Tanrı Neden Böyle Bir Yolu Seçti ?
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------
erkan07 bunu yazdı:
-----------------------------BAAL bunu yazdı:
iyi bende bir kutsal kitap yazıyım sonra sorgulayın ama beli konuları eger fazla sorgularsanız dinden cıkarsın cehennemde yanarsın diyim.oldu bi çay demleyin
boş konuşma.kitap yazabilirsin.
varmı mucizelerin? mucizelerini göster ,mucizelerden haber ver.
ispatlarını dayanaklarını temelini göster.
örnek ve güvenilir bir insanmısın?
varmı peygamberlik vasfın? varsa söyle ben çayı koyarım yeterki sen suyu ısıt.
-----------------------------suyu sen ısıt nede olsa buyugumuzsun tecrubelisin bu konularda yakısır
ilizyon diye bir sanat var bu,muhammed gibi usta bir yazarın,üstün bir zekanın yapamıyacagı sey degildir ki ilizyon sanatından iki üç örnekle ummeti cemmati kazıklamıs olması muhtemel 2008 yılında bile içi paspas kova superge ile dolu odanın kapısna gidip dua edenler varken..
-----------------------------büyük sözü dinle o halde çay demlememize teşvik eden sensin sıcak susuz demlenmez.
ilizyonu boşver de en azından yazar olduğunu sansanda hz. Muhammedin varlığını kabul ediyorsun.
paspas süpürgeyle gidenleri islam dini kabul ediyormu acaba?
tartıştığın din hakkında bilgin yok.
islam dini böyle şeyleri reddeder.
evliyalardan onlardan bunlardan yardım dilenmez.
Allah benden dileyin diyor.
sen kalkmış bana yoldan sapmış sapkınları örnek veriyorsun onların senden ne farkı var?
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------iyide cold kardeşim.
kur'an da bunun detayları yazmıyor ki..
nedenini sadece tanrının bildiği bi mevzuuyu kendilerini haklı çıkarmaya çalışarak sorgulamak ne derece mantıklı?
bu kendi fikirlerini diğerlerine empoze etmek değildir de nedir?
kitleleri peşinde sürükleyen bi peygamberi dandik bi mide örneğiyle sindirmeye çalışmak akılcımıdır?
ve bunu yaparken inanan zümreyi aşağılamak?
bu tanrı kaldıramayacağı kadar ağır bi kaya yaratabilir mi önerisiyle aynı şey..
yıtsak bi taraflarımızı cevap bulamayız. ki insanlar hala bilmiş bilmiş senin baban müslüman sende müslümansın gibi boktan bi düşünce yürütebiliyolar..
neyse canım sıkkın yeterince sikmişim düşünceleri dogmaları
-----------------------------ben inanmış kişileri mide örneğiyle aşağıladım mı yaa? yapma gözünü seveyim kimseye düşünce empoze etmeye çalışmadım
-
genel olarak a.q yaw.. du bi alınma..ben alınıyom mu sen mideni gördün mü deyince? :D
-
amele_2 bunu yazdı:
genel olarak a.q yaw.. du bi alınma..ben alınıyom mu sen mideni gördün mü deyince? :D
-----------------------------Allahtan alınmamışın.. ben niye alınmayım ki o örneği benden başka veren mi var olm:)
-
god bunu yazdı:
-----------------------------amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------Allahtan alınmamışın.. ben niye alınmayım ki o örneği benden başka veren mi var olm:)
-----------------------------bişi olmas amk :D bilmiyoz mu birbirimizi?
-
amele_2 bunu yazdı:
god bunu yazdı:
-----------------------------amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------bişi olmas amk :D bilmiyoz mu birbirimizi?
-----------------------------yok abi kalbimi kırdın:(
fasrfasaagfa:D
-
DeFactorx bunu yazdı:
-----------------------------lan benim jeton yeni düştü
şimdi kardeş kardeşemi çakıyo? :D
exit abi exit, intihar ediyorum $imdi =)) -
iadesm bunu yazdı:
-----------------------------ikiiiiiiiiiiiiii asıl konumuza gelelim bazı peygamberlerin şeriaatında olan kurallar bazı peygamberlerin şeriaatında olmayabilir. örneğin alkol RESULLUAHtan önce caizdi ! o zamanki inmkanlarda bunu gerektiriyordu demekki o zamanın şartlarında allah buna izin vermiş ki tam ıolarak olmasada kuranı kerim gelmeden öncede yakın akrabalık evlilikleri görülmekteydi.
bizim suçumuz ne hacı. öncekilere eyvallah bize maşallah. bence şimdiki imkanlarda alkole tamamen izin verilmeli. şimdi ben alkol alıyorum diye almayandan daha kötü mü oluyorum. zamanında alkol alan peygamberden alkol almayan şimdiki vatandaş arasındaki fark nedir? ayrıca cennette alkol alabilecekmiyiz? alacaksak orda niye serbest? promil olarak kaça kadar serbest? bunları öğrenmek lazım hacı. kuruya kuruya tamamen itaat olmaz. Sorgulamak lazım. İnsan herşeyi sorgulamasa nasıl ilerler. eğer islam mantık diniyse, insanlar için gönderildiyse normal bir insanın mantığına uygun olur.yoksa tanrı niye böyle yapsın. hatta sorguladıkça ona ulaşılırsa daha gurur verici olmazmı onun için? bu sebeplerle sorgulamak lazım hep. soru-cevap. korkmamak lazım. en fazla diğer tüm insanlar gibi cehennemde takılırsın biraz. af çıkar muhakkak. allah kendi yarattığı kuluna sonsuza dek işkence yapmaz. -
grey-cells bunu yazdı:
-----------------------------o bu diilde adamn nicki dikkat çekiyo .l
http://www.youtube.com/user/musluman31
-----------------------------Hataylıdır diye umuyor ve geçiyoruz :D
-
Allah'ın işine sual olunmaz.