Tanrı Neden Böyle Bir Yolu Seçti ?
-
god bunu yazdı:
-----------------------------
cold-m4 bunu yazdı:
erkan07 bunu yazdı:
-----------------------------BAAL bunu yazdı:
iyi bende bir kutsal kitap yazıyım sonra sorgulayın ama beli konuları eger fazla sorgularsanız dinden cıkarsın cehennemde yanarsın diyim.oldu bi çay demleyin
boş konuşma.kitap yazabilirsin.
varmı mucizelerin? mucizelerini göster ,mucizelerden haber ver.
ispatlarını dayanaklarını temelini göster.
örnek ve güvenilir bir insanmısın?
varmı peygamberlik vasfın? varsa söyle ben çayı koyarım yeterki sen suyu ısıt.
hocam sen peygamberi gördün mü?öyle birinin yaşadığını nerden biliyosun?
mucizelerini gözüne gördün mü? ya da gören birini gördün mü?
1400 sene önce olmuş bir olay ve o zamandan bu zamana gelmiş bir kitap, gözü kapalı inanmak çok saçma bence.
ha ben ateist miyim? hayır müslümanım. ama benim bildiğim İslam akıl ve mantığa önem verir, ve mantıklı düşünürsek babamız müslüman diye müslüman olmamız saçma, kesinlikle didik didik incelemeli ve tam öğrenmeliyiz dinimizi
-----------------------------sen hiç karın boşluğunu açıp baktın ve orada miden olduğunu gördün mü? bi miden olduğuna inanıyosun ama dimi? :) biseye inanmak için sadece görmek yeterli değildir bence ya da onu görmemek hiç olmadığını ifade etmez dimi. ama inanacağımız şeyleri sorgulamadan ona inanmak saçma sana bu konuda tamamen katıldım dostum
-----------------------------Hoja sana katılıyorum cok güsel söledin.Sen midenin oldugunu biliyorsun röntgende falan da cıkıyor.Hadi diceksin başka insanlarda da var.Ama ya sen farklıysan?
Tamam açtın baktın sonra dikip kapattın.Ama ya bu bir göz yanılmasıysa :)
Lafım o ki inanmak istemeyen insan bir yerlerini yırtsanda inanmaz,inanan insanda her şekilde inanır
-
kimse bu yazının altında bi bok aramasın,
şimdi demiş ki bi arkadaş "sen hiç karın boşluğunu açıp baktın ve orada miden olduğunu gördün mü? bi miden olduğuna inanıyosun ama dimi? :)"
Tanrıya inanırım ama islamiyete inanmak zorunda değilim. sonuçta incil ve tevrat değiştirildi, geçmişte kuran-ı kerim in değiştirilmediği bilinmiyor. bize sadece değiştirilmediği söyleniyor. Buna inanmalımıyız yoksa inanmamalımıyız. din insanın içindedir bunu sadece kutsal bi kitaba bağlamak yetmez.
-
WebCrow bunu yazdı:
En güldüğüm karikatürlerden biri bu benim :))))) -
cold-m4 bunu yazdı:
erkan07 bunu yazdı:
iyi bende bir kutsal kitap yazıyım sonra sorgulayın ama beli konuları eger fazla sorgularsanız dinden cıkarsın cehennemde yanarsın diyim.oldu bi çay demleyin
hocam sen peygamberi gördün mü?öyle birinin yaşadığını nerden biliyosun?
mucizelerini gözüne gördün mü? ya da gören birini gördün mü?
1400 sene önce olmuş bir olay ve o zamandan bu zamana gelmiş bir kitap, gözü kapalı inanmak çok saçma bence.
ha ben ateist miyim? hayır müslümanım. ama benim bildiğim İslam akıl ve mantığa önem verir, ve mantıklı düşünürsek babamız müslüman diye müslüman olmamız saçma, kesinlikle didik didik incelemeli ve tam öğrenmeliyiz dinimizi
hoca sen fatih sultan mehmedi gördünmü?oda 600 küsur sene olmuş.
bunlar sadece geyik sorular .
sen lidyalıları frigyalıları . aristo yu sokratesi gördünmü?
hoca sen alpaslanı malazgirt zaferini gördünmü?
937 yıl olmuş.
zaman nede çabuk geçmiş yaaa.
ben öyle birinin yaşadığını 1400 küsur yıldır okunan kuran-ı kerimden biliyorum.
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------iyi de coldcum
kaç milon yıllık mevzuyu nerden araştırcan öğrencen a.q onu desene bi bana.?
yazılan çizlen kısıtlı
geri kalanı milletin tiizden uydurması? varmı itirazı olan? yahut başka bi fikri zikri olan?
-----------------------------abi en azından ondan bundan duyduklarımızla öğreneceğimize dinimizi, açıp Kurandan okusak öğrensek daha mantıklı olmaz mı?
sonra kendi kendimize bunu bir sorgulasak, mantığımızı kullansak, kafamızda neden-sonuç ilişkileri kurarak Allah'ın varlığını başkası dediği için değil kendimiz inandığımız için kabul etsek.. daha güzel olmaz mı?
hem o zaman bir yerde ateistin biri ateizmi savunurken "bunun vesveseleri beni etkilemesin" deyip yanından kaçmak yerine onla rahatça tartışabiliriz, çünkü zaten olabilecek herşeyi daha önceden düşünmüş ve müslüman olmaya karar vermişizdir, hiçbir zaman onların fikirlerinden korkmayız,
ama baba baskısıyla müslüman olmuş kişilere baktığında, ya da o kişiye bir ateist görüşünden bahsettiğinde adam "vesvese bunlar inanmayın" demekten başka birşey yapamıyor, çünkü kendi de bilmiyor.
bana kalırsa Allah da kullarının körü körüne değil aklını ve mantığını kullanarak kendisine inanmasını tercih eder ama tabi Allah ın ne düşündüğünü bilemem..
@god;
hocam orda bir midem olduğunu görmesem de ultrasonda bunu görebilirim :) ya da yemek yediğimde bunlar sindirilip dışarı atılıyorsa demekki bir midem var demektir. aynı olayı şöyle de örnekleyebiliriz; eğer ortada böyle bir sistem varsa o zaman Allah da vardır.
ki var olduğuna eminim, ama o zaman niye ateistler var diye soruyor insan kendine. bu adamlar neye güvenip de reddediyo diyosun. sonra araştırıyosun görüşlerini, ve yargılıyosun kafanda, eğer zeki biriysen çok kısa bi sürede Allah ın varlığına sadece kulaktan dolma bilgilerle değil gerçekten kendin inanmaya başlıyosun.. ve şimdi gerçek bi "müslüman" oldum diyebiliyorsun..
diye uzayıp gider bu konu; isteyen istediği gibi inansın herkesin kendi tercihi ben görüşlerimi belirttim :)
-
İnsan, insan gibi düşünür. İnsanların veya ondan alt seviyediki varlıkların sistemini açıklayabilir. Tanrının tek olduğuna inanıyoruz ve kıyaslama durumu olamaz elbette. "Niye" deniyorsa bi amacı olmalı, herkes başlangıcı merak eder, ama niye Allah böyle tercih etti? diye sorarsan Allah'ın dışında kimse bilemez. Bizler psikolojiyi ürettik, insanları ve hayvanların davranımlarını, bilişlerini ortaya koymak için. Ancak teoloji bile bu soruya cevap veremez, muhattabı değildir. Gel gelelim Allah, insan gibi bir şey değildir ve nasıl bir şey olduğu da bilinmemektedir. Sadece bu dünyanın olağanüstülüğünün kanıtıdır zhnimizde ve bunun için ona iman ederiz. Şükrederiz ve inanırız ,çünkü bu olağanüstülük ve bu din ona aittir. İsteyen bu dünya tesadüfidir, benim tuzum kuru haramlar çok tatlıdır diyerek yaşar. İsteyen Allah'ın düşünüp tutasınız diye verdiği öğütleri dinler ve O'na inanır.
-
erkan07 bunu yazdı:
-----------------------------suyu sen ısıt nede olsa buyugumuzsun tecrubelisin bu konularda yakısır
ilizyon diye bir sanat var bu,muhammed gibi usta bir yazarın,üstün bir zekanın yapamıyacagı sey degildir ki ilizyon sanatından iki üç örnekle ummeti cemmati kazıklamıs olması muhtemel 2008 yılında bile içi paspas kova superge ile dolu odanın kapısna gidip dua edenler varken..
-
iyide cold kardeşim.
kur'an da bunun detayları yazmıyor ki..
nedenini sadece tanrının bildiği bi mevzuuyu kendilerini haklı çıkarmaya çalışarak sorgulamak ne derece mantıklı?
bu kendi fikirlerini diğerlerine empoze etmek değildir de nedir?
kitleleri peşinde sürükleyen bi peygamberi dandik bi mide örneğiyle sindirmeye çalışmak akılcımıdır?
ve bunu yaparken inanan zümreyi aşağılamak?
bu tanrı kaldıramayacağı kadar ağır bi kaya yaratabilir mi önerisiyle aynı şey..
yıtsak bi taraflarımızı cevap bulamayız. ki insanlar hala bilmiş bilmiş senin baban müslüman sende müslümansın gibi boktan bi düşünce yürütebiliyolar..
neyse canım sıkkın yeterince sikmişim düşünceleri dogmaları
-
fazla kurcalamamk ve kafa ya takmamak lazım yok sa sonu bakırköy insanın bence
-
LÜTFEN BASTAN SONA OKUYUN
Arkadaslar İslamı tabiki araştırıcaz.Fakat bu konunun ucu bucağı yok.Belli çizgilerden dışarıya cıkmayı düşünürseniz (belli çizgi diye Allahın şeklini şemalini nerden geldiğini nasıl oluştuğunu vs) kafanız karışır.Allah her kuluna belli bir zeka vermiş.Mesela sokakdaki köpek matematik problemleri çözüyor mu? Yada doktorluk yapamıyor ?
Neden ? Çünkü onun zekası ve kabiliyeti o kadar.İşte insanında zekasınıda Allah bu kadar vermiştir.Diğer canlılardan üstündür.Diğer canlıların yaşamlarını,dna sını ve bir sürü özelliğini inceleyebilir.Fakat insan kendisini yaradan Allahı sorgulamaya kalkarsa zekasının dışına cıkmaya kalkar.Ve bunun sonunda büyük ihtimalle ya bir daha böle birşey düşünmez.Yada düşüne düşüne kafası iyice bulanır.Hatta deli bile olabilir + Allah neden öle yapmadı böle yaptı.Allahın bu işi böle yapması lazımdı nie böle yaptı falan dersenizde Allaha şirk koşmuş olursunuz.
Ama İslam dini araştırma dinidir.İslamı bize verilen şekilde en uygun şekilde araştırıcaz peygamberlerin hayatını,kitapları tarihini vs vs sonunda bize en uygun olanı seçicez.
Ama dünyada Allahın kulları sadece insanlar değil bizim etrafımızda gördüğümüz canlılar dışında melekler ve cinlerde var.Onlarda bizden daha üstün olabilir.Belki onlarda bizim hayvanları incelediğimiz gibi bizi basit bir şekilde tanıyabilirler ve bizden üstün olduklarını kabul ederler.
Bu cin melek konusunda emin değilim.Sadece bizden üstün olabilirler dedim.Emin değilim