Satılık Kabuklu Ordu Fındığı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek

biraz indirim yapılsa taze fındık kargo da ucuzsa çok alıcı çıkar. biz (2-3 yıl önceye kadar) eskiden 3-4 TL ye taze fıstık yerken şimdi 15 tl antep fıstğının kilosu

///______________
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    emnimax bunu yazdı
    HeyQirs bunu yazdı
    emnimax bunu yazdı

en azindan bi kac murid konudan haberdar

internette yazilanlari okuyup yazdiniz hep bakin ordulu cok muridimiz varmis burada telefon acin sorun bakalim memleketinize fiyatim dogrumu degilmi findik varmi yokmu 

arkadaslar findik yok yok benim tek hatam konuyu erken actim 1ay sonra duyarsiniz sagda solda findigin fiyatini 

la girip baksana internetten fıyata ne arayıp soruyon 8-9 lira fındıgı cok yemısın mudur bızı zukmenın pesındesın resmen :D

eki okurmusunuz.

ek: gimsadan 4TLye alan murid  o kadar fiyati dusurduler cunku ellerindeki eski findigi cikartip yeni findiga hem yer hemde sermaye hazirliyorlar tekrar soyluyorum 2014 un findigi suan piyasada bulunmamaktadir suan 2013 un findiklarini yada daha eskisini satin aliyorsunuz.

hocam nasıl geçen senenin fındığı, bildiğin yaş fındık. içide yaş dışıda yaş. hem içi sulu hemde yeşil kabuklu. (yeşil yaprakları bile taze fındığı çıkarırken alt tarafı ezince su çıkıyor. geçen seneden bu zamana okadar su filan kalmaz.

http://static.panoramio.com/photos/large/8729989.jpg

(temsili)

bu şekilde benim aldığım fındık. ha dediğim gibi fındık işini bilmem. yemeyide yeni yeni sevmeye başladım. taze fındık kavrulmuş fındığa göre daha güzel. dersen ki şu resimdekiler geçen seneden kalır içi dışı sulu bi şekilde durur, önce şaşırır sonra yeni bi bilgi edindiğim için sevinirim.

tabi gimsaya bi daha gittiğimdede sorarım :D

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    FOXXLY bunu yazdı
    emnimax bunu yazdı
    HeyQirs bunu yazdı
    emnimax bunu yazdı

en azindan bi kac murid konudan haberdar

internette yazilanlari okuyup yazdiniz hep bakin ordulu cok muridimiz varmis burada telefon acin sorun bakalim memleketinize fiyatim dogrumu degilmi findik varmi yokmu 

arkadaslar findik yok yok benim tek hatam konuyu erken actim 1ay sonra duyarsiniz sagda solda findigin fiyatini 

la girip baksana internetten fıyata ne arayıp soruyon 8-9 lira fındıgı cok yemısın mudur bızı zukmenın pesındesın resmen :D

eki okurmusunuz.

ek: gimsadan 4TLye alan murid  o kadar fiyati dusurduler cunku ellerindeki eski findigi cikartip yeni findiga hem yer hemde sermaye hazirliyorlar tekrar soyluyorum 2014 un findigi suan piyasada bulunmamaktadir suan 2013 un findiklarini yada daha eskisini satin aliyorsunuz.

hocam nasıl geçen senenin fındığı, bildiğin yaş fındık. içide yaş dışıda yaş. hem içi sulu hemde yeşil kabuklu. (yeşil yaprakları bile taze fındığı çıkarırken alt tarafı ezince su çıkıyor. geçen seneden bu zamana okadar su filan kalmaz.

http://static.panoramio.com/photos/large/8729989.jpg

(temsili)

bu şekilde benim aldığım fındık. ha dediğim gibi fındık işini bilmem. yemeyide yeni yeni sevmeye başladım. taze fındık kavrulmuş fındığa göre daha güzel. dersen ki şu resimdekiler geçen seneden kalır içi dışı sulu bi şekilde durur, önce şaşırır sonra yeni bi bilgi edindiğim için sevinirim.

tabi gimsaya bi daha gittiğimdede sorarım :D

Hocam fındık bu şekilde ticari manada satılmaz bir yakınınızdan mı aldınız hem kurutmadan yenmez zaten.

Yerden kesin cırcır yapar.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    endenius
    endenius's avatar
    Erkek

şuan için internetten fındık fiyatı öğrenemezsiniz tüccarlar hariç kimse fiyat vermez

zaten fındık için yorum yapılacak yerler kısıtlıdır onlara bile ürün pazara indikten sonra zar zor yorum atılırken şuan için  sanal ortamda fındığın nerede nekadar olduğu yorum kısıtlamalarından dolayı öğrenilememktir

bazı tınlamayan yada  ticari kaygısı olmayan forumlarda üyelerin birbirini bilgilendirmesi dışında fiyat alamazsınız

bu bağlamda fındık üretildiği yerde pazara inmeden borsada işlem görmeden diye nakaratlar tekrarlanmaktadır ama fındığın borsası halen almanyada bulunmaktadır kim takar yalova kaymakamını sözü gibi almanlar takmamaktadır

çikolata yada yan ürünler için fındık ihtiyacı olduğu sürece borsada işlem görmektedir

yeni sezonun başlaması ile 13 yada 14 olarak ayrı işlem görür 14 fındığı pazara inse bile bir önceki sezon fındık bolsa yani 13 te fındık bol olmuşsa oda pazarda değerlendirilmektedir

fındığın en büyük düşmanı zararlı böcekler değil zararlı spekülatörlerdir

bunlar işlerine geldiği gibi rakamlarla oynayarak istedikleri rekolteleri açıklarlar

http://www.milliyet.com.tr/kib-in-2014-yili-tahmini-findik-rekoltesi-giresun-yerelhaber-304689/

fındığın yetişme yeri iklim olarak karadenizde coşar diğer iklimlerdede gerekli bakımı yapılırsa yetişir ama verim düşük olur

karadeniz coğrafyası dağlık ve engebeli olduğunu herkez bilir

fındığın yetişme rakımı ise 0-900 dür

dondan etkilenen rakım 250-300 rakım üzeridir

yani kıyı şeridinde fındık vardır yukarı çıkıldıkça fındık yoktur 300 üzerinde neredeyse hiç yoktur

ülkenin ortalama üretim kapasitesi 600-750 k arasındadır

750/3 yapsak ortalama bu seneki fındık rekolte çıkarmı bana kalırsa çıkmaz

daha fazla tartışmaya gerek yoktur her zamanki gibi çiftçiyi çerez niyetine yiyeceklerdir

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeTr
    DeTr's avatar
    Erkek

hey  yavrum be  15 mi kabuklu hemde la burda kabuksuz 13 tl :) kilosu orduda fındık varmı yandı biliyorum ben mahsul 

Kelimeler Kanatır !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elcondor
    elcondor's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hem yaş fındık hem kg 15 tl, iyi yere tezgah açmışsın..

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    foxly hocam, fındıgın KURşUN biçiminde olanları pek iyi degil.
    KüRE biçiminde olanları mükemmel oluyor..

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

Hocam fındık bu şekilde ticari manada satılmaz bir yakınınızdan mı aldınız hem kurutmadan yenmez zaten.

Yerden kesin cırcır yapar.

yok hocam baya bildiğin marketten gidip aldım. ankaralı mürid yokmu amk gimsayı bilen :|

bende bi problem yapmıyor bağırsaklar sağlam demekki :D

valla taze fındığı yemesi çok güzel. tadı filan 10 numara.

@5Agustos1921

hocam valla füze olanları daha dolu oluyor, içinde boşluk yok hiç fındığın kabuğu kırdığında içinde hava bile yok direk fındık çıkıyor. büyük fındık olduğu için seviyorum füze olanları. yuvarlaklardan büyük içinden çıkan fındık. gidiyim bi resim çekeyim bari :D

FOXXLY tarafından 10/Ağu/14 21:39 tarihinde düzenlenmiştir

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeTr
    DeTr's avatar
    Erkek

füze değil o sivri fındık deniyor beyler :) 

Kelimeler Kanatır !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

http://i.imgur.com/iPqhfo6.jpg

ahanda benim aldığım fındık. üşenmedim caps aldım mk :D yuvarlak sivri karışık.

Toplam Hit: 6015 Toplam Mesaj: 71