Tanrı Neden Böyle Bir Yolu Seçti ?
-
Bu konuya sanane, Allah'in i$ine kari$ilmaz gibi yorumlar yazanlarin tamaminin cahil ve babalari musluman oldugu icin musluman olan, ara$tirma yapmayan insanlar oldugunu du$unuyorum
-
egalix bunu yazdı:
-----------------------------
Bu konuya sanane, Allah'in i$ine kari$ilmaz gibi yorumlar yazanlarin tamaminin cahil ve babalari musluman oldugu icin musluman olan, ara$tirma yapmayan insanlardir.
-----------------------------aynı şeyi demeye çalıştım ama sen biraz dozajı kaçırmıssın hocam;)
-
egalix bunu yazdı:
Bu konuya sanane, Allah'in i$ine kari$ilmaz gibi yorumlar yazanlarin tamaminin cahil ve babalari musluman oldugu icin musluman olan, ara$tirma yapmayan insanlar oldugunu du$unuyorum
-----------------------------tamam cahiliz biz sen araştırmışsın herhalde neden böyle olmuş??
-
eger var olsaydı seçmezdi. daha farklı yetiler verirdi. tanrısal bir yanımız yok. bok taşıyoruz, sıcıyoruz, sex yapıyoruz hayvanlar gbi en yogun duygularımız içgüdülerimiz.
-
egalix bunu yazdı:
-----------------------------yersen hocam..:)
-
ozAnkaraguclu bunu yazdı:
-----------------------------egalix bunu yazdı:
-----------------------------tamam cahiliz biz sen araştırmışsın herhalde neden böyle olmuş??
=)...
Islam hakkinda, boyle bi soru sorana sanane demeyecek kadar yaptim. -
Bence bu adam misyoner !
Gerizekalı herif ulan senin aklın bunları alabilecek kadar mı ?! Sen dünyanın en akıllı adamıda olsan Allahın sana verdiği zekanın bir sınırı var ve bu sınır bu sorunun cevabını karşılamaz !
Zaten videoda yorumumu yaptım (BU LAFLARI VİDEOYU YAPAN HERİFE YAZDIM)
-
WebCrow bunu yazdı:
cold-m4 bunu yazdı:
nickimyok bunu yazdı:
-----------------------------aslında benim kafamı kurcalayan soru daha başka ama sorunun özü bu,
şimdi.. kardeş kardeşe benzer arkadaş bırak kardeşin kardeşe benzemesini 3. sınıf akraba bile benzio birbirine yha hiç biyere bile benzemese tenidir biyeri benzer şimdi madem hepimiz iki kişiden üredik doal olarak uzaktanda olsa akrabayız. şimdi zencilerle japonlar da akraba neresi benzio bunların birbirine.?
hocam ona bakarsan türkler de orta asyadayken çekik gözlü ufak tefek tıknaz insanlardı..coğrafi şartlar çok etkiliyo kişilerin fiziksel özelliklerini..
Tanrı neden böyle bir yol seçti sorusuna gelirsek, o zamanlar kardeş anlayışı varmıydı bilmiyorum :)
eğer bi tane daha ademle havva yaratsaydı bu sefer soy farklılığı olacaktı, belki de faşizm taa o zamanlar başlayacaktı :) ve tüm insanlar aynı iki kişiden gelmemiş olacaktı..
falan filan öbür tarafa gidince sorarım sizin için..
kardeş anlayışı ? :|
-----------------------------şu anda akraba evliliklerinin tavsiye edilmemesinin sebebi genetik yollarla taşınan hastalıklar, o zamanlar böyle bir durum yoktu.
+ olarak dediğim gibi o zaman henüz kardeş kavramını bilmiyordu belki de insanlar, hepimiz insanız düşüncesini benimsemişlerdi, kardeş sözcüğü sonradan ortaya çıktı vs vs.. yani kardeş de olsalar birbirlerine yabancıydılar ve "siz kardeşsiniz" bilinciyle yetiştirilmediler, belki de "siz büyüyünce insan soyunu devam ettireceksiniz" diye anlatıldı kendilerine..
-
ne buldun tam olarak bi açılayıver harbi merak ettim cidden öğrenmek için soruom başka bi amacım yok ;)
-
İslam sorgulamadan kabul etmekse,insalık tarihinin görüp görebilcegi en müslüman varlık koyundur.