SGK (GSS) Borcu Çıkan Öğrenciler
-
şimdi ağzımı açıcam ama olmayacak !!! bu adi herifler isteseler sülalemi didiklerler. oraya gittim (ssk ya) sadece babamın tc si ve öğrenci belgesi ile hallettim. ayaklarına çağırmaktan başka bişey değil amk. sanki sistemden baksalar benim okuduğum gözükmeyecek hasbinallah ya !!! hadi onuda geçtim veznedeki şeref... sanki başbakan bi kasılıyo felan hay yarabbim !!!
-
Arkadaşlar yeni konu açmak istemedim,
Yarı zamanlı çalışıyorum ve öğrenciyim.
Gelir tespiti yaptırmadım.
1300küsür borç görünüyor.
8 aydır yarı zamanlı sigortalıyım.
Şimdi ne öğrenci olduğum şehirde , ne de memleketimdeyim, öğrenci belgem yanımda var.
Benim durumumda olup da sorun çıkan var mı? öğrenci belgesiyle gidince silecekler mi?
-
Arkadaşlar borcu sildirenler bi açıklama yapabilirlermi?
Ben sildirmeye kalktım ama iyice yokuşa sürdüler, yok kaymakamlığa git, yok gelir tespiti yap falan filan.
-
Pc-ErrOr bunu yazdı
Ben sildirmeye kalktım ama iyice yokuşa sürdüler, yok kaymakamlığa git, yok gelir tespiti yap falan filan.
öğrenciysen silerler dilekçe yaz ver ve peşine düş işlem bitene kadar
-----------------------------------------
part time çalışan arkadaş öğrenci belgenle en yakın sgk ya git silerler büyük ihtimalle part time çalışanlar sağlık sigortalarını kendileri yatırmalı ama öğrencilerin yatırması gerekmiyo sanırım babaları üzerinden faydalanabiliyorlar
-
Pc-ErrOr bunu yazdı
hocam bakıyorumda anladığım şey değil. Dediğim gibi ben gittim öğrenci belgesiyle hallettim.
Başka türlü halleden varsa , buraya yazsın. Diğer arkadaşlar için yardımcı olur
-
Çalışıyo olup da sigortalı olanlarda durum ne arkadaşlar?
-
hocam sağol uyardığın için gittik sgk ya hallettik borcu sildirdik silemesem hiçbir sağlık imakınından yararlanamıyomuşum, göz doktoruna gittimdi borcun var dedilerdi sonra yazdığın aklıma geldi gittim sildirdim daha sorna kabul ettiler, ciddiye alın beyler önemli yoksa devletin imkanlarından yararlanamazsınız olmadık anda lazım olur şapa gelmeyin sonra, ertelemeyin gidin sildirin..
-
benim 1 yıl boyunca öğrenci olmadığım ve boşta olduğum için babamın üzerine de yapmamışlar 1000 tl borcum var sildiremedim..
edit: geçen ay baktım 970 tl idi. Şimdi baktım 1030 tl olmuş. Bunların ben anasını avradını gelmişini geçmişini sülalesini sikiyim böyle faizmi olur ayda 70 lira faizmi gelir anasını siktiğimin evlatları.!
DrKeworks tarafından 12/Mar/13 13:26 tarihinde düzenlenmiştir -
*** ÖNEMLİ
Halen öğrenci olup ve 25 yaşına gelmiş kişilerin bu borçtan kurtulması için yöntemi açıklıyorum.
İkamet adresinizi ailenizden hariç bir yere aldırın ve gelir testi yaptırmaya gidin. Geliriniz olmadığını, öğrenci olduğunuzu söyleyin. Yeşil kart veriyorlar ve hiçbir şekilde prim ödemiyorsunuz. :)
-
Bu primin neden ödenmesi gerektiğini anlayamıyorum. Ben belki özel sağlık sigortası yaptırmak istiyorum, devletin herşeyi kapsamayan sözüm ona sağlık sigortasını ne yapayım ben? :P
Önce 35 lira ile başladım, şimdi aylık ödemem 40 liraya yaklaştı ki yüksek lisans öğrencisiyim, gelirim yok, üzerime bir şey de yok. Bu GSS uygulamasının başlasından itibaren yakın zamana kadar ihtiyacım dahi olmadı.
Daha birkaç gün önce hasta oldum. Çok nadir hasta olur, hasta olduğumda da çok nadir doktora giderim. Hasta olduğumda da bırakın antibiyotiği, ağrı kesiciyi bile çok nadir alırım. Doktorun verdiği ilaçları almak için eczaneye gittim. Eczaneci demez mi "siz GSS kapsamında değilsiniz, SGK'ya gitmeniz gerekiyor" diye... Cuma günü idi, ilaçları emaneten verdiler, Pazartesi'yi beklemelerini ve bir daha denemelerini söyledim. Bu sabah "yine olmadı" diye aramışlar. SGK'ya gittim, kadın bilgisayarda ödemelerimi bile gördü, o bile şaşırdı. En son "bunu ilk yapan arkadaş aktif etmemiş" dedi, düzeltti, elime sonuç kağıdı verdi.
Ödemelerimi yapmama rağmen uğraştığımı geçtim. Çünkü kimsenin başına gelmeyen benim başıma geliyor, yabancı değilim bu duruma. Eczaneye gittim, "15 lira ödemeniz çıktı" dediler. "Param ile alsam tamamına ne kadar verecektim" dedim, "35 lira" dediler. Velhasıl kelâm, ben aylık 40 lira para veriyorum, ilacımın yalnızca 20 lirasını karşılıyor. Ben böyle sağlık sigortasının...
Sonuç olarak, bir yerlerde işe başlamadan bu GSS'den kurtuluş yok anladığım kadarıyla. Ülkemizin her şeyinde olduğu gibi bunda da rezillik yaşıyoruz. Bakalım devletin bu aldığı paralar ile bu kez kimler zengin olacak, yakında peydahlanır, hepimiz öğreniriz :P
RaNGeR tarafından 12/Mar/13 13:54 tarihinde düzenlenmiştir