basit çikolata 1,25 lira idi aldımmı 4 tane alıyordum direk 5 lira şuan 1 tanesi 6,küsür liralarda hatta bazen 7,küsür lira görüyorum. kişilik olarak; bu yüzden almıyorum o kadar para verilir mi diye (:

bence önceki hükümetlere göre yine iyi durumda. oranlarsak; en basit çikolatam 5 katına çıkmışken maaşım 20 katına çıkmış durumda. 

ama eskiden alıyordun, günümüzde Çikolata 5 kat , maaş 20 kat zamlandı ise neden Şimdide almıyorsun?  senin mantıktan yürürsek 20/5 =4  kat daha fazla alabilirsin... :)

Bir bulutun aya ulaşma mücadelesiydi hayat...
Toplam Hit: 5024 Toplam Mesaj: 82
i̇ş piyasa durgunluk