[Spor]Freeletics Nedir ? Evde Nasıl Vücut Geliştiriyorum...
-
NmC bunu yazdı
Hocam Before&After şeklinde foton var mı? Eskiden de zaten kalıplıydıysan son halinin pek anlamı yok :))
Vardı ama bulamadım desem inanır mısın hocam :/
Açıkçası kollarda çok etki göremedim ama en etkili olan bölge göğüs, sırt ve bacak bölgesiydi.
Özellikle göğüslerim aşırı derecede sönüktü. şuankinden daha kötü haldeydi.
Güvercin göğsü rahatsızlığı var bende ve en azından onu kapatıyor şuanki hali..
-
NmC bunu yazdıflassy bunu yazdı
Hocam şimdi alınma ama freeletics ve vücut geliştirme çok farklı kavramlar,sen daha çok dayanıklılık ağırlıklı çalışıyorsun vücut ağırlığınla.Yani vücudun yağsız ve fit ama hacim olarak küçüksün vücut geliştirme yani body building sporunda mühim olan hacim ve güçtür.Temelin sağlamken vücut geliştirmeye başlamanı öneririm.
Yazıyı bi okusaydın hocam..
"Freeletics kesinlike bir vücut geliştirme programı değil. Yani amacınız hemen hacim kazanayım kızlar benim olsun ise Freeletics size göre değil... Eğer daha hızlı gelişim istiyorsanız protein tozu içip spor salonuna yazılabilirsiniz."
Ben başlıktan yola çıkarak söylemiştim özür diliyorum
-
Beslenme durumun nasıl hocam? İdman öncesi ve sonrasını biraz daha karbonhidrat ve protein ağırlıklı olarak arttırsaydın hacim de kazanabilirdin diye düşünüyorum. Bir de 1 ay ara verdim demişsin, o süreçte nasıl bir değişim oldu? Ayrıca eski programını tekrar uygulayınca ve devam ettirince nasıl bir değişiklik olduğunu da yazarsan çok iyi olur.
-
3.5 aylık vücut değil sizinkisi. Geçmişte yaptığınız sporlarla fit bir görüntü yakalamışsınız.
-
çizdim
-
abi bence protein tozu denen şey peynir altı suyu , yumurta ,süt ve soya proteini olmak üzere 4 çeşide ayrılır . şöyle söyleyim .
bu doğal maddeler . saflaştırılır ve protein tozu elde edilir . bu basit bir açıklama .
örnek olarak . şöyle söyleyim yediğimiz etlerde . hayvanların hormolu / hormonsuz . anti biyotik alıp almaması gibi etkenler vardır . protein tozu yapılırken bu hayvanlardan . protein tozuna geçer . bu bir gerçektir. konjike linoleik asit denen bir madde bulunurdu . şuan bulunmuyor çoğunda.
bunu araştırmanızı isterim . bu 3 kelimeyi anlatması zor . ben basit olarak yazacağım herşeyi .araştırmak size kalmış.
ostrojen hormonu denen şey hayvanlarda kullanılıyor . bu nu da araştırmanı tavisye ederim.
uzun süre protein tozu kullanan insanlarda . özellikle şeker ve karbonhidrat yoksa . bazı kimyasal maddeler eklenir bu ürünlere.
örnek vermek gerekirse : aspartam . sukraloz. bu ürün içeriğinde bulunan şeyleri almamanızı tvsiye ederim.
yani ne yerseniz yeyin bu çağda . yediğiniz şeyi bilmiyorsanız . protein tozuda kullansam birşey fark etmez.
protein tozu alırken ürün içeriğine dikkat edecen .
yediğin etin . hayvana neler enjekte edilğini bilmiyorsan . protein tozu da aynı şey.
bu arada spora yeni başlayan arkadaşlar için gereksiz . vücudunuz sindiremez .
daha önce okuduğum makalelerden . kafamda kurguladığım şeyleride yazıya döktüm . vg ile ilgilenirim. böyle şeyler okumayıda severim . yararım olursa diye yazayım dedim . bunlar tamamen benim görüşüm.
-
çizik
-
Peki hocam bu çalışma ile kilo alabildin mi? Yeme olayını biraz arttırıp bu senin çalışma olayını yapan bir insan evladı kilo alabilir mi?
-
Cizik
-
Kardesim yanlıs anlama fakat söyle diyeyim , vücut çalışıyorsun elbette ki etkisi vardır ama senin vücudun kas çalışmasından değil zayıflıktan pack'ler çıkmış , göğüs bölgesi belirginleşmiş , :) Kollar 34 , güzel fakat genetik tabii ki etkilidir.
Söyle diyeyim , benim arkadaslarım var hayatlarında 1 kere mekik cekmemislerdir , 1 kere eline halter , dumbell , ağırlık almamıslardır garanti veriyorum bak :)
Sadece adamın boyu 1.70, 56kg . Havuza gittiğimizde ya da maç öncesi üstümüzü değiştirirken adam bir çıkarıyor atleti , sanki sanarsın 2-3 yıllık sporcu. :)
Yani bu konularda zayıflık cok etkili.