Satılık Kabuklu Ordu Fındığı
-
len sivri findığı tarladan toplamıyorlardı önceden :D bi de sen daldan olanı almışsın, onun yüzde 10-15i kabuklu gelir, gerisi kışın soba tutuşşturmalık :D 4-5 liradan kabuklu fındık bulan varsa alsın 100-200 ton bankadan kredi falan çekip :D Düzce de şu an 10 liradan alıyorlar bahçeden. Gerçi işin içine randıman girince fiyat oynuyor biraz ama olsun. Bilmeyenler için "giresun yağlı" en lezzetli fındıktır. (sadece giresunda yetişmiyor adı öyle)
@endenius hocam neresi 12.5 dan almış söyle de oraya yönlendiriyim akrabaları.
madrew tarafından 22/Ağu/14 01:58 tarihinde düzenlenmiştir -
valla bu aralar acayip fındığa takıntı yaptım sürekli yiyorum. en güzeli net söylüyorum dorleo :) ama tabi 100g veya biraz daha fazla 150 olabilir öyle bir şeyi 10TL ye satıyorlar :)
ama şöyle söylüyüm normalde bir fındık paketini, bim in markaları falan onları alınca hiç susamadan bitirmenizin imkanı yokken, bu dorleoda hiç meşrubat ihtiyacı hissetmeden yedikçe yiyesiniz geliyor :) ayrıca içerisinden hiç kötü ağzının tadını bozacak fındıkta çıkmıyor :) ama tabi çok pahalı, para geçince elime alıyorum :)
-
hacım bu sene fındık kıtlığı vardı sana vurmadı herhalde :D
-
kabuksuz gönder hoca kırmakla uğraşamam evde bir sürü var kabuklu
-
kabuklunun kilosunu 6 tl den elimdeki fınfığın tamamını sattım ben konuya yazmıştım bi ara ama elimde fındık kalmadı benimde(kandıra fındığı)
ari41 tarafından 22/Ağu/14 09:04 tarihinde düzenlenmiştir -
Ordu fındığı yaramaz hocam kalitesiz olur
-
emnimax bunu yazdıFOXXLY bunu yazdı
ahanda benim aldığım fındık. üşenmedim caps aldım mk :D yuvarlak sivri karışık.
bu fındıgı alırsın tabı hocam bız buna gavsaklı derız ve sıvrı olanıda en ucuzudur cunku cıkolata yapımında pek bır ıse yaramaz yag yapımında kullanılır cıkolata yapımında yuvarlak olanları kullanılır cunku tatlıdır.
benım sattıgım kurutulmus kabuklu olandır hocam yuvarlak o yuzden bu kadar pahallı.
dıger arkadaslara cevap bıle vermıyorum sagdan soldan bos bılgılerle yazmıslar hakaret falan etmısler ama neyse saglık olsun fındık bahcesıne gırmeyen ıcın normal davranıslar.
konu kapansın arkadaslar daha fazla uzatmaya gerek yok
fındık bahcesı olan bı cok kısıyle tartıssam tartısırımda bahce gormeyenlerle tartısmak bıraz benım ta buradan fıstıga fıyat vermem gıbı sacma bırsey olur ıyı aksamlar.
Fındık yetiştirmenin ne kadar zahmetli olduğunu o işi yapan bilir. Geçen haftasonu bahçede çalıştım yamuldum 2 günde. Fındığın çapası, gübresi, ilaçlanması, otunun biçilmesi, filizinin alınması, toplanması, kurutulması kolay iş değil. 15 tl her türlü eder.
-
DJ_Alper bunu yazdı
kabuksuz gönder hoca kırmakla uğraşamam evde bir sürü var kabuklu
alda hayrına 1 kilo bana gönder. yedikçe dua ederim.
-
Giresun fındığı Türkiye'nin en kaliteli fındığını yetiştirir. Bu sene yüksek kesimler yandığı için fındık neredeyse hiç yok denilecek kadar az. Örnek 10 ton fındık çıkan bir bahçeden bu sene 1 ton fındık zorla çıkmıştır. 1 tona yakın fındık alan bi bahçemiz vardı arkadaşın 20 kilo ancak çıktı. Yüksek kesimler tamamen yandı ama alçak kesimlerde fındık var.
- Hocam fındık toplamak epey zahmetli bir iş. Gel gelelim toplaması, yetiştirmesinin yanında halt yemiştir. Fındığın kilosu şuan 11.5 TL. Ama çok yakın bir zaman da 15Tl ye rahat fırlar.
- Bu yeni haber ; Nutella'nın üreticisi Ferrero, Türkiye'de fındık fiyatlarının dondan ötürü pahalanacağından dolayı fındıklarını ABD Oregon'dan alacak.
-
HowL bunu yazdı
Giresun fındığı Türkiye'nin en kaliteli fındığını yetiştirir. Bu sene yüksek kesimler yandığı için fındık neredeyse hiç yok denilecek kadar az. Örnek 10 ton fındık çıkan bir bahçeden bu sene 1 ton fındık zorla çıkmıştır. 1 tona yakın fındık alan bi bahçemiz vardı arkadaşın 20 kilo ancak çıktı. Yüksek kesimler tamamen yandı ama alçak kesimlerde fındık var.
- Hocam fındık toplamak epey zahmetli bir iş. Gel gelelim toplaması, yetiştirmesinin yanında halt yemiştir. Fındığın kilosu şuan 11.5 TL. Ama çok yakın bir zaman da 15Tl ye rahat fırlar.
- Bu yeni haber ; Nutella'nın üreticisi Ferrero, Türkiye'de fındık fiyatlarının dondan ötürü pahalanacağından dolayı fındıklarını ABD Oregon'dan alacak.
giresuna has birşey değil fındığın cinsine has kalite
giresun yağlısı en lezetlisidir giresun hariç fındık yetişen bölgelerde yetişir ama verimi diğerlerine göre düşük kalır, bendede 50 dekarın %90 oranında giresun yağlı genelde 52-54 arası randuman oynar ama bölgeden dolayı fiyatı düşük olur
var 20 çeşit fındık hangini yazayım yöreden yöreye adlarıda değişir onun için başka yöre anlatması dumanla haberleşmek gibidir
internetteki haberlere gelince pek rabet etmeyin fiyat spekülatörleri tepe yaptı bu sene TR de fiyat uçacak oregonda duracakmı buraya bakıp orasıda fırlayacak, tarım bakanlığı açıklıyor 400k rekolte bekliyoruz tutuyor başka bir yer açıklıyor 600k rekolte var diye bunlarında sebebi yurt dışında vadeli işlem yapılmasından kaynaklanıyor
bu seneden birdahaki senenin fındığını satarlarsa olacağı bu, her sene üreticiye tıklıyorlardı bu sene acık üretici tıklasın tabi fındığı olana olmayana birşey yok
@madrew hocam neresi alıyor bilmiyorum bilader söyledi fındık bahçesinde mahsur kaldım bende , bana dediği tarlada toplanmış haliyle kabuklu yeşil 3-4 tl den alınıyormuş satanlar olmuş 12,50 den okutmuş zaten yan yana dükkanlr arasında fiyat değişiyor çok oynak
yevmiye fiyatları işçinin azlığından uçtu 50 liradan 70 e kadar rakamlar telaffuz ediliyor bende millete minnet edeceğime yerdeki fındığı evcek topluyorum ,yükseklerde sinek avlanırken aşağı kesimlerde yer yer çuvalla dökülmüş misali fındık var hatta bahçenin birinde ocak ocak değişiyordu bir ocakta birşey yok yan ocak dallar yıkılıyor böyle tuhaf hasatta görmedim yani
endenius tarafından 22/Ağu/14 14:13 tarihinde düzenlenmiştir