Sözelci İçin Pc Programcılığında Okumak
-
Arkadaşlar ben arkeoloji 2.sınıfım bu sene ygs felan girmedim ama hayalimde hep bi pc programcılıgı okumak var nedendir bilmiyorum
ben sözelim düz lise mezunuyum ilkokulda matematik dersinde denklemlerin işlendiği gün gelmediğimden sonrasında anlıyamadım (şuan hariç) ve matematiğe küstüm
sizce bu sene matematik çalışsam felan seneye bu bölüme gitsem yabancılık çekermiyim ?
Şöyle ki oradakilerin çoğu meslek lisesinden geliyor yani ben zorluk çeker miyim acaba?
birde seneye kazandım diyelim ama şuan arkeoloji okuyorum bunu dondurup aynı okulda pc programcılıgı okuyabilir miyim ?
bu gibi durumda burs kredi olayı nasıl olur ? -
Abi denklemeri anlamadi diye matematige kusen ilk insansin muhtemelen :)
biseyi bilmiyo olman bi sorun degil, istiyosan gayette yaparsin azcikta yatkinsa kafan tamam iste mis mis
-
programcılık dediğin meslek yüksek okulundan bahsediyorsun değil mi eğer öyleyse rahat ol rahat rahat bitirirsin boşver matematiği falan
-
Aynı anda iki örgün lisans öğretimi okunmaz diye biliyorum. Bu bağlamda okulu dondurmak değil ilişiği kesmek gerekir. Yine en doğru bilgiyi ünversitenizin lisans yönetmeliğinden öğrenebilirsiniz (rektörlüğe bağlı öğrenci işleri de bilgi verebilir).
Matematik, cart-curt olmazsa olmaz diyen ya gerçekten bilgisayar bilimleri ile uğraşıyordur ya da bir bok bilmeyip kendini tatmin etmeye çalışıyordur. Hayır, bilgisayar programlama için derin matematik bilgisine ihtiyacınız yoktur; ihtiyacınız olan analitik düşünme yeteneğidir. Daha önce üniversite sınavını kazanmış biri de herhalde sayısal düşünme yeteneğine şu ya da bu şekilde sahip olmalı (değilse sikiyim böyle sınav sistemini). Bu konuda canınızı sıkmayınız, başladıktan sonra gerisi gelir.
Burs-kredi durumunu, kredi yurtlar kurumuyla görüşmeniz gerekmektedir. Mantık olarak burs kesilir (belki tekrar burs alınabilir). Kredi ise, eğitimle ilişkiniz kesileceğinden (okuldan ilişiği kesme) ödeme sürecine girecektir. Tabi kredi ödemelerini çalışmadığınızı ve okuduğunuzu belgeleyerek erteleyebilirsiniz. Sanmıyorum ki bu durumda bir daha kredi alamayasınız. Fakat kredi yurtlar kurumunun vereceği bilgiye göre hareket etmeniz daha doğru olur.
-
MaviGozluDev bunu yazdı
biseyi bilmiyo olman bi sorun degil, istiyosan gayette yaparsin azcikta yatkinsa kafan tamam iste mis mis
ondan sonra küme ile ilgili problem bile gelse bana denklem gibi geldi :( zaten hayatımın dönüm noktasıydı ilçe 1.likleri felan gitti hep ondan sonra :(
Ahmet:
hocam şimdi meslek liselerinde okuyanlar temelden bi c# felan görüyorlar sanırım o yüzdenyabancılık çekermiyim diye sordum yani onların az buçuk bilgileri var biz ?
Yeniharman:
uğrıyayım bari hocam ilgili yerlere sağolasın -
MaviGozluDev bunu yazdı
ben de ilkokulda geometri dersinden 6 hafta üst üste kaçmıştım. daha sonra öğrenemedim bir türlü. :D önyargı oluşuyor heralde.
-
ulquiorra bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdı
ben de ilkokulda geometri dersinden 6 hafta üst üste kaçmıştım. daha sonra öğrenemedim bir türlü. :D önyargı oluşuyor heralde.
benide ilkokulda matematik öğretmeni dövdüğünde beri matematik sınav kağıtlarını boş veriyom :D
TBT tarafından 30/Mar/13 13:06 tarihinde düzenlenmiştir -
Ka1nsha bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdı
ondan sonra küme ile ilgili problem bile gelse bana denklem gibi geldi :( zaten hayatımın dönüm noktasıydı ilçe 1.likleri felan gitti hep ondan sonra :(
Ahmet:
hocam şimdi meslek liselerinde okuyanlar temelden bi c# felan görüyorlar sanırım o yüzdenyabancılık çekermiyim diye sordum yani onların az buçuk bilgileri var biz ?
Yeniharman:
uğrıyayım bari hocam ilgili yerlere sağolasıntemelden c# dediğin çok çok çok temel , yazılım anlamında lisede web programcılığı ve veri tabanı dalları vardır webciler 10. sınıfta görürlerse çok az görürler c# onun dışında okulda bir kaç döngü falan gösterirler bunlara , veri tabanında biraz daha programlama dillerine ağırlık verilir ki bu dalada az öğrenci alınır normalde , ben veri tabanı bitirdim okulda sabahtan akşama stok programı falan filan yapıp dururduk başka birşey değil , yani meslek lisesi bilgisayar derslerinde gösterilenleri öğrenmen maksimum 1 ayını alır rahat ol sen , meslek yüksek okulundada çok temelden alıyorlar dersleri zaten merak etme
-
hacı bi de ne kadar istiyosun yazılımcı olmayı 3 gündür bir kod üzerinde çalışıyorum. ekmek sigara almaya gitmek harcinde evden hiç çıkmadım. dünde bi 5 dakika dinleneyim diye uzandım. pantolonla falan uyuya kalmışım, ışıklar falan hep açık kalmış falan filan:D çalışma bittikten sonra rahat kafana göre geziyosun da düzenli çalışan biri değilsen ki genelde yazılımcılar düzenli insanlar olmuyor. bunları bolca yaşarsın:D
-
Buradan liselilere sesleniyorum karı kız ayağına düz lise felan demeyin gidin meslek lisesine geç olmadan geçin :)
lepusmorris : hayalim diyelim -
hocam o bölümü okuyacağına git netten eğitim seti indir daha yararlı o okullarda bir şey öğretmiyorlar. çok istiyorsan eğer özel ünilerde yazılım müh filan düşün