folder Tahribat.com Forumları
linefolder Müzik & Sinema & Tiyatro & Kitap & Televizyon & Seminerler & Edebiyat
linefolder Star Wars VII - The Force Awakens İzleyici Yorumu (Spoiler Konu)



Star Wars VII - The Force Awakens İzleyici Yorumu (Spoiler Konu)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotoğrafçı
    burakbet
    burakbet's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Mayıs/2007
    Erkek

    lan ne güzel filmdi ya. valla başarılıydı hocam. geçmiş filmlere yapılan göndermeler vs. lan geçiş efektleri bile aynıydı. izleyin izletin başkan.


    la?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2007
    Erkek
    KAAMOS bunu yazdı

    a new hope'un yeniden çevrimi

    jew jew abramsın amk 

     

    Hah ben de uzun uzun anlatıp sonunda jeyjey abrams senin taaaaaaaaa aaaaaa aaaa aa a diycektim

    Bir Anakin Skywalker olarak hiçbir SW hikayesine kötü diyemem.. Yeni üçlemenin başlangıcı olarak da senaryoda kurguda boşluklar da olabilir ona da eyvallah.. Yav hiç mi oyuncu oynatılmaz be kardeşim.. SWnin üstüne yatmışlar resmen..

    Kill bill den bile sahne araklamış amınakoduumun dümbüğü..

    ltcelik tarafından 19/Ara/15 17:14 tarihinde düzenlenmiştir

    Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2007
    Erkek

    Kafam karıştı ilk defa izleyecek olanlar 1234 diyemi izlesinler yoksa çıkış yıllarındaki bölümlere göremi ?


    Aslında hepimiz eksiğiz biraz Leylası olmayan mecnunlarız Ne sıcacık bir ismail abimiz var. Nede kötü zamanda Yanımızda olan İskender babamız Ne mahellemizi mahalle yapan Erdal bakkalımız ne her kapıyı açan yavuz abimiz nede bize doğru yolu gösteren dedemiz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mart/2004
    Erkek
    karabuyucu bunu yazdı

    Görsel olarak çok iyi ama senaryo ve kurgu olarak çok dandik bir filmdi. 

    Filmin adı Star Wars değilde başka birşey olsaydı oldukça güzel bir film derdim, ama bu filmin Star Wars ile alakası yok. 

    Dalga mı geçiyorsun hocam :D Prequel trilojiden çok daha fazla Star Wars filmiydi.


    while (1<2)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek

    o turunculu droid çakmakla okey işareti yaptı ya orada yıkıldım resmen :)

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mart/2010
    Erkek

    filmi bugün izledim aman aman bir star wars hayranı değilim ama izlenmeli diyerek gittim gayet başarılı olmuş bence eski tat aynen devam 

    bence tek kötü yönü fazla karanlık çekilmiş film genelde siyah hakim 


    I am Jack's inflamed sense of rejection
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek

    Demin geldim filmden...

    Filmden öğeler içerir izlemeyenler okumasın devamını...

    Öncelikle daha önce filmle ilgili kehanetlerim tam olarak tutmadıysa da benzer çıkmış. Kız han solonun kızıdır diyordum, meğer tam tersiymiş, yeni dark side'ın yeni sith adayı ren ,han solonun çocuğuymuş. Luke'un yiğeniymiş. Anakinin torunu kendisi gibi çıktı :D Cinsini siktiğim cinsine çeker misali :D

     

    EKSİLERİ SÖYLEYELİM ÖNCE

    -Rey denen kaltak yeni jedi olacak bunu anladıkta amk 2 dk da zihine nüfus etmek nedir ? Daha parmak hareketiyle ren, rey'i ağaçlarda ters çevirip düz sikerken ışın kılıcıyla nasıl kesip biçiyon hemen reni? Gökten güç denen şey zembille mi iniyor amk? Bir anda jedi güçlerini kazanmak nedir? Tmm belki güçlü bir jedi olacan anladıkta abartmayın amk. Luke skywalker bile obi-wan kenobi tarafından eğitilirken günlerce aylarca uğraşmıştı. Sonra gitmiş birde master yoda tarafından çalıştırılmıştı vs... Sen kimsin la hurdacı 5 dk beşiktaş nedir amk?

    -Klon zencinin hainliğinin bir temeli yok aslında.. Yok geçmişte karşı gelmişte ilk düzene şimdi isyan etmişte hep faso fiso hikaye yahu..

    -(Han solo ve Chevy) ile Bu (ren denen kaltak ve Finn)'in buluşmasıda bir okadar saçma olmuş. Kaderimiz bizi buluşturdu ayağına klişe olmuş. Sen git eski gemini eski gezegeninde bulama, gel galaxy'nin boşluğunda gizli bir görevi olan bb-8, yeni jedi rey ve finn denen pezevenk ile rastlantı eseri karşılaş. He canım he.

    -r2d2'nun han solo öldükten sonra bir anda canlanması bu kadar yapmacık olabilirdi, bir siktir git lucas film ya.....

    -Klasik bir gezegen yok etme makinesi önceki serilerin konusunu tekrar eder olmuş.

    -Yeni jedi master yoda gibi insan olmayan birisi olsa çok daha iyi olurdu. Güzel yüzlü bir kız ve hayran bırakan hareketler ile filme ilgiliyi arttırma taktiğini sevmiyorum.

     

    Artıları söyleyelim

    +BB-8 tasarımı çok iyi olmuş. Ne yeni gibi sırıtıyor ne de eskisi kadar işlevsiz gözüküyor. r2d2'dan daha ilgi çekici olmuş.

    +Eskiden kalma basit ama tebessüm ettiren o güzel espirilere hala devam edebilmişler.

    +Efekler sağlam. IMAX'da sağlam efektler iyice belli etsede gitmem bir daha 3d ye felan. Geçici körlük yaşatıyor amk.

    +"I have a bad feeling about this" cümlesi gene bir yerde geçmiş (her filmde olduğu gibi)

    +Savaş sahneleri çok iyi. (savaş sahneleri diyorum, kılıç sahneleri değil)

    + Qui Gon Jinn ustadan sonra en çok üzüldüğüm sahneyi yaşattı bana. İyilerin her zaman yaşaması klişesini yenmesi bana göre güzel bir yenilik holywood kilişelerinde. (harison ford eyvallah emeklerin için. Benim için bir qui gon jinn olmasanda)

    https://youtu.be/yHqdESArkqU?t=2m23s

     

     

     

     

     

     

    Film kısaca izlemeye değer. Ama şunu söyleyeyim film üzerinde harcanan 200 milyon doları eğer geçmiş serileri olmasaydı ancak kurtarırlardı.

    Yani star wars 7 yi izleyenlerin çoğu geçmiş filmlerin hatrına izliyor.

    Star Wars'ın ilk 6 serisi hiç çıkmamış olsaydı ve bu star wars 7, 2015 yılında bu konu ile çıksaydı bu kadar rağbet görmezdi bu bir gerçek.

    Film beklentimi karşılamadı yalnız. Efek ve görsel açıdan karşıladı bu gerçek ama konu ve önceki serilere bağlantı olarak yeterli seviyede değildi.

     

    Önceki serileri çok seviyorsanız kesin izleyin derim ama "bu star wars neymiş bir gidelim" diye gideceksiniz pek tavsiye etmem.

     

    IMDB puanı'da abartı olmuş. 8 puan verdim fazlasını haketmiyor ki 8 bile fazla.

     

    Bu arada disney 4 milyar dolara star wars isim haklarını satın aldı ama 200 milyon dolar harcadığı filmden bu parayı sadece bu filmden çıkarabilir diye düşünüyorum.

     

     

     

     

    DrKill tarafından 20/Ara/15 01:03 tarihinde düzenlenmiştir

    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Şubat/2010
    Erkek

    Bugün filme ikinci kez gittim. Yine beğendim.

    Eleştirilen noktalarda haklılık payınız var elbette arkadaşlar ama ufak tefek noktalara girmemek lazım; öyle olacaksa ilk 6 filmden de dünya saçmalık çıkarırız. Karşımızda bir Hiçkok veya kübrik yok be bu bir bilim kurgu filmi. Olacak o kadar. 


    Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek
    NaZi_ bunu yazdı

    Bugün filme ikinci kez gittim. Yine beğendim.

    Eleştirilen noktalarda haklılık payınız var elbette arkadaşlar ama ufak tefek noktalara girmemek lazım; öyle olacaksa ilk 6 filmden de dünya saçmalık çıkarırız. Karşımızda bir Hiçkok veya kübrik yok be bu bir bilim kurgu filmi. Olacak o kadar. 

    Hocam sıkıntı o değil. Şimdi bu kadar milyon insan bu filmi sevmesinin sebebi, imkansızlıklar içinde mükemmel bir teknolojiyle (zamanının ötesinde) ve mükemmel bir konu ile (zamanın ötesinde bir görüşle) çekilmesinden dolayı oldu.

    1977 - 1980 gibi yıllarda bu kadar kaliteli ve yenilikçi bir yapımda yapılan hatalar tabiki önemsenmez. Asıl mesele şu ki, 2015 yılındayız, ilk filmden yaklaşık~ 40 yıl sonraya geldik.

    40 yıl sonra yapılacak filmde yenilik olarak teknoloji beklemiyor insanlar aslında. Şu yıllarda yapılan ve artık sıradanlaşan bir teknoloji ile çekilmiş bir film.

    Bu filme gitmek isteyenlerin asıl sebebi (eski seriye dayanarak gidenlerin) konunun önemi ve devam niteliği olan konulaya olan merak,

    ikincisi ise o basit, küfürsüz komedi repliklerini izlemek.

    Şimdi en önemli nokta olan devam niteliği olan konuya olan merakı incelediğimizde o kadar profesyonelce yazılmış bir konu bağlantısı olduğunu düşünmüyorum. Disney "madem satın aldık uydurun bir konuda çekelim filmi paraları cukkalayalım" mantığı ile filmi yazdırmış yazarlara sanki...

     

     

    Tabi bu benim şahsi fikrim.

     


    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Şubat/2010
    Erkek

    Filmin aceleye gelmiş olması inandırıcı gelmiyor hocam. Az değil 10 sene geçmiş. Şahsen ben izlerken effectlere bakmadım hiç. Benim için de önemli olan konu ve dialoglardı. Mesela artık kaskların çıkarılması fikri kötü. Bu bir eksiklik olarak görülmüş belli ki ama bir gizem katıyordu. 

    Benim de takıldığım noktalar var ama konuyu beğendim ben. Sana Saçma gelen çoğu şeyin 8inci filmde çözüleceğini ve asıl muatabın Snoke olduğunu düşünüyorum.


    Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
Toplam Hit: 3383 Toplam Mesaj: 34
movie starwars