SGK (GSS) Borcu Çıkan Öğrenciler
-
yurt dısındayım 1830 tl borc cıkıyor ulan ne acayip işler var yahu tr de aq devlete borcumuzu tbt den ogrenıyoz neyse artık kamcımız olsun tr vatandası olmak suctur bedeli de demekki bunlar
-
konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim, 600 tllik borcu, konudaki yönergeler sayesinde sildirdim , mutluyum.
-
durmak yok yola devam
-
geçen hafta gittim aöf öğrenci belgemle 1200 küsürlük borcu sildiler.çok fene rahatladım :)
-
1964,15 Öde bu ülkeye gömüleni siksinler. lan önünüzde sistem var zaten her bi sikimi tek tıkla çekiyosunuz. tam bir memur eseri.
farketmesek 5-6 sene sonra taak diye koyacaklar önümüze.
işin yoksa kovala dur şimdi.
-
scarletbeard bunu yazdı
yurt dısındayım 1830 tl borc cıkıyor ulan ne acayip işler var yahu tr de aq devlete borcumuzu tbt den ogrenıyoz neyse artık kamcımız olsun tr vatandası olmak suctur bedeli de demekki bunlar
hocam şimdi bulunduğun ülkedeki konsolosluğa gidip adres kaydını yurtdışı olarak değiştir, o zaman borç yazılmaz. bu işi türkiyedeki nüfus
müdürlüklerinde ailenden biri de yapabilir (ancak vekalet isterler mi bilmiyorum). ancak geriye dönük borçların silinmez.
unbalanced tarafından 09/Nis/13 10:42 tarihinde düzenlenmiştir -
unbalanced bunu yazdıscarletbeard bunu yazdı
hocam şimdi bulunduğun ülkedeki konsolosluğa gidip adres kaydını yurtdışı olarak değiştir, o zaman borç yazılmaz. bu işi türkiyedeki nüfus
müdürlüklerinde ailenden biri de yapabilir (ancak vekalet isterler mi bilmiyorum). ancak geriye dönük borçların silinmez.
Türkiyenin boku cıkmış milletin haberi yok ne yapiyorlarsa yapsinlar ya. böyle bi ülkemi var. Anasini satayim yazin türkiye de kimligimi alacagim adamlar dedi 70 lira istersen 3 taksit yapabiliyoruz oha ohaa oha. Vatandaşi oldugun ülkenin kimligini alamiyorsun Tbt de kural olmasa içimdeki sitemi iyi bi yazardim. İyice sapittilar.
-
bağkurluyum eve şimdi girdim konu açıcaktım bende
bağkurum yatıyor ben sigortalıım demeyin arkadaşlar gss sorgulaması yapın sık sık benim 2 ay önce gözükmeyen borcum dün akşam baktımda 1936 TL gözüküyordu
çözümü bağlı olduğun sgk kurumuna gidip 2 saat sıra bekleyip borcunu sildirmek :D
not : 01,01,2012 den sonra ssk lı yada bağkurlu olduysanız aradaki gün farkınıda ödüyorsunuz
yani diyelim 15,01,2012 de ssk lı yada bağkurlu oldunuz aradaki 15 günü ödiceksin en yüksek tabandan ! -
beşiktaş, şişli, mecidiyeköy civarında nereye gidip yapabiliriz bu işi?
-
amk yavşakları! gelir testi yaptırmayanlardan
aylık asgari brüt ücretin 2 katının %12 si kadar kesinti yapıyorlarmış.
978,60x2x0.12=232,64
gelir testi yaparken de ebenin nenenin dedenin aynı adreste ikamet eden tüm sülalelin gelirleri hesap edip ortlama alıyorlar.
üniversite hazırlık öğrencileri hiçbir şekilde boyunlarına kalan bu 1 senelik borçtan kurtulamıyor.
eğer o süre zarfında öğrenci değilsen geçmişe yönelik borçları silmiyorlar.
amk memleketinde nefes almak bile suç!