Piyasa Durgunluğu Her Yerde Aynı Mı ??
-
sepet yapın , tl den uzak durun .
-
taekwondo bunu yazdı
sepet yapın , tl den uzak durun .
direk altına geçin mübarek hiç düştüğünü hatırlamam (: 1 ay düşse bile kesin telafi eder.
ben ilk iyi hatırlıyorum emekli olduğum sene yani 2019'da 31=otuzbir yaşımda (: çeyrek altınımı alırken beynime iyi kazımışım; 88 doğumluyum çeyrek altın 5000'in altında doğum tarihim kadardı yani= 4880 liraydı şimdi bakıyorum netten=
Altın Birimi Alış Satış Çeyrek Altın 9.890,4100 10.118,8200 mübarek 7 senede 2 katından fazla kâr etmiş. böyle 7 senede kim kime verir bu kadar para?
durgunluk konusuna gelince; yine benden örnekle bana 20.000 idi 23 bin küsür oldu galiba bunun yerine atıyorum 50.000 lira yapsalar kahvaltımı bile hergün başka yerde yemezsem :D hem;
---
---
olarak bilgiler buldum yorumları size bırakıyorum. dikkat edin under. amcamız eller klavye mousede hazır bekler :D saygılar&sevgiler amcacım (;
-
faizin yüksek olduğu yerde kimse kolay kolay yatırım yapmaz yapmıyor emlakçılar ile görüşüyorum çok kârlı projeler hariç piyasa durdu diyorlar
tamam paranın değerini korumak için faiz yüksek
bu seferde sermaye parayı ticarette harcamak yerine faize koyarak para kazandığı için piyasa para görmüyor.
10 milyon tl nin anlık faiz geliri 300-330 bin tl arasında
aynı paraya adam ev alsa yatırımlık maksimum 60.000 tl kira alacak oda düzenli alıp almayacağı belli değil.
-
esnaf bitti
turizm bitti
ihracat bitti
tarım bitti
hayvancılık bitti. -
TheAvenqer bunu yazdı
Piyasanın durgunluğu bir taraftan ai ile işlerin azalması bir taraftan bilmiyorum sonumuz ne olacak
kpss + kamu sektoru
-
7 yilda x2 kazanç değildir. Micron alsan biryilda x8 . Idi :) europower 3 ayda 3 kata yakin enstrumanlar cigalyilabilir
-
taekwondo bunu yazdı
7 yilda x2 kazanç değildir. Micron alsan biryilda x8 . Idi :) europower 3 ayda 3 kata yakin enstrumanlar cigalyilabilir
bana göre çok iyi bir kazanç hocam. hemde helal, hiç suya sabuna bulaşmadan yattığım yerden kazancım oluyor (;
micron ve europower dediklerin ne oluyorki hiç duymamışım.
-
ajan1111 bunu yazdıtaekwondo bunu yazdı
bana göre çok iyi bir kazanç hocam. hemde helal, hiç suya sabuna bulaşmadan yattığım yerden kazancım oluyor (;
Bencede 7 yılda X2 artış kazanç değildir.
Kaynak:Türkiye'de son 7 yılda (Temmuz 2019 - Temmuz 2026 arası) TÜİK Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerine göre bir ürünün fiyatı ortalama
10 katına çıkmıştır. Bu durum, son 7 yıldaki resmi kümülatif (birikimli) enflasyonun yaklaşık %904,5 seviyesinde gerçekleştiğini göstermektedir -
can498 bunu yazdıajan1111 bunu yazdıtaekwondo bunu yazdı
Kaynak:Türkiye'de son 7 yılda (Temmuz 2019 - Temmuz 2026 arası) TÜİK Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerine göre bir ürünün fiyatı ortalama
10 katına çıkmıştır. Bu durum, son 7 yıldaki resmi kümülatif (birikimli) enflasyonun yaklaşık %904,5 seviyesinde gerçekleştiğini göstermektedir arkadaşlar kabul benim ilk 1000 lira aylık alırken aldığım en basit çikolata 1,25 lira idi aldımmı 4 tane alıyordum direk 5 lira şuan 1 tanesi 6,küsür liralarda hatta bazen 7,küsür lira görüyorum. kişilik olarak; bu yüzden almıyorum o kadar para verilir mi diye (:
bence önceki hükümetlere göre yine iyi durumda. oranlarsak; en basit çikolatam 5 katına çıkmışken maaşım 20 katına çıkmış durumda.
-
ajan1111 bunu yazdıcan498 bunu yazdıajan1111 bunu yazdıtaekwondo bunu yazdı
10 katına çıkmıştır. Bu durum, son 7 yıldaki resmi kümülatif (birikimli) enflasyonun yaklaşık %904,5 seviyesinde gerçekleştiğini göstermektedir arkadaşlar kabul benim ilk 1000 lira aylık alırken aldığım en basit çikolata 1,25 lira idi aldımmı 4 tane alıyordum direk 5 lira şuan 1 tanesi 6,küsür liralarda hatta bazen 7,küsür lira görüyorum. kişilik olarak; bu yüzden almıyorum o kadar para verilir mi diye (:
bence önceki hükümetlere göre yine iyi durumda. oranlarsak; en basit çikolatam 5 katına çıkmışken maaşım 20 katına çıkmış durumda.
ama eskiden alıyordun, günümüzde Çikolata 5 kat , maaş 20 kat zamlandı ise neden Şimdide almıyorsun? senin mantıktan yürürsek 20/5 =4 kat daha fazla alabilirsin... :)