SGK (GSS) Borcu Çıkan Öğrenciler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Piratebay
    Piratebay's avatar
    Erkek

şimdi ağzımı açıcam ama olmayacak !!! bu adi herifler isteseler sülalemi didiklerler. oraya gittim (ssk ya) sadece babamın tc si ve öğrenci belgesi ile hallettim. ayaklarına çağırmaktan başka bişey değil amk. sanki sistemden baksalar benim okuduğum gözükmeyecek hasbinallah ya !!! hadi onuda geçtim veznedeki şeref... sanki başbakan bi kasılıyo felan hay yarabbim !!!

Japon yolları aşar Alman'ın babaannesi kaşar... https://thepiratebay.org/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Arkadaşlar yeni konu açmak istemedim,

Yarı zamanlı çalışıyorum ve öğrenciyim.

Gelir tespiti yaptırmadım.

1300küsür borç görünüyor.

8 aydır yarı zamanlı sigortalıyım.

http://www.haberturk.com/yazarlar/ali-tezel-1016/809436-harcligi-icin-calisan-ogrencilere-gss-eziyeti-suruyor

Şimdi ne öğrenci olduğum şehirde , ne de memleketimdeyim, öğrenci belgem yanımda var.

Benim durumumda olup da sorun çıkan var mı? öğrenci belgesiyle gidince silecekler mi? 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pc-ErrOr
    Pc-ErrOr's avatar
    Erkek

Arkadaşlar borcu sildirenler bi açıklama yapabilirlermi? 

Ben sildirmeye kalktım ama iyice yokuşa sürdüler, yok kaymakamlığa git, yok gelir tespiti yap falan filan.

Dalgasız denizde herkes kaptan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Pc-ErrOr bunu yazdı

Ben sildirmeye kalktım ama iyice yokuşa sürdüler, yok kaymakamlığa git, yok gelir tespiti yap falan filan.

öğrenciysen silerler dilekçe yaz ver ve peşine düş işlem bitene kadar 

-----------------------------------------

part time çalışan arkadaş öğrenci belgenle en yakın sgk ya git silerler büyük ihtimalle part time çalışanlar sağlık sigortalarını kendileri yatırmalı ama öğrencilerin yatırması gerekmiyo sanırım babaları üzerinden faydalanabiliyorlar

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    Pc-ErrOr bunu yazdı

hocam bakıyorumda anladığım şey değil. Dediğim gibi ben gittim öğrenci belgesiyle hallettim.

Başka türlü halleden varsa , buraya yazsın. Diğer arkadaşlar için yardımcı olur

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Çalışıyo olup da sigortalı olanlarda durum ne arkadaşlar?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EdepsizPenguen
    EdepsizPenguen's avatar
    Erkek

hocam sağol uyardığın için gittik sgk ya hallettik borcu sildirdik silemesem hiçbir sağlık imakınından yararlanamıyomuşum, göz doktoruna gittimdi borcun var dedilerdi sonra yazdığın aklıma geldi gittim sildirdim daha sorna kabul ettiler, ciddiye alın beyler önemli yoksa devletin imkanlarından yararlanamazsınız olmadık anda lazım olur şapa gelmeyin sonra, ertelemeyin gidin sildirin..

Yüksek Fizik Mühendisi - Optik Sistem Mühendisi
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

benim 1 yıl boyunca öğrenci olmadığım ve boşta olduğum için babamın üzerine de yapmamışlar 1000 tl borcum var sildiremedim..

edit: geçen ay baktım 970 tl idi. Şimdi baktım 1030 tl olmuş. Bunların ben anasını avradını gelmişini geçmişini sülalesini sikiyim böyle faizmi olur ayda 70 lira faizmi gelir anasını siktiğimin evlatları.!

DrKeworks tarafından 12/Mar/13 13:26 tarihinde düzenlenmiştir

Cigu bigule :(
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek

*** ÖNEMLİ

Halen öğrenci olup ve 25 yaşına gelmiş kişilerin bu borçtan kurtulması için yöntemi açıklıyorum.

İkamet adresinizi ailenizden hariç bir yere aldırın ve gelir testi yaptırmaya gidin. Geliriniz olmadığını, öğrenci olduğunuzu söyleyin. Yeşil kart veriyorlar ve hiçbir şekilde prim ödemiyorsunuz. :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Bu primin neden ödenmesi gerektiğini anlayamıyorum. Ben belki özel sağlık sigortası yaptırmak istiyorum, devletin herşeyi kapsamayan sözüm ona sağlık sigortasını ne yapayım ben? :P

Önce 35 lira ile başladım, şimdi aylık ödemem 40 liraya yaklaştı ki yüksek lisans öğrencisiyim, gelirim yok, üzerime bir şey de yok. Bu GSS uygulamasının başlasından itibaren yakın zamana kadar ihtiyacım dahi olmadı.

Daha birkaç gün önce hasta oldum. Çok nadir hasta olur, hasta olduğumda da çok nadir doktora giderim. Hasta olduğumda da bırakın antibiyotiği, ağrı kesiciyi bile çok nadir alırım. Doktorun verdiği ilaçları almak için eczaneye gittim. Eczaneci demez mi "siz GSS kapsamında değilsiniz, SGK'ya gitmeniz gerekiyor" diye... Cuma günü idi, ilaçları emaneten verdiler, Pazartesi'yi beklemelerini ve bir daha denemelerini söyledim. Bu sabah "yine olmadı" diye aramışlar. SGK'ya gittim, kadın bilgisayarda ödemelerimi bile gördü, o bile şaşırdı. En son "bunu ilk yapan arkadaş aktif etmemiş" dedi, düzeltti, elime sonuç kağıdı verdi.

Ödemelerimi yapmama rağmen uğraştığımı geçtim. Çünkü kimsenin başına gelmeyen benim başıma geliyor, yabancı değilim bu duruma. Eczaneye gittim, "15 lira ödemeniz çıktı" dediler. "Param ile alsam tamamına ne kadar verecektim" dedim, "35 lira" dediler. Velhasıl kelâm, ben aylık 40 lira para veriyorum, ilacımın yalnızca 20 lirasını karşılıyor. Ben böyle sağlık sigortasının...

Sonuç olarak, bir yerlerde işe başlamadan bu GSS'den kurtuluş yok anladığım kadarıyla. Ülkemizin her şeyinde olduğu gibi bunda da rezillik yaşıyoruz. Bakalım devletin bu aldığı paralar ile bu kez kimler zengin olacak, yakında peydahlanır, hepimiz öğreniriz :P

RaNGeR tarafından 12/Mar/13 13:54 tarihinde düzenlenmiştir

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
Toplam Hit: 15570 Toplam Mesaj: 78