folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Söz Ateistlerde... - 2 -

Söz Ateistlerde... - 2 -

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uhp
    uhp's avatar
    Erkek

Fuzulli bunu yazdı:
    -----------------------------

...Bu güne kadar incil nasıl değişikliğe uğrayıpta bu zamana kadar geldi ise bana göre kur'anı Kerim-i matbahda başan elemanda kendi çıkarı için değiştirmiş olabilir.Mesela mehseplerde basit bir örnek verem.

..Mehsepler çok saçma gelmiştir bana, bir şeye inanacaksan herkesin 1 yol izlemesi gerekir 123123 tane yol izlemenin anlamı yoktur bana göre.

..neyse anlayana :/

birincisi insan keyfine düşkündür keyfine göre hareket etmeyi sever. yahudilik ve hristiyanlık keyfi oynama ile oyle bi hale geldiki artık o konuda yorum yapmaya bile gerek yok. en ateist kişi bile böyle dinmi olur der. demeside lazım.

ikincisi kuran hazırlanırken matbaada değşiklik diyosun.  sana basılma sürecini şöyle anlatayım:  kuran ilk indiği zamanlar ezberle öğrenilmiş,ceylan derilerine yazılmıstır. erber dediğimde 1-2 kişi değil. yüzlerce binlerce müslüman tarafından. yazma işlemide bütün bu ezberleri bir araya getirip eksiklik,hata,yanlış kısımlar düzeltilmiştir. yazıldıktan  sonrada defalarca çoğu hafız tarafından kontrol edilmiştir. hata ols bulması okadar zorda deeğil zaten. kuran gelmiş geçmiş okuması en akıcı en ahenkli kitap. V for Vendeta filminde bile her nekadar islam dusmanı olsada bundan bahseder. okadarki yusuf islam(cat stevens) sırf bu ahenk i bozan bir yer olduğu için müslümanlığı bırakma noktasına gelmişti. sorunun yanlıs okumadan kaynaklandığı öğrendiğinde bu acıklamayı yaptı.

mezhep konusuna gelince saçma gelmiştir diyosun ama islamda  "kolaylık dini" olması savunmasıdır. çiftçi adam şafii mezhepidir ekinlerin içindeyken susuzluğun içindeyken bi diken kolunu çizer. abdest almak onun için büyük zorluk olur. ona bu konuda ruhsat verilir. ama şehirdeki adam hanef,d,r ona bu ruhsat verilmemiştir.

Allah size kolaylık ister, zorluk istemez” (Bakara: 185).

inanmamak kolay olanıdır. o düşünür ayağına geçinen beyinsizlere gelmiş geçmiş en büyük beyinlerden biri olan einstein ın su sözü kapak olur:

“Hayatınızı yalnızca iki şekilde yaşayabilirsiniz; birincisi, her şeyin sıradan olduğunu düşünerek; ikincisi, her şeyin olağanüstü veya mucize olduğunu görerek.” A.einstein

bu ateizm konusuyla ilgili akılları basa getirecek bi yazı hazırlamanın vakti geldi geçiyor bile.

////Bazıları bir yumurta yumurtlar,kırk mahelleye haber verirler,bazıları ise kırk yumurta yumurtlar bir mahalle zor duyar... ///Her türlü kapak itina ile hazırlanır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek

Yanacaksın amk :D

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uhp
    uhp's avatar
    Erkek

eklemeyi unuttum su an bile kuran hazırlanırken hazırlanır bir kurul tarafından kontrol edilir hatalar düzeltilir.

hatalar düzeltildikten sonra tekrar kontrol edilir düzeltilir.

bu işlem defalarca yapılır.

matbaadan bir örnek basılır. bu örnek kontrol edilir. tekrar düzeltmeler yapılı.

buişlem de defalarca yapılır.

son olarak basıma hazır olan kuran son olarak hiç bir hata olmadığı kesin olarak onaylanırsa basılır.

////Bazıları bir yumurta yumurtlar,kırk mahelleye haber verirler,bazıları ise kırk yumurta yumurtlar bir mahalle zor duyar... ///Her türlü kapak itina ile hazırlanır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    utu
    utu's avatar
    Başarı Madalyası
    Erkek

@uhp yaz bakalım ne yazıcaksın çok merak ediyorum..

http://www.mucizeler.com bura sana ilham verebilir gir bir tur at :D

"Bedenden bağımsız bir ruh fikri anlamsız ve boştur."
    Albert Einstein

"Bir insanın ahlaki davranışları anlayışa, eğitime ve sosyal bağlara dayanmalıdır; hiçbir dini temel gerekmez. İnsan, eğer ölümden sonra ceza korkusuyla ve ödül umuduyla kontrol altına alınmak zorundaysa, şüphesiz kötü bir yoldadır."
    Albert Einstein

"Yarattıklarını cezalandıran ve ödüllendiren ya da bizim yaşayacağımız bir irade türüne sahip bir tanrı düşünemiyorum. Bedensel ölümden sonra kişinin yaşamını sürdürdüğüne ne inanırım, ne de inanacağım..."
    Albert Einstein

Devamı için: /Forum-Ateistlerden-Vecizeler-Top-15-100339/5/#1102041

http://i45.tinypic.com/1zbte0j.jpg
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uhp
    uhp's avatar
    Erkek

utu bunu yazdı:

@uhp yaz bakalım ne yazıcaksın çok merak ediyorum..

http://www.mucizeler.com bura sana ilham verebilir gir bir tur at :D

"Bedenden bağımsız bir ruh fikri anlamsız ve boştur."
    Albert Einstein

"Bir insanın ahlaki davranışları anlayışa, eğitime ve sosyal bağlara dayanmalıdır; hiçbir dini temel gerekmez. İnsan, eğer ölümden sonra ceza korkusuyla ve ödül umuduyla kontrol altına alınmak zorundaysa, şüphesiz kötü bir yoldadır."
    Albert Einstein

"Yarattıklarını cezalandıran ve ödüllendiren ya da bizim yaşayacağımız bir irade türüne sahip bir tanrı düşünemiyorum. Bedensel ölümden sonra kişinin yaşamını sürdürdüğüne ne inanırım, ne de inanacağım..."
    Albert Einstein

Devamı için: /Forum-Ateistlerden-Vecizeler-Top-15-100339/5/#1102041

ben yazarım hemde burdaki herkesin anlayacağı şekilde. derdim ateistlerle çene yarıştırmak değil. ateizmdeki yanlıs kısımdaları göstermek. azda sayıdada olsa insanları uyandırabilmek.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Erkek

%3cire

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CRASH
    CRASH's avatar
    Erkek

masumsunsen bunu yazdı:

...............Ya Allah gerçekten varsa, kimse yokluğunu ispatlamamış çünkü..................

öhöm...  burada birçok kişinin yaptığı o küçük (!)  mantık hatasını düzeltmek istiyorum.

öncelikle;  birşeyin yokuluğu ispatlanamaz, ancak varlığı ispatlanır. birşeyin yokluğunu ispatlamak için varlığını ispatlamada başarısız olmak gerekir (discrete mathematics (soyut matematik)  bilenler neden bahsettiğimi daha iyi anlayacaklardır eminim :) ) 

örnek vermek gerekirse, bir sanığın masum (SUÇunun YOK kabul edilmesi durumu) olduğunun ispatlanabilmesi için suçunun ispatlanmasının başarısız olması lazım. eğer suçun varlığı kanıtlanamıyorsa suç yoktur denir, suçun yokluğu direkt olarak ispatlanmaz. aynı şekilde tanrının yok olduğunu ispatlamak için gereken, varlığının ispatlanmasının başarısızlığa uğraması durumudur (basite indirgeyerek anlatmaya çalıştım, umarım yeterince açık olmuştur).

ek bilgi olarak şunu da belirtmek isterim; birşeyin   var olma / gerçekleşme /olumlu olma   durumunun ispat yükü,  olumsuzundan çok daha yüksektir (yani bir şeye var diyebilmek için, onu ispatlamak gerekir). ispat yükü hakkında daha fazla bilgi için :  http://en.wikipedia.org/wiki/Burden_of_proof

(elbette bir dine inanmak için bir şeyi ispatlamaya gerek yoktur; ispatlayamazsın ama inanırsın/inanmazsın, kendi bileceğin iş. burada bu konuyu dile getiren kişilere "hadi len yokluğunu ispatlayın bakem siz!" demek, cahillikten başka birşey değildir.. tabi bilmemek değil, öğrenmemek ayıptır :) )

burada başka bir konuya daha değinmek istiyorum:

basit olarak anlatmak gerekirse, din kitaplarındaki "inanırsan böyle, inanmazsan şöyle olur" mantığına ad baculum  logical argument'i (argumentum ad baculum) (ad baculum mantıksal argümanı ?)  denir ve oradaki kullanım şekli bir logical fallacy, yani mantık hatasına yol açar.

ad baculum hakkında bilgi için: http://en.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_baculum

(evet, malesef bir fallacy (safsata) sınıfına giriyor burada.)

sadece 1-2 yanlış anlaşılan düşünceye biraz netlik kazandırmak istedim, umarım az da olsa yardımcı olmuştur.

(heh, bir de ateistlerin ahlak/etik/vb. kavramlardan uzak olacağı yönündeki görüşlerin de yanlış olduğunu belirtmek istiyorum ama daha fazla açıklama yapmam gerekmediğini düşünüyor ve nedenini biraz düşünerek bulabileceğinize inanıyorum =) )

son olarak, sırf cevap verebilmiş olabilmek için çamur atan kişilere karşılık vermenin boşa zaman ve emek kaybı olduğunu düşünüyorum. o yüzden içi boş saçma yorumlara karşılık vermeyeceğim :)

The only good is knowledge and the only evil is ignorance.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    utu
    utu's avatar
    Başarı Madalyası
    Erkek

uhp bunu yazdı:

ben yazarım hemde burdaki herkesin anlayacağı şekilde. derdim ateistlerle çene yarıştırmak değil. ateizmdeki yanlıs kısımdaları göstermek. azda sayıdada olsa insanları uyandırabilmek.

Güldürme beni birader ateizmdeki yanlış kısımdaları göstermek nedir? Ne dediğini kendin bilmiyorsun kendini rezil etme bari..

Uyandıracak mısın? Uyutacakmısın.

Ateizm pozitif bilimi temel/kaynak alır.

Pozitif bilim nedir?

Pozitif bilimin anlamı "deney ve gözlem" yoluyla test edilebilir ve sorgulanabilir bilim demektir. Bir bilginin bilimsel olmasının ölçütü yöntemsel olmasıdır. Bilimsel bilgi objektif, sistemli, tutarlı ve eleştiriye açık bilgidir.

Yanlış kısımlar?

http://map.gsfc.nasa.gov/media/060915/060915_CMB_Timeline75.jpg

http://i45.tinypic.com/1zbte0j.jpg
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Erkek

Güldürme beni birader ateizmdeki yanlış kısımdaları göstermek nedir? Ne dediğini kendin bilmiyorsun kendini rezil etme bari..

Uyandıracak mısın? Uyutacakmısın.

Ateizm pozitif bilimi temel/kaynak alır.

Pozitif bilim nedir?

Pozitif bilimin anlamı "deney ve gözlem" yoluyla test edilebilir ve sorgulanabilir bilim demektir. Bir bilginin bilimsel olmasının ölçütü yöntemsel olmasıdır. Bilimsel bilgi objektif, sistemli, tutarlı ve eleştiriye açık bilgidir.

Bu senin yaptığın tanım 19 yy Agust Comte Pozitif bilim tanımı. Hatta bu tanım daha eskiye Huma a kadar gidebilir. Günümüz pozitif bilimin içerisinde ''deney ve gözlem'' in metafizik olanı tamamen dışladığı ve bzı dil mantıklarını içine almadığı yönünde eleştiriler var.

Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sivil
    sivil's avatar
    Erkek

senin amk, bu dünyadaki amacın ne lan sabahtan akşama kadar pc başında dinle uğraşmakmı- az sosyal ol git biraz insan tanı, o zaman daha uğraşmazsın kimseyle az biraz saygın olur

Toplam Hit: 22404 Toplam Mesaj: 152