SGK (GSS) Borcu Çıkan Öğrenciler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    Forever_Piratebay bunu yazdı

Dün işlemleri yaptırdım ama 1 sene arada boş olduğu için 1600 küsürlük borçtan 985 küsür borcum kaldı. Çok kötü oldu çokta kötü berbat oldu taam mı...

Abicim iyi güzelde anlamadığım şu ; çalışmasakta para mı yatırmak zorundayız :S

Zaten çalışmıyoruz amk nasıl para yatırıcaz. Çalışsak zaten orada sigorta yatırıldığına dair gözükecek. E gözükmüyorsa çalışmıyoruz demektir.

Nasıl bir kitlemedir, nasıl bir itelemedir bu ya

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slmarlq
    slmarlq's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı

Dün işlemleri yaptırdım ama 1 sene arada boş olduğu için 1600 küsürlük borçtan 985 küsür borcum kaldı. Çok kötü oldu çokta kötü berbat oldu taam mı...

Zaten çalışmıyoruz amk nasıl para yatırıcaz. Çalışsak zaten orada sigorta yatırıldığına dair gözükecek. E gözükmüyorsa çalışmıyoruz demektir.

Çalışırsan SSK dan ödendiği için onu ödemek zorunda değilsin ama çalışmıyorsan minimum 35 tl maksimum 250 küsür para yatırman gerekiyor her ay işte bu borç ödemediklerinin toplamı artı faizi.  eğer gelir beyanında hiç bulunmayıp gidip başvurmadıysan 250 civarından hesaplanıyor. benim borcum 1150 tl çıktı ama 2012 yılı öğrencisiyim hiç gidip itirazda bulunmadım sanırım gitmem gerekicek.

Bilmeyenler İçin Söyliyelim İşin Kötü Tarafı Her Ay Bunu Ödersen Yıllar Sonra Emekli Falan Olmuyorsun Sadece Ücretsiz Sağlıktan Yararlanmak İçin Ödüyorsun Hayatımda Hastaneye Gitmemiş Biri Olarak Havadan 1200 TL Borç Geçirdiler Bana

Bu zamanda en çok azraile güveneceksin.En azından niyeti belli...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcaliburTBT
    ExcaliburTBT's avatar
    Erkek

çalışmayan adamdan gss pirimi alınacak ve emeklilik gün hesaplamasına dahil edilmeyecek sadece sağlıktan faydalanılacak ve mecburi bir yaptırım.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pc-ErrOr
    Pc-ErrOr's avatar
    Erkek

Hocam nerde yaptırdın işlemleri?

Dalgasız denizde herkes kaptan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kanliay
    kanliay's avatar
    Erkek

7 aydır işsizim az önce baktım 494tl borç çıkarmışlar :D nasıl ödesem acep ?

Gemiler mi batacak??O zaman batsın!!!!!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    slmarlq bunu yazdı
    zumsuk bunu yazdı

Çalışırsan SSK dan ödendiği için onu ödemek zorunda değilsin ama çalışmıyorsan minimum 35 tl maksimum 250 küsür para yatırman gerekiyor her ay işte bu borç ödemediklerinin toplamı artı faizi.  eğer gelir beyanında hiç bulunmayıp gidip başvurmadıysan 250 civarından hesaplanıyor. benim borcum 1150 tl çıktı ama 2012 yılı öğrencisiyim hiç gidip itirazda bulunmadım sanırım gitmem gerekicek.

Bilmeyenler İçin Söyliyelim İşin Kötü Tarafı Her Ay Bunu Ödersen Yıllar Sonra Emekli Falan Olmuyorsun Sadece Ücretsiz Sağlıktan Yararlanmak İçin Ödüyorsun Hayatımda Hastaneye Gitmemiş Biri Olarak Havadan 1200 TL Borç Geçirdiler Bana

abicim anlamadığım şey; çalışmayan adam nasıl ödesin bu borcu ? Ben onu merak ediyorum.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnt
    cnt's avatar
    Erkek
    cnt bunu yazdı

351 küsür borç çıktı çalışıyorum 2-3 ay ara vermiştim işe borçda o yüzden olmalı açık öğretimde okuyorum götürsem benim borcuda silerler mi

şimdi borcum 352 küsür olmuş faizdemi biniyor bu borcam bu arada sorum halen geçerli açıköğretim belgesiyle gitsem silerler mi borcumu bilen biri cevaplasın

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

4 AY ÖNCE 571 TL BORÇ GÖZÜKTÜ SSK LI OLDUĞUM HALDE BORÇ ÇIKTI A.Q BURDADA YAZDIM

NEYMİŞ NİYE BİLDİRMEDİNİZ ULAN BEN BİLDİRECEKSEM SİZ NE SKİME YARIYORSUNUZ 

bu düzen değişsin kimse borçlanmasın boş yere yazık günah herşey vergi denen kelimeyle halkı skmek kısaca...

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Ülkemiz malesef Fatura Cehennemi Yaşamak işkence oldu... Maddi durumu iyi olmayanlar ne yapsın artık kimse bilmiyor. Zaten pahalılıktan çalışşma gelirinin puf olduğu ülkemizde Mucizeler le yaşıyoruz, Dert etme, yakında şişen borçlardan Devlet yetkilileri yanlış bir şeyler olduğunu anlarlar...

Bu Borçları ödeyin desemde zaten çoğunuz ödeyemeyecek. Durum ortada. Birileri bir yerlerde ciddi bir hata yapmış...

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Bu yaz bana 1799 lira borç çıkmıştı gittim belgemle beraber sildiler şimdi baktım yine çıkmış amk! 1699,78 lira bu ne la?

Benim gelir testi yapmam mı gerekiyor ki bu bana her ay borç kitliyor? Ya da sistem mi gerzek öğrenciyim birader peder de emekli daha ne amk? Ölsem morga almayacaklar la çöpe atacaklar pezevenkler.

Caliber tarafından 22/Şub/13 21:55 tarihinde düzenlenmiştir

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala taş arar.
Toplam Hit: 15569 Toplam Mesaj: 78